Efteling Loonsche Land Hotel Review!

Efteling Loonsche Land Hotel

De Efteling is één van de leukste, meest avontuurlijke attractieparken in Nederland. Het park biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van overnachtingen, waarbij toegang tot het park is inbegrepen. In het Efteling Loonsche Land Hotel kun je heel fijn slapen en bijkomen na een lange dag! Is het de moeite waard en hoe zit het met het park? Wij bezochten dit hotel en dit artikel kun je lezen wat onze ervaring is!

Tip: Reserveren voor de Efteling

Er zijn nog maar weinig mensen die het park bezoeken zonder vooraf een entreebewijs te bestellen. Als je goed op de aanbiedingen let, kun je ontzettend veel geld besparen. Dit is erg fijn wanneer je van plan bent om het park met een groot gezelschap te bezoeken. Op de pagina van Efteling kun je vaak leuke aanbiedingen scoren, maar ook bij Albert Heijn zijn vaak leuke kortingsacties. Houd onderstaande pagina de komende tijd zeker in de gaten!

  • Check de aanbiedingen op de eigen website van Efteling

Parkeerticket Efteling

Alle tarieven gaan omhoog en dat geldt ook voor parkeren bij de Efteling. Op dit moment betaal je €12,50 per parkeerkaart, welke je ook online kunt bestellen. Heb je tickets van bijvoorbeeld de Vriendenloterij? Bekijk dan goed of hier al een parkeerkaart bij zit. Als dat het geval is, hoef je geen extra kaart meer te kopen.

De Efteling blijft een geweldig park

Lekker wegdromen in Droomvlucht, Symbolica of Fata Morgana? Of ga je toch liever voor de spannende rit in de Baron 1898, De Vliegende Hollander of de Python? In attractiepark de Efteling is er genoeg te doen voor iedereen. Uiteraard mag je ook het Sprookjesbos, de Vogelrock, Villa Volta, Carnaval Festival en Joris de Draak niet overslaan. Er zijn maar weinig Nederlanders die nog nooit in dit avontuurlijke pretpark zijn geweest en jong en oud kunnen zich hier urenlang vermaken.

Honger gekregen? Neem een plaatsje op het terras in het zonnetje of bestel gewoon een lekker hapje bij een foodcar. Ondanks dat wij de Efteling al jaren bezoeken, hadden we nog nooit een overnachting geboekt op deze magische plek. Daar kwam verandering in na het zien van een leuke aanbieding, want toegegeven: het is allemaal niet erg goedkoop! Gelukkig kun je best veel geld besparen als je op de aanbiedingen let.

Efteling Loonsche Land Hotel boeken

Tijdens een beetje surfen op het internet kwamen we een leuke aanbieding tegen voor het Loonsche Land Hotel bij de Efteling. We besluiten al snel dat we een bezoek aan de Efteling mét een nachtje logeren gaan boeken in december. Tijdens deze periode is de Winter Efteling volop gaande, wat alles nog sfeervoller maakt. Deze aanbieding bestond uit één nachtje logeren met vijf personen, inclusief ontbijt én twee dagen toegang tot het park.

Twee dagen voor Kerst arriveren we in dit mooie, sfeervolle hotel. Er hangt een geweldige kerstsfeer tijdens de feestdagen en alles staat in het teken van de winter en de komende kerstdagen. In december is de Efteling nét iets leuker, want ondanks de kou kun je genieten van een prachtig versierde Efteling in het winter thema. Ieder jaar trekt de Winter Efteling héél veel bezoekers en dat vonden wij na ons bezoek meer dan logisch!

Waarom het Efteling Loonsche Land Hotel?

Op het moment dat we de aanbieding zagen, bleek het een ontzettend drukke periode te zijn in de Efteling. Hierdoor waren bijna alle aanbiedingen al uitverkocht, waardoor er nog maar weinig accomodaties beschikbaar waren. We kiezen uiteindelijk voor een overnachting in het vrij nieuwe Loonsche Land Hotel.

Je moet dit hotel niet verwarren met het andere Efteling hotel, waar je unieke themakamers kunt vinden. Deze themakamers zijn alleen beschikbaar in het Efteling Hotel en het Loonsche Land Hotel heeft geen themakamers. Wil je juist graag naar een themakamer met de kids? Dan zul je naar aanbiedingen voor het Efteling hotel moeten zoeken.

Parkeren en inchecken bij het Loonsche Land Hotel

Het is voor ons een must dat er voldoende parkeergelegenheid is wanneer je ergens met kinderen gaat overnachten. Je hebt met kinderen doorgaans veel meer bagage mee en daar wil je geen kilometers mee moeten zeulen. Het is dan ook fijn dat er een zeer ruime parkeerplaats naast het hotel aanwezig is. We parkeren gemakkelijk én dichtbij, zodat we snel door kunnen naar het hotel. Voor het parkeren krijg je een speciale kaart, zodat je het terrein ook weer kunt verlaten.

Ook het inchecken was heel snel voor elkaar. De vriendelijke medewerkers zorgen voor een fijne sfeer in het hotel. We zijn net voor de kerstdagen gearriveerd en dat merk je goed, in positieve zin! De receptie kom je direct tegen wanneer je het hotel binnenkomt. Aan de rechterkant van de receptie kun je het eetgedeelte vinden: de Efteling Proeftuyn! Hier kun je heerlijk eten en de dag beginnen met een stevig ontbijt.

Vlak voor de receptie kun je rustig zitten in comfortabele stoelen, maar je kunt hier ook Efteling cadeau’s / souvenirs kopen. Voor ieder kind is er iets leuks te vinden! In de winter kun je de wintermuts van Joris en de Draak scoren, zodat de oortjes van je kinderen lekker warm blijven. Ga je de Winter Efteling bezoeken? Zorg dan voor warme kleding, want het kan best koud zijn. Onder andere handschoenen zijn een goed idee.

Efteling Loonsche Land Hotel

De kamer

Wij hebben gekozen voor een 6-persoonskamer, met een bedstee en daaronder losse bedden. De kamer is lekker knus en ziet er erg gezellig uit. Voor de bedden hangt een televisie, waarop je bijvoorbeeld ook de Efteling TV kunt bekijken. Dat is fijn, want de kinderen willen na een lange dag slenteren wel even ontspannen. De bedden in dit hotel liggen erg lekker en we voelden ons de dag erna goed uitgerust. Naast de bedden staat een tafel met banken, waar je samen lekker kunt zitten.

Ook de aanwezige zitzak werd door de kids gebruikt! Als je naar de kamer kijkt, verwacht je niet dat de douche en het toilet erg ruim zijn. Dit is wel het geval en alles is ook erg netjes en schoon. Deze punten vinden wij altijd erg belangrijk wanneer we ergens overnachten. Er lagen genoeg gast- en handdoeken voor het hele gezelschap, dus deze hoef je zelf niet mee te nemen. Het hotel ziet er nog erg nieuw uit en is dan ook nog niet zo oud (2017). Onze indruk was erg goed en we waren direct tevreden.

Ontbijten in Efteling De Proeftuyn

Een dagje doorbrengen in de Efteling vereist een goedgevulde maag en een goed ontbijt is dus zeker een mist. Bij ons verblijf zat een uitgebreid ontbijtbuffet, zodat we allemaal op een goede manier de dag konden starten. Het ontbrak ons nergens aan en zelfs de kinderen vonden het heerlijk. Er was genoeg keus voor iedereen en ook de gezellige sfeer zorgde voor een goede start van de dag. Let bij het boeken van de aanbieding goed op dat je inclusief ontbijt kiest! Bij ons zat dit in de prijs inbegrepen, net als tickets voor het hele gezelschap voor twee dagen toegang tot de Efteling.

Rondom het Efteling Loonsche Land Hotel

Rondom het hotel kun je nog meer accomodaties vinden. Deze huisjes worden “themakamers” genoemd, maar deze huisjes mag je niet verwarren met de échte themakamers op het Efteling park zelf. Het is een leuk zicht, al die huisjes bij elkaar. Wij kwamen aan in december, maar dit zal vooral in de zomer echt heel leuk en gezellig zijn. Er zijn nog een aantal klimtoestellen en een klein dierenverblijf.

Vlakbij de uitgang van het Loonsche Land Hotel stopt om de zoveel minuten een treintje, zodat je mee kunt rijden naar het park. Online kun je vinden dat het vanaf het hotel ongeveer 15 minuten lopen is, maar dit is in de praktijk korter. Ondanks dat het niet ver lopen is, vinden de kinderen de ervaring erg leuk! Op het ‘station’ is een bord aanwezig waarop je de actuele vertrektijden kunt bekijken.

Afstand Efteling Loonsche Land Hotel tot aan het park

Het Efteling Loonsche Land Hotel staat niet op het park zelf. Het is een klein stukje lopen naar het park zelf en prima te doen met drie kleine kinderen, zelfs in de winter. De kaartjes worden geregeld in het hotel, dus daar heb je op dat moment ook geen omkijken meer naar. Eerder schreven we al dat je gewoon bij het hotel kunt parkeren met een parkeerkaart, dus je hoeft geen plekje meer te zoeken als je naar het park gaat.

De Winter Efteling

Het is erg leuk om de Efteling in de zomer te bezoeken, maar de Winter Efteling is ook zeker een aanrader. Het park heeft een speciale, warme sfeer, ondanks dat het in december vaak erg koud is. Overal op het park zie je bijzondere dingen, zoals kampvuurtjes en koortjes die liederen zingen. Uiteraard zijn er lekkere hotdogs te koop, welke helemaal bij de winter passen! Deze hotdogs zijn het hele jaar te koop, maar zijn extra lekker in de winter.

Op het pretpark staat er tijdens de Winter Efteling een grote tent waar je met zijn allen lekker kunt schaatsen. Jong en oud kunnen zich hier lang vermaken! Als je geen ruimte meer in de auto hebt voor alle schaatsen, kun je deze ook voor een klein bedrag huren bij de schaatstent. Qua drukte viel het mee, dus hadden we genoeg plek om de mooiste pirouettes te maken. We hebben een heerlijk kerstgevoel gehad en zijn blij dat we een paar dagen voor Kerst een weekendje Efteling hadden geboekt. Tijdens de winterdagen is het vroeg donker, wat het park een nog gezelligere sfeer geeft.

Ondanks dat de foto’s niet scherp zijn, besloot ik om deze wel te plaatsen. Op de foto’s kun je ongeveer zien wat we bedoelen met een gezellige kerstsfeer! Op de foto’s is het nog ruim voor etenstijd!

Mindervalide personen mee?

Tijdens ons verblijf was ik zwanger en had ik veel last van bekkeninstabiliteit. Op de eerste dag hebben we een (gratis) rolstoel opgehaald, zodat ik kon voorkomen dat ik de tweede dag niet meer zou kunnen lopen. Deze gratis service van de Efteling is erg fijn! Wanneer je een invalidenpas hebt of hoogzwanger bent, kun je altijd kosteloos beroep doen op een rolstoel. Let wel op, want voor mensen met een rolstoel zijn er speciale ingangen.

Trekkarretje huren

Als je de Efteling weleens hebt bezocht, weet je meteen wat de rode trekkarretjes zijn. Je ziet deze karretjes door het hele park rijden en ze zijn te huur voor €4,50. Kinderen kunnen lekker in het karretje zitten, maar je kunt hem ook gebruiken voor een zware tas. Zo’n kar is voor ons een must en zijn geld meer dan waard! Op de karretjes staan nummers, zodat je niet per ongeluk de kar van iemand anders meeneemt.

Overnacht Loonsche Land Hotel boeken

Als je na het lezen van mijn review ook graag een overnachting in één van de hotels wilt boeken, raad ik je aan om alle aanbiedingen rondom de feestdagen goed in de gaten te houden. Dit kan je veel geld besparen! Via de links hieronder kun je meer informatie lezen over specifieke hotels én de beste aanbiedingen checken.

 

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je artikelen en reviews lezen over verschillende vakantieparken, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten. Hieronder kun je een aantal links bekijken naar de artikelen die onlangs geschreven zijn.

Scroll naar boven