Maxi Cosi Stella review – mijn ervaring

Maxi Cosi Stella review

In al de jaren dat ik mezelf moeder mag noemen, zijn er al vele kinderwagens de revue gepasseerd. Ik heb verschillende kinderwagens uitgeprobeerd en in deze review kun je meer lezen over de Maxi Cosi Stella kinderwagen. Wat vind ik van deze uitgebreide kinderwagen en waar ben ik positief over? Ik overtuig je met dit artikel dat ‘middenklasse’ kinderwagens ook echt goed kunnen zijn!

Tijd voor een nieuwe kinderwagen -> Maxi Cosi Stella

Van Maxi Cosi tot Stokke, ik heb al vele soorten kinderwagens uitgeprobeerd. Niet gekregen, gewoon gekocht. Na drie kinderen weet je wel wat je graag wilt en wat juist helemaal niet. Momenteel bezitten we de Maxi Cosi Stella en daar ben ik heel tevreden over!

In 2017 bleek ik zwanger van onze zoon Sam. De jongste was op dat moment al vijf jaar, dus de kinderwagen (en al het andere babyspul) was al een tijdje de deur uit. Uiteindelijk heeft Sam alleen in de reiswieg gelegen, maar Ivy maakt nu dankbaar gebruik van de kinderwagen.

De Maxi Cosi Stella stond voor een belachelijk laag bedrag in de showroom van een plaatselijke babywinkel. Voor een fijne prijs kregen wij: de kinderwagen, een reiswieg, alle regenhoezen, de buggyzit en een bijpassende voetenzak. Ook kregen wij er nog adapters bij om de Maxi Cosi autostoel op het onderstel te plaatsen. De kinderwagen zag er nog helemaal nieuw uit.

Minder eisen bij de vierde

Als je in verwachting bent van een vierde kindje, ben je meestal iets makkelijker wanneer het gaat om het kopen van nieuwe spullen. Als ervaren moeder weet je precies wat je wél en niet nodig heeft. Ik ging op zoek naar een kinderwagen die aan de onderstaande eisen voldeed:

 • makkelijk in te klappen zijn, zonder veel ruimte in beslag te nemen;
 • foambanden hebben, want lekke banden zag ik niet meer zitten;
 • een plekje hebben voor de boodschappen;
 • wendbaar en te besturen zijn met 1 hand;
 • een omkeerbaar zitje hebben;
 • een neutrale kleur hebben;
 • een reiswieg hebben;
 • leuk geprijsd zijn.

Maxi Cosi Stella Flexibel op elk terrein

De eerste wandeling met je kindje: daar kijk je reikhalzend naar uit wanneer je zwanger bent van je kindje. De Maxi Cosi Stella maakte de eerste wandelingen met Ivy erg fijn en zelfs in het bos rijdt de kinderwagen heerlijk. Dat is meteen een groot pluspunt, want ik ga heel graag naar het bos met de kinderen. De foambanden zijn werkelijk fantastisch! Dag dag, lekke banden!

De foambandjes gaan dus niet lek en slijten niet snel. De kinderwagen wordt nu al ruim twee jaar gebruik en de bandjes zien er nog steeds als nieuw uit. De kinderwagen wordt intensief gebruikt en de bandjes zijn dus echt van goede kwaliteit. Op ieder terrein bevalt deze kinderwagen goed, wat ik als een groot pluspunt ervaar.

Maxi Cosi Stella review

Ruime reiswieg en prima matras

Een groot pluspunt is dat de reiswieg van de Stella lekker ruim is, zodat je er lange tijd gebruik van kunt maken. Dit hebben wij dan ook zeker gedaan. Ook het matrasje dat in het reiswiegje zit is helemaal prima en Ivy sliep altijd heerlijk in de wagen. Een ander groot voordeel is dat je deze wieg helemaal plat kunt maken, zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Ook wanneer je hem even niet nodig hebt of wanneer je kindje te groot geworden is voor de wieg, kun je hem compact opbergen en tevoorschijn halen als je (eventueel) weer een kindje verwacht.

Omkeerbaar zitje

Een omkeerbaar zitje is voor mij een echte must. Ik vind het belangrijk dat mijn kind naar mij kan kijken, maar ook de wijde wereld in. Staat er een harde wind of schijnt de zon heel fel? Dan kun je het zitje gemakkelijk omdraaien en dat is voor mij een heel groot voordeel. Zelfs wanneer Ivy in het zitje zit, kan ik het zitje gemakkelijk loshalen en omkeren. De Maxi Cosi Stella heeft zichzelf ook op dit punt bewezen.

Stuurtje in het zitje

Het stuurtje van de Stella vond mijn dochter heel erg leuk en ze houdt dit stuurtje met veel plezier vast. Let wel op dat je je kindje minder makkelijk uit het zitje kunt halen, dus je kunt het stuurtje dan beter eerst even verwijderen. Dit gaat overigens heel gemakkelijk door middel van een trekkoordje.

Maxi Cosi Stella review

Regenhoezen en muskietennet

Bij deze kinderwagen kregen wij de regenhoezen voor het zitje en de reiswieg. Ook zat er voor de reiswieg een net bij om vliegen en muggen weg te houden. Erg praktisch! Wij hebben daar op vakantie goed gebruik van gemaakt. De regenhoes hebben we gelukkig maar twee keer hoeven gebruiken, maar ook die passen perfect en blijven goed zitten.

Inmiddels hebben we ook de hoes voor de buggy-inzet gebruikt. Deze regenhoes past perfect en er zitten gaatjes in. Zo krijgt je kindje toch nog lucht, maar zit hij/zij wel lekker droog en warm.

Algehele uitstraling Maxi Cosi Stella

Ik vind de kinderwagen er goed uitzien en zeker het zwarte frame heeft een stoere uitstraling. Natuurlijk zijn er ook nog andere kinderwagens die ik mooi vind, maar die zijn dan ook direct 600 euro duurder (-: Bij de eerste heb ik dit bedrag er wel voor uitgegeven, maar ik vond dat nu toch echt zonde van het geld.

Verschillende standen

De Maxi Cosi Stella kinderwagen kan in meerdere standen worden gebruikt. Gebruik je de platte stand? Dan ligt de zitting ook echt helemaal plat, zodat je kindje lekker kan slapen. De standen kunnen makkelijk versteld worden, ook wanneer je kindje net in slaap gevallen is. De tussenstanden zijn ook erg handig. Het zitje kan naar je toe of van je af geplaatst worden en kunnen ook dan in meerdere standen versteld worden.

Plus- en minpunten Maxi Cosi Stella

Ik kan maar één minpuntje bedenken. Ik ben erg positief over de Maxi Cosi Stella en gebruik deze multifunctionele kinderwagen nog heel vaak. Ivy is nu ruim anderhalf jaar oud. Ze zit heerlijk warm in de voetenzak die erbij hoort. Hieronder een lijstje met de plus- en minpunten.

Pluspunten

 • flexibel en wendbaar; de kinderwagen rijdt zonder enige problemen door het bos of over hobbelige wegen;
 • de prijs; met de Maxi Cosi Stella heb je een fijne, betrouwbare kinderwagen in huis voor een normale prijs;
 • slijt niet snel, ook de banden blijven als nieuw na twee jaar intensief gebruik;
 • verstelbare duwstand en dus ook geschikt voor langere mensen;
 • foambanden, nooit meer lekke banden;
 • er is genoeg ruimte voor boodschappen onderin het mandje;
 • een omkeerbaar zitje; voor mij een onmisbaar puntje;
 • fijne standen, voor zowel zitten als liggen;

Minpunten

 • Met het stuurtje in de buggy krijg je je kindje iets minder makkelijk in- en uit het zitje.

Conclusie Maxi Cosi Stella

Vanaf het begin was ik al zeer tevreden over deze aankoop en dat is na langer gebruikmaken van de wagen zeker niet anders geworden. De kinderwagen doet precies wat ik ervan verwacht, piept/kraakt niet en voldoet aan alle eisen die ik heb. Een ander voordeel blijft de fijne prijs van deze kinderwagen en op dit moment is hij nog een stuk goedkoper! Heb je weinig budget of heb je, net als ik, geen zin om meer dan €1000,00 uit te geven? Bekijk dan zeker eens de Stella!

Maxi Cosi Stella kopen

Jammer genoeg is de kleur die wij hebben niet meer te bestellen, maar hij is nog wel in onderstaande kleur te koop! Zelf vind ik die kleur eigenlijk nog leuker. Wij hebben zelf een zwart frame en een donkergrijze inzet.

Maxi Cosi Stella

Voor meer informatie kun je op deze pagina van bol kijken. Je koopt de Maxi Cosi Stella nu met o.a. regenscherm, adapters en parasolclip vanaf €209,00. De reiswieg kun je los aanschaffen.

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven