Maxi Cosi Stella review | onze ervaring

Maxi Cosi Stella Review

In al de jaren dat ik moeder ben, heb ik al vele kinderwagens uitgeprobeerd. Deze review gaat over de kinderwagen die wij momenteel bezitten: de Maxi Cosi Stella. Lees in dit artikel waarom ik zo positief ben over deze kinderwagen en laat je overtuigen dat de “middenklasse” kinderwagens ook echt goed zijn!

Tijd voor een nieuwe kinderwagen -> Maxi Cosi Stella

Van Maxi Cosi tot Stokke, ik heb al vele soorten kinderwagens uitgeprobeerd. Niet gekregen, gewoon gekocht. Na drie kinderen weet je wel wat je graag wilt en wat juist helemaal niet. Momenteel bezitten we de Maxi Cosi Stella en daar ben ik heel tevreden over!

In 2017 bleek ik zwanger van onze zoon Sam. De jongste was op dat moment al vijf jaar, dus de kinderwagen (en al het andere babyspul) was al een tijdje de deur uit. Uiteindelijk heeft Sam alleen in de reiswieg gelegen, maar Ivy maakt nu dankbaar gebruik van de kinderwagen.

De Maxi Cosi Stella stond voor een belachelijk laag bedrag in de showroom van een plaatselijke babywinkel. Voor een fijne prijs kregen wij: de kinderwagen, een reiswieg, alle regenhoezen, de buggyzit en een bijpassende voetenzak. Ook kregen wij er nog adapters bij om de Maxi Cosi autostoel op het onderstel te plaatsen. De kinderwagen zag er nog helemaal nieuw uit.

Minder eisen bij de vierde

Wanneer je een vierde kindje verwacht, ben je meestal iets makkelijker wat betreft het kopen van nieuwe spullen. Wel weet je precies wat je wél nodig hebt en wat niet. Mijn kinderwagen moest:

makkelijk in te klappen zijn, zonder veel ruimte in beslag te nemen;
foambanden hebben, want lekke banden zag ik niet meer zitten;
een plekje hebben voor de boodschappen;
wendbaar en te besturen zijn met 1 hand;
een omkeerbaar zitje hebben;
een neutrale kleur hebben;
een reiswieg hebben;
leuk geprijsd zijn.

Maxi Cosi Stella Flexibel op elk terrein

De eerste wandeling met je kindje: daar kijk je reikhalzend naar uit wanneer je zwanger bent van je kindje. De Maxi Cosi Stella maakte de eerste wandelingen met Ivy erg fijn en zelfs in het bos rijdt de kinderwagen heerlijk. Dat is meteen een groot pluspunt, want ik ga heel graag naar het bos met de kinderen. De foambanden zijn werkelijk fantastisch! Dag dag, lekke banden!

De foambandjes gaan niet lek en slijten niet snel. De kinderwagen wordt nu al ruim twee jaar gebruik en de bandjes zien er nog steeds als nieuw uit. De kinderwagen wordt intensief gebruikt en de bandjes zijn dus echt van goede kwaliteit. Op ieder terrein bevalt deze kinderwagen goed, wat ik als een groot pluspunt ervaar.

Maxi Cosi Stella review

Ruime reiswieg en prima matras

De reiswieg van de Maxi Cosi Stella hebben wij een lange tijd gebruikt. De reiswieg is lekker ruim, een groot pluspunt. Het matrasje is ook prima. Ivy sliep heerlijk in de reiswieg. Nog een groot voordeel aan deze reiswieg: je kunt de wieg helemaal platmaken! Op die manier kun je hem gemakkelijk vervoeren, zonder dat de wieg veel ruimte in beslag neemt.

Omkeerbaar zitje

Wat mij betreft is dit écht een must! Het zitje van de buggy-inzet moet ook omgekeerd kunnen worden. Oftewel: het kindje moet naar je toe kunnen kijken, maar ook de wijde wereld in. Staat er een harde wind of een felle zon? Dan draai je gemakkelijk het zitje om.

Het is geen overbodige luxe om het zitje bij harde wind even snel om te draaien, zodat je kindje uit de wind zit. De Maxi Cosi Stella heeft zichzelf ook op dit punt bewezen. Zelfs wanneer Ivy in de buggy-inzet zit, kan ik haar stoeltje omkeren.

Stuurtje in het zitje

Wat mijn dochter erg leuk vindt, is het stuurtje. Ze houdt het stuurtje met plezier vast. Een klein nadeel is wel dat je je kindje minder makkelijk in het zitje zet en eruit haalt. Het stuurtje is erg makkelijk in het zitje te klikken én er ook weer makkelijk uit te halen. Dit kan door middel van een trekkoortje.

Regenhoezen en muskietennet

Bij deze kinderwagen kregen wij de regenhoezen voor het zitje en de reiswieg. Ook zat er voor de reiswieg een net bij om vliegen en muggen weg te houden. Erg praktisch! Wij hebben daar op vakantie goed gebruik van gemaakt. De regenhoes hebben we gelukkig maar twee keer hoeven gebruiken, maar ook die passen perfect en blijven goed zitten.

Inmiddels hebben we ook de hoes voor de buggy-inzet gebruikt. Deze regenhoes past perfect en er zitten gaatjes in. Zo krijgt je kindje toch nog lucht, maar zit hij/zij wel lekker droog en warm.

Algehele uitstraling Maxi Cosi Stella

Ik vind de kinderwagen er goed uitzien en zeker het zwarte frame heeft een stoere uitstraling. Natuurlijk zijn er ook nog andere kinderwagens die ik mooi vind, maar die zijn dan ook direct 600 euro duurder (-: Bij de eerste heb ik dit bedrag er wel voor uitgegeven, maar ik vond dat nu toch echt zonde van het geld.

Verschillende standen

De Maxi Cosi Stella kinderwagen kan in meerdere standen worden gebruikt. Gebruik je de platte stand? Dan ligt de zitting ook echt helemaal plat, zodat je kindje lekker kan slapen. De standen kunnen makkelijk versteld worden, ook wanneer je kindje net in slaap gevallen is.

De tussenstanden zijn ook erg handig. Het zitje kan naar je toe of van je af geplaatst worden en kunnen ook dan in meerdere standen versteld worden.

Plus- en minpunten Maxi Cosi Stella

Ik kan maar één minpuntje bedenken. Ik ben erg positief over de Maxi Cosi Stella en gebruik deze multifunctionele kinderwagen nog heel vaak. Ivy is nu ruim anderhalf jaar oud. Ze zit heerlijk warm in de voetenzak die erbij hoort. Hieronder een lijstje met de plus- en minpunten.

Pluspunten

flexibel en wendbaar; de kinderwagen rijdt zonder enige problemen door het bos of over hobbelige wegen;
de prijs; met de Maxi Cosi Stella heb je een fijne, betrouwbare kinderwagen in huis voor een normale prijs;
slijt niet snel, ook de banden blijven als nieuw na twee jaar intensief gebruik;
verstelbare duwstand en dus ook geschikt voor langere mensen;
foambanden, nooit meer lekke banden;
er is genoeg ruimte voor boodschappen onderin het mandje;
een omkeerbaar zitje; voor mij een onmisbaar puntje;
fijne standen, voor zowel zitten als liggen;

Minpunten

Met het stuurtje in de buggy krijg je je kindje iets minder makkelijk in- en uit het zitje.

Conclusie Maxi Cosi Stella

Wij zijn helemaal tevreden met deze aankoop. Hij doet precies wat ik verwacht van een kinderwagen. Geen gekraak of gepiep. Een goede kinderwagen, met de juiste functies. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten!

Maxi Cosi Stella kopen

Jammer genoeg is de kleur die wij hebben niet meer te bestellen, maar hij is nog wel in onderstaande kleur te koop! Zelf vind ik die kleur eigenlijk nog leuker. Wij hebben zelf een zwart frame en een donkergrijze inzet.

Maxi Cosi Stella

Voor meer informatie kun je hier klikken. Je koopt de Maxi Cosi Stella nu met o.a. regenscherm, adapters en parasolclip voor €299,00. De reiswieg kun je los aanschaffen.

Dit vind je misschien ook leuk

Zwangerschapskalender, boordevol informatie en tips
15x de leukste kinderboeken tot 6 jaar
Leukste peuterspeelgoed in 2022
Beste borstkolf: dit zijn de beste borstkolfapparaten!

Nieuwsbrief?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE MAMA TIPS + KORTINGEN EN BUDGET TIPS!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.