Melkpoedertoren : beste baby-lifehack voor mommy’s!

melkpoedertoren

De babyuitzetlijst: een (bijna) oneindige lijst met allerlei handige babyproducten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Sommige items gebruik je (bijna) nooit, andere items op deze lijst zijn échte baby-lifehacks van wie iedere ouder het bestaan moet kennen! De melkpoedertoren is er één van en wij laten de leukste zien!

Melkpoedertoren: onmisbaar in de babyuitzet

Je vindt de melkpoedertoren op bijna iedere babyuitzetlijst en dat heeft natuurlijk een reden. Deze baby-lifehack gaat je namelijk een heleboel kostbare tijd besparen! Ondanks dat er ook genoeg babyproducten op de uitzetlijst staan die je weinig tot nooit gaat gebruiken, is de melkpoedertoren een absolute musthave voor iedere ouder!

Verderop in het artikel vertellen we meer over de voordelen van een melkpoedertoren, hoe je hem het beste schoon kunt maken en tot welke leeftijd je zo’n handig melkpoeder doseerdoosje kunt gebruiken. Eerst laten we de leukste en beste melkpoedertorens van 2023 zien! Ben je net aan de babyuitzetlijst begonnen?

1. HEMA melkpoedertoren

melkpoedertoren

Wanneer je in verwachting bent is HEMA een winkel die je bijna niet kunt vermijden. Van voedingskussen tot aan de fijnste hydrofiele luiers: je kunt voor bijna alle nodige babyproducten terecht bij HEMA. Misschien heb je al eerder gehoord van de superzachte, fijne HEMA rompertjes? Deze worden dagelijks ontzettend vaak verkocht, omdat ze comfortabel en van zeer hoge kwaliteit zijn.

De melkpoedertoren van HEMA is ook een zeer geliefd item uit de babycollectie. Waarom? De toren is lekker basic, bevat ruimte voor drie afgemeten voedingen en is gemakkelijk in gebruik.

Ander voordeel: het torentje kost bij HEMA bijna niks! Voor €2,95 heb je al een melkpoedertorentje met drie bakjes in huis! Ons advies: bestel er gelijk 2, zodat je zes voedingen mee kunt nemen. Oh, enne: sla zeker niet de pagina’s met de leukste babyartikelen over wanneer je op de website bent!

2. Skodie melkpoedertoren / melkpoeder doseerdoosje

Iedere ouder heeft andere wensen en dat is maar goed ook! Wil je graag een leuke melkpoedertoren waar je graag naar kijkt? Dan kun je kiezen voor dit exemplaar van Skodie. Neem melkpoeder droog en gedoseerd mee, zodat je gemakkelijk en hygiënisch flesjes kunt bereiden! Dag dag, poeder-rugzak!

Een melkpoedertoren maakt het leven een stuk gemakkelijker. Stress hebben we als ouders al genoeg en met al die hormonen vergeten we regelmatig iets. Het poedertorentje vul je thuis op je gemakje met precies de juiste hoeveelheid melkpoeder, zodat je later alleen het bakje leeg hoeft te kiepen. Piece of cake! Het torentje is dus niet alleen gemakkelijk voor onderweg, maar ook voor thuis!

Het Skodie melkpoeder doseerdoosje is BPA vrij, volledig afsluitbaar en vaatwasserbestendig. Let wel op: wil je dat het melkpoedertorentje netjes blijft en langer meegaat? Dan was je hem met de hand af. Het doosje kan ook gebruikt worden voor stukjes fruit, snoepjes enzovoort. Voor het eerste gebruik dien je de melkpoedertoren goed af te wassen.

3. Seba & Co Melkpoeder doseerdoosjes

Alle melkpoedertorens hebben hetzelfde doel: het leven makkelijker maken voor ouders! Ieder torentje biedt ruimte voor een X aantal voedingen, welke je perfect afgemeten in het bakje kunt bewaren. Door de handige schenkdop kun je vervolgens binnen no-time een flesje bereiden voor je kleine schat.

Hierboven zie je de melkpoeder doseerdoosjes van Seba & Co. De schattige, moderne kleurtjes passen perfect in je luiertas en bieden ruimte voor drie afgemeten voedingen. Je kunt de melkpoedertoren ook vullen voor thuis, zodat je op drukke momenten niet met het afmeten van voeding in de weer moet.

Ook deze melkpoedertoren is BPA vrij, zodat je voeding veilig kunt bewaren en meenemen. Deze toren mag in de vaatwasser, maar wij adviseren om dat niet dagelijks te doen zodat je lang plezier hebt van het torentje.

4. NUK melkpoedertoren

Babyflesjes, nagelschaartjes en speciaal reinigingsmiddel voor de flesjes en speentjes van je kindje (BOL.com): het merk NUK zul je als ouder nog wel vaker tegen gaan komen. Bovenstaande melkpoedertoren van NUK is een zeer geliefde aankoop en wordt dan ook met veel liefde gebruikt!

De meeste melkpoeder doseerdoosjes bestaan uit drie compartimenten, maar NUK heeft ervoor gekozen om er vier te leveren. Handig, want zo heb je straks voor heel de dag ruimte voor de voedingen! ’s Nachts je bed uit en schepjes voeding afmeten? Niet meer nodig met deze melkpoedertoren van NUK!

Poeder kan hermetisch afgesloten worden bewaard en het bereiden van een fles is een stuk makkelijker. De hoeken van de opvangbakjes zijn afgerond, zodat ook alle poeder goed uit het bakje komt.

5. Melkpoederdispenser kikker

Wanneer je graag kleurrijke babyproducten in je luiertas wilt stoppen, kies je voor deze grappige dispenser! Veel kinderen vinden de felle kleurtjes erg leuk en kijken er graag naar. Is dit niet echt je kleur? Kies dan voor een roze of blauw!

De drie vakjes zijn apart afsluitbaar en iedere laag heeft een aparte schenktuit. Koop je ook de andere variant? Dan kun je deze gemakkelijk aan elkaar koppelen. Klaar met melk? Gebruik de handige bakjes dan voor het meenemen van fruit of snoepjes.

Deze melkpoederdispenser/melkpoedertoren is vrij van BPA en gemaakt van PP Plastic. Officieel mag de toren ook in de vaatwasser, maar wij raden dit af. Door de toren met de hand schoon te maken, heb je er langer plezier van!

6. Melkpoeder bewaardoosje van Thermobaby

Moderne, zeer praktische en vrolijke melkpoedertorens: dat zijn de torentjes die je hierboven kunt bewonderen. Meet gemakkelijk drie voedingen af, draai het bolletje los en giet de melk erin zonder de poedertoren uit elkaar te hoeven halen! Deze melkpoeder doseerdoos is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren.

Ook deze melkpoedertoren is luchtdicht en goed afsluitbaar. Iedere laag heeft een apart schenktuit, zodat je geen voeding meer hoeft te verspillen. Daarnaast past de toren perfect in een luiertas en kun je hem later gebruiken als bewaarbakje voor fruit of snoepjes.

7. Melkpoedertoren Varkentje

Waarom een saai, doorzichtig melkpoedertorentje bestellen wanneer je ook een kleurrijk varkentje in je tas kunt stoppen?! Het bovenstaande melkpoeder doseerdoosje is grappig, kleurrijk en natuurlijk ontzettend praktisch. De doseerdoos bevat 3 compartimenten en is gemaakt van BPA-vrij materiaal. Net als alle andere bewaardoosjes voor melkpoeder kun je ook dit poedertorentje voor andere doeleinden gebruiken. Kosten: nog geen tientje!

8. MAM melkpoederdispenser

MAM is ook een zeer bekende naam in de wereld van babyproducten. Natuurlijk kon het bedrijf niet achterblijven met het uitbrengen van een melkpoederdispenser! Hierboven zie je de MAM melkpoedertoren, welke ruimte biedt voor drie afgemeten voedingen.

De vorm van de MAM dispenser is anders dan traditionele bewaardoosjes van melkpoeder. Wil je geen langwerpige melkpoedertoren? Dan kun je voor dit exemplaar kiezen. De dispenser mag in de vaatwasser en sterilisator, zodat je hem goed en gemakkelijk schoon kunt houden.

9. Difrax melkpoedertoren

Difrax melkpoedertorentjes zijn al jarenlang verkrijgbaar en erg geliefd. De melkpoedertoren is compact op te bergen, er is ruimte voor drie voedingen en hij is gemakkelijk schoon te houden. Jammer genoeg krijgt dit torentje maar drie sterren, omdat de prijs volgens een klant te hoog was. In de winkel betaal je echter vaak meer voor het torentje en hij is zijn geld dubbel en dwars waard!

10. Suavinex melkpoedertoren

De melkpoedertorens van Suavinex krijgen ontzettend goede reviews en zien er hartstikke vrolijk uit. Een ander voordeel van deze melkpoeder doseerdoosjes is dat ze ook vier bewaarvakjes bevatten, zodat je meer voedingen tegelijk kunt meenemen.

De handige schenktuit zorgt ervoor dat je de poeder gemakkelijk overgiet in de fles, zonder te morsen! Door de fijne kwaliteit van deze melkpoederdispenser heb je jarenlang plezier van je aankoop! Je kunt momenteel kiezen uit 2 verschillende kleuren!

11. Blokker melkpoedertoren

Blokker melkpoedertoren

Veel ouders weten het (nog) niet, maar Blokker biedt de laatste jaren steeds meer babyproducten aan. Ook voor een melkpoeder doseerdoosje kun je terecht in de (web)winkel en hij kost bijna niks! Eerder kon je ook torentjes van andere merken bestellen bij Blokker, maar deze zijn niet meer verkrijgbaar.

Hierboven zie je de melkpoedertoren die je momenteel (online) bij Blokker kunt bestellen. Wij weten niet of deze vrolijke, basic toren ook in de fysieke winkels verkrijgbaar is!

Wat is een melkpoedertoren of melkpoederdispenser?

De melkpoedertoren staat tegenwoordig ook bekend als: melkpoederdispenser, melkpoeder bewaardoosje, melkpoeder doseerdoosje en melkpoederbewaarbakje. Waarschijnlijk weet je ondertussen wel waarvoor zo’n toren nu dient, maar we leggen het nog even uit.

Een melkpoedertoren wordt meestal gebruikt voor het meenemen van afgemeten (melkpoeder)voedingen voor baby’s, peuters en dreumesen. De toren is niet alleen handig voor het meenemen van voeding, maar ook voor het klaarzetten van voedingen voor de hele dag. Heb je een druk uurtje en heeft je kleintje trek? Dan pak je het torentje tevoorschijn en bereid je binnen no-time een fles.

Veel ouders gebruiken het melkpoedertorentje later ook voor het meenemen van stukjes fruit of (gezonde) snoepjes.

De absolute voordelen van een melkpoedertoren

De melkpoedertoren staat niet voor niets op de babyuitzetlijst: hij is ontzettend handig en tijdbesparend! Maar wat zijn nu echt de voordelen van een melkpoederdispenser?

  • Gemak: het enige dat je hoeft te doen is het vakje leeggooien in het flesje met water en klaar is Kees!
  • Je hoeft geen heel pak melkpoeder mee te nemen, waardoor je ruimte en gewicht zult besparen in de luiertas.
  • Voedingen zijn precies afgemeten = geen gedoe meer met schepjes afmeten wanneer je op visite bent.
  • Hygiënisch voeding meenemen: de torentjes zijn water- en luchtdicht, wel zo hygiënisch.

Hoe maak je een melkpoedertoren schoon?

De meeste melkpoedertorentjes zijn geschikt voor de vaatwasser en veel ouders zetten de torentjes dan ook geregeld in de vaatwasmachine. Wij raden het af, omdat de melkpoederdispensers hier niet mooier van worden en ook minder lang mee gaan. De torentjes zijn gemakkelijk met de hand schoon te maken!

Gebruik eerst een beetje koud water om de bakjes schoon te spoelen. Warm water zorgt ervoor dat de melk dik wordt, waardoor je het moeilijker schoon krijgt. Hierna gebruik je wat vloeibare zeep/wasmiddel om de bakjes goed mee schoon te wassen. Na het wassen spoel je de bakjes af met warm water en laat je deze drogen op een rekje.

Hoe werkt een melkpoedertoren?

Bijna alle torentjes werken op dezelfde manier, maar soms zit er een klein beetje verschil in. Sommige dispensers hebben per vakje een schenkdop, terwijl je andere torentjes eerst uit elkaar moet halen. Over het algemeen is het principe hetzelfde: je schept de juiste hoeveelheid melkpoeder in een vakje, schroeft de dop erop en giet hem leeg wanneer je hem nodig hebt.

Tot welke leeftijd melkpoedertoren?

Ieder kindje is anders en niet ieder kind drinkt tot op dezelfde leeftijd melk. Sommige ouders stappen na een jaar over op normale melk, andere ouders geven hun kind nog jarenlang opvolgmelk of speciale peutermelk. Je kunt jarenlang plezier hebben van het torentje! Na de melkvoeding kun je de torens gebruiken als bakje voor snoepjes of fruit.

Relevante onderwerpen

Nicole
Scroll naar boven