Efteling Loonsche Land Hotel. Review!

Efteling Loonsche Land Hotel

De Efteling is één van de meest leuke, avontuurlijke attractieparken in Nederland. Ook biedt de Efteling meerdere mogelijkheden om te overnachten op een prachtige locatie (incl. toegang tot het park!). Wist je dat je heel fijn kunt slapen in het Efteling Loonsche Land Hotel? Wij hebben dit uitgeprobeerd en delen deze ervaring met jullie! + Update Efteling bezoek juni heropening park informatie!

Reserveren voor de Efteling

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen die het park bezoeken zonder vooraf gekocht entreebewijs. Als je goed op de aanbiedingen let, kun je vaak veel geld besparen. Op de pagina van Efteling zelf kun je vaak ook leuke aanbiedingen scoren, dus houd de onderstaande pagina in de gaten!

Parkeerticket Efteling

De prijzen van de parkeerkaarten bij de Efteling zijn omhoog gegaan. Op dit moment betaal je €12,50 per kaart. Let op: heb je tickets via de Vriendenloterij? Dan zit er een parkeerticket per kaart bij en hoef je deze niet los te kopen.

Piranha Efteling

Het is voor veel mensen onduidelijk, maar de Piranha is gewoon geopend! Er kan sprake zijn van een wachtrij, in verband met het maximaal aantal personen van verschillende huishoudens die in de attractie kunnen.

De Efteling, een geweldig park

Wegdromen in Droomvlucht, Symbolica of Fata Morgana? Of toch liever een spannende rit in Baron 1898, De Vliegende Hollander of De Python? In attractiepark de Efteling kan het allemaal. Ook Joris en de Draak, Carnaval Festival, Villa Volta, Vogelrok en natuurlijk het Sprookjesbos mag je niet overslaan.

Er zijn maar weinig Nederlanders die niet eerder een bezoek hebben gebracht aan dit geweldige, avontuurlijke pretpark. Jong en oud kunnen zich hier urenlang vermaken! Bezoek het Sprookjesbos of stap in de Python. Neem plaats op een terras in het zonnetje of bestel iets lekkers bij een foodcar.

Ondanks dat we al jarenlang de Efteling bezoeken, hadden we nog nooit een overnachting geboekt op deze magische plek. Daar kwam verandering in na het zien van een leuke aanbieding! Je leest er alles over in dit artikel!

Yes, we gaan boeken!

We hebben een erg leuke aanbieding gezien op internet voor het Loonsche Land Hotel bij de Efteling. We besluiten een bezoek te boeken, inclusief een nachtje logeren in december. De Winter Efteling is dan volop gaande, wat alles nog sfeervoller maakt. De aanbieding houdt in dat we één nachtje gaan logeren, inclusief ontbijt én twee dagen toegang tot het pretpark.

Twee dagen voor Kerst arriveren we in dit leuke, nieuwe hotel. Er hangt een heerlijke sfeer tijdens de feestdagen en alles staat in het teken van de winter en de komende kerstdagen.

De Efteling is in december natuurlijk net even iets leuker. Ondanks de kou kun je genieten van mooie versiering en het thema Winter. Wist je dat de Winter Efteling ieder jaar weer enthousiast wordt bezocht door heel veel bezoekers?

Waarom Efteling Loonsche Land Hotel?

Op het moment dat we gaan boeken, blijkt het een zeer drukke periode in de Efteling te zijn, waardoor er jammer genoeg nog maar weinig accomodaties beschikbaar zijn. Uiteindelijk kiezen we voor een overnachting in het Loonsche Land Hotel: een prachtig mooi, nieuw en schoon hotel!

Let op: verwar het Efteling Loonsche Land Hotel niet met de unieke Efteling themakamers. Deze themakamers zijn namelijk alleen beschikbaar in het Efteling Hotel. Het Efteling Loonsche Land Hotel is fantastisch, maar niet in dezelfde stijl als de themakamers.

Parkeren en inchecken bij het Loonsche Land Hotel

Het is voor ons een must dat er voldoende parkeergelegenheid is wanneer je ergens met kinderen gaat overnachten. Je hebt met kinderen doorgaans veel meer bagage mee en daar wil je geen kilometers mee moeten zeulen. Het is dan ook fijn dat er een zeer ruime parkeerplaats naast het hotel aanwezig is. We parkeren gemakkelijk én dichtbij, zodat we snel door kunnen naar het hotel. Voor het parkeren krijg je een speciale kaart, zodat je het terrein ook weer kunt verlaten.

Ook het inchecken was heel snel voor elkaar. De vriendelijke medewerkers zorgen voor een fijne sfeer in het hotel. We zijn net voor de kerstdagen gearriveerd en dat merk je goed, in positieve zin! De receptie kom je direct tegen wanneer je het hotel binnenkomt. Aan de rechterkant van de receptie kun je het eetgedeelte vinden: de Efteling Proeftuyn! Hier kun je heerlijk eten en de dag beginnen met een stevig ontbijt.

Vlak voor de receptie kun je rustig zitten in comfortabele stoelen, maar je kunt hier ook Efteling cadeau’s / souvenirs kopen. Voor ieder kind is er iets leuks te vinden! In de winter kun je de wintermuts van Joris en de Draak scoren, zodat de oortjes van je kinderen lekker warm blijven. Ga je de Winter Efteling bezoeken? Zorg dan voor warme kleding!

Efteling Loonsche Land Hotel

De kamer

In de leuke, knusse 6-persoonskamer vind je een bedstee, met daaronder losse bedden. Het zicht hierop is erg leuk en gezellig! Voor de bedden hangt een televisie, waarop je ook de zender Efteling TV kunt bekijken. Fijn, want na een lange dag wandelen in de Efteling willen de kinderen wel even ontspannen.

Naast de fijne bedden, die overigens ook nog eens heel fijn slapen, staat er een tafel met banken in de slaapkamer. Er is dus ruimte genoeg voor iedereen om lekker te zitten, lezen of televisie te kijken. De zitzak werd ook goed gebruikt door de kids!

Ook belangrijk: sanitair. De douche en het toilet waren verrassend ruim, zeer netjes en schoon! Dit zijn punten die we altijd erg belangrijk vinden wanneer we ergens gaan logeren. De handdoeken en gastendoeken waren genoeg voor het hele gezelschap. Deze hoef je dus niet zelf mee te nemen.

Het hotel ziet er nog nieuw uit, want het is gebouwd in 2017. Onze indruk was goed en we waren erg tevreden! Kom maar op met dat ontspannen verblijf!

Efteling De Proeftuyn : lekker ontbijten

Een dagje in attractiepark de Efteling vereist een goedgevulde maag en we vinden het dan ook erg belangrijk dat er een goed en uitgebreid ontbijtbuffet beschikbaar is. Gelukkig ontbrak het ons nergens aan en werden we ook nu niet teleurgesteld. Er was genoeg keuze voor iedereen en ook de sfeer zorgde voor een goede start van een nieuwe dag!

Na het ontbijt konden we de Efteling gaan bezoeken met een goed humeur en een volle maag! Handig om te weten: het ontbijt was inbegrepen in de prijs, net als de tickets voor twee dagen toegang tot het pretpark!

Rondom het Efteling Loonsche Land Hotel

Rondom het hotel kun je nog meer accomodaties vinden. Deze huisjes worden “themakamers” genoemd, maar deze huisjes mag je niet verwarren met de échte themakamers op het Efteling park zelf. Het is een leuk zicht, al die huisjes bij elkaar. Wij kwamen aan in december, maar dit zal vooral in de zomer echt heel leuk en gezellig zijn. Er zijn nog een aantal klimtoestellen en een klein dierenverblijf.

Vlakbij de uitgang van het Loonsche Land Hotel is een “treinstation”. Vanaf hier rijdt er een treintje naar het park. Ondanks dat het maar een klein stukje lopen is, is dit een leuke ervaring voor de kinderen. Op het “station” is een bord aanwezig, waarop je de vertrektijden kunt bekijken.

Afstand Efteling Loonsche Land Hotel tot aan het park

Het Efteling Loonsche Land Hotel staat niet op het park zelf. Het is een klein stukje lopen naar het park zelf en prima te doen met drie kleine kinderen, zelfs in de winter. De kaartjes worden geregeld in het hotel, dus daar heb je op dat moment ook geen omkijken meer naar. Fijne bijkomstigheid: parkeren kan makkelijk bij het hotel, dus geen plekje meer zoeken en/of een parkeerkaart kopen.

Om op het parkeerterrein te komen heb je een speciale kaart nodig, die je van tevoren krijgt. Je kunt met de parkeerkaart op ieder gewenst moment het parkeerterrein op en af.

Rolstoel

Is er iemand binnen het gezelschap slecht ter been? Neem dan het (gratis) treintje vanaf het hotel en vraag een rolstoel aan. Deze rolstoel kun je krijgen aan het begin van het park, waar ook de stoeltjes verhuurd worden. Er worden geen kosten berekend voor het huren van een rolstoel. Fijne service, Efteling!

De Winter Efteling

In de zomer is het erg leuk om de Efteling te bezoeken, maar ook de Winter Efteling heeft echt een speciale sfeer. Overal op het park zie je bijzondere dingetjes. Een kampvuurtje hier en daar, een koor dat liederen zingt en natuurlijk zijn er ook lekkere hotdogs te koop, wat een goede match is met de winter.

Op het pretpark kun je tijdens de Winter Efteling een hele grote tent vinden, waar je lekker kunt schaatsen. Jong en oud kunnen zich hier wel een tijd vermaken! Heb je geen ruimte meer in de auto voor alle schaatsen? Geen zorgen! Schaatsen zijn voor een klein bedrag te huren bij de schaatstent.

Qua drukte viel het nog mee, dus we hadden genoeg plek om de mooiste pirouettes te maken! We hebben een heerlijk kerstgevoel gehad en zijn blij dat we een paar dagen voor kerst een weekendje Efteling hadden geboekt! Tijdens de winterdagen is het vroeg donker, wat alles een nog gezelligere sfeer geeft!

Mindervalide personen mee?

Op de eerste dag hebben we een rolstoel (gratis) opgehaald, omdat ik last had van bekkeninstabiliteit. Door de rolstoel heb ik kunnen voorkomen dat ik de tweede dag niet meer zou kunnen lopen. Deze service van de Efteling is heel fijn! Wanneer je een invalidepas hebt of hoogzwanger bent, kun je kosteloos een beroep doen op een rolstoel.

Let wel op: wil je een attractie in met een rolstoel? Dan zijn er speciale ingangen.

Trekkarretje huren

De rode trekkarretjes van de Efteling, je ziet ze door het hele park rijden. Voor de prijs van €4,50 kun je zo’n handig Efteling karretje huren. Kinderen kunnen lekker zitten in het karretje wanneer zij moe zijn, maar je kunt hem ook gebruiken voor een zware tas. Wat ons betreft is zo’n trekkar een must voor een dagje Efteling en zijn geld meer dan waard!

Handig: er staan nummers op de karretjes. Zo neem je niet per ongeluk de kar van iemand anders mee!

Mocht je opzoek zijn naar een overnachting in één van de hotels van de Efteling? Klik dan hieronder en zoek een mooi hotel uit! En ons advies: bezoek dit park écht een keer in december, het is prachtig!

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven