Als je graag wasbare luiers wilt gaan gebruiken, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Welke herbruikbare luier is de beste? Welke luier is duurzaam en welk soort stof ga ik gebruiken? Naast deze vragen heb je vast nog veel meer vragen en wij proberen deze voor je te beantwoorden in dit artikel over de beste wasbare luiers!
Alles over wasbare luiers
Je bent nieuwsgierig naar het gebruik van wasbare luiers, maar je hebt geen idee wat het allemaal met zich mee brengt en wat de mogelijkheden zijn. Je wilt natuurlijk geen grote uitgave doen, zonder te weten of je wel de juiste luiers aanschaft. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van wasbare luiers? Hoeveel luiers heb ik nodig en hoe vaak moet ik wassen? Mogen ze in de droger of gaan ze dan kapot?
Laat jezelf vooral niet afschrikken door alle informatie, want het gebruiken van wasbare luiers is goed voor het milieu én je portemonnee. Daarnaast zijn wasbare luiers ook vriendelijker voor het tere huidje van je baby’s billetjes!
✓ Bekijk hier alvast wasbare luiers proefpakketten bij Kidzstore!
Wasbare luiers zijn milieuvriendelijk
De meeste ouders kiezen voor wasbare luiers om geld te besparen op luiers én om milieuvriendelijk te werk te gaan. Wasbare luiers zijn een prima alternatief voor wegwerpluiers, welke niet erg milieuvriendelijk zijn. Per jaar gooien we zo’n 140 miljoen (!) aan luierafval weg, wat allemaal op de grote afvalberg terechtkomt.
Wasbare luiers zorgen bijna niet voor afval en je draagt dus direct bij aan het verkleinen van de enorme berg afval. De productie van wasbare luiers en het wassen van de luiers zorgen voor minder uitstoot dan wegwerpluiers. Voor wegwerpluiers worden bomen gerooid en er is olie nodig om verwerkt te worden tot plastic. Dit hele proces is niet bepaald milieuvriendelijk en per kind kun je zo’n 900 kilo luierafval besparen!
Wasbare luiers zijn huidvriendelijk
Voor wegwerpluiers worden zowel chemicaliën als plastic gebruikt en dit zorgt bij sommige kinderen voor geïrriteerde billetjes. Bij kinderen die gebruik maken van wasbare luiers is er doorgaans veel minder last van bijvoorbeeld huiduitslag. De korreltjes die in een wegwerpluier zitten, kunnen er ook voor zorgen dat het babyhuidje uitdroogt en daardoor schraal en rood wordt. Hierdoor is er weer een grotere kans op infecties, met alle gevolgen van dien.
De billetjes van een baby zijn met een wasbare luier iets sneller nat, maar deze luiers drogen de huid niet uit. De kans op uitslag of infecties is dus vele malen kleiner en een wasbare luier is dan ook zeker vriendelijker voor het tere huidje van je baby.
Lees ook: Wasbaar maandverband of menstruatie ondergoed : beste exemplaren!
Soorten wasbare luiers
Om het overzichtelijk te houden vind je hier een overzicht van de meest gangbare wasbare luiers. Er zijn tientallen merken. Verderop in dit artikel kun je een lijstje bekijken met de meest bekende en kwalitatieve merken.
All-in-one – alles-in-1 wasbare luier

Zoals de naam al prijsgeeft, bestaat de luier uit één geheel. Deze luier lijkt veruit het meest op de wegwerpluier. In het waterdichte broekje zitten de inleggers vastgenaaid, wat de kern is van absorptie. Je kunt je kindje makkelijk verschonen, zonder gebruik te hoeven maken van een inlegger of overbroekjes.
De all-in-one wasbare luier gaat in zijn geheel in de was en heeft vaak een klittenbandsluiting. Sommige all-in-one luiers hebben drukknoopjes, wat veel ouders ook heel prettig vinden. Het is dus maar net wat je zelf fijn vindt.
Voordelen All-in-one wasbare luier
Deze luiers zijn snel te gebruiken en gemakkelijk te verschonen. Je wast de luiers in één geheel, wat sommige ouders erg fijn vinden (en andere ouders niet). Je kunt een extra inlegger toevoegen, waardoor er meer absorptievermogen is en ze mogen vaak op het kinderdagverblijf gebruikt worden. Vraag van tevoren na welke wasbare luiers het kinderdagverblijf accepteert en welke niet.
Nadelen All-in-one wasbare luier
All-in-one wasbare luiers zijn lekgevoelig en minder geschikt voor de nacht. Verder is deze variant duurder, hebben ze een langere droogtijd en kunnen ze niet uit elkaar gehaald worden om te wassen.
Pocketluier

Dit is een waterdicht overbroekje, waaraan een zachte laag vastzit. Die zachte laag komt tegen de billetjes van het kind. Hiertussen zit een ruimte (pocket), waar absorberende inleggers geplaatst kunnen worden. De luier wordt door middel van klittenband of drukknoopjes gesloten en ziet eruit als een normale luier. Je kunt zelf bepalen wat je in de luier legt en dus ook het absorptievermogen aanpassen. Er zijn voorgevormde inleggers, maar ook prefolds (voorgevouwen doek, bestaat uit meerdere lagen stof) en zelfs hydrofiele luiers kunnen erin geschoven worden.
Voordelen pocketluier
Je kunt de absorptie van de luier zelf aanpassen en er zijn meerdere mogelijkheden qua inleggers. Door het klittenband en de drukknoopjes is de luier gemakkelijk om te doen en de luiers hebben een snellere droogtijd, omdat de inleggers er niet vast in zitten.
Nadelen pocketluier
Niet alle ouders vinden het handig om de boosters (losse inleggers) in de luier te stoppen. Ook is de luier iets lekgevoeliger, moet hij in zijn geheel in de wasmachine en is hij vooral voor pasgeboren baby’s (newborns) geschikt tijdens de nachten.
All-in-two of Snap-in-one

Deze wasbare luier heeft een los waterdicht overbroekje. De inleggers klik je bij de All-in-two (of Snap-in-one) apart in het waterdichte broekje. Omdat de luiers heel slank uitvallen, zijn ze ook perfect voor de pasgeboren baby’s (newborn). Bij het verschonen moet men alleen de inlegger verwisselen. Het overbroekje zelf kan, mits hij nog schoon is, meerdere keren gebruikt worden. Voor de pasgeboren baby kun je een one size aanschaffen. Deze is in maat verstelbaar. Je kunt dan ook gebruik maken van een prefold inlegger.
Voordelen All-in-two of Snap-in-one
De all-in-two heeft een korte droogtijd en is betaalbaar. De slanke pasvorm wordt door veel ouders als positief ervaren en past ook perfect bij pasgeboren baby’s. De all-in-two wasbare luiers past ook over voorgevormde luiers heen.
Nadelen All-in-two of Snap-in-one
Voor kindjes die veel plassen (veelplassers) is deze luier minder geschikt, in verband met het absorptievermogen. Je hebt verder ook extra werk met de inleggers.
Tweedelig systeem

Dit tweedelige luiersysteem staat bekend als de luier die het minst lekt. Omdat de luier uit twee delen bestaat, is de kans op lekken ook logischerwijs kleiner. Er wordt van een bamboe luier gebruik gemaakt, in combinatie met een waterdicht broekje.
Er zitten natuurlijk verschillen in de luiers per merk. Sommige luiers hebben betere pasvormen, de ander heeft een fleece rand, zodat de kans op striemen kleiner wordt. Feit is wel dat deze luiers over het algemeen meer kunnen absorberen. Dit is te danken aan de stoffen waarvan ze gemaakt zijn, namelijk bamboe, katoen of een combinatie van stoffen. Deze mix zorgt dan voor een betere absorptie.
Voordelen tweedelig systeem wasbare luiers
Er zijn meerdere soorten, hoog absorptiegehalte, betere pasvorm, in maat verstelbaar, kans op doorlekken is heel klein, overbroekje gaat meerdere verschoningen mee, ook geschikt voor in de nacht.
Nadelen tweedelig systeem wasbare luiers
Dit is een dikkere luier, lange droogtijd, extra werk tijdens verschonen, overbroekje moet apart aangeschaft worden.
Welke stoffen/materialen zijn er?
Wasbare luiers kunnen van meerdere stoffen en materialen gemaakt zijn. Denk aan katoen, bamboe, hennep, wol, fleece en microfibers. Hieronder lees je meer informatie over al deze verschillende materialen.
Katoen
Katoen wordt al zeer lang gebruikt en ook nu wordt er nog vaak gebruik gemaakt van katoen. De luierdoeken van vroeger? Katoen! Ze hebben een gemiddeld absorptievermogen en de strikluiers zijn nogal dun, dus is het handig om een inlegger te gebruiken. Tegenwoordig bestaan er ook voorgevormde luiers van katoen, die wel erg goed absorberen.
Let op: niet alle katoenen luiers zijn milieuvriendelijk. Bij de teelt van katoen wordt namelijk gebruikgemaakt van kunstmest en pesticiden. Organisch- of biologisch katoen zijn mooie alternatieven die je kunt overwegen. Ga je wasbare luiers aanschaffen? Let dan goed op, want het materiaal wordt altijd duidelijk aangegeven.
Bamboe
Herbruikbare luiers en bamboe, een goede combinatie. Ze hebben namelijk best wel wat pluspunten. Bamboe is erg soepel en lekker zacht. Dit verandert niet na veelvuldig wassen/gebruik. Ook de soepele pasvorm blijft. Verder is het absorptievermogen van bamboe heel goed. Ze zijn lekker slank, omdat er minder stof nodig is voor een hoge absorptie.
Nog een voordeel: de anti-bacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Hiermee ga je luierinfecties tegen. Heeft je kindje een gevoelig huidje? Dan is bamboe een goede keuze. Bamboe groeit snel en er zijn geen nare stoffen nodig om het te kweken. Om deze reden is bamboe dus écht milieuvriendelijk. Een klein nadeel van de luiers gemaakt van bamboe: het heeft wat meer tijd nodig voordat ze echt droog zijn. Gemiddeld 24 uur.
Microfiber, ook wel kunstvezels genoemd
De kunstvezels mogen niet in aanraking komen met de billetjes. Dit materiaal wordt vooral in de kern van de luier gebruikt. Waarom dan microfiber gebruiken? Omdat de absorptie heel goed is. Wanneer je een wasbare luier aanschaft van dit materiaal, heb je nog iets anders nodig om tegen de billen aan te leggen.
De microfiber luier heeft een kortere droogtijd. Wanneer je een inlegger van dit materiaal wilt gebruiken, kan dat in een zakje in de luier. Zorg altijd dat dit materiaal niet direct tegen de huid zit.
Hennep
Een duurzame, goed absorberende en milieuvriendelijke luier? Dan kies je er eentje die van hennep is gemaakt. Hennep groeit, net als bamboe, erg snel en er zijn geen pesticiden nodig voor de teelt. Ze drogen wel traag, net als de bamboe luiers. Klein nadeel: ze worden wel iets harder na een tijdje.
Wanneer de wasbare luier van hennep gecombineerd wordt met bijvoorbeeld katoen, worden de kleine nadelen gecompenseerd. Je ziet dan vaak een 50/50 verhouding. Hennep heeft wel een sterke vezel, waardoor de luier langer mee gaat. Ook is dit type luier geschikt als nachtluier. Wil je een luier voor een gevoelig huidje? En een luier die in de zomer koel aanvoelt en in de winter warm? Dan is dit dé luier voor jouw kindje.
Fleece
De fleece luier is uiteraard waterafstotend, maar ook zacht en ademend. Een klein nadeel: omdat fleece snel droogt en de billen droog houdt, ontrekt dit materiaal ook vocht uit de huid. Dit is bij wegwerpluiers ook het geval.
Fleece is niet erg geschikt voor kindjes die last hebben van een gevoelige huid. Dit materiaal laat vocht door, zodat de billetjes dus langer droog blijven. Bij een gevoelige huid kun je ook nog voor inleggers van zijde kiezen. Voor de nacht kan fleece ook worden gebruikt als binnenlaag.
Wol
Sommige overbroekjes worden van wol gemaakt. Net als hennep zorgt wol voor een koel gevoel in de zomer en een warm gevoel in de winter. Omdat ze niet broeien en het vocht goed in de luier blijft (door lanoline), zijn ze uitermate geschikt voor de nacht.
De wollen overbroekjes vergen iets meer werk dan andere overbroekjes. Zo moeten ze lekvrij worden gemaakt met wolvet, dagelijks gelucht worden, af en toe geweekt worden in een badje met wolvet en één keer per twee weken worden gewassen met wolwasmiddel. Voordeel: omdat wol relfreinigend is, zal de urinegeur verdwijnen dankzij het luchten.
Het wassen van wasbare luiers – wasroutine
Bij het gebruiken van wasbare luiers moet je een goede wasroutine hebben. Je wilt tenslotte wel dat de luiers mooi blijven en goed blijven werken. Hoe doe je dat?
Het eerste gebruik
Je wilt natuurlijk dat de wasbare luiers goed gaan absorberen. Voordat je de luiers voor het eerst gaat gebruiken, is het nodig om ze minimaal drie keer te wassen. Drogen is niet nodig tussen de wasbeurten door. Ook wasmiddel is enkel tijdens de eerste wasbeurt nodig.
Pas na ongeveer tien keer wassen, nemen natuurlijke materialen het meeste op. Na drie wasbeurten is het absorptievermogen al 80%, dus na drie keer kun je de luiers echt gebruiken. Het is overigens ook niet nodig om de luiers die eerste keren gescheiden te wassen. Na de eerste keer wassen kunnen ze met de normale was mee.
Bovenstaande geldt echter alleen voor de producten die een absorberend vermogen hebben. Heb je bijvoorbeeld een overbroekje? Dan is één keer wassen voldoende.
Wassen na gebruik
Nadat je je kindje hebt verschoond, kun je de luier bewaren in een luieremmer. Spaar ze op en was ze daarna tegelijk. Eventuele inlegvellen met ontlasting verwijder je natuurlijk wel.
Er zijn per wasmachine speciale programma’s. Het beste programma voor wasbare luiers is er eentje met een losse voorwas. Voordat het programma aan de hoofdwas begint, moet het vieze water dan weggepompt zijn.
Bij de hoofwas gebruik je wasmiddel met de hoeveelheid voor een zwaar vervuilde was. Op 60 graden worden de luiers goed schoon. Na het wassen kun je de luiers ophangen aan de lijn. De meeste luiers kunnen op een lage temperatuur in de droger, maar ze slijten dan sneller. Het gebruik van wasverzachter en vlekverwijderaars wordt afgeraden.
Soms is het nodig om luiers warmer te wassen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een infectie. Het is altijd nodig om op het label te kijken, zodat je weet op hoeveel graden de luier maximaal gewassen mag worden. ECO wasprogramma’s worden afgeraden, omdat deze programma’s vaak minder water gebruiken en te kort zijn.
Welk wasmiddel is geschikt?
In de winkels zijn er tientallen soorten wasmiddel. Kies het liefst voor een wasmiddel voor gekleurde was. Hier zit namelijk geen bleekmiddel in. Je hebt een wasmiddel nodig dat zorgt voor een krachtige reiniging. Je wilt niet dat er vuil blijft zitten en zich gaat ophopen.
Verder is het belangrijk dat je precies de hoeveelheid wasmiddel gebruikt die aangegeven wordt. Wanneer je teveel gebruikt, gaat dit zich verzamelen in de luier. Dit zorgt er dan weer voor dat de luier niet goed meer absorbeert.
Op een fora voor zwangere vrouwen las ik dat luiers sneller slijten, wanneer je Formil wasmiddel gebruikt. Of het klopt? Geen idee. Maar ik vond het toch handig om te vermelden. Het wasmiddel moet geschikt zijn voor babyhuidjes. Sta je in de winkel? Kies dan een wasmiddel dat: goed is voor het babyhuidje, minder dan 5% zeep bevat en het liefst zonder bleekmiddelen.
Na wat online onderzoek kwam ik een aantal merken tegen: Color Reus Kleur vloeibaar, Ariel Sensitive vloeibaar, Fleuril Renew vloeibaar, Jumbo Kleur poeder, Neutral kleur waspoeder, Persil Sensitive gel, Una waspoeder, Witte Reus Waspoeder en Zeeman hypo bonte waspoeder.
Help! Stinkende luiers
Een vervelende situatie: stinkende luiers. Dit wilt geen enkele moeder. Ruikt de luier direct na een plasje naar ammoniak? Dan zijn ze waarschijnlijk meerdere keren verkeerd gewassen. Het absorptievermogen neemt in deze situatie ook af.
De vraag: hoe krijg ik de luiers weer goed schoon? Een goede wasroutine is sowieso belangrijk. Probeer de luiers een aantal keer goed te wassen, zoals je het volgens het wasvoorschrift moet doen. Als de geur echt niet minder wordt, kun je eraan denken om de luiers te strippen.
Luiers strippen, wat is dat?
Je bent nieuwsgierig naar wat er wordt bedoeld met het strippen van luiers. En nee, ze hoeven niet in een paal te hangen (-; Je wast de luiers op een hete temperatuur en laat ze drogen in de zon. Als er opgehoopte restjes urine of wasmiddel aanwezig zijn, kunnen de luiers gaan lekken. Een andere term hiervoor: build-up.
Wat erg belangrijk is: de voorwas! Als je direct start met een hete was, kan het zijn dat de eiwitten (uit urine en ontlasting) gaan stollen. Het vuil kan er dan veel lastiger uit. Het water uit de voorwas moet afgepompt zijn, voordat de hete was begint.
Back to basic : Wasbare luiers strippen – stappenplan:
1 | Wassen op 60 graden, lang programma, aanbevolen dosis wasmiddel. Minstens drie keer herhalen, soms is vaker herhalen nodig. |
2 | Eventueel wasverzachter op basis van citroenzuur toevoegen. |
3 | De luiers na het wassen drogen in de droger op een lage temperatuur. |
4 | Geen droger? Dan direct in de zon hangen. Dit werkt ook nog eens desinfecterend. |
Let op: als je lang plezier wilt hebben van de luiers, ga dan niet aan de slag met agressievere methodes. Wassen op 90 graden is soms mogelijk. Let wel op of de luier er tegen kan en of ze geen elastiek hebben.
Tip voor katoenen luiers uit grootmoeders tijd: natriumbicarbonaat toevoegen aan geurvrij wasmiddel. Dit wordt ook wel baking soda genoemd. Deze tip is alleen geschikt voor katoen.
Handige weetjes over wasbare luiers | Wist je dat:
- wasverzachter en billencrémes zonder inlegger ervoor zorgen dat de luiers minder goed absorberen?
- luiers gaan stinken bij te weinig zeep?
- teveel zeep ook niet goed is?
- wasbare luiers het beste aan de lijn gedroogd kunnen worden?
- de zon desinfecterend werkt en zorgt dat vlekken verdwijnen?
- boosters vanzelf uit de pocketluiers vallen tijdens het wassen?
- wasbare luiers beschadigen als je ze in de week zet?
- je luiers het beste kunt bewaren in een luieremmer?
- borstvoedingspoep gewoon in de wasmachine kan?
- de meeste inlegvelletjes meegewassen kunnen worden, mits er geen ontlasting op zit?
- je beter geen azijn, bleekmiddel, wasverzachter en vlekverwijderaars kunt gebruiken?
Merken | aanbieders van wasbare luiers
Als je opzoek gaat naar “het beste merk wasbare luier”, dan kom je nergens een concreet antwoord tegen. Dit komt omdat elke ouder andere wensen heeft en elk kind anders is. Natuurlijk zijn er duurdere en goedkopere merken, maar over het algemeen heeft elk merk wel voor- en nadelen. Het ene kind doet het bijvoorbeeld geweldig op merk A, terwijl een ander kind daar constant doorheen lekt. Wasbare luiers zijn echt een zeer persoonlijke kwestie.
Vraag jezelf af: wat vind ik het meest belangrijk? Absorptie, comfort, prijs, materiaal? Wil je een proefpakket uitproberen? Wil je direct een startpakket? Startpakketten zijn best prijzig en ik begrijp heel goed dat je niet zomaar zo’n grote uitgave wilt doen. Op deze website vind je meerdere proefpakketten. Ik heb erg goede ervaringen gelezen over deze luiers van Little Lamb, maar ook met de wasbare luiers van Happy Bear.
Wasbare luiers zijn ook te bestellen bij buitenlandse webshops als AliExpress en Wish. Let hier goed mee op! De prijzen zijn erg aantrekkelijk, maar je weet nooit wat er allemaal in de luier verwerkt is. Zeker met een gevoelig babyhuidje is het erg belangrijk om zeker te weten dat er geen chemische stoffen e.d. in de luier zitten.
Hieronder vind je een lijstje met de meest bekende merken.
TotsBots wasbare luiers
TotsBots is een Schots merk. Deze staan momenteel in de top 3 van de meest populaire wasbare luiers ter wereld! De luiers lekker nagenoeg niet en de luier absorbeert erg snel door het gebruik van bamboevezels. Verder hebben de luiers de Oekotex100 certificering en worden ze in Europa geproduceerd. Deze luiers zijn perfect geschikt voor gevoelige billetjes.
Omdat de vraag naar duurzame luiers stijgt, verschijnen er met grote regelmaat nieuwe prints in de collectie van TotsBots luiers. De kwaliteit van de luiers is erg hoog en TotsBots gebruikt alleen goede materialen. Verder staat dit merk bekend om het klittenband dat heel lang mee gaat.
Het polyester gedeelte van de luiers worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen. In iederproduct worden zo’n twee PET-flessen verwerkt. Natuurlijk zijn deze stoffen allemaal goedgekeurd.
Little Lamb

Bij Little Lamb kun je onder andere terecht voor meerdere soorten wasbare luiers, wasbare zoogcompressen en wasnetjes. Ik heb tijdens mijn online research veel positieve ervaringen gelezen. Ook zijn sommige luiers erg scherp geprijsd! Onderstaande foto is één van de soorten luiers die zij aanbieden. Ze hebben ook nog andere soorten.
✓ Bekijk hier Little Lamb wasbare luiers
HappyBear

HappyBear biedt onder andere verschillende wasbare luiers, proefpakketten, nachtpakketten, wetbags, zwemluiers, startpakketten, inleggers en oefenbroekjes aan.
✓ Bekijk hier producten en een proefpakket van HappyBear
Bambi Roxy

Bambi Roxy verkoopt ook verschillende luiers. Je kunt luiers aanschaffen voor gebruik vanaf de geboorte tot het moment dat je kindje zindelijk is.
✓ Bekijk hier Bambi Roxy luiers
Petit Lulu

Het merk Petit Lulu is ook een bekende naam in de wereld van wasbare luiers. Het merk wordt door meerdere ouders aangeprezen. Dit merk produceert zijn wasbare luiers volledig in de EU. In het atelier van Petit Lulu werken 26 naaisters die deze geweldige luiers produceren. Kies je voor Petit Lulu? Dan ben je milieuvriendelijk bezig én help je deze 26 vrouwen om hun economische positie te verbeteren.
✓ Bekijk hier meerdere Petit Lulu luiers in verschillende designs
ImseVimse

ImseVimse biedt al jarenlang textielproducten aan voor kinderen en vrouwen. Denk aan wasbare zwemluiers, maandverband, oefenbroekjes en zoogcompressen. Het merk is opgericht door een moeder van wie haar dochter eczeem kreeg van wegwerpluiers. Ze besloot een eigen lijn aan katoenen luiers op te zetten en dat is een groot succes geworden.
✓ Hier kun je ImseVimse wasbare luiers bekijken (BOL.com)
Ben je op zoek naar oefenbroekjes voor de zindelijkheidstraining van Imse Vimse? Op deze website kun je deze kopen! In leuke printjes. De broekjes hebben een comfortabele pasvorm en een elastische tailleband, bedekt biologisch katoen. Er is een laag absorberend katoen en een laag PUL. Op die manier is je kindje zijn of haar kleding beschermd tegen nat worden wanneer ze een ongelukje hebben. Dit broekje laat kinderen voelen dat ze nat zijn, wat een positieve invloed heeft op de zindelijkheidstraining.

Andere merken
Hierboven staan de meest bekende en best verkochte merken. Uiteraard zijn er nog veel meer goede aanbieders. Hier vind je nog een klein lijstje, zodat je weet welke keuzes je allemaal hebt.
✓ TotsBots
✓ HappyFlute
✓ Popolini
✓ Bambino Mio
✓ AnAn Baby
✓ Blümchen
✓ Charlie Banana
✓ Close Pop-in
FAQ | Veelgestelde vragen Wasbare luiers
Het (gaan) gebruiken van wasbare luiers kan veel vragen naar boven brengen. Hieronder kun je de veelgestelde vragen over het gebruik van wasbare luiers lezen.
Tot slot: wasbare luiers huren/leasen
Wist je dat je wasbare luiers ook kunt huren of leasen? Tegenwoordig kun je bij meerdere bedrijven terecht die deze service aanbieden.
Dit vind je misschien ook leuk
✓ Wasbare zoogcompressen : informatie en tips
✓ Dit zijn de beste wasbare billendoekjes voor je baby!
✓ Beste wegwerp-billendoekjes – waterdoekjes!
✓ Vluchttas zwangerschap, wat moet erin?
✓ 15x de leukste kinderboeken tot 6 jaar
✓ Wasbare zwemluiers : 5x de leukste
✓ Complete babyuitzet lijst

Hi, ik ben Nicole! Als moeder van 4 kinderen vind ik het geweldig om op zoek te gaan naar de beste producten voor (aanstaande) ouders. Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot dagelijks uren checken van de beste deals, beste producten en leukste items voor kinderen en hun ouders.