Schoolprestaties verbeteren | goed op weg met deze tips

Schoolprestaties verbeteren

Wil je thuis de schoolprestaties verbeteren van je kind? Dan kun je wel wat tips gebruiken. De afgelopen twee jaar heeft het coronavirus voor een flinke achterstand gezorgd bij veel leerlingen. Sommige kinderen zijn met hakken over de sloot overgegaan naar het volgende leerjaar. Bekijk in dit artikel handige tips!

Schoolprestaties verbeteren voor de eindtoets groep 8

De eindtoets / IEP toets in groep 8 is een spannende en belangrijke toets voor veel kinderen in het laatste leerjaar. In november wordt er een toets afgenomen, waarop de eindtoets in april volgt. Wist je dat je kunt oefenen voor deze toets? Wij hebben hier twee artikelen over geschreven.

Eindtoets groep 8 oefenen : bereid je kind goed voor
IEP toets groep 8 oefenen : tips en informatie

Leerachterstand na thuisonderwijs

Ondanks dat niet iedere leerling last heeft gehad van de coronacrisis en lockdown op het gebied van school, zijn er toch heel veel leerlingen die wel een achterstand hebben opgelopen. Vaardigheden als lezen en rekenen is ineens een stuk lastiger geworden en die achterstand poets je niet zomaar weg.

Veel ouders zijn nog steeds op zoek naar manieren om de schoolprestaties van hun kind(eren) te verbeteren en willen het liefst zo snel mogelijk beginnen. Hieronder hebben wij een aantal praktische tips op een rijtje gezet.

1. Gratis optie : leestrainer schoolprestaties verbeteren

Op deze website kun je allerlei opdrachten vinden, geschikt voor kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8. Wanneer je op de website terechtkomt, kies je zelf een leerjaar uit. Kies voor het oefenen van technisch lezen en zorg dan natuurlijk wel dat je het juiste niveau aanklikt (AVI). Oefening baart kunst en dat geldt net een beetje extra voor lezen. Probeer zoveel mogelijk samen te lezen!

Ook voor vakken als rekenen kun je terecht bij Leestrainer.nl. Heeft jouw kind wat oefening nodig? Bezoek dan zeker de website en kies voor ‘rekenen’. Kies uit allerlei onderdelen, zoals een CITO toets oefenen, sommen tot 100 oefenen, geldsommen maken, breuken behandelen of klokkijken.

2. Heutink voor Thuis – Schoolprestaties verbeteren

De meeste ouders kennen Heutink wel, maar weten niet dat zij ook een webshop hebben voor particulieren. Heutink voor Thuis heeft erg leerzame, leuke items in de webshop die bijdragen aan het verbeteren van bijvoorbeeld taal, rekenen, Engels, schrijven en typen.

Heutink voor Thuis biedt ook een typecursus voor kinderen: de Pica typecursus. Deze cursus is geschikt voor kinderen in groep 5/6 en groep 7/8. De cursus kan online aangeschaft en gevolgd worden en is daarmee volledig coronaproof. Handig om te weten: de cursus heeft een speciale variant voor kinderen met dyslexie en kost slechts €39,00.

Nieuwsgierig? Bekijk de cursussen hier:
Pica typecursus groep 5/6
Pica typecursus groep 7/8
Pica typecursus dyslexie

Heutink voor thuis webshop

3. Warrige Woorden & schoolprestaties verbeteren

Heeft je kind helemaal geen zin om in de boeken te duiken, maar is hij wel in voor een spelletje? Mooi! Er zijn heel veel leuke en leerzame spelletjes verkrijgbaar die helpen bij het verbeteren van de schoolprestaties. Hierboven zie je een voorbeeld van het spel “Warrige Woorden – Spelling”, maar er zijn nog veel meer leuke spelletjes!

4. Ik lees en schrijf woorden en zinnen – Maan roos vis

schoolprestaties verbeteren

Maan Roos Vis kennen we nog van vroeger, al waren het vroeger simpele boekjes en kaartjes. Dit schrijfkoffertje bevat schrijfkaarten en een uitwisbare schrift, zodat je kind lekker kunt oefenen met schrijven. Op deze manier leren kinderen op spelenderwijze om letters en woorden aan elkaar te schrijven.

In de koffer zitten allerlei opdrachten in, zoals: woordzoekers, verhaaltjes die kids zelf kunnen lezen, rijmopdracht en schrijfoefeningen. Met dit spel traint je kind ook gelijk de fijne motoriek = win-win! Het spel is voor 6+ jaar.

>> Bekijk de schrijfkoffer hier bij Heutink voor Thuis

5. Blokboeken rekenen

schoolprestaties verbeteren

In de webshop van Heutink voor Thuis kun je ontzettend veel werkboeken vinden, voor verschillende leerjaren. Een werkboek over breuken in groep 6? Geen probleem! Maar ook lezen, taal, spelling en schrijven komen ruim aan bod en zijn volop verkrijgbaar.

Wil je samen met je kind aan verschillende onderdelen werken die hij nog niet onder de knie heeft? Kies dan zeker voor leerzame, leuke werkboeken!

>> Bekijk de werkboeken hier

6. Veilig Leren Lezen

schoolprestaties verbeteren

Veilig Leren Lezen klinkt veel ouders als muziek in de oren. Deze boekjes zijn ontzettend goed voor het oefenen van lezen en wordt door veel kinderen gewaardeerd. De vrolijke verhalen zorgen ervoor dat (de meeste) kinderen verder willen blijven lezen.

Bij Heutink voor Thuis kun je verschillende Zwijsen boeken/werkboeken vinden, om de schoolprestaties van je kind zo snel mogelijk te verbeteren!

>> Bekijk hier Veilig Leren Lezen boekjes van Zwijsen bij Heutink voor Thuis

7. Squla – schoolprestaties verbeteren

Squla is bekend bij veel kinderen, want de meeste scholen maken hier inmiddels gebruik van. Deze tip mag dan ook zeker niet ontbreken in onze lijst met leertips! Squla biedt kinderen van groep 1 tot en met 8 op spelenderwijs lesstof aan en laat hen oefenen met verschillende onderdelen die hij moeilijk vindt.

Squla kan door middel van een jaarlidmaatschap gebruikt worden, maar je kunt ook leerzame artikelen van Squla aanschaffen, zonder abonnement.

Op deze pagina van BOL.com kun je allerlei kaartspellen en quizen aanschaffen. Erg leerzaam en kinderen vinden deze spelletjes vaak erg leuk. Een jaarlidmaatschap is aan te schaffen op de website van Squla. Vaak hebben zij leuke acties en krijg je bepaalde artikelen cadeau bij de inschrijving.

Lees ook:

LOI Kidzz & DuckTypen, typecursus voor je kind
Heutink voor thuis review

8. eBooks & schoolprestaties verbeteren

Veel mensen denken dat eBooks alleen voor volwassenen verkrijgbaar zijn, maar niets is minder waar. Wanneer je een eBook hebt besteld, kun je hem downloaden op een tablet, computer, telefoon of een speciale e-reader (BOL.com). Je hebt tegenwoordig genoeg keus en kunt kiezen uit verschillende leesniveaus / AVI-niveaus. Wist je dat het gebruik van een eBook een stuk milieuvriendelijker en goedkoper is dan een hardcover boek?

>> Bekijk hier eBooks met verschillende AVI leesniveaus vanaf €1,99 op BOL.com!

Blijven oefenen is hét advies!

Oefenen, oefenen, oefenen. Dat is het beste advies en geeft doorgaans een zeer positief resultaat. Veel kinderen zijn erg onzeker over kun lees- of rekenvaardigheden, waardoor zij dit steeds minder goed gaan beheersen. Wanneer kinderen steeds vaker lezen, merk je al zeer snel een verbetering.

Niet pushen, wél ondersteunen: dat is het allerbeste advies om de schoolprestaties te verbeteren. Maak en houd het samen leuk, zodat je voor een vliegende start zorgt!

Dit vind je misschien ook leuk

Kinderboekenweek : alles over de thematitels en het Kinderboekenweekgeschenk
Herfstvakantie 2023 : dit zijn de leukste parken in Nederland
Schoolspullen kopen: tips en informatie
Harry Potter LEGO boek : de leukste sets als cadeau

Scroll naar boven