Traphekje zonder boren: beste klemhekjes

Traphekje zonder boren

Traphekje zonder boren plaatsen? Het is mogelijk! Wanneer je kinderen (of huisdieren!) in huis hebt en een traphekje wilt gaan plaatsen, wil je dit natuurlijk het liefst doen zonder schade aan de muren te maken. Tegenwoordig kun je veilige traphekjes plaatsen zonder te boren. In dit artikel vind je de beste klemhekjes voor in huis, zodat je een veilige ruimte kunt creëren voor je kindje of huisdier.

Traphekje zonder boren, wat is een klemhekje?

Traditionele traphekjes plaats je stevig aan de wand door middel van schroeven in de muur. Door deze hekjes te plaatsen beschadig je de muren en dat is precies wat je niet wilt. Gelukkig kun je tegenwoordig handige klemhekjes aanschaffen, zodat schade aan de muren verleden tijd is. Zo’n klemhekje klem je stevig tussen de muren, zodat je kindje of huisdier niet de trap op kan. Klemhekjes worden soms ook gebruikt om bijvoorbeeld een gang af te bakenen.

De beste klemhekjes zonder te boren

In dit overzicht hebben we de beste klemhekjes/traphekjes zonder boren op een rijtje gezet. Naast deze traphekjes kun je ook nog kiezen voor oprolbare traphekjes, waar we een uitgebreid artikel over hebben geschreven. Er bestaan ook oprolbare traphekjes waarbij je niet in de muren hoeft te boren. Lees het artikel hier.

1. Hauck traphekje zonder boren: Open N Stop

Het populaire Hauck Open N Stop traphekje zorgt ervoor dat je binnen no-time een veilige ruimte creëert voor je kindje of huisdier. Dit metalen hekje klem je tussen een muur of deur, zonder te boren of schroeven. Een groot voordeel van dit traphekje is dat je verlengstukken kunt aanschaffen, zodat je hem ook voor grotere ruimtes kunt gebruiken. Het standaard veiligheidshekje is geschikt voor een breedte van 75-80 centimeter.

Heb je je kindje in je armen? Geen probleem! Je opent dit gekje gemakkelijk met 1 hand en sluit hem ook met 1 hand. Het klemhekje bevat natuurlijk wel een kindveilige sluiting, zodat kinderen hem niet zomaar open krijgen. Je kunt het traphekje verlengen tot een maximale breedte van 122 centimeter en daarnaast ook gebruiken voor ronde trapleuningen, in combinatie met de Y-spindels.

Hauck traphekje verlengstuk

De verlengstukken die je kunt gebruiken voor het Hauck traphekje zijn verkrijgbaar in 9cm en 21cm. Je kunt elk traphekje met maximaal 2 verlengstukken combineren, eentje aan iedere kant. Wanneer je gebruikt maakt van de Y-spindels, kun je het gekje gebruiken voor ronde deurposten of trapleuningen. Een verlengstuk kost ongeveer €20,00.

2. BabyDan Danamic traphekje

Het merk BabyDan zul je vaker tegen gaan komen in dit artikel, want ze bieden meerdere traphekjes van goede kwaliteit aan. Deze traphekjes zonder boren zijn erg populair onder veel mensen met kinderen en huisdieren. Het model Danamic kan gebruikt worden voor openingen tussen de 73 en 87 centimeter, wat een standaard formaat is. Dit hekje wordt daarnaast geleverd met een montagesleutel, zodat je hem binnen no-time bevestigd hebt.

BabyDan traphekje reviews

We raden altijd aan om de ervaringen/reviews van andere mensen door te nemen, zodat je weet wat de voor- en nadelen van een product zijn. Dit klemhekje krijgt veel lovende recensies en klanten zijn dan ook erg tevreden over dit hekje. De prijs van het hekje is betaalbaar én het is erg fijn dat je hem ook tijdelijk kunt gebruiken. Vooral voor opa en oma is dit fijn, want als de kinderen naar huis gaan verwijder je het traphekje in een handomdraai.

3. Safety 1st Easy Close – budget tip traphekje zonder boren!

Safety 1st staat bekend om zijn goede producten tegen een zeer betaalbare prijs! Het traphekje zonder boren ‘Easy Close’ is immens populair en met een prijs van nog geen €35,00 zelfs goedkoop te noemen! Tel daarbij op dat je geen schade maakt aan de muren en dit is hét traphekje dat je moet hebben! Voor het klemhekje van dit merk kun je ook verschillende verlengstukken aanschaffen, zodat je hem voor bredere ruimtes kunt gebruiken.

Het metalen veiligheidshekje is veilig, kan gemakkelijk bevestigd worden en is geschikt voor openingen van 73cm tot en met 80cm. Met de speciale verlengstukken kun je deze ruimte verlengen tot maximaal 136cm. Dit is 14cm meer dan bij het Hauck Open N Close traphekje! De opening van het hekje is extra breed, zodat je er goed doorheen kunt. Het frame van het klemhekje is stevig en van Oede kwaliteit.

Safety 1st Easy Close verlengstuk

Voor het klemhekje van de Safety 1st Easy Close kun je verlengstukken aanschaffen van 7cm, 14cm en 28 cm. Hiermee kun je het traphekje verlengen tot maximaal 136cm. Dit is fijn, want de meeste traphekjes hebben dit voordeel niet!

4. BabyDan Premier traphekje zonder boren

Het BabyDan Premier traphekje zonder boren kan besteld worden in de kleuren zwart en wit, waarvan de zwarte iets duurder is. Zoals ook bij de andere BabyDan traphekjes het geval is, kun je dit klemhekje verlengen met verlengstukken. Een klein nadeel is dat je deze verlengstukken wel apart moet bestellen, waardoor je iets meer geld kwijt bent. Let op: met verlengstukken kun je het traphekje tot maximaal 120cm verlengen.

Het Premier klemhekje van BabyDan is ook erg populair en van goede kwaliteit, tegen een betaalbare prijs. Je sluit de trap eenvoudig af door het hekje te plaatsen, zonder beschadigingen aan de muur aan te brengen. Veel ouders zijn bang dat een klemhekje niet zo stevig en stabiel is, maar niets is minder waar! Ook veel mensen met huisdieren maken gebruik van het BabyDan traphekje.

5. BabyDan Perfect Close klemhekje zonder boren

Nog een fijn klemhekje van het merk BabyDan in deze lijst: de Perfect Close. Dit traphekje is geschikt voor openingen tussen de 77,3cm en 97,1cm, wat een standaard maat is voor traphekjes. Op het hekje vind je 2 spijlen die je beiden kunt monteren, waarna je de schroeven kunt instellen. Let op: ook dit traphekje kan dus gewoon bevestigd worden zonder te boren in de muren. Zonder extra spijlen is het hekje te verstellen van 77cm tot 83cm.

Dit hekje gaat niet uit zichzelf dicht, maar je geeft hem een duwtje. Als het hekje dichtgaat, valt hij in het slot en krijgt je kindje hem niet meer open. Aan de bovenkant zit een schuifje, dat je naar achteren kunt schuiven. Op die manier krijg je het hekje eenvoudig open en kan ook opa of oma het hekje zonder gedoe openen. Fijn, want soms zijn traphekjes nogal lastig te openen of sluiten.

6. Extra hoog traphekje zonder boren – BabyDan

Doorgaans zijn traphekjes zo’n 75cm hoog, maar soms is dit niet genoeg. Heb je een kindje in huis dat graag klimt en heb je een hoger klemhekje nodig? Dan kun je kiezen voor het extra hoge traphekje van BabyDan, welke je ook zonder boren kunt bevestigen. Met een hoogte van 105cm wordt het een stuk lastiger voor je kindje om hierover heen te klimmen. Klein nadeel: deze zijn iets prijziger dan lagere traphekjes.

Het ‘Premier’ traphekje van BabyDan is erg geliefd en dit traphekje is de hoge variant daarvan. Dit hekje is te gebruiken voor openingen van 73cm tot en met 86cm en past op bijna iedere standaard trap. Heb je een grotere afmeting nodig? Dan kun je hem verlengen tot 120cm door middel van verlengstukken (los bestellen). Deze hekjes hebben een veilige coating, welke veilig en sterk is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je kindje eens op het hekje bijt!

7. Bettacare traphekje – Jippies

Let op: het gaat hier om een extra hoog traphek van 104cm! Ga je verlengstukken bestellen voor het hekje? Dan moet je ook de hoge variant bestellen. Bestel je per ongeluk de lage variant? Dan kun je deze niet combineren met het traphekje. Je kunt het klemhekje naar beide kanten openen en uitbreiden tot maximaal 148cm. Heb je een standaard formaat trap? Dan kun je het hekje zonder verlengstukken installeren.

Bettacare traphekje met kattenluik

Het Bettacare traphekje met kattenluik wordt vaak gebruikt door mensen die een kat en een hond hebben, welke ze soms gescheiden willen houden, maar ook door mensen met jonge kinderen en een poes.

Mag de poes overal komen, maar het kind niet? Dan is dit extra hoge Bettacare traphekje perfect geschikt voor jullie! Je kunt het hekje gemakkelijk verlengen tot maximaal 148 centimeter, wat een stuk langer is dan een standaard traphekje. Hiervoor zijn losse verlengstukken verkrijgbaar.

8. Houten traphekje BabyDan Avantgarde

Ben je geen fan van metalen traphekjes en ga je liever voor hout? Dan kun je kiezen voor de ‘Avantgarde’ van BabyDan. Dit hekje is gemaakt van beukenhout en kan door een volwassen persoon geopend en gesloten worden met 1 hand. Met de verlengstukken kun je het hekje verstellen van 71cm tot en met 91cm, zodat hij in de meeste openingen past. Je kunt hem ook nog verlengen door middel van extra verlengstukken, welke los besteld moeten worden.

9. Springos traphekje zonder boren hout en metaal

Voor de liefhebbers van houten traphekjes hebben we ook dit luxe Springos klemhekje op de lijst geplaatst. Dit betaalbare veiligheidshekje is gemaakt van metaal en hout en heeft een luxe uitstraling. Het klemhek heeft een standaard hoogte van 74cm en is uiteraard verstelbaar in breedte. Op het traphekje zitten twee sloten, zodat je kindje echt niet door het hekje heen kan.

10. Baninni traphekje zwart

Van loopstoel tot luiertas: Baninni heeft erg leuke, nuttige producten in het assortiment. Het Vicino veiligheidshekje van Baninni zorgt ervoor dat je binnen no-time een veilige ruimte hebt gecreëerd voor je kindje of huisdier. Dit hekje is speciaal gemaakt voor openingen van 75cm tot en met 85cm en kunnen gemakkelijk bevestigd worden. De verlengstukken zijn 20cm per stuk en zijn apart te bestellen.

Wil je hem bovenaan de trap gaan installeren? Dan raadt het merk aan om wandbevestigingen te gebruiken. Bij het pakket worden speciale muurbeugels geleverd die je kunt gebruiken om de veiligheid bovenaan de trap te vergroten. Na het bevestigen kun je het hekje met 1 hand gemakkelijk openen.

Andere traphekjes zonder boren

Hierboven heb je 10 verschillende traphekjes kunnen bekijken die bevestigd kunnen worden zonder in de muur te hoeven boren. Dit is erg fijn, want de muren blijven netjes en je kunt het traphekje op elk gewenst moment verwijderen en terugplaatsen. Dit type klemhekjes zijn ideaal voor bij opa en oma, want hier worden de hekjes niet dagelijks gebruikt. Gaan de kinderen weer naar huis? Dan is het hekje gemakkelijk te demonteren en op te bergen.

Naast de bovenstaande traphekjes zijn er uiteraard nog veel meer goede, betaalbare traphekjes verkrijgbaar waarbij je niet hoeft te boren. Hieronder hebben we een aantal links geplaatst naar traphekjes die ook erg geliefd zijn onder ouders en/of eigenaren van huisdieren.

Hier moet je op letten bij aanschaf van een traphekje

Met een traphekje creëer je een veilige ruimte voor je kindje (of huisdier) en het is dus extra belangrijk dat je een degelijk product aanschaft. Waar moet je op letten wanneer je een traphekje zonder boren aan gaat schaffen? Wij hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet, zodat je de beste keus kunt maken.

Breedte

Wanneer je een traphekje gaat aanschaffen, wil je natuurlijk dat hij perfect past tussen de deuropening of in het trappengat. De meeste traphekjes kunnen in lengte versteld worden en passen in de meeste openingen. Heb je een extra grote opening? Dan moet je daar rekening mee houden. Bij veel traphekjes kun je speciale verlengstukken bijbestellen, zodat je het traphekje precies op moet kunt instellen.

De hoogte van een traphekje zonder boren

De meeste standaard traphekjes hebben een hoogte van zo’n 75 centimeter. Heb je een kind dat graag klimt of een huisdieren dat gemakkelijk heel hoog springt? Dan kun je beter kiezen voor een traphekje met een hoogte van 104 of 105 centimeter. Deze hekjes zijn meestal iets duurder, maar werken een stuk beter voor klimmende kids! Geen zorgen, de meeste kinderen klimmen niet over een standaard traphekje heen.

Bevestiging

Je bent op dit artikel terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een veiligheidshekje zonder gaten in de muur te boren. Let goed op de manier van bevestiging wanneer je een bestelling gaat plaatsen. Staat er in de tekst niet dat het om een traphekje zonder boren gaat? Dan is de kans aanwezig dat je alsnog moet gaan schroeven of dat je het product retour stuurt.

Prijs van het traphekje zonder boren

Er bestaan traphekjes van verschillende prijzen, waarvan sommige bedragen absurd hoog zijn. Doorgaans betaal je zo’n €75,00 voor een traphekje, maar er zijn ook genoeg goede alternatieven. In dit artikel heb je bijvoorbeeld een aantal budget tips kunnen bekijken, welke ook zeer goede reviews krijgen van klanten. Duur is niet altijd beter! Bekijk de traphekjes die je mooi vindt en vergelijk de prijzen met andere, goedkopere traphekjes.

Reviews en ervaringen van andere klanten

Wat vinden andere mensen van het traphekje? We raden altijd aan om de reviews van klanten door te nemen, want hieruit kun je een hoop informatie halen. Let niet altijd op het aantal sterren, want niet ieder nadeel is voor iedereen echt een nadeel. In de reviews kom je vaak ook veel te weten over de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van een product. Voorkom een miskoop en lees jezelf goed in.

Beste traphekje zonder boren

Wat is het beste traphekje zonder boren? Dat is heel persoonlijk. De ene ouder is gek op hout, de ander vindt metaal ook prima. Daarnaast is het budget van iedereen anders en ook de eisen aan een traphekje verschillen per persoon. In dit artikel heb je veel goede, betaalbare traphekjes kunnen bekijken welke goede reviews ontvangen. De traphekjes van Hauck (Open N Stop) en Safety 1st zijn zeer betaalbaar (budget tips!) en erg gebruiksvriendelijk. Heb je een kleiner budget? Dan zijn dat zeker twee aanraders.

RELEVANTE ARTIKELEN

Scroll naar boven