Beste draagzak 2024 – Tips en Informatie

Beste draagzak 2021

Wat is de beste draagzak van 2024? Welke draagzak past het beste bij mij en mijn baby? Wat bedoelen mensen met een ergonomische draagzak? Kies ik voor een Tula Free to Grow of toch de Rookie draagzak? Je wilt gaan dragen en zoekt meer informatie. Lees dan snel verder en lees tips & informatie over de beste draagzak 2024!

Lees ook: Rookie Baby draagzak Review

Tula Free To Grow als 1 van de beste draagzakken

Je bent op zoek naar een geschikte, ergonomische en comfortabele draagzak. Maar welke draagzaak kies je dan? Er is één draagzak die door mensen met verschillende posturen beoordeeld wordt als dé beste draagzak ooit! Toch heeft iedereen andere wensen en eisen op het gebied van een draagzak.

Tip! Bekijk nu Tula Free To Grow draagzakken met hoge kortingen op deze pagina van BOL.com!

Beste draagzak 2021

In dit artikel lees je over een van de de meest populaire draagzakken van dit moment: de Tula Free To Grow. Ook kun je wat algemene informatie lezen over dragen in het algemeen en belangrijke punten waarop je moet letten.

Beste draagzak Rookie Baby Premium & Konnekt

Ben je al bekend met het merk Rookie Baby? Dan weet je dat dit merk erg stijlvolle, ergonomische draagzakken in de collectie heeft. De Rookie Premium is zeer populair, maar ook de nieuwe Rookie Konnekt (buik- en rugdrager!) is erg populair en geliefd onder kersverse ouders! Wij schreven 2 reviews over deze verschillende draagzakken en binnenkort schrijven we een nieuwe review over de Rookie Affinity draagzak + luiertas!

Wat is een ergonomische draagzak?

Een draagzak is niet hetzelfde als een draagdoek. Draagdoeken moet je nog knopen, draagzakken zijn voorgevormde babydragers. Een draagzak koop je altijd in de juiste maat.

Je koopt bijvoorbeeld geen draagzak die enkel voor peuters geschikt is, wanneer je van plan bent om hem voor je newborn te gebruiken. Te grote draagzakken kunnen erg gevaarlijk zijn, in verband met verstikkingsgevaar.

Kikkerhouding of M-houding – Beste draagzak

Baby’tjes groeien elke minuut van de dag en de nekstabiliteit is nog erg instabiel. Het is dus belangrijk dat je baby in een kikkerhouding / M-houding zit, wanneer hij/zij gedragen wordt. Dit betekent dat de knietjes van het kindje hoger zitten dan de billen. De baby moet ook een bolle rug hebben tijdens het dragen. Een ergonomische draagzak zorgt ervoor dat jouw kindje in een natuurlijke houding zit.

beste draagzak 2021

De heupjes moeten in de juiste positie staan. Dit is bij sommige draagzakken niet aan de orde. De beentjes bungelen dan naar beneden en dat is niet goed voor de heupjes. De stof van de draagzak moet tot aan de knieholte ondersteuning bieden.

Rugpaneel, niet te hard, maar soepel – Beste draagzak

Het rugpand (rugpaneel) moet soepel zijn, niet hard. Harde rugpanelen geven namelijk teveel druk tegen de rug van het kindje. Hierdoor zal het kindje in een (te) rechte houding zitten. Omdat newborns een natuurlijke bolling hebben, moet deze houding ook gestimuleerd worden. Een draagzak die lekker soepel is, ondersteunt dit op de juiste manier.

Wist je dat de Vereniging van Draagdoekconsulenten de voorkeur geeft aan draagzakken met een zacht rugpand? (Ver)hard(e) rugpanden zijn niet ergonomisch.

Kenmerkend voor een ergonomische drager is dat het kindje altijd met het gezichtje naar jou toe gedragen wordt. Wanneer het kindje met het gezicht naar voren gedragen zou worden, kan hij/zij in een verkeerde houding terechtkomen. De rug van het kindje is dan hol en dat is niet de bedoeling.

Niet alleen de houding van het kindje is belangrijk. De ergonomische draagzak moet perfect passen bij jouw lichaam/postuur. Als dat het geval is, wordt het gewicht van de baby goed verdeeld over het hele lichaam van de moeder. Zo kun je genieten van optimaal draagcomfort.

Rugdragen en buikdragen voor- en nadelen

De eerste maanden kun je een kindje het beste op je buik dragen, met het gezicht naar je toe. Wanneer hij/zij ouder is of zelfs de peuterleeftijd heeft bereikt, kun je je kindje ook op je rug dragen. Sommige ouders willen hun kind op de heup dragen, dit noemen ze asymmetrisch dragen. Het is dan belangrijk om af te wisselen.

Voordelen buikdragen

Je kunt je kindje goed zien en dus ook in de gaten houden. Dit kan al vanaf de geboorte en zorgt ook voor de minste prikkels.

Nadelen buikdragen

Deze methode is voor te vroeg geboren kinderen (premature kindjes) niet geschikt en wordt ook lastiger naarmate de kinderen ouder en zwaardr worden. Sommige kinderen willen dan absoluut niet meer gedragen worden.

Voordelen rugdragen

Een kindje op je rug dragen is lang vol te houden en kost fysiek de minste kracht. Zelfs oudere peuters / dreumessen kunnen nog gedragen worden op deze manier.

Nadelen rugdragen

Niet iedere ouder vindt het een fijn idee om haar/zijn kindje niet te kunnen zien tijdens het dragen. Je kunt hier ook pas mee beginnen wanneer een kindje zelfstandig kan gaan zitten.

Beste draagzak: Tula Free To Grow

De Tula Free To Grow is een van de beste draagzakken van dit moment. Met ontzettend veel lovende recensies is dit een fantastische draagzak te noemen. Deze ergonomische draagzak is meteen vanaf de geboorte te gebruiken en je hoeft geen verkleinkussen te gebruiken.

Verstel de breedte van het rugpand makkelijk door middel van het drukknopensusteem. Naast de breedte kun je ook de lengte van dit rugpand aanpassen. Hiervoor zijn twee simpele gespen aangebracht. De Tula Free to Grow biedt jouw kindje ondersteuning van knie tot knie en je bent verzekerd van de ergonomische M-houding.

Een ander bijkomend voordeel is dat je je kindje op je buik én je rug kunt dragen met de Tula Free To Grow. Hieronder zie je de nieuwste versie van de Tula Free to Grow: Linen! Kan het nog luxer?

Waarom is de Tula Free To Grow de beste draagzak?

Deze ergonomische draagzak past bij veel mensen. Lang, kort, slank, volslank. Zo schrijven vrouwen met een grote kledingmaat dat zij positief verrast waren door deze draagzak. Vaak zijn draagzakken al snel te krap, waardoor het dragen als niet-comfortabel wordt ervaren. Dit is niet de bedoeling!

Babywinkels geven aan dat klanten in de winkel bijna altijd kiezen voor de Tula Free to Grow. Tijdens het passen merken zij gelijk al dat dit dé draagzak is voor het dragen van hun kindje.

Verschillende designs Tula Free To Grow

Bekende Tula Free To Grow printjes/designs: Emerge, Silva, Sleepy Dust, Believe, Coast Mason, Coast Beyond, Play, Playdate, Whisper, French Marigold, Tundra (bol), Coast Maya, Camosaur en Storytail.

Waarschuwing: ga niet fietsen met je kindje in de draagzak. Dit is uitermate gevaarlijk.

Tula Free to Grow – lovende recensies / reviews

Recensies zijn altijd erg belangrijk wanneer je een product gaat aanschaffen. Ga online op zoek naar ervaringen die andere ouders met een bepaald product hebben opgedaan. Hieronder lees je enkele pluspunten die andere ouders aangeven in reviews en recensies.

“Ook met een maatje meer goed af te stellen, draagt heerlijk!”
“Een papa-proof draagzak! Gemakkelijk in lengte te verstellen!”
“Prijzige draagzak, maar dat is hij dubbel en dwars waard.”
“De cap is super handig om de kleine af te schermen!”
“Fraai design en comfortabel voor mijn kind”

Tula Free To Grow : wasvoorschriften

Dat baby’s zo nu en dan een ongelukje hebben of een mondje melk teruggeven is bekend. Natuurlijk wil je dan ook graag weten hoe je de ergonomische Tula draagzak schoon kunt houden. Nog een voordeel: de Tula Free To Grow mag gewoon in de wasmachine gewassen worden op 30 graden. Let wel op: je mag de draagzak niet in de wasdroger doen.

Een klein nadeel: het kan een dag of twee dagen duren voordat de draagzak helemaal droog is, wanneer je hem niet buiten kunt hangen. Het is verstandig om geen wasverzachter te gebruiken en voor de zekerheid wordt er een babyvriendelijk wasmiddel aangeraden.

Winkels zoals BOL.com hebben een goed retourbeleid. Hieronder zie je een voorbeeld van een Tula Free To Grow aanbieding. Er zijn nog meer printjes beschikbaar.

Kenmerken Tula Free To Grow beste draagzak

Hieronder lees je de kenmerken in een notendop van een van de beste draagzakken: De Tula Free to Grow

✅ Geschikt vanaf de geboorte tot 20 kilo, zonder verkleinkussen/zitverkleiner/insert. Houd de kledingmaat aan: vanaf maat 56 tot en met maat 86. Geschikt als pasgeboren babydrager.

✅ De Tula Free To Grow kun je als rugdrager én buikdrager gebruiken.

✅ Het rugpand / rugpaneel is verstelbaar. Er zijn 3 breedtes en 2 hoogtes. Zitvlak heeft 3 breedtestanden (13-38cm) en het rugpand 3 hoogtestanden (28-43cm).

✅ Volledig/gemakkelijk aanpasbaar / te verstellen en optimaal draagcomfort

✅ Schouderriemen zijn gewatteerd en aan te passen

✅ Brede heupriem (gewatteerd) met zakje vooraan (te verstellen tot 144cm)

✅ Bij de benen/knietjes extra gewatteerd

✅ Er zit een afneembaar (slaap)kapje bij

✅ gemaakt van ademend materiaal (keperstof) 100% Oeko-tex standard 100. (gecertificeerd katoen)

✅ Nederlandse gebruiksaanwijzing meegeleverd

✅ Voldoet aan alle vereisten van een ergonomische draagzak

✅ Ook geschikt voor minder ervaren mama’s en/of papa’s

Beste draagzak kooptips

Er zijn wat belangrijke aandachtspuntjes waar je op moet letten wanneer je een draagzak gaat aanschaffen. Bekijk de onderstaande vragen en bedenk voor jezelf wat je wel en niet belangrijk vindt. Hieronder geven we een paar handige tips!

Is het rugpand niet verhard? Een soepel rugpand is belangrijk. Ergonomische draagzakken hebben soepele rugpanelen.
Kun je de draagzak makkelijk opvouwen, zodat je hem mee kunt nemen ?
Kan de draagzak in de wasmachine? Zit er een spuuglapje bij?
Zijn er vakjes of andere opbergmogelijkheden?
Heeft de draagzak een textiel certificaat? (Oeko-Tex 100)
Is de draagzak/babydrager goed aan te passen?
Bevalt de drager een slaapkapje?

Tula Free To Grow aanbiedingen / korting

Een draagzak aanschaffen doe je niet zomaar. Wanneer je eenmaal hebt besloten dat je voor de Tula Free To Grow draagzak wilt gaan, wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. Houd de aanbiedingen in de gaten! Zo heeft BOL.com vaak leuke kortingsacties bij verschillende aanbieders. De prijzen liggen vaak een stuk onder de “normale” prijzen.

Veelgestelde vragen beste draagzak

Heb je nog geen ervaring met het dragen van een baby/kindje? Dan heb je vast nog een aantal vragen. Hieronder kun je veelgestelde vragen vinden over het dragen van een kindje!

Wat zijn de voordelen van het dragen van een kindje?

Het dragen van een baby of ouder kind heeft talloze voordelen. Zo helpt het dragen tegen krampjes bij je baby, want het schommelen werkt ontspannend. Ook lijken de klachten bij baby’s met reflux een stuk minder erg. Omdat je kindje zich geborgen voelt op dit veilige plekje, kan hij heerlijk slapen.

Naast deze voordelen wordt de ontwikkeling van je kindje gestimuleerd én heb je je handen vrij. Je bent een stuk mobieler tijdens een strand- of boswandeling en dus ook flexibeler. De tijd van gedoe met kinderwagens en buggy’s is voorbij!

Vanaf wanneer kun je een draagzak gebruiken?

Het verschilt per draagzak wanneer je deze voor het eerst kunt gaan gebruiken. De beste draagzak (Tula Free To Grow) kan al vanaf de geboorte gebruikt worden, maar andere ergonomische draagzakken hebben soms een insert / zitverkleiner nodig. Sommige draagzakken kunnen versmald worden onderaan het rugpand. Het is verstandig om hier bij aanschaf op te letten.

Wat als mijn partner veel langer is dan ik?

De meeste draagzakken kunnen aangepast/versteld worden, zodat jullie de draagzak beiden kunnen gebruiken. Let hierop bij de aanschaf. Niet alle draagzakken hebben meerdere mogelijkheden op het gebied van het instellen van de breedte en lengte.

Mag ik fietsen met de draagzak?

Nee, dit is absoluut af te raden. Je kindje is niet beschermd in de draagzak tegen een eventuele val. Bij plotseling remmen of afstappen kan je kindje ook nog eens tegen het stuur aankomen. Voorkom onveilige situaties en ga niet fietsen met je kindje in een draagzak.

Wat is het verschil tussen een draagzak en een draagdoek?

Een draagzak is een stuk steviger dan een draagdoek. Een draagdoek moet ook steeds geknoopt worden en dit vindt niet iedereen even prettig. Wil je de stevigheid van een draagzak en het comfort van een draagdoek? Kijk dan zeker even naar de Tula Half Buckle. Dit is dé ideale mix tussen een draagdoek en een draagzak.

Welke merken draagzakken zijn ook goed?

Naast de ergonomische draagzakken van Tula zijn er uiteraard nog meer goede draagzakken te koop. Hieronder kun je een aantal voorbeelden bekijken.

Ergobaby

Het merk ErgoBaby biedt ook draagzakken aan. Deze ergonomische draagzakken zijn bij veel dragende ouders populair en krijgen erg goede reviews. Je kunt kiezen uit meerdere dragers in verschillende prijsklassen. De meest goedkope draagzak is momenteel rond de €89,00, maar de populaire modellen zijn vaak wel iets duurder.

Manduca

Het merk Manduca kom je ook vaak tegen wanneer het over draagzakken gaat. Deze draagzakken zijn verkrijgbaar vanaf zo’n €69,00, maar de meest populaire modellen zijn rond de €150,00. Ook deze draagzak kun je in verschillende kleuren aanschaffen! Lees hieronder de positieve reviews!

Multi Power draagzak

De Multi Power draagzak is een ergonomische draagzak met een budgetvriendelijke prijs. Deze draagzak krijgt erg goede reviews, maar er is een belangrijk nadeel: je kunt de draagzak pas gebruiken vanaf 5,5 kilo. Is dit geen probleem? Dan is dit zeker het proberen waard! Je kunt deze draagzak in verschillende kleuren bestellen en je krijgt er tijdelijk een gratis opbergtas bij!

ByKay Click Carrier Classic Draagzak

ByKay heeft naast ontzettend mooie draagdoeken ook een fijne, ergonomische draagzak te koop. Ook deze draagzak krijgt erg goede recensies en er zijn inmiddels veel positieve reviews over geschreven. Voor zo’n mooie draagzak valt de prijs ook erg mee!

Poppendraagzak

Ontzettend leuk, een poppendraagzak! Voor de poppenmoedertjes (of poppenvadertjes) verkoopt bijvoorbeeld het merk ErgoBaby heel gave poppendraagzakken! Het is natuurlijk nog leuker als jullie matching draagzakken hebben! Hieronder zie je een leuk voorbeeld!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Consumentenbond, Praktijk Nintu

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven