Supplementen zwanger worden – tips & korting

Supplementen zwanger worden

Wanneer je zwanger wilt worden, lees je vooral over het belang van het slikken van foliumzuur. Wist je dat er speciale supplementen bestaan voor vrouwen die zwanger willen worden én voor hun partners? Deze supplementen kunnen bijdragen aan een hogere vruchtbaarheid en de supplementen voor vrouwen kunnen voor-, tijdens- en na de zwangerschap gebruikt worden. Supplementen zwanger worden: lees info & krijg 10% korting!

Lichaam voorbereiden op een zwangerschap

Heb je een kinderwens en ben je jezelf aan het voorbereiden op een zwangerschap? Goed bezig! Sommige vrouwen zijn meteen de eerste maand zwanger, terwijl andere vrouwen meerdere maanden of zelfs jaren nodig hebben. Als je voor de zwangerschap de tijd neemt om je lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden, heb je al een stapje voor. Een zwangerschap vergt veel van een vrouwenlichaam en je wilt dan natuurlijk in goede conditie zijn.

Het is van essentieel belang om genoeg mineralen en vitamines binnen te krijgen en dat is nog belangrijker wanneer je zwanger bent of wilt worden. Gezond en gevarieerd eten is het allerbelangrijkste, maar supplementen kunnen een mooie aanvulling zijn op dit gezonde eetpatroon. Maar waar begin je? Welke supplementen heb je nodig om zo gezond mogelijk aan de zwangerschap te beginnen? Take back control, kom maar op met die cyclus!

Niet alle ‘Zwanger worden’ supplementen zijn goed

Wanneer je op zoek gaat naar de beste supplementen om zwanger te worden, kom je al snel terecht in een web van aanbieders. We raden aan om zoveel mogelijk reviews door te lezen, zodat je weet of de aanbieder betrouwbaar is. Vaak kun je online veel reviews vinden over bepaalde bedrijven, zodat je zeker weet dat je geen miskoop gaat doen. Uiteraard zijn er ook genoeg aanbieders die ‘gebakken lucht’ verkopen, dat ook nog eens heel veel geld kost. Zonde en nergens voor nodig.

Ovabalance

Eén van de betrouwbare aanbieders van supplementen is Ovabalance. Wanneer je zwanger wilt worden, zul je al snel lezen dat foliumzuur erg belangrijk is. Je kunt foliumzuur slikken voor de zwangerschap tot en met ongeveer 10 weken zwangerschap. Kies je voor de supplementen van Ovabalance? Dan hoef je geen los foliumzuur supplement meer te slikken, want deze vindt je in de Ultimate MultiMama supplementen.

Wanneer je zwanger bent, worden sommige stoffen afgeraden en deze wil je dan ook vermijden. Bij Ovabalance kun je speciale bundels bestellen, welke specifiek gericht zijn op jouw situatie. Heb je een kinderwens of ben je al zwanger? Dan kun je een speciale bundel bestellen. Wil je graag de vruchtbaarheid van je partner verhogen? Ook dan kun je terecht bij Ovabalance.

Vruchtbaarheid man vergroten

Wil het zwanger worden niet lukken? Dan heb je vast al gezocht naar informatie waaraan dit zou kunnen liggen. Wist je dat het niet altijd aan de vruchtbaarheid van de vrouw ligt? Soms ligt het ‘probleem’ bij de man en dan wil je er alles aan doen om te proberen de vruchtbaarheid te verhogen. In sommige gevallen spelen vitamines en mineralen een rol en hier kun je zelf iets aan proberen te doen.

Vruchtbaarheid man verhogen Ovabalance

Om de kwaliteit van zaadcellen zo goed mogelijk te houden, is het belangrijk om gezond te leven en te eten. Wist je dat het drinken van meerdere glazen alcohol per dag niet erg goed is voor de zwemmers? Ook drugs en roken dragen niet bij aan een hogere vruchtbaarheid. Vitamines en mineralen hebben daarentegen weer een positieve invloed op de vruchtbaarheid! Wist je dat Zink bijdraagt aan de productie van zaadcellen?

Let op: onvruchtbare man wordt niet ineens vruchtbaar door suppletie

Ondanks dat dit heel logisch klinkt, willen we het wel duidelijk vermelden. Wanneer een man verklaard onvruchtbaar is, zal hij niet op magische wijze vruchtbaar worden door het gebruik van supplementen. Worden dit soort claims gedaan door aanbieders van supplementen? Dan betekent dit dat je daar heel ver uit de buurt moet blijven!

Voordeelpakket verhogen vruchtbaarheid man

Ovabalance heeft een speciale bundel samengesteld voor mannen die hun vruchtbaarheid willen proberen te vergroten. In deze bundel vind je bijvoorbeeld 2 potjes met Zinc, welke bijdraagt aan de productie van zaadcellen. Daarnaast vind je een potje Omega3 vetzuren, welke een relatie hebben met de zaadcellen. Wist je dat zaad een hoog gehalte omega3 bevat?

Ook vind je in deze bundel VitaminD3, welke een rol speelt in het proces van weefselontwikkeling- en groei. Uiteraard zit er in het pakket ook een pot met Vitamin C, welke een bijdrage levert aan de bescherming van cellen. Magnesium heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces en ondersteunt daarnaast de vermindering van vermoeidheid.

In totaal zitten er 6 potjes in de voordeelbundel, die bijdragen aan een gezondere vruchtbaarheid van de man. Lukt het zwanger worden niet of wil je graag beiden gezond de zwangerschap in? Dan raden we je zeker aan om de vele positieve reviews te lezen op de website van Ovabalance.

Welke supplementen om zwanger te worden?

Laten we eerst even eerlijk zijn: er bestaan géén supplementen die je a la minute helpen om zwanger te worden. In sommige gevallen zijn er onderliggende oorzaken die ervoor zorgen dat een zwangerschap uitblijft. Supplementen kunnen wel bijdragen aan een gezonder lichaam en een hogere vruchtbaarheid, maar er bestaan geen supplementen die ervoor zorgen dat je zwanger wordt. Sommige supplementen dragen bij aan een betere hormoonbalans, waardoor de kans op een zwangerschap groter kan worden.

Zwanger worden voordeelpakket

Supplementen Zwanger Worden Voordeelbundel bij Ovabalance? Dan krijg je de onderstaande supplementen:

 • 2 x DCI (D-Chiro-Inositol) 
 • 2 x SixSense 
 • 2 x Ultimate MultiMama 
 • 1 x Omega3 
 • 1 x VitaminC
 • 1 x Magnesium Complex
 • 1 x Female Balance Thee

Een bundel is stukken goedkoper dan wanneer je verschillende supplementen los aanschaft. Voor vrouwen met een kinderwens is de bovenstaande bundel zeer geschikt. DCI is erg belangrijk wanneer het gaat om de suikerstofwisseling in je lichaam. Six Sense is een aanvulling op DCI en heeft een effect op de bloedsuikerspiegel. Deze twee supplementen zorgen voor een betere hormoonbalans en ondersteunen de natuurlijke cyclus.

In het pakket vind je ook de Ultimate MultiMama supplementen, die je kunt slikken bij een kinderwens, maar ook tijdens de zwangerschap. Let op: je hoeft geen losse foliumzuur supplementen meer te slikken met deze Multi. De Omega 3 zorgt ervoor dat de omega-3 vetzuren worden aangevuld, zodat er een goede balans is tussen omega-6 en omega-3. Lees onderaan dit artikel welke supplementen je niet mag slikken tijdens de zwangerschap.

Supplementen zwanger worden

Magnesium helpt bij eventuele vermoeidheid en speelt daarnaast ook een rol bij de aanmaak van weefsels en cellen. Combineer je alle supplementen? Dan krijg je de optimale dosering vitamineD3. VitaminC zit ook in het pakket en deze zorgt voor de bescherming van gezonde lichaamscellen. Wil je graag de vrouwelijke, natuurlijk balans ondersteunen? Dan drink je de Female Balance thee: een bio-kruidenmix met kaneel, gember en vrouwenmantel.

Ovabalance raadt aan om minimaal 8 weken door te gaan met het slikken van de supplementen, zodat je het effect kunt zien. Kies je voor de uitgebreide bundel? Dan heb je voldoende supplementen om aan deze 8 weken te komen.

Hoe lang duurt ontpillen?

Je hebt het woord ‘ontpillen’ vast al eens voorbij zien komen op zwangerschapsfora, wanneer je een kinderwens hebt. De meeste vrouwen gebruiken jarenlang anticonceptie, voordat zij beginnen aan kinderen. Niet iedere vrouw hoeft te ‘ontpillen’ en sommige vrouwen zijn zelfs de eerste cyclus na het stoppen met de pil al zwanger! Helaas is dit geluk niet voor iedereen weggelegd! Merk je na het stoppen met anticonceptie dat je hormonen helemaal van slag zijn? Dan kan het zo zijn dat jouw lichaam een tijdje nodig heeft om weer tot zichzelf te komen.

Veel vrouwen willen na het stoppen met anticonceptie eerst een natuurlijke cyclus en het lichaam de tijd geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Ben je na een paar maanden nog niet ongesteld geworden? Dan kan het verstandig zijn om een (huis)arts te raadplegen. Bij Ovabalance kun je ook kiezen voor een bundel genaamd ‘Menstrual Support’.

Menstrual Support bundel

Menstrual Support

In deze bundel zitten 5 supplementen en biologische kruidenthee, geschikt om de cyclus te ondersteunen. Het supplement Menstrual Support is speciaal gemaakt om vrouwen ondersteuning te bieden bij PMS klachten en klachten tijdens de menstruatie. DIM is een fyto-nutrient, welke zorgt voor een gebalanceerde hormoonspiegel, door het lichaam te helpen oestrogeen te verwerken/af te breken.

Verder vind je in dit pakket Omega-3 vetzuren, NAC en vitamine B12. NAC zorgt voor de bescherming van cellen en het DNA, maar zorgt er ook voor dat DIM langer in het lichaam blijft. B12 helpt het immuunsysteem van lichaamscellen en levert ook een bijdrage aan de normale vorming van rode bloedcellen. Wist je dat B12 ook zorgt voor een goede, geestelijke balans? De Period Power thee bevat duizendblad, frambozenblad en kamille, welke ondersteuning bieden voor- en tijdens de menstruatie.

Gezond eten & leven voordat je zwanger wordt

Wist je dat het creëren van een nieuw leven heel veel vergt van je lichaam? Het is dus extra belangrijk dat je gezond eet & leeft, al voordat je zwanger wordt. Rook je nog? Probeer hiermee te stoppen voordat je zwanger wordt. Ook andere ongezonde gewoonten als alcohol kun je beter vermijden. Wil je je leven veranderen en gezond beginnen aan de zwangerschap? Heel goed! In het boek hieronder vind je heerlijke recepten! Wist je dat je deze recepten ook tijdens de zwangerschap mag?

Supplementen zijn een prima aanvulling op een gezond voedingspatroon, maar ze zijn zeker geen vervanging. Zorg ervoor dat je gezond en gevarieerd eet, genoeg slaapt en het belangrijkste: dat je genoeg geniet! Het is erg vervelend om na een aantal cycli nog niet zwanger te zijn, maar uiteindelijk wordt alle moeite (hopelijk) beloond met een klein (groot) wonder.

Welke supplementen mag je niet tijdens de zwangerschap?

De kans is groot dat je gaat beginnen of bent begonnen met de Menstrual Support van Ovabalance of het ‘Zwanger Worden’ pakket. Uiteraard hopen we dat je zo snel mogelijk zwanger bent en dat je dus iets hebt gehad aan ons artikel! We willen wel graag duidelijk benadrukken dat sommige supplementen niet geslikt mogen worden tijdens de zwangerschap & borstvoedingsperiode, omdat er nog niet voldoende onderzoek naar gedaan is. Het gaat om de volgende supplementen:

 • Six Sense
 • Inositol Complex 40:1
 • Saw Palmetto
 • DIM

Twijfel je over welke supplementen je wel of niet mag gebruiken? Raadpleeg dan zeker de FAQ van Ovabalance. Dit bedrijf krijgt ontzettend veel positieve reviews, heeft een uitstekende klantenservice en zeer veel uitgebreide informatie op de website. Ook voor advies op maat kun je bij Ovabalance terecht! Via onderstaande knop ga je naar de pagina waar je advies op maat kunt aanvragen.

Supplementen zwanger worden & PCOS

Helaas is een perfecte vruchtbaarheid niet voor iedereen weggelegd. Is er PCOS geconstateerd? Dan raden we je zeker aan om ons andere artikel te lezen, waarin je veel uitgebreide informatie vindt over dit vervelende probleem. Gelukkig betekent PCOS niet direct dat je onvruchtbaar bent, maar het maakt het hele proces wel een stuk ingewikkelder.

Hoe kan ik mijn vruchtbaarheid verhogen?

Als het zwanger worden niet meteen lukt, gaan veel vrouwen al snel bij zichzelf ten rade. Want hoe kan ik mijn vruchtbaarheid verhogen? Op het moment dat je besluit dat je een kindje wilt, wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk! Ondanks dat supplementen kunnen bijdragen aan een hogere vruchtbaarheid, spelen er meer factoren mee. Eet & leef gezond, voldoende rust, geen alcohol/drugs/roken enzovoort.

Daarnaast kun je soms zelf niets veranderen aan de situatie. Sommige vrouwen zijn verminderd vruchtbaar of zelfs volledig onvruchtbaar. Doorgaans gaan vrouwen na een jaar tevergeefs proberen langs de gynaecoloog, maar zelfs dan hoeft er niet een oorzaak gevonden te worden. Probeer de eerste maanden zoveel mogelijk te genieten van deze reis, ondanks dat dit soms heel moeilijk is en veel geduld vergt!

Scroll naar boven