OPROLBAAR TRAPHEKJE : dit zijn de 5 beste traphekjes 2024

oprolbaar traphekje

Op den duur moet je eraan geloven voor de veiligheid van je kindje: een traphekje. Gelukkig kun je tegenwoordig allerlei stijlvolle, hippe traphekjes aanschaffen. Een oprolbaar traphekje is hip, populair en bijna onzichtbaar wanneer je hem even niet nodig hebt. Ook ideaal voor bij opa en oma! Maar zijn oprolbare traphekjes wel veilig? Bekijk hier: 5x beste oprolbaar traphekje + informatie in 2023!

Oprolbaar traphekje : de beste van 2024

Ieder jaar worden er honderden producten getest en beoordeeld. Welk oprolbaar traphekje is het beste dit jaar? Zijn de traphekjes veilig voor je kindje en eventuele huisdieren? Hoe zit het met de prijs? En heb je een oprolbaar traphekje nodig voor boven en beneden of heb je genoeg aan één exemplaar?

Hieronder laten we de top 5 van beste oprolbare traphekjes zien. Na deze lijst kun je meer informatie lezen over de veiligheid, voor- en nadelen en de prijzen van een oprolbaar traphekje. Ondanks dat niet ieder oprolbaar traphekje volgens de Consumentenbond veilig genoeg is, zijn er genoeg exemplaren verkrijgbaar die je veilig kunt gebruiken voor je kindje en/of huisdieren.

Lees ook: Traphekje zonder boren: dit zijn de beste klemhekjes!

1. ADSafety oprolbaar traphekje – luxe mesh veiligheidshekje

Hierboven zie je een praktisch, oprolbaar traphekje van het merk ADSafety. Wanneer je een veilige omgeving wilt creëren voor je kindje of huisdieren, kun je kiezen voor dit stijlvolle, neutrale oprolbare traphekje. Het traphekje bevat een oprolsysteem, wat door veel mensen als een groot pluspunt wordt gezien. Heb je het hekje even niet nodig en wil je ruimte besparen? Dan is dit de juiste keus. Het ADSafety traphekje is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Dit oprolbare traphekje is te plaatsen tussen iedere deuropening, trap of gang met een maximale opening van 1,5 meter. Wanneer je het traphekje even niet nodig hebt, kun je hem gemakkelijk opbergen door gebruik te maken van het oprolsysteem. De Push & Turn vergrendeling zorgt voor extra veiligheid, want kinderen kunnen dit niet open krijgen.

Let op: dit oprolbare traphekje dient met schroeven bevestigd te worden (schroefbevestiging).

Oprolbaar traphekje ADSafety voor- en nadelen

Het traphekje voldoet aan de Europese norm NEN EN 1930:2011;
Er is geen drempel aanwezig;
De vergrendelingsoptie zorgt voor extra veiligheid voor je kindje(s);
Compact en bevat een oprolsysteem;
Gemakkelijk te installeren en te verwijderen.

Niet geschikt wanneer je geen schroefjes wilt gebruiken ter bevestiging van het traphekje.

2. Jumlah oprolbaar traphekje – veiligheidshekje

Zorg er met het oprolbare traphekje van Jumlah voor dat de trappen in huis geen gevaar meer vormen voor je kindje of voor je huisdier. Het traphekje heeft een uniek design en is voorzien van een oprolsysteem, dat handig wordt gevonden door vele klanten. Een oprolbaar traphekje is ruimtebesparend en snel op te ruimen wanneer je hem niet nodig hebt.

Het oprolbare traphekje van Jumlah heeft een Push & Turn systeem, zodat kinderen hem niet open zullen krijgen. Op die manier zorg je ervoor dat de veiligheid op de eerste plek staat! Het traphekje is geschikt voor iedere trap en deuropening, eenvoudig te installeren en gemakkelijk schoon te maken.

3. Rudolphy oprolbaar traphekje

Het nieuwste model oprolbaar traphekje van Rudolphy stamt uit 2020 en is ook in 2023 hartstikke populair. Je kunt dit hekje op drie manieren bevestigen, omdat het gebruikmaakt van een snelwissel systeem. Verder kan het oprolbare traphekje 180 graden gedraaid worden, zodat je hem voor meerdere deuren kunt gebruiken, zonder dat je hem opnieuw moet installeren. Er kan dan natuurlijk maar één opening afgesloten worden.

Het hekje is oprolbaar tot 1,30 meter en heeft een extra veilige hoogte van 90 centimeter. Goed om te weten: de Consumentenbond raadt minimaal 75 centimeter aan, dus dit traphekje voldoet prima aan die eisen. Er worden sets met fittingen meegeleverd, zodat je het hekje gemakkelijk kunt verplaatsen.

Rudolphy oprolbaar traphekje voor- en nadelen

Het oprolbare traphekje is erg stil tijdens het intrekken / terugschuiven;
Je kunt het hekje in meerdere posities instellen;
Er is een grote draaiknop aanwezig en hij is dubbel beveiligd
Getest & goedgekeurd volgens Europese en internationale veiligheidsnormen (EN1930)

Iets prijziger dan andere traphekjes.

4. Curify oprolbaar traphekje zonder boren

Let op: de traphekjes zijn vaak uitverkocht, maar worden ook vaak weer toegevoegd aan het assortiment.

Het Curify oprolbare traphekje is in twee kleuren verkrijgbaar en zorgt ervoor dat je kindje op een veilige manier de wereld kan ontdekken. Om valpartijen van de trap te voorkomen, is het belangrijk dat je zowel boven als beneden een traphekje plaatst. Het maakt in principe niets uit of dit beide oprolbare traphekjes zijn.

Eén van de grote voordelen aan dit traphekje is dat je niet hoeft te boren in de muur. Er wordt gebruikgemaakt van extra kleine gaatjes, zodat er nagenoeg geen sporen achterblijven na verwijdering van het hekje. De veiligheid van je kindje staat voorop en die kun je garanderen met dit traphekje. Het veiligheidshekje blokkeert de trap, maar kan bijvoorbeeld ook een kamer afzonderen waar geen deur in zit. Op die manier creëer je een veilige ruimte voor je kindje.

Je kunt dit hekje gemakkelijk openen met 1 hand, door middel van twee grijphaken. Dit is wel een musthave voor traphekjes, want je loopt vaak genoeg met je kindje in je armen. Hoogte: 80cm en breedte 130cm.

Curify oprolbaar traphekje zonder boren: voor- en nadelen

Snel te monteren, weinig / geen sporen na verwijdering traphekje;
Je kunt dit hekje met één hand openen en sluiten;
Het traphekje is volledig op te rollen en multifunctioneel;
Er wordt een meetlat en gereedschap meegestuurd;
Dit traphekje is ook geschikt voor huisdieren;
Hoogwaardig spanningsslot;
Slim design en compact;
100% tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

Geen.

5. Babyroom oprolbaar traphek / veiligheidshek

Dit oprolbare veiligheidshekje is geschikt voor kinderen, maar je kunt ook een veilige afbakening maken voor de huisdieren. De Baby Gate van Babyroom is gemakkelijk te installeren door middel van schroeven. De speciale veiligheidsknop zorgt ervoor dat het hekje niet zomaar openklapt.

Voor- en nadelen Babyroom oprolbaar traphekje

Stijlvol en compact;
Geschikt voor uiteindes van trappen;
Extra veilige hoogte van 84cm (min. 75cm wordt aangeraden door de Consumentenbond);
Inclusief een veiligheidsknop en veilige sloten.

Geen.

6. D-Supplies oprolbaar traphekje

Het inschuifbare/oprolbare traphekje van D-Supplies lijkt erg veel op het oprolbare traphekje van ADSafety. Dit traphekje voldoet aan dezelfde veiligheidsnormen, kan ook tot maximaal 150 centimeter opening gebruikt worden en is lekker compact. Net als het vorige hekje heeft ook dit traphekje een Push&Twist vergrendeling, voor optimale veiligheid van je kindje.

De hoogwaardige kwaliteit van dit hekje zorgt ervoor dat het niet gemakkelijk stuk gaat, zelfs niet wanneer er flinke druk op het hekje wordt uitgeoefend. Zoek je een versperring voor de trap, gang of deur? Voor al deze plekjes is dit traphekje geschikt! Het hekje houdt niet alleen nieuwsgierige, ontdekkende baby’s en peuters tegen, maar ook huisdieren.

Het D-Supplies oprolbare traphekje klapt niet vanzelf in, omdat er gebruik wordt gemaakt van een extra beveiliging (Push&Twist). Je kunt met één hand de vergrendeling eraf halen, zodat het scherm terug kan rollen. Handig, wanneer je een kindje in je armen hebt.

Oprolbaar traphekje D-Supplies voor- en nadelen

Qua specificaties zijn de voor- en nadelen van dit traphekje exact hetzelfde als het vorige traphekje. Een klein extra voordeel is dat dit hekje iets goedkoper is. Daarentegen komt de handleiding in het Engels, wat niet voor iedereen even handig is.

Vanaf welke leeftijd is een traphekje nodig?

Ondanks dat een traphekje op de babyuitzetlijst staat, heb je in het begin nog geen traphekje nodig. De eerste weken ligt je kindje vooral in zijn bedje of box en kruipt hij nog niet rond. Vanaf het moment dat je kindje begint te kruipen, is de tijd aangebroken om een traphekje te installeren. Doe dit zowel boven als beneden, zodat je het risico op ongelukken en letsel verkleint.

Wanneer moet je dan precies een traphekje plaatsen? Daar is geen vast moment voor, maar hoe eerder je dit doet, hoe beter. Zorg er in ieder geval voor dat je traphekjes geïnstalleerd hebt op het moment dat je kindje de wereld gaat ontdekken!

Hoe veilig is een oprolbaar traphekje?

Misschien heb je jezelf al ingelezen over allerlei soorten traphekjes en heb je gelezen dat een oprolbaar traphekje niet veilig zou zijn. Onder andere de Consumentenbond geeft aan dat oprolbare traphekjes niet genoeg veiligheid bieden. Kun je zo’n traphekje dan wel echt veilig gebruiken? Ja, dat kan zeker.

Let echter goed op: sommige oprolbare traphekjes hebben niet de juiste hoogte of zijn niet stevig genoeg. De Consumentenbond adviseert om zeker een hoogte van minimaal 75 centimeter aan te houden, maar de meeste hekjes hebben tegenwoordig een hoogte van 90 centimeter of meer.

Verder is het van essentieel belang dat je de traphekjes op de juiste manier gaat bevestigen. Wanneer je de instructies niet goed volgt, kan het voor komen dat het traphekje niet goed vastzit. Om dit te voorkomen, moet je stap voor stap de handleiding volgen.

De voordelen van een oprolbaar traphekje

De laatste jaren neemt het oprolbare traphekje enorm toe in populariteit. Waarom? Dat is simpel. De ouderwetse traphekjes zijn niet erg stijlvol en verpesten het mooie interieur. Een oprolbaar traphekje is stijlvol, praktisch, maar vooral heel compact. Wanneer je het hekje niet gebruikt, kun je hem oprollen. Hierdoor zie je bijna niet dat er een traphekje in de opening gebruikt wordt én kun je gemakkelijk door de trapopening lopen, zonder te struikelen over een traphekje.

Klassieke traphekjes zijn de laatste jaren ook sterk verbeterd in gebruik en design. Toch vinden veel mensen zo’n gevaarte in de woonkamer of in het trappengat geen gezicht en kiezen uiteindelijk voor een oprolbaar traphekje. Oprolbare traphekjes nemen maar een beperkte ruimte in (lekker compact), rollen automatisch in, zijn stevig genoeg en geschikt voor kinderen tot en met twee jaar .

Nadelen van een oprolbaar traphekje

Sommige mensen vinden het nogal spannend, zo’n speciaal traphekje van mesh stof of gaas. Ze twijfelen of de stof wel voldoende stevigheid en veiligheid kan bieden. In sommige gevallen kiezen mensen ervoor om een klassiek traphekje te plaatsen bovenaan de trap, welke zij stevig in de muur bevestigen. Aanbieders van oprolbare traphekjes/veiligheidshekjes mogen echter geen rommel verkopen en hun producten moeten (in Nederland) voldoen aan strenge kwaliteitseisen en veiligheidsnormen.

(Let altijd goed op de veiligheidsnormen wanneer je een traphekje aan gaat schaffen)

Een ander nadeel is de prijs van oprolbare traphekjes. De prijzen liggen net iets hoger dan een standaard traphekje, waardoor sommige mensen toch liever voor de goedkopere, traditionele variant kiezen.

Het laatste nadeel is dat de meeste oprolbare traphekjes in de muur bevestigd moeten worden door middel van schroefjes. Er bestaan klassieke traphekjes die je kunt bevestigen zonder gebruik te maken van schroeven. Deze traphekjes worden bevestigd door middel van klemmen, zodat er geen sporen achtergelaten worden.

Traphekjes zonder boren

Hierboven hebben we al verteld over de mogelijkheid van een traphekje zonder boren. Wanneer je bijvoorbeeld net de muren opnieuw hebt geverfd of behangen, zit je niet te wachten op grote, nieuwe gaten in de muur. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de zogenaamde klemhekjes, zodat er geen enkel spoor achtergelaten wordt.

Traphekjes zonder boren zijn er in verschillende kleuren, soorten en maten. Hieronder kun je een voorbeeld bekijken, maar op deze pagina van BOL.com kun je er nog veel meer bekijken. De prijzen variëren, maar liggen een stuk lager dan bij oprolbare traphekjes.

Tweedehands traphekje of low budget / goedkoop traphekje kopen

Zit je eraan te denken om een tweedehands traphekje te gaan aanschaffen via een website zoals Marktplaats? Let dan goed op de kwaliteit van het traphekje. Bekijk de slijtage, check de bevestigingen (zijn ze niet lam? Zijn ze niet beschadigd?) en bekijk of het betreffende traphekje gekeurd is volgens de normen die gelden voor Nederland.

Traphekjes worden doorgaans intensief gebruikt, omdat er dagelijks meerdere keren gebruikgemaakt wordt van de trap. Bedenk dus dat een tweedehands traphekje waarschijnlijk al honderden keren open- en dichtgegaan is. Voor nog geen €30,00 kun je een simpel, maar veilig, low budget traphekje aanschaffen!

Wat is het beste traphekje van dit jaar?

Het ligt eraan voor welke variant je kiest: de klassieke variant of een oprolbaar exemplaar? Op dit moment is het oprolbare traphekje van ADSafety het meest populair en dit hekje wordt het meest verkocht. Het onderstaande, houten traphekje is ook zeer populair onder (aanstaande) ouders. Houten producten nemen sowieso erg toe in populariteit onder ouders.

Naast de natuurlijke uitstraling van onderstaand traphekje, is hij ook nog eens zeer betaalbaar! Welke kies jij?

Relevante artikelen

Scroll naar boven