Amazon Prime Video proefabonnement

Grey’s Anatomy, Tenet, Jack Reacher en The Witches. Zomaar een (heel) kleine greep uit het zeer uitgebreide aanbod van Amazon Prime Video. Ben je door je Netflix of Videoland series en films heen? Bekijk dan het gratis Amazon Prime Video proefabonnement en ontdek in 30 dagen gratis of dit dé streamingdienst voor jou is!

Amazone Prime Video vs Netflix

Eerlijk toegegeven: wij zijn gek op Netflix. Er worden regelmatig nieuwe films en series toegevoegd, zodat je altijd wel iets hebt om naar te kijken. Toch was ik de laatste tijd een beetje uitgekeken op het aanbod van Netflix.

Ook gebruik ik regelmatig Pathé Thuis om een filmpje te huren (of te kopen). In december waren de Harry Potter films in de aanbieding: €5,00 per stuk. Deze hoeven we dus niet meer te huren (-;


Voordelen Amazon Prime Video

Net als Netflix heeft Amazon Prime Video ook grote voordelen. Hieronder zal ik deze voordelen even toelichten!

Een lage prijs van €2,99 per maand! Dat is dus een stuk goedkoper dan het abonnement van Netflix. Voor dit bedrag kun je op drie schermen Amazon Prime Video bekijken.

✅ Gratis verzending op Amazon. Wanneer je een Prime abonnement hebt, heb je direct toegang tot de gratis Priority-bezorging van Amazon artikelen. Dit geldt overigens niet voor álle items, maar toch (-;

Toegang tot videogames met Prime Gaming.

Je kunt populaire films en televisieprogramma’s bekijken, maar ook exclusieve en bekroonde Original-series van Prime zelf.

Prime Photo’s toegang. Gratis opslagruimte.

Zeer uitgebreid aanbod content. Denk aan Downton Abbey, Tenet, Grey’s Anatomy, Harry Potter, Bridget Jones Diary, Joker, Jurassic Park, 1917, CSI, Prison Break, Hobbs & Shaw (Fast and the Furious), 21 bridges en nog veel meer!


Amazon Prime Video proefabonnement

Niemand wilt gelijk een half jaar of een jaar vastzitten aan een abonnement. Wil je eerst een beetje rondkijken en zien of Amazon Prime Video iets voor jou is? Dan kun je een proefabonnement van 30 dagen aanvragen.

Bevalt Amazon Prime Video helemaal niet? Dan kun je tijdens de proefperiode opzeggen. Wanneer je het proefabonnement niet opzegt, ga je een abonnement aan voor €2,99 per maand.


Amazon Prime Video proefabonnement opzeggen

Ik heb verschillende verhalen voorbij zien komen over het opzeggen van Amazon Prime Video. Dit zou uiterst lastig zijn. Dit moest ik dan ook even uitproberen. Conclusie: je kunt het proefabonnement gemakkelijk opzeggen en je kunt duidelijk zien hoeveel dagen je nog over hebt van de proefperiode.

Wanneer je ingelogd bent bij Amazon Prime Video, ga je naar het tabblad “Je Account”. Je ziet dan een kopje “Prime” en kiest daaronder voor “Bewerken op Amazon”.

Op de Amazon pagina zie je precies hoeveel dagen het proefabonnement nog geldig is en daaronder kun je jouw abonnement verlengen, wijzigen of annuleren. Mocht je Amazon Prime Video op de een of andere manier toch niet interessant vinden, ben je binnen no-time afgemeld.


Amazon Prime Video proefabonnement | kids

Amazon Prime Video biedt films en series aan voor het hele gezin. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken met deze streamingdienst. Een kleine greep uit de collectie kinderfilms:

Dikkertje DapThe Emoji FilmHarry Potter, alle delen
The Croods ShrekNinjagoHotel Transsylvanië
Kungfu PandaMeet DaveRoodschoentje en de zeven Dwergen
Tip de MuisLassieDora the Explorer
Peppa BigLego filmsDe grote Slijmfilm met Bibi
Despicable MeNinjagoEverest de jonge Yeti
Paw PatrolHow to train a dragonInspector Gadget

Disney films op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt meerdere Disney films aan, maar deze zijn geen onderdeel van het abonnement. Disney heeft een eigen streamingdienst, waar je alle Disney-films kunt bekijken.

Wil je meerdere films bekijken van Disney? Dan is het wellicht verstandiger om een Disney+ abonnement af te sluiten. Je betaalt in verhouding minder dan wanneer je alle films los gaat huren.

Kleine greep uit het Disney aanbod op Amazon Prime Video:

The NutcrackerBrother BearVaiana
MulanHerculesCinderella
DinosaurFrozenThe Aristocats
DumboBambiAladdin
MaleficentMerlijn de Tivenaar101 Dalmatiërs
DescendantsPocahontasToy Story
AvatarFrozen 2Flubber

Via deze link ga je naar het aanbod van Disney+


Veelgestelde vragen Amazon Prime Video proefabonnement

Heb je nog vragen over het Amazon Prime Proefabonnement? Lees dan hieronder de veelgestelde vragen. Je kunt hier het complete aanbod bekijken op de website van Amazon!

Wat zijn de kosten van Amazon Prime Video?

Het Amazon Prime Video proefabonnement is helemaal gratis. Wanneer je deze opzegt binnen de proefperiode, wordt het proefabonnement beëindigd. Wil je het abonnement behouden? Dan betaal je €2,99 per maand.

Kunnen alle films en series gratis bekeken worden?

Nee. Sommige films moeten worden gekocht of gehuurd. Hierboven schreef ik bijvoorbeeld over de Disney films. Deze films zijn wel gratis te bekijken via de streamingdienst van Disney+ zelf. Het aanbod dat je kunt bekijken is overigens heel groot. Je hebt een maand de tijd om jezelf te overtuigen tijdens de gratis proefperiode.

Is er ondertiteling beschikbaar?

Indien je dit wenst, kun je zelf de gewenste ondertiteling instellen. Ook de audio kan worden aangepast.

Kunnen films/series gedownload worden?

De films en series in de Prime Video-app kunnen worden gedownload. Om dit te doen zoek je een titel op, waarna je hemt kunt downloaden. Sommige tv-series zijn zelfs per seizoen te downloaden.

Is Amazon Prime Video te gebruiken met Chromecast of Airplay?

Het is jammer genoeg niet toegestaan om gedownloade content af te spelen via Chromecast of Airplay. Wanneer een Chromecast en je apparaat met de Amazon Prime Video app op hetzelfde WiFi netwerk zitten, kun je series casten.

Gelukkig kunnen gedownloade series gewoon onderweg bekeken worden, zonder dat je daar extra voor moet betalen.

Op welke apparaten kun je Prime Video bekijken?

Amazon Prime Video kan op verschillende apparaten worden gebruikt. Zelfs de nieuwe Playstation 5 is compatibel met de app.

– Playstation 3/4/5
– Microsoft Xbox en Xbox One
– Android apparaten
– iOS apparaten (iPad, iPhone en iPod Touch)
– Smart tv’s