Centerparcs Erperheide | eerlijke review

Center Parcs Erperheide

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming voor de meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie? Of wil je een weekendje weg met het hele gezin? Ook middenin de coronacrisis zijn er nog tal van mogelijkheden om even tot rust te komen. Centerparcs Erperheide is een mooi park waar je met het hele gezin kunt genieten van de rust en leuke activiteiten. Lees onze ervaringen hier!

Erperheide boeken in de herfst(vakantie)

Herfst, een speciaal seizoen. De wereld ruikt anders en ziet er anders uit. Het vakantiepark Erperheide van Center Parcs zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel. De mooie, bosrijke omgeving zorgt ervoor dat je echt tot rust kunt komen tijdens een weekendje of weekje weg. Van tevoren hadden we natuurlijk al foto’s op de website van Center Parcs bekeken en we waren verkocht.

De kinderen waren gelijk helemaal wild van het zwembad, want je zou zelfs met vissen kunnen zwemmen. Heel gaaf! Jammer genoeg hebben we uiteindelijk geen vis gezien, maar het zwembad is wel erg leuk. Je bent in ieder geval verzekerd van urenlang zwemplezier, wanneer er geen coronamaatregelen meer gelden.

Na het boeken van een last-minute hadden we er direct al veel zin in, want de foto’s op de website zijn prachtig!

Weekendje Erperheide in de herfst

We hebben dus een weekendje weg geboekt naar Centerparcs Erperheide in de herfst. Het weer was nog heerlijk, dus dat zat gelukkig mee. Toen we aankwamen op het park, mochten wij met de auto alle bagage naar het huisje brengen. Super handig! Dit is wel een must voor gezinnen, met al die extra bagage. Het laatste dat je wilt is honderden meters met bagage op zoek gaan naar de accommodatie.

Het huisje – accommodatie – cottage

We vallen gelijk met de deur in huis: de accommodatie op dit prachtige park is een tegenvaller. Van Center Parcs zijn we gewend dat de kwaliteit uitstekend is, maar dit huisje was verre van uitstekend. Er hing een muffe lucht in de accommodatie en alles was oud. De eerste indruk was niet goed en dat vonden we erg jammer.

Update: inmiddels zijn de Centerparcs Erperheide huisjes – cottages gerenoveerd! We hopen de nieuwe accommodaties dit jaar uit te kunnen testen! Let wel op: een aantal huisjes zijn nog niet gerenoveerd. Kies dus voor : Premium Appartement Vernieuwd of Comfort Cottage vernieuwd.

Bij aankomst kregen wij een pakketje met een aantal schoonmaakartikelen en een wc-rol. Daar had nog wel een rolletje bij gemogen met zo’n gezelschap, inclusief kinderen. Het huisje was overigens wel groot genoeg voor vijf personen en in de tuin stond een ruime, goede tuinset. We keken direct het bos in en hebben zelfs eekhoorntjes kunnen spotten. Daar werden de kinderen wel erg blij van!

Op ontdekking – Centerparcs Erperheide

We besluiten om ons humeur niet te laten verpesten door het huisje en gaan het park verkennen. Dit park is écht heel mooi en rustgevend. Ondanks dat het hartstikke druk is (want: vakantietijd), krijgen we toch een rustgevoel. Het bos is mooi én schoon, dus geen rondslingerend vuil. Je voelt dus meteen dat je aan het logeren bent in een bos en ziet overal eekhoorntjes lopen. Erg leuk.

Ons huisje ligt redelijk centraal, waar we maar een minuut of vijf naar het hoofdgebouw hoeven te lopen. In het hoofdgebouw vind je het zwembad, de winkels, het restaurant en de dieren. Natuurlijk zit ook de receptie bij het hoofdgebouw.

De winkels zijn leuk! Er zit een winkel waar je onder andere kleding kunt kopen. Jassen, broeken, truien, zwemoutfits, shawls en ga zo maar door. Ben je kleding vergeten? Dan ben je daar aan het juiste adres. Tegenover deze winkel zit een “souvenir-winkeltje”. De winkel is erg groot en je kunt hier terecht voor allerlei leuke spulletjes. Speelgoed, knutselspullen en zelfs babycadeautjes!

Dieren

Wanneer je kiest voor een park als Centerparcs Erperheide ga ik er vanuit dat je geen problemen hebt met dieren. Dit park is voor kinderen hartstikke gaaf, want aan dieren zal het zeker niet ontbreken! Naast het hoofdgebouw is een weide, vol met dieren! De kinderen kunnen spelen met de geitjes, schapen of konijntjes.

Kinderen zijn er gek op. Je kunt de (afgesloten) weide gewoon op lopen en de kids kunnen spelen met de dieren. Overdag is er een grote tafel waar de kinderen konijntjes kunnen aaien. Dit was hartstikke druk en een groot succes. De konijntjes waren overigens niet gespannen en lieten alles toe.

Naast de konijntjes staat een mini-huis waar de kinderen in kunnen. Hier lopen ook nog diertjes rond. Iets verderop is de speeltuin, waar kinderen zich ook prima kunnen vermaken. Let wel op: in deze omgeving is ook water! Het is dus verstandig om je (jonge) kinderen niet uit het oog te verliezen.

Pony’s mogen niet ontbreken op dit park. Maak een ritje of aai de pony’s. Je dient hier wel een reservering voor te maken, dus houd hier rekening mee.

Betaald en gratis

Ieder vakantiepark biedt gratis- en betaalde activiteiten. Dit is heel logisch, maar het is wel fijn als dit duidelijk naar de klant wordt gecommuniceerd. Zo werd er geadverteerd met vele activiteiten alsof deze inbegrepen waren, maar waar je alsnog voor moest betalen. Inmiddels is dit duidelijker.

Inbegrepen activiteiten CenterParcs Erperheide

Baluba Indoor speelparadijs: deze indoor speeltuin is inbegrepen bij de boeking en je hoeft hier dus niet extra voor te betalen. Mijn kinderen hebben zich hier meerdere keren per dag goed vermaakt. Naast het speelgedeelte is er ook een speciaal gedeelte voor ouders/verzorgers. Je kunt gebruikmaken van gratis Wi-Fi en je kunt hier eten/drinken bestellen. Erg lekker, wel vrij prijzig.

Kinderboerderij: zoals ik hierboven al beschreef is de kinderboerderij erg leuk en gratis te bezoeken. Ondanks dat het suf klinkt, is dit altijd een groot succes bij kinderen en brengt het een stukje rust.

Kinderdisco: er is een gratis kinderdisco op vakantiepark Erperheide. Als ouders kun je hier natuurlijk bij blijven. Wij hebben hier niet aan deelgenomen, omdat het erg druk en luid was. We zijn er dus wel even langsgelopen en zagen veel kinderen deelnemen.

Familiespellenpakket: bij de receptie kun je een spellenpakket ophalen, mits je dit van tevoren hebt gereserveerd. In ons weekend hebben wij dit niet gedaan, omdat het prachtig weer was en we onszelf op andere manieren hebben vermaakt. Het familiespellenpakket (o.a. Monopoly) is wel een aanrader bij langere verblijven.

Speeltuinen: er zijn meerdere speeltuinen, die voorzien zijn van schommels, zandbakken en glijbanen. Ook staan er genoeg bankjes voor de ouders, zodat je er lekker bij kunt blijven zitten en toezicht kunt houden.

Vissen: als je tijdig reserveert, kun je gaan vissen. Reserveren kan bij de receptie.

Zwembad Aqua Mundo*: het zwembad is ook gratis. Wij hebben hier zoveel plezier gehad! De wildwaterbaan is leuk, er is genoeg ruimte voor iedereen. De glijbanen waren geweldig! De kinderen wilden niet meer weg. Wij zijn elke dag meerdere keren gaan zwemmen.

Niet-inbegrepen Centerparcs Erperheide

De leukste activiteiten kosten altijd geld. Hieronder een overzichtje van de activiteiten waar je voor moet betalen.

Kids Safari: Wat is er leuker dan rijden in een mini-Jeep? In elke Jeep passen twee kinderen en ouders hebben de controle door middel van een afstandsbediening. De Kids Safari kan het hele jaar door gereserveerd worden en is dus niet seizoensgebonden. Je huurt een Jeep per 15 of 30 minuten.

Ponyrijden: naast de dierenweide staan pony’s. Het is mogelijk om een rondje ponyrijden te reserveren bij de receptie. Soms zijn er speciale programma’s, leuk voor de paardenmeiden!

Pony Experience: je kunt ook leren hoe je een pony moet verzorgen. Je dient dit ook te reserveren én er moet een begeleider bij aanwezig zijn. De kinderen mogen dan nog een ritje maken rond de kinderboerderij.

Low Adventure Experience: kinderen vanaf 1 meter lang kunnen hier klimmen op 2 tot 4 meter hoogte. Kinderen tussen de vier en 6 jaar mogen alleen deelnemen samen met een volwassene.

Waterfietsen: er is een mogelijkheid om te gaan waterfietsen. Dit is betaald en moet gereserveerd worden.

Er zijn nog talloze andere, betaalde activiteiten.

Pluspunten Centerparcs Erperheide

 1. De omgeving. Ik houd van de natuur, dus ik voelde mij hier helemaal thuis. Het heeft een rustige en ontspannen sfeer.
 2. Het zwembad. Je kunt jezelf hier uren vermaken! De kinderen wilden echt niet meer weg en waren gek op de wildwaterglijbaan!
 3. Baluba indoor. Ook hier kunnen de kids zich vermaken. Is het slecht weer? Dan ga je lekker een middag naar het indoor speelparadijs.
 4. De dieren. Voor kinderen is dit echt geweldig. Ook als kinderen bang zijn voor dieren, kun je hier op een rustige manier kennismaken met dieren.
 5. Winkeltje. Boodschappen vergeten? Die kun je hier doen. Er is een uitgebreid assortiment en wij waren gek op de heerlijke donuts!
 6. Auto bij het huis. Slepen met veel bagage over een park is natuurlijk niet meer van deze tijd. Je kunt de auto dus eenmalig gebruiken om de bagage naar het huisje te brengen.
 7. Eekhoorntjes! Wij kiezen meestal parken uit in een bosrijke omgeving. Eekhoorntjes spotten was echt leuk met de kids!
 8. Vriendelijk personeel.

Minpunten Centerparcs Erperheide

Jammer genoeg waren er ook wat minpuntjes. Hier lees je ze!

 1. De comfort cottage was echt té oud en muf. Dit was een grote teleurstelling. Update: inmiddels zijn de comfort cottages gerenoveerd!
 2. Veel leuke activiteiten te duur. Een Kids Safari boeken met drie kinderen? Dan ben je per half uur €30 kwijt, aangezien je met twee kids in een Jeep mag. Ook activiteiten als klimmen zijn per kwartier erg prijzig.
 3. Restaurants prijzig. Meestal eten wij niet op een park zelf, tenzij het echt lekker is. Van tevoren lees ik mij hier dan over in. De prijzen waren best hoog en ik had van tevoren al gelezen dat het niet erg lekker was. Wij hebben dit dan ook niet gedaan.
 4. Beestjes. Je moet jezelf en de kinderen elke dag controleren op eventuele teken. Ook kun je last hebben van muggen in de zomer. Wij hebben geen teek opgelopen en geen (overdreven) last gehad van muggen. Dit “minpunt” is natuurlijk van toepassing op ieder vakantiepark in bosrijk gebied.

Fotogalerij

Flamingo’s in het hoofdgebouw, spelen met geitjes en konijntjes/schaapjes aaien. De kinderen kunnen zich hier goed vermaken en kennismaken met dieren op een speelse manier. Heb je weleens een schildpad gezien? Deze kun je ook vinden in het hoofdgebouw. Op de een na laatste foto zie je een bospad richting de huisjes.

Conclusie Centerparcs Erperheide

Onze mening in het algemeen: fantastisch park voor een weekendje of weekje weg met kinderen. De meeste cottages zijn inmiddels gerenoveerd en kun je inmiddels ook weer boeken!

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven