Kinderwagenslot / buggyslot : met een gerust hart op pad

Kinderwagenslot

Staan er dagjes weg op de planning en gebruik je (nog) een kinderwagen of buggy? Dan is de kans groot dat je de wagen weleens ergens achter moet laten. Wil je dit graag met een gerust hart doen, zonder bang te zijn dat hij wordt meegenomen? Kies dan voor een kinderwagenslot of buggyslot! Het dagje uit wordt een stuk leuker als je zo’n handig hulpmiddel in je luiertas hebt zitten!

Is een kinderwagenslot nodig?

Met een paar fijne dagjes uit op de planning is een kinderwagenslot geen overbodige luxe. Ga je bijvoorbeeld naar een pretpark? Dan is de kans groot dat je de wagen een tijdje onbeheerd achter moet laten. Jammer genoeg zul je niet de eerste zijn die terugkomt uit een attractie en merkt dat de kinderwagen of buggy weg is. Wil je graag zonder stress genieten van je kindje(s) van een attractie? Dan kies je natuurlijk voor een kinderwagenslot! Zo’n slot voor de kinderwagen schaf je al aan voor een paar euro, maar hij zorgt wel voor een heleboel rust!

Welk kinderwagenslot heb je nodig?

De meeste slotjes voor kinderwagens en buggy’s zijn universeel en dus te gebruiken voor alle kinderwagens en andere items die je wilt beveiligen. Wat is dan het beste kinderwagenslot voor jou? Dat is voor iedereen anders. Een slot is niet heel duur en je hoeft natuurlijk ook niet te kijken naar hoe mooi hij is, want ze zien er ontzettend saai uit. In dit overzicht kun je de meest populaire en meest gewilde kinderwagensloten bekijken.

1. Buggyguard – TFK slot

Kinderwagenslot

Veel ouders kennen de Buggyguard, welke zeer geliefd is als slot voor de kinderwagen. Het slot is intrekbaar en te gebruiken voor buggy’s, kinderwagens en andere spulletjes die je graag vast wilt zetten. Je stelt van tevoren zelf een cijfercombinatie in en zet de kinderwagen vast. Het lange koord zorgt ervoor dat je de wagen kunt vastzetten aan een object, zoals een hekje o.i.d. Deze sloten worden ook graag gebruikt door ouders voor het vastzetten van kinderfietsjes.

Voorheen kon je de Buggyguard op verschillende plekken aanschaffen, maar tegenwoordig moet je goed zoeken voordat je een exemplaar hebt gevonden. Bij PinkorBlue kun je het bovenstaande exemplaar vinden voor ongeveer €23,00.

2. Dooky kinderwagenslot

Kinderwagensloten moeten compact zijn, zodat je ze gemakkelijk in je luiertas of jas kunt stoppen. Dit is ook de reden dat de sloten er allemaal (bijna) hetzelfde uitzien en ook op dezelfde manier gebruikt worden. Het Dooky kinderwagenslot wordt door ouders vaak gebruikt om fietsstoeltjes, buggy’s en kinderwagens mee vast te zetten, zodat diefstal tegengehouden wordt. Ook dit slot heeft een cijfercombinatieslot, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken.

3. Safeman skislot – kinderwagenslot – multifunctioneel slot

Het multifunctionele kabelslot van het merk Safeman is zowel geliefd onder ouders, als onder mensen die graag op wintersport gaan of een fietssport beoefenen. Met het slot zet je je kinderwagen, buggy of fiets eenvoudig op slot en maak je het moeilijker om het item zomaar mee te nemen. Kinderwagens staan vrijwel nooit ’s nachts buiten, maar we raden voor fietsen die ’s nachts buiten staan wel een beter slot aan.

Het Safeman kabelslot is stevig en van goede kwaliteit, maar toch ook klein en licht. Fijn, want je stopt hem dus gewoon in je jaszak of luiertas zonder dat dit extra gewicht met zich meebrengt. Lekker genieten van een evenement of op een terrasje kan vanaf nu echt zonder zorgen! Een groot verschil met de andere kinderwagensloten is dat dit slot gesloten wordt met behulp van sleuteltjes. Nooit meer een vergeten code! Bij het slot krijg je uiteraard een reservesleuteltje.

Dit slot heeft een edelstalen kabel (roestvrij) en een diameter van 4mm, plus nog een mm coating. Deze coating is fijn, want sommige metalen slotjes willen nog weleens voor een beschadiging aan je kinderwagen, buggy of fiets zorgen.

4. A3 Baby & Kids Kinderwagen Kabelslot

Net als het buggyslot van Hauck en Dooky is ook het A3 Baby & Kids slot een betaalbare optie voor het vastzetten van je kinderwagen of buggy. Dit slot heeft een cijfercombinatie en werkt precies hetzelfde als de andere sloten. A3 staat bekend om zijn fijne baby- en kinderproducten en een slot mag dan ook zeker niet ontbreken in de collectie. Voorkom dat je kinderwagen gestolen wordt en zet hem op slot!

De kabel van dit kabelslot is 80cm lang en biedt dus genoeg ruimte voor het vastzetten van je kinderwagen of buggy aan een hekje of ander object. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een kinderwagenslot om een juist deel van de kinderwagen plaatst, wat zeker niet los te halen is. Sommige wielen van kinderwagens zijn bijvoorbeeld te verwijderen en dan kan de wagen alsnog worden meegenomen.

5. Hauck Lock Me

Als laatste in de lijst laten we de Hauck Lock Me zien, welke ook vaak gekozen wordt door ouders en opa’s en oma’s. Dit kabelslot met cijfercombinatie is lekker compact en daarnaast ook nog eens de goedkoopste in de lijst. Is hij daarom slechter? Nee, zeker niet. Ook dit slot zorgt ervoor dat je je kinderwagen veilig kunt achterlaten en dat hij niet zomaar meegenomen wordt.

De kabel van de Hauck Lock Me is iets korter, namelijk 65cm. De ervaring leert echter dat dit een prima lengte is voor het vastzetten van je kinderwagen aan een hekje of lantaarnpaal. Heb je het kabelslot even niet nodig? Dan rol je hem gemakkelijk in, net zoals bij de andere sloten het geval is. Hierdoor is dit een zeer compact en praktisch hulpmiddel voor iedere ouder!

Hoe gebruik je een kinderwagen- of buggyslot?

Zoals je wellicht al hebt gezien, zien bijna alle kinderwagenslotjes er hetzelfde uit. Wanneer je op een knopje klikt, kun je de kabel uitrollen en de kinderwagen vastzetten aan een hekje, lantaarnpaal of ander object. Let goed op dat je de kabel om een vast deel van de kinderwagen of buggy plaatst, zodat de kinderwagen ook daadwerkelijk op slot staat. Bij ieder product zit een handige gebruiksaanwijzing, zodat je het slot binnen no-time hebt ingesteld. Veel sloten bevatten een cijfercombinatie, maar dit is niet voor iedereen een succes. Ben je niet zo goed in het onthouden van codes? Dan kun je kiezen voor de Safeman, welke sleuteltjes bevat.

Kinderwagen slot HEMA

Veel ouders zijn op zoek naar het kinderwagenslot van HEMA. Jammer genoeg heeft HEMA op dit moment geen speciale slotjes in de collectie voor kinderwagens, maar je kunt wel andere sloten aanschaffen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven