Amazon Prime Kinderfilms : 20 x de leukste

Amazon Prime Kinderfilms

Zijn jullie door de kinderfilms op Netflix heen? Goed nieuws! Amazon Prime Video heeft een groot aanbod aan kinderfilms- en series! En ja, de (meeste) films en series zijn Nederlands gesproken en ook geschikt voor de allerkleinsten onder ons! Van Pinokkio (Pinocchio) tot De Grote Slijmfilm en van Platvoet en zijn Vriendjes tot Wiplala: in dit artikel geven we je een update van het aanbod op Amazon Prime Kinderfilms!

Gratis proefabonnement op Amazon Prime Video!

Wie zit graag een abonnement vast zonder precies te weten wat hij daarvoor krijgt? Amazon komt met een handige oplossing! Je kunt Prime Video nu gratis uitproberen, zonder dat je ergens aan vastzit. Vind je het tien keer niks? Dan zeg je het proefabonnement kosteloos op binnen een maand! Ben je helemaal verkocht? Dan kun je het zo laten en ga je €4,99 per maand betalen.

Tip: Hotel Transsylvanië Op zijn Kop! 

Bijna ieder ouder met kinderen heeft weleens gehoord van de immens populaire film Hotel Transsylvanië. De eerste drie delen waren al een groot succes en nu kun je het vierde deel exclusief bij Amazon Prime Video bekijken! 

In Hotel Transsylvanië Op Zijn Kop gaat een mysterieuze uitvinding van Van Helsing helemaal de mist in. Drac en zijn vrienden veranderen in gewone mensen en Johnny wordt een monster! Drac en Johnny hebben nieuwe, slecht passende lichamen en samen moeten ze zoeken naar een oplossing. 

Samen met Mavis en de Drac Pack moeten ze razendsnel een manier vinden om terug te keren naar zichzelf, voordat de transformatie niet meer terug te keren valt en dus permanent wordt!

Wat is Amazon Prime Video?

Naast de razend populaire streamingdienst Netflix kunnen we in Nederland van nog een aantal andere diensten genieten. Amazon Prime Video is er hier één van en het aanbod is leuk! Niet alleen voor volwassen, maar ook voor kinderen! Wil je graag meer algemene informatie over de voordelen van Amazon Prime Video? Bekijk dan even ons andere artikel! Hier kun je informatie vinden over betaalmogelijkheden, het aanbod, opzeggen en andere kenmerken van Amazon Prime Video.

GRATIS Proefabonnement Amazon Prime Video

Wij Nederlanders zijn gek op GRATIS! Twijfel je nog of je een abonnement wilt nemen of Amazon Prime Video? Sluit dan een proefabonnement af! Je kunt vanaf het moment van afsluiten 30 dagen lang GRATIS genieten van alles dat Prime Video te bieden heeft. Vind je de streamingdienst tegenvallen? Dan zeg je het abonnement kosteloos op.

20x de leukste Amazon Prime Kinderfilms

Veel mensen denken onterecht dat je extra geld moet betalen voor de films en series op Amazon Prime Video. Het aanbod is groot en veel films en series zijn inbegrepen bij het goedkope Amazon Prime Video abonnement (€4,99 per maand). Naast het reguliere Prime Video aanbod kun je echter ook films huren of kopen en dat is direct waar de verwarring ontstaat. Hieronder vind je 20x de leukste Amazon Prime Video kinderfilms en series, inbegrepen in het abonnement!

1. Pinokko (Pinocchio)

We beginnen met Pinokkio (Pinocchio), welke momenteel erg populair is op Amazon Prime Video. Voor deze film hoef je niet extra geld te betalen en je kunt hem zo vaak kijken als je wilt! De film is daarnaast te bekijken in meerdere talen, waaronder de Nederlandse taal (gesproken).

Deze film vertelt het verhaal over Pinokkio, een houten pop die gemaakt is door zijn “vader” Gepetto. Nadat Gepetto Pinokkio gemaakt heeft, komt hij tot leven en beleeft allerlei avonturen. De film is bijzonder te noemen en erg mooi in elkaar gezet. Heb je Pinokkio nog niet gezien? Dan is dit zeker een aanrader!

2. De Grote Slijmfilm

Ook de Grote Slijmfilm is op dit moment bij veel kinderen erg populair. Het is dan ook niet vreemd dat deze film heel vaak wordt bekeken op Amazon Prime! Je kunt deze film ook huren bij Pathé Thuis voor €2,99. Bibi en Olivia zijn gek op slijm, net als bij alle jonge kinderen tegenwoordig! Ze doen op de Internationale Slijmdag mee met een wedstrijd en willen het meest originele slijm maken!

3. Platvoet en zijn Vriendjes

Een animatieklassieker voor het hele gezin, dat is Platvoet en zijn vriendjes. De film stamt uit het jaar 1988 en is bekend bij vele ouders. Hoe leuk is het om deze animatiefilm nu samen met je eigen kind(eren) te zien? Het verhaal vertelt hoe de dinosaurusvriendjes Platvoet, Cera, Bekkie, Punt en Fladder een prehistorisch avontuur beleven. Op een gegeven moment staat Platvoet er alleen voor, na aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Een klassieker die je kind gezien moet hebben!

4. Roodschoentje En De Zeven Dwergen

Sneeuwwitje kennen we allemaal uit de gelijknamige Disney-klassieker. In Roodschoentje en de zeven dwergen vindt Sneeuwwitje een paar magische, rode schoentjes. Ze verandert plotseling in de mooiste prinses van het land. De dwergen hebben echter een vloek op zich rusten en hebben een kus nodig van de mooiste vrouw van het land. In deze film komen ze er allemaal achter wat schoonheid nu eigenlijk écht is.

5. The Croods

Deze animatiefilm uit 2013 speelt zich af in het Croodaceous. De Croods zijn een familie en de omstandigheden waarin zij leven zijn gevaarlijk en zwaar. Het gezin bestaat uit een vader, moeder, zoon, dochter, babydochter en oma Gran. Dochter Eep verveelt zich dood en ontmoet op een gegeven moment Guy. Guy kan vuur maken en dit heeft ze nog nooit gezien! Hoe spannend is dat?! Bekijk de spannende avonturen van The Croods!

6. Home

De aarde veroveren om er een nieuw thuis van te maken, dat wil een groep ruimtewezentjes onder leiding van Kapitein Smek. Sommige mensen weten uit de handen van Smek te ontsnappen, onder wie het tienermeisje Tip. Er is ook nog een vrolijk en aardig ruimtewezen, genaamd Oh. Oh is verstoten van de groep en wilt de overgebleven mensen helpen om de mensheid te redden. Een aanrader!

7. Shrek : Amazon Prime Kinderfilms

Ook Shrek is bekend bij veel ouders. Op Amazon Prime Video kun je Shrek 1, 2 en 3 bekijken, maar de laatste twee delen moeten gehuurd of gekocht worden. Het eerste deel is wel inbegrepen bij het Prime Video abonnement. Shrek, een chagrijnig Over woont in een afgelegen moeras en hij is gek op rust. Wanneer deze rust verstoord wordt door sprookjesfiguren, is hij niet blij. Zijn bed wordt beslapen door een boze wolf en er eten muizen van zijn voedsel.

Alle sprookjesfiguren zijn verbannen door de heer Farquaad. Wat moeten ze nu toch doen? Een leuke film om te zien!

8. Paddington

Geen tekenfilm, maar de échte beertje Paddington. De tekenfilms van beertje Paddington zijn al een stuk ouder, maar deze film werd uitgebracht in 2015. Beertje Paddington reist naar London vanuit Peru, want hij droomt van een leven in een echte stad. Het stadsleven is echter wel een stuk lastiger dan hij had verwacht! Gelukkig is daar de familie Brown, zodat het er allemaal een stukje rooskleuriger uitziet voor hem.

Deel 1 is gratis te bekijken via een Prime Video abonnement, maar het tweede deel moet worden gehuurd of gekocht.

9. Meet Dave : Amazon Prime Kinderfilms

De film Meet Dave is waarschijnlijk niet echt een film die je meteen zou aanklikken, wanneer je op zoek bent naar een leuke kinderfilm op Amazon Prime Video. Toch mag deze hilarische film niet ontbreken in dit lijstje, want daar is hij echt te leuk voor. Er arriveren buitenaardse wezens op aarde in een ruimteschip. Het ruimteschip wordt van binnenuit bestuurd door allemaal wezens en dat levert leuke, soms hilarische acties op. Met Eddie Murphy in de hoofdrol kan de film niet stuk!

10. Wiplala : Amazon Prime Kinderfilms

Wie kent Annie M.G. Schmidt niet? WIPLALA is één van haar grote successen en dat is nog steeds te merken. De film stamt alweer uit 2014, maar wordt nog dagelijks erg vaak bekeken. WIPLALA is een mannetje van 10 centimeter en komt uit een land waar getoverd kan worden, wat ook wel tinkelen genoemd wordt. Na een tijdje belandt WIPLALA in de keukenkast van de familie Blom, wat hilarische avonturen oplevert!

11. Dora the Explorer

Het eerste seizoen van Dora the Explorer is te bekijken met een Amazon Prime Video abonnement. Naast dit eerste seizoen kun je ook de echte film en andere seizoenen tegen betaling bekijken. Samen met haar vriendje Boots beleeft het vrolijke meisje Dora de leukste avonturen. Ze wilt alles weten over allerlei onderwerpen en leert de kids een beetje Engels. Ondanks dat de serie alweer twintig jaar oud is, blijft het een leuke kinderserie!

12. Inspector Gadget

Jawel, de enige echte Inspector Gadget staat op Amazon Prime Video! Deze geweldige kinderserie uit 1983 blijft leuk om te kijken! Inspector Gadget is niet zo handig en beleeft de meest spannende avonturen met zijn nichtje Penny, die toevallig wel heel erg slim is. Natuurlijk heeft hij ook de beste gadgets, zodat hij zich uit elke situatie weet te redden. Voor de echte liefhebber is dit dus zeker een aanrader!

13. Bibi & Tina : Amazon Prime Kinderfilms

Bibi & Tina zijn anno 2023 nog erg populair! Amazon Prime Video biedt momenteel vier delen van Bibi & Tina aan, maar alleen het eerste deel is inbegrepen in het Amazon Prime Video abonnement. Bibi viert de zomervakantie bij haar beste vriendin Tina, maar de vakantie begint wel erg spannend! De Martinshof maakt namelijk van alles mee qua weer: storm, droogte en regen. Er moet van alles gebeuren en ze kunnen wel wat hulp gebruiken!

14. The Lego Movie

Lego fans kunnen zich wel een tijdje vermaken met Amazon Prime Video! Jammer genoeg staat The Lego Movie niet meer (gratis) tussen de Amazon Prime Kinderfilms, maar je kunt wel allerlei series bekijken. Denk aan de Ninja Go series, de City Adventures enzovoort. Misschien komt The Lego Movie binnenkort weer in het Prime (gratis) aanbod, maar tot nu toe kun je hem alleen kopen of huren.

15. Alvin en de Chipmunks 4 delen

Van de vijf Alvin en de Chipmunks films kun je er momenteel vier bekijken met het Amazon Prime Video abonnement! Voorlopig kunnen de kinderen zich dus wel even vermaken. In elke film beleven de Chipmunks spannende avonturen met elkaar. Alvin, Simon en Theodoor zijn de Chipmunks en willen in het eerste deel graag een populaire popgroep worden. Ze worden al snel een succes in de muziekwereld, maar worden ook uitgebuit door een platenbaas!

16. Madagascar

Vier verwende dieren uit New York City komen onverwacht terecht op het eiland Madagascar, waar het een échte jungle is en dat zijn ze natuurlijk helemaal niet gewend. Ondeugende pinguïns en maki’s worden aangevoerd door de hilarische koning Julien, waarmee ze de leukste avonturen beleven!

Amazon Prime Video Kinderfilms : ook populair

Naast de 15 bovenstaande Amazon Prime Video Kinderfilms en series is er natuurlijk nog veel meer keus. Voor iedere leeftijd is er wel een passende, leuke film of serie te vinden. Hieronder kun je er nog een aantal bekijken! Wist je dat een abonnement op Amazon Prime Video maar €2,99 kost? En dat je hiervoor nog meer voordelen krijgt? Je leest het allemaal in ons andere, uitgebreide artikel! Lees het hier!

 1. Sonic : The Hedgehog
 2. Mr. Bean’s Holiday
 3. Turbo
 4. Fantastic Mr Fox
 5. Corgi
 6. Minions
 7. Madagascar
 8. How To Train Your Dragon
 9. Paw Patrol
 10. Kung Fu Panda
 11. Teletubbies
 12. Bob de Bouwer
 13. Bing (niet Nederlands gesproken)
 14. Clifford…

… en nog veel meer films en series! Twijfel je nog? Een proefabonnement geeft je 30 dagen de tijd om te proeven van alles dat Amazon Prime Video te bieden heeft. Bestel je weleens iets via Amazon? Bekijk dan ook gelijk de andere voordelen!

Voordelen Amazon Prime Video Kinderfilms

Wist je dat Amazon Prime Video niet alleen thuis te bekijken is? De Prime Video app is gemakkelijk te downloaden op een telefoon, computer, laptop of tablet. Ga je op reis? Dan kun je films of series downloaden, zodat de kinderen onderweg naar een film kunnen kijken. Handig, want op die manier kunnen ze zichzelf even vermaken.

Ben je niet tevreden over het aanbod Prime Video Kinderfilms en series? Geen nood! Je kunt de streamingdienst dertig dagen gratis uitproberen en daarna opzeggen. Naast het grote aanbod aan kinderfilms en series kun je ook gebruikmaken van het aanbod voor volwassen. Ook dit aanbod valt absoluut niet tegen en wordt vaak aangevuld!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven