Beste Melkpoedertoren : Top 10 Melkpoederdoosjes

Beste melkpoedertoren

De babyuitzetlijst is een oneindige lijst met allerlei handige (en overbodige) babyproducten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Sommige items gebruik je (bijna) nooit, terwijl andere items op de lijst échte baby-lifehacks zijn van wie iedere ouder het bestaan zou moeten kennen. De melkpoedertoren is zo’n onmisbare musthave en wij hebben de leukste exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Melkpoedertoren is onmisbaar in de babyuitzet

Je vindt de melkpoedertoren op bijna iedere babyuitzetlijst en dat heeft natuurlijk een reden. Deze baby-lifehack gaat je namelijk een heleboel kostbare tijd besparen! Ondanks dat er ook genoeg babyproducten op de uitzetlijst staan die je weinig tot nooit gaat gebruiken, is de melkpoedertoren een absolute musthave voor iedere ouder!

Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de voordelen van een melkpoedertoren, hoe je hem het beste schoon kunt maken en tot welke leeftijd je zo’n handig melkpoeder doseerdoosje kunt gebruiken. Eerst kun je de beste- en leukste melkpoedertorens van dit moment bewonderen! Ben je net aan de babyuitzetlijst begonnen? Check dan zeker ons andere artikel met daarin de leukste gratis babydozen van dit moment!

Snel Overzicht – Top 10 – Beste Melkpoedertorens

In dit uitgebreide artikel kun je de beste melkpoedertorentjes bekijken van dit moment. Heb je geen tijd/zin om het hele artikel door te nemen? Dan kun je hieronder een snel overzicht bekijken van de beste exemplaren. Onderstaande links brengen je naar de webshop van bol-, Amazon of HEMA.

  1. HEMA Melkpoedertoren
  2. Skodie Melkpoederdoosje
  3. Beaba Melkpoedertorentje
  4. NUK Melkpoedertoren
  5. Kikker Melkpoeder Toren
  6. Alecto Melkpoederdoos
  7. Varken Melkpoedertorentje
  8. MAM Melkpoederdispenser
  9. Difrax Melkpoederdoosje
  10. Suavinex Melkpoedertoren
HEMA melkpoedertoren

1. HEMA Melkpoedertoren

Als je in blijde verwachting bent, zul je HEMA waarschijnlijk al bezocht hebben. Je kunt hier terecht voor veel fijne babyspullen, zoals een voedingskussen, maar ook voor andere spullen van de babyuitzetlijst. Doordat de babyspullen en kleding van HEMA van hoge kwaliteit is, zijn deze zeer geliefd onder ouders. De melkpoedertoren van HEMA is ook erg populair, ondanks dat hij heel basic is.

Het poedertorentje biedt ruimte voor drie afgemeten voedingen en is gemakkelijk te gebruiken. Met een prijs van ongeveer €2,50 kun je er ook voor kiezen om er twee aan te schaffen en deze aan elkaar te draaien. De HEMA melkpoedertoren is de meest goedkope- en meest geliefde poedertoren van dit moment!

Bekijk deze melkpoedertoren hier bij HEMA

Skodie Melkpoederdoosje

2. Skodie Melkpoederdoosje

Als je liever een fijn melkpoederdoosje aanschaft met kleurtjes, kun je kiezen voor de exemplaren van het merk Skodie. Dit merk biedt melkpoeder doseerdoosjes aan in drie verschillende kleuren en je kunt ook kiezen uit setjes van 2, wat goedkoper is. Met deze poedertorentjes neem je melkpoeder droog- en gedoseerd mee, zodat je niet heel de melkverpakking mee hoeft te nemen.

Een melkpoedertoren maakt je leven een stuk makkelijker en bespaart een hoop ruimte in de luiertas. Je vult het torentje thuis, zodat je hem onderweg alleen hoeft leeg te schudden in de fles met water. De Skodie melkpoedertorens zijn BPA-vrij, volledig afsluiten en mogen gewoon in de vaatwasser. Wil je dat het torentje langer mee gaat? Was hem dan gewoon af met de hand.

Bekijk de Skodie melkpoedertorens op deze pagina van bol

Beaba Melkpoedertorentje

3. Beaba Melkpoederdoosje

Veel (aanstaande) ouders zijn momenteel op zoek naar het hippe melkpoedertorentje van het merk Beaba. Dit merk staat onder andere bekend om zijn fijne babyvoedingmaker, maar ook voor andere-, handige babyproducten kun je bij het merk terecht. In dit torentje kun je vier voedingen kwijt, zodat je genoeg hebt voor een hele dag (mits je kindje iets ouder is).

De torentjes passen gemakkelijk in een luiertas en kunnen uitgebreid worden met andere torentjes van dit merk. Als je niet genoeg hebt aan vier compartimenten, kun je meerdere exemplaren bestellen en aan elkaar vastmaken. Door de brede opening kun je de vakken eenvoudig vullen- en schoonmaken. Om het torentje mooi te houden, kun je hem het beste met de hand afwassen.

Bekijk de Beaba melkpoedertorentjes hier bij bol

Nuk melkpoedertoren

4. NUK Melkpoedertoren

Het merk NUK biedt fijne babyaccessoires aan, zoals babyflesjes, nagelschaartjes en natuurlijk melkpoedertorentjes. Bovenstaande poedertoren van dit merk is een geliefd accessoire en wordt door veel ouders aangeschaft. Veel melkpoeder doseerdoosjes bestaan uit drie vakjes, maar NUK heeft ervoor gekozen om 4 compartimenten toe te voegen.

Een melkpoedertoren is ook voor thuis erg handig. Geef je ’s nachts nog flesvoeding? Dan hoef je niet met een slaperig hoofd schepjes af te meten, maar kun je het zo in de fles met water gieten. De hoeken van de bakjes zijn afgerond, zodat alle poedermelk goed uit het bakje komt.

Bekijk hier de NUK Melkpoedertoren bij bol

Melkpoeder toren kikker

5. Melkpoeder Toren Kikker

Als je graag kleurrijke babyproducten in de luiertas stopt, kun je voor deze grappige melkpoederdispenser kiezen. Veel kinderen vinden de felle kleurtjes leuk en kijken er graag naar. Je kunt kiezen uit twee verschillende kleuren en ieder torentje heeft drie vakjes om afgemeten voeding in te bewaren.

Als je meerdere torentjes aanschaft, kun je deze eenvoudig aan elkaar koppelen. Als je kindje geen flesvoeding meer drinkt, kun je de bakjes ook gebruiken voor het meenemen/bewaren van snoepjes of fruitstukjes. Alle melkpoedertorens zijn vrij van BPA en gemaakt van PP plastic. Ondanks dat de torentjes in de vaatwasser mogen, raden we dit af. Door de bakjes met de hand te wassen, heb je langer plezier van je aankoop.

Bekijk de Kikker Melkpoeder Toren hier bij bol

Alecto melkpoederdoos

6. Alecto Melkpoedertoren

Het merk Alecto is ook een zeer populair merk wanneer het gaat om baby- en kinderproducten. Hierboven zie je de geliefde melkpoedertorentjes van het merk, welke verkrijgbaar zijn als voordeelpakket. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een los doosje aan te schaffen, maar een duo-verpakking is net iets goedkoper. De BF-4 Melkpoedertoren van Alecto is vrij van BPA en dus veilig te gebruiken. Alle randen van de bakjes zijn afgerond, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er melkpoeder achterblijft in de vakjes.

Bekijk de Alecto Melkpoederdoos hier bij bol

Varken Melkpoederdoosje

7. Melkpoederdoosje Varken

Sommige mensen nemen genoegen met een basic poedertorentje, terwijl andere ouders juist een grappig- of kleurrijk torentje willen. Bovenstaande melkpoeder doseerdoos is grappig-, kleurrijk en natuurlijk ontzettend praktisch. De toren bevat in totaal vier compartimenten, zodat je voldoende voedingen mee kunt nemen voor de hele dag. Alle torentjes zijn gemaakt van BPA-rij materiaal en kunnen veilig gebruikt worden.

Bekijk het Varkentje hier op Amazon.nl

MAM Melkpoederdispenser

8. MAM Melkpoederdispenser

Het merk MAM is een bekende naam in de wereld van babyproducten en zeker op het gebied van voeding. Ook een melkpoederdispenser behoort tot de enorme collectie en deze ziet er ontzettend leuk uit. De poederdispenser biedt in totaal ruimte voor drie afgemeten voedingen en is niet uit te breiden. Ga je soms hele dagen weg? Dan kun je beter voor een groter exemplaar kiezen.

De vorm van de MAM dispenser is anders dan traditionele bewaardoosjes voor melkpoeder. Als je geen langwerpige melkpoedertoren wilt, is dit een goed alternatief. Je kunt deze dispenser in de vaatwasser- en sterilisator stoppen, zodat je hem eenvoudig en goed schoon kunt houden.

Bekijk hier de MAM melkpoedertoren bij Amazon.nl

Melkpoedertoren Difrax

9. Difrax Melkpoedertoren

Difrax melkpoedertorentjes zijn al jarenlang verkrijgbaar en erg geliefd. De melkpoedertoren is compact op te bergen, er is ruimte voor drie voedingen en hij is gemakkelijk schoon te houden. Jammer genoeg krijgt dit torentje maar vier sterren, omdat de prijs volgens een klant te hoog was. In de winkel betaal je echter vaak meer voor het torentje en hij is zijn geld dubbel en dwars waard!

Bekijk het Difrax Melkpoederdoosje hier bij bol

Suavinex melkpoedertoren

10. Suavinex melkpoedertoren

De melkpoedertorens van Suavinex krijgen ontzettend goede reviews en zien er hartstikke vrolijk uit. Een ander voordeel van deze melkpoeder doseerdoosjes is dat ze ook vier bewaarvakjes bevatten, zodat je meer voedingen tegelijk kunt meenemen. De handige schenktuit zorgt ervoor dat je de poeder gemakkelijk overgiet in de fles, zonder te morsen! Door de fijne kwaliteit van deze melkpoederdispenser heb je jarenlang plezier van je aankoop! Je kunt momenteel kiezen uit 2 verschillende kleuren!

Bekijk hier de Suavinex melkpoedertorentjes bij Amazon.nl

Wat is een melkpoedertoren of melkpoederdispenser?

De melkpoedertoren wordt gebruikt voor het meenemen van afgemeten (melkpoeder)voedingen voor baby’s, peuters en dreumesen. Deze torentjes zijn overigens niet alleen handig voor het meenemen van melkpoeder, maar ook voor het klaarzetten van voedingen voor de hele dag. Als je een drukke dag hebt en je kleintje vraagt om een fles, bereid je binnen no-time een fles.

Veel ouders gebruiken de torentjes na de baby- en peutertijd ook voor het meenemen van stukjes fruit of gezonde snoepjes. Melkpoedertorens staan ook bekend als: melkpoederdispenser, melkpoeder bewaardoosjes, melkpoeder doseerdoosje en melkpoederbewaarbakje.

De absolute voordelen van een melkpoedertoren

De melkpoedertoren staat niet voor niets op de babyuitzetlijst: hij is ontzettend handig en tijdbesparend! Maar wat zijn nu echt de voordelen van een melkpoederdispenser?

Gemak: het enige dat je hoeft te doen is het vakje leeggooien in het flesje met water en klaar is Kees!
– Je hoeft geen heel pak melkpoeder mee te nemen, waardoor je ruimte en gewicht zult besparen in de luiertas.
– Voedingen zijn precies afgemeten = geen gedoe meer met schepjes afmeten wanneer je op visite bent.
Hygiënisch voeding meenemen: de torentjes zijn water- en luchtdicht, wel zo hygiënisch.

Hoe maak je een melkpoedertoren schoon?

De meeste melkpoedertorentjes zijn geschikt voor de vaatwasser en veel ouders zetten de torentjes dan ook geregeld in de vaatwasmachine. Wij raden het af, omdat de melkpoederdispensers hier niet mooier van worden en ook minder lang mee gaan. De torentjes zijn gemakkelijk met de hand schoon te maken!

Gebruik eerst een beetje koud water om de bakjes schoon te spoelen. Warm water zorgt ervoor dat de melk dik wordt, waardoor je het moeilijker schoon krijgt. Hierna gebruik je wat vloeibare zeep/wasmiddel om de bakjes goed mee schoon te wassen. Na het wassen spoel je de bakjes af met warm water en laat je deze drogen op een rekje.

Hoe werkt een melkpoedertoren?

Bijna alle torentjes werken op dezelfde manier, maar soms zit er een klein beetje verschil in. Sommige dispensers hebben per vakje een schenkdop, terwijl je andere torentjes eerst uit elkaar moet halen. Over het algemeen is het principe hetzelfde: je schept de juiste hoeveelheid melkpoeder in een vakje, schroeft de dop erop en giet hem leeg wanneer je hem nodig hebt.

Tot welke leeftijd melkpoedertoren?

Ieder kindje is anders en niet ieder kind drinkt tot op dezelfde leeftijd melk. Sommige ouders stappen na een jaar over op normale melk, andere ouders geven hun kind nog jarenlang opvolgmelk of speciale peutermelk. Je kunt jarenlang plezier hebben van het torentje! Na de melkvoeding kun je de torens gebruiken als bakje voor snoepjes of fruit.

Relevante onderwerpen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige artikelen- en koopgidsen vinden over allerlei verschillende baby- en kinderproducten. Hieronder kun je links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Voedingscentrum

Nicole
Scroll naar boven