Efteling Loonsche Land Hotel. Review!

Efteling Loonsche Land Hotel

De Efteling, één van de meest leuke attractieparken in Nederland. Ook bieden zij meerdere mogelijkheden voor overnachtingen. Wist je dat je heel fijn kunt slapen in het Efteling Loonsche Land Hotel? Wij hebben dit uitgeprobeerd en delen deze ervaring met jullie!

De Efteling, een geweldig park

Wegdromen in Droomvlucht, Symbolica of Fata Morgana? Of toch liever een spannende rit in Baron 1898, De Vliegende Hollander of De Python? In attractiepark de Efteling kan het allemaal. Ook Joris en de Draak, Carnaval Festival, Villa Volta, Vogelrok en natuurlijk het Sprookjesbos mag je niet overslaan.

Er zijn weinig Nederlanders die niet eerder een bezoek hebben gebracht aan dit geweldige park. Jong en oud kunnen zich hier vermaken. Bijna ieder jaar bezoeken wij de Efteling met het gezin. Toch hadden wij nog niet eerder overnacht op deze magische plek.


Yes, we gaan boeken!

Na een leuke aanbieding gezien te hebben op internet, besloten wij een nachtje logeren inclusief twee dagen park te boeken in december. Twee dagen voor kerst arriveerden wij in dit leuke hotel. Wat een heerlijke sfeer hangt er tijdens de feestdagen.

In december is de Efteling nog net even iets leuker. Alles is versierd en natuurlijk kun je dan volop genieten van het thema Winter. De Winter Efteling is elk jaar weer een succes.


Waarom Efteling Loonsche Land Hotel?

Omdat wij in een zeer drukke periode boekten, waren er nog maar weinig accommodaties beschikbaar. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een overnachting in het Loonsche Land Hotel. Eerste indruk: heel mooi!

>> Bekijk hier aanbiedingen voor het Loonsche Land Hotel

(Tip! Wil je echt de unieke Efteling ervaring met een themakamer? Boek dan niet het Loonsche Land Hotel, maar het Efteling hotel.)

Bij aankomst konden wij makkelijk en dichtbij parkeren en ook het inchecken was heel snel gepiept. De medewerkers waren hartstikke vriendelijk en in het hotel hing een leuke sfeer. Beneden kom je bij de receptie aan en daarnaast vind je onder andere het ontbijtgedeelte.

Beneden kun je ook allerlei leuke Efteling spulletjes kopen. Voor elk kind is er wel iets leuks. Féline koos in ieder geval voor de wintermuts van Joris en de Draak.


De kamer

De 6-persoonskamer is leuk en knus. Er staat een bedstee, met daaronder losse bedden. Dit zorgt voor een leuk zicht. Er is natuurlijk een televisie, waarop je ook de zender “Efteling TV” kunt vinden. Voor de kinderen is dit heel leuk. Verder is er een nog een zitzak, een tafel met banken, een douche en een toilet.

De kamer was groot genoeg en erg schoon. Verder ziet het hotel er ook nog echt nieuw uit. Het is natuurlijk ook nog maar vier jaar oud (2017). In het hotel krijg je ook handdoeken, deze hoef je zelf dus niet mee te nemen.
Onze indruk van de kamer is goed, we zijn erg tevreden.

De douche en het toilet waren ook erg netjes en schoon. Dit vind ik altijd erg belangrijk. Er waren genoeg handdoeken en gastendoeken voor het hele gezelschap. Ik vond de douche en het toilet ook nog verrassend ruim.


Ontbijtbuffet in De Proeftuyn

Voordat je een dagje gaat vertoeven in het attractiepark de Efteling, moet je natuurlijk wel een goedgevulde maag hebben. Een uitgebreid ontbijtbuffet mag wat mij betreft dus ook echt niet ontbreken.

Op dit punt werden wij ook zeker niet teleurgesteld. Ook in De Proeftuyn was alles schoon en de sfeer was leuk. De kinderen hebben genoten en we zijn allemaal met een volle maag de dag gestart.


Rondom het Efteling Loonsche Land Hotel

Rondom het hotel kun je nog meer accomodaties vinden. Deze huisjes worden “themakamers” genoemd, maar deze huisjes mag je niet verwarren met de échte themakamers op het Efteling park zelf.

Het is een leuk zicht, al die huisjes bij elkaar. Wij kwamen aan in december, maar dit zal vooral in de zomer echt heel leuk en gezellig zijn. Er zijn nog een aantal klimtoestellen en een klein dierenverblijf.

Vlakbij de uitgang van het Loonsche Land Hotel is een “station”. Vanaf hier rijdt er een treintje naar het park. Ondanks dat het maar een klein stukje lopen is, is dit een leuke ervaring voor de kinderen. Op het “station” is een bord aanwezig, waarop je de vertrektijden kunt bekijken.


Afstand Efteling Loonsche Land Hotel tot aan het park

Het Efteling Loonsche Land Hotel is niet op het park zelf. Het is een klein stukje lopen naar het park zelf en prima te doen met drie kleine kinderen, zelfs in de winter. De kaartjes worden geregeld in het hotel, dus daar heb je op dat moment ook geen omkijken meer naar. Fijne bijkomstigheid: parkeren kan makkelijk bij het hotel, dus geen plekje meer zoeken en/of een parkeerkaart kopen.

Je hebt overigens wel een kaart nodig om het parkeerterrein op te kunnen. Deze kaart kun je van tevoren regelen. Je kunt dan op elk gewenst moment het parkeerterrein op.

Is er iemand binnen het gezelschap slecht ter been? Neem dan het (gratis) treintje vanaf het hotel en vraag een rolstoel aan. Deze rolstoel kun je krijgen aan het begin van het park, waar ook de stoeltjes verhuurd worden.


De Winter Efteling

In de zomer is het erg leuk om de Efteling te bezoeken. Toch heeft de Winter Efteling ook echt een speciale sfeer. Overal op het park zie je bijzondere dingetjes. Een kampvuurtje hier en daar, een koor dat liederen zingt. Natuurlijk zijn er ook lekkere hotdogs te koop, wat een goede match is met de winter.

In de grote tent kunnen kinderen (en volwassen!) zich een hele tijd vermaken. Je kunt hier lekker schaatsen. Schaatsen kun je huren, maar ook zelf meenemen. Wij hadden zelf schaatsen meegenomen. Het viel qua drukte nog mee, dus dat was wel fijn.

Al met al hebben wij echt een Kerstgevoel gehad. Uiteindelijk was het dus een goed idee om een paar dagen voor kerst naar de Efteling te gaan.


Mindervalide personen mee?

Op het moment dat wij twee dagen en een overnachting boekten, was ik een paar maanden zwanger. Jammer genoeg had ik ook erg veel last van bekkeninstabiliteit. Om te voorkomen dat ik op de tweede dag niet meer zou kunnen lopen, haalden wij een rolstoel op.

Ik vind dit een prima service van de Efteling! Wanneer je een invalidepas hebt of bijvoorbeeld (hoog)zwanger bent en last hebt van bepaalde kwalen, kun je kosteloos een beroep doen op een rolstoel.


Trekkarretje huren

Voor de prijs van 4,50 euro kun je een trekkarretje huren. Hier kan één kind op zitten, maar wij gebruiken hem ook wel voor een zware tas bijvoorbeeld. Wat mij betreft is dit karretje een must voor een dagje in de Efteling.


Opgelet: COVID-19 maatregelen in de Efteling en Efteling Loonsche Land Hotel

Ieder bedrijf wordt op dit moment zwaar getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Ook de Efteling heeft hiermee te maken. De Efteling volgt vanzelfsprekend de richtlijnen op van het RIVM. Zoals op iedere plek in Nederland, moet je ook in de Efteling een verplichte afstand van 1,5 meter houden.

De maatregelen worden steeds weer aangescherpt. Houd daarom de website van de Efteling in de gaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Mocht je opzoek zijn naar een overnachting in één van de hotels van de Efteling? Klik dan hieronder en zoek een mooi hotel uit! En mijn advies: bezoek dit park écht een keer in december, het is prachtig!

>> Meer informatie Loonsche Land Hotel, klik hier.
>> Meer informatie Bosrijk Hotel
>>
Meer informatie Efteling Hotel

Lees ook: