LOI Kidzz typecursus – Ducktypen – typecursus voor je kind 2024

LOI Kidzz typecursus

Ieder jaar beginnen er tussen de 60.000 en 70.000 aan een typecursus. Snel en blind kunnen typen is een vaardigheid die je tegenwoordig de baas moét zijn! Je kunt online verschillende typecursussen vinden, zoals de LOI Kidzz typecursus en de Ducktypen cursus. Lees in dit artikel meer informatie en bekijk de aanbiedingen!

Ducktypen korting in 2024 : 25% korting

Ben je op zoek naar de beste typecursus voor je kind en wil je niet teveel geld betalen? Dan kun je altijd op zoek gaan naar kortingscodes. Momenteel krijg je 25% korting op de typecursus Ducktypen! Hierdoor betaal je voor de basic cursus slechts €74,96 en voor de premium versie €97,46. Via de onderstaande banner kom je terecht op de juiste kortingspagina en kun je voordelig een typecursus aanvragen!

Onderaan het artikel kun je meer lezen over de verschillende cursussen van Ducktypen + de inhoud en extra’s hiervan.

LOI Kidzz korting

Een groot voordeel van de typecursus van LOI Kidzz is dat je deze ook in termijnen mag betalen. Niet ieder gezin heeft het geld om allerlei cursussen in één keer te voldoen, dus dan is dit een handige oplossing. Je profiteert momenteel van een leuke korting van maar liefst €30,00! Je kunt €149,00 in één keer betalen of kiezen voor een maandelijkse betaling van 12 x €13,30. Laat je kind spelenderwijs leren typen met typegames van LOI Kidzz, welke zeer populair is en erg geschikt voor kids.

De cursus krijgt de hoogste beoordeling van heel Nederland. Met een beoordeling van een 8,8 ben je verzekerd van een typecursus van goede kwaliteit!

Blind leren typen

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder computers, tablets en telefoon en deze handige apparaten zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons leven. Op de basisschool, het voortgezet onderwijs en hogere scholen wordt steeds meer gebruik gemaakt van onder andere Chromebooks en andere computers of tablets.

We begrijpen allemaal dat het erg nuttig en belangrijk is om kinderen al op jonge leeftijd het blind typen aan te leren. Blind typen is een vaardigheid die iedereen anno 2024 onder de knie moet hebben. Jonge kinderen hebben dit soort vaardigheden snel onder de knie en hebben daarna een leven lang profijt van de typecursus.

Voordelen van blind typen

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan de vaardigheid blind typen:

  • Je kind is beter geconcentreerd, omdat de volle focus van je kind naar de taak gaat die hij moet afronden.
  • RSI klachten voorkomen, door alle vingers te gebruiken en niet naar het toetsenbord te staren. Hierdoor neemt je kind (onbewust) een betere houding aan.
  • Tijdsbesparing. Snel en blind typen scheelt veel tijd, zeker later voor de werkgever. Snel en foutloos typen is een pré bij het vinden van werk waarbij veel met computers wordt gewerkt.
  • Positief effect op ontwikkeling van het letter- en woordbeeld bij kinderen met dyslexie.
LOI Kidzz

Verschillende aanbieders

Wanneer je op zoek gaat naar de beste typecursus voor je kind, kom je behoorlijk wat aanbieders tegen. LOI Kidzz, Picatypen, Typetopia en Ducktypen zijn bekende namen in de wereld wat typecursussen. Je kunt van tevoren besluiten wat je ongeveer wilt besteden aan een goede typecursus en alvast bedenken wat je van een typecursus verwacht.

Typecursus vergelijken

Voordat je een typecursus gaat aanschaffen, zijn er een aantal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden. Wanneer dit duidelijk is, kun je makkelijker meerdere typecursussen met elkaar vergelijken.

Typecursus examengarantie

Niet iedere aanbieder geeft een examengarantie. Sommige aanbieders laten cursisten extra betalen, wanneer er een herexamen afgenomen moet worden. Uiteindelijk ben je dan meer geld kwijt.

Saaie typecursus of een typecursus met een verhaal?

Wil je een praktische (saaie) cursus of liever een cursus met een spannend verhaal en spannende opdrachten? Er bestaan heel praktische, maar saaie cursussen. Voor volwassen zijn deze cursussen goed geschikt, maar kinderen ervaren dit anders. Zij leren beter en sneller wanneer zij geprikkelt worden door een spannend verhaal en spannende opdrachten.

Wat kost een typecursus?

Welk budget heb je en wat ben je bereid om uit te geven aan een typecursus? Er zijn momenteel veel aanbieders wanneer het gaat om typecursussen. Denk aan LOI Kidzz, DuckTypen (Donald Duck), PicaTypen (Heutink) TypeTopia en bijvoorbeeld TypeTuin. Binnenkort plaats ik een uitgebreide lijst met aanbieders van typecursussen.

Elke aanbieder hanteert andere tarieven en sommige aanbieders hebben verschillende pakketten. Let goed op wat je krijgt voor het geld dat je moet betalen.

LOI Kidzz Typecursus

LOI Kidzz is momenteel de meest populaire typecursus in Nederland. Vanuit vele scholen worden kinderen doorverwezen naar deze aanbieder, omdat de kwaliteit erg goed is. De LOI Kidzz typecursus is beoordeeld door ouders en kinderen met een 8,8 en die krijg je natuurlijk niet zomaar.

Hieronder lees je meer uitgebreide informatie over de LOI Kidzz typecursus.

Prijzen LOI Kidzz typecursus

LOI Kidzz hanteert een prima prijs voor de typecursus. Momenteel krijg je naast een leuke korting ook nog eens een spionnenpakket cadeau. De cursus kost €149,00 en mag ook in twaalf termijnen van €13,30 voldaan worden. Het betalen in termijnen (gespreid betalen) biedt een lagere drempel voor gezinnen die het niet breed hebben om toch de cursus aan te schaffen.

In het spionnenpakket zitten allemaal spullen die gebruikt kunnen worden bij online spionnenmissies!

Hier bekijk je de lopende actie van de LOI Kidzz typecursus

Inhoud van de LOI Kidzz typecursus

Om kinderen gemotiveerd en leergierig te houden, is de inhoud van een typecursus erg belangrijk. Is de typecursus leerzaam en niet té makkelijk? Worden kinderen voldoende uitgedaagd of is de crusus saai?

Super Spy School

De LOI Kidzz typecursus maakt gebruik van een online leeromgeving. Deze leeromgeving wordt “De Super Spy School” genoemd, waarin je kind met een speedboot door het programma vaart en een spannend spionnenavontuur volgt.

Regelmatig oefenen met de games zorgt al voor een betere vaardigheid blindtypen. Je kind wordt betrokken bij een mysterie in dit spannende verhaal, geleid door Super Spy Mister I.

Tijdsduur LOI Kidzz typecursus

In principe is het de bedoeling dat je kind iedere week vijf lessen volgt, welke een kwartier tot twintig minuten duren. De eerste elf weken van de typecursus staan in het teken van het vinden van de toetsen, zonder naar het toetsenbord te kijken.

Vanaf de twaalfde week draait het vooral om het opbouwen van de snelheid van het typen. Na ongeveer twintig weken kan de cursus worden afgerond. Er wordt dan natuurlijk wel verwacht dat je zoveel mogelijk weken vijf lessen hebt gevolgd.

Vorderingen in de gaten houden : LOI Kidzz typecursus

Ouders houden over het algemeen graag de vorderingen van hun kind in de gaten en dit is ook belangrijk. Je bent geen controlfreak wanneer je alles onder controle wilt houden op dit gebied. Wanneer je graag op de hoogte gehouden wilt worden, is de LOI Kidzz typecursus geschikt voor jullie.

Na het maken van een toets ontvangt de ouder een overzicht. Wanneer blijft dat je kind nog extra oefening nodig heeft, ontvang je bij dit overzicht advies en handige tips om dit zo goed mogelijk op te pakken. Ook krijg in het overzicht te zien hoe de verhaallijn op dat specifieke moment in elkaar zit.

Dit laatste is belangrijk, want dan kun je gericht een gesprek aangaan met je kind. Je weet precies waar hij op dat moment is en kunt eventueel wat extra stimulatie bieden.

LOI Kidzz typecursus biedt aangepaste oefeningen

Sommige kinderen hebben moeite met bepaalde toetsen op het toetsenbord. Als je kind de toetsen nog niet goed kan vinden, pikt het programma dit op en laat de toetsen vaker terugkomen. Handig, want op die manier kan je kind de toetsen beter onder de knie krijgen. Oefening baart kunst!

LOI Kidzz Typecursus Spionnenpakket

Op het moment dat jullie hebben gekozen voor de LOI Kidzz typecursus, krijgt je kind een geheime envelop thuisgestuurd. In deze envelop zit een brief met uitleg, gegevens om in te loggen en leuke spionnenspullen. Let op: deze spullen worden later tijdens de cursus ingezet, dus bewaar deze goed!

Dit spionnenpakket is onderdeel van een actie. Momenteel (maart) loopt de actie weer. Wil je ook zo’n leuk spionnenpakket én €30,00 korting?

Bekijk de LOI Kidzz typecursus hier en schrijf je in!

LOI Kidzz : Best beoordeelde typecursus

Ruim 100.000 kinderen zijn je voorgegaan en hebben blind leren typen met de LOI Kidzz typecursus. Deze typecursus heeft de hoogste score van Nederland gekregen: een mooie 8,8. Op internet wordt de cursus geprezen en dat is een goed teken.

In meerdere recensies kun je lezen dat deze typecursus echt “super cool” is, dat de cursus kinderen écht aanspreekt en dat het precies is wat kinderen nodig hebben om te leren typen.

Diplomagarantie LOI Kidzz typecursus

Wel zo handig: de LOI Kidzz typecursus heeft een diplomagarantie. Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

  • Per kalenderweek heeft je kind minimaal vier lessen gevolgd.
  • In de eerste vijf weken is er geen vakantieweek ingepland.
  • In de 26 weken zijn niet meer dan twee weken gemist.
  • Examengeld is inbegrepen bij het lesgeld.

Wil je de LOI Kidzz typecursus aanschaffen? Let dan goed op deze voorwaarden en bedenk of dit haalbaar is. De voorwaarden voor de diplomagarantie zijn bij nagenoeg alle aanbieders hetzelfde, maar het is goed om hier even bij stil te staan.

Loi Kidzz typecursus voor kids met dyslexie

Is de LOI Kidzz typecursus geschikt voor kinderen met dyslexie? JA! LOI biedt zelfs een dyslexievariant aan! Wel zo fijn, want reguliere typecursussen zijn niet altijd even geschikt voor kinderen met dyslexie. In de speciale typecursus voor kids met dyslexie wordt ook nog onderscheid gemaakt in leeftijd. Je kunt een typecursus voor kinderen tót of vanaf 13 jaar volgen.

Op internet kun je meerdere, goede reviews vinden van mensen die deze dyslexievariant aan hebben geschaft voor hun kind. Ook de schoolprestaties werder beter na het volgen van de typecursus.

Op het internet kun je meerdere, goede reviews vinden van mensen die een kind met dyslexie hebben. De schoolprestaties verbeterden heel erg na het volgen van de typecursus.

Verschillende typecursussen bij LOI Kidzz typecursus

LOI Kidzz biedt cursussen aan voor kinderen tot 13 jaar en kinderen vanaf 13 jaar. De cursus voor oudere kinderen is aangepast qua taalgebruik en sluit beter aan op de leeftijdsgroep. Op die manier is de typecursus niet te kinderachtig voor oudere kinderen.

Kinderen vanaf 13 jaar kunnen meer zelf bepalen en is voor hen dus een stuk flexibeler te volgen. Ze kunnen op een eigen manier leren typen en zelf bepalen welke oefeningen en lessen zij volgen.

Sommige lessen kunnen overigens niet worden overgeslagen. Dit gaat om lessen waarin nieuwe vaardigheden worden geleerd. Verder kunnen er meerdere lessen achter elkaar worden gedaan, zodat het kind daarna een dag (of meer dagen) geen cursus hoeft te doen. Het taalgebruik in de typecursus vanaf 13 jaar is meer volwassen.

Proefles LOI Kidzz typecursus

Een typecursus is jammer genoeg niet gratis en het is vooraf lastig te bepalen of dit wel de juiste cursus is voor je kind. Het volgen van een proefles bij LOI Kidzz behoort tot de mogelijkheden! Ook kun je deze typecursus 14 dagen lang uitproberen. Ben je uiteindelijk toch niet tevreden of voldoet de cursus niet aan de verwachting? Dan kun je ermee stoppen en je geld terugvragen. Handig, want op die manier kun je geen miskoop begaan.

Bekijk hier de gratis proefles!

Ducktypen typecursus informatie

Een vrolijke pagina boordevol informatie en een filmpje. Dat is waar je terecht komt wanneer je de website van Ducktypen bezoekt. Tijd voor wat praktische informatie, over onder andere de prijzen en de inhoud van deze vrolijke typecursus van Ducktypen!

Prijzen Ducktypen

Er zijn verschillende pakketten af te nemen van de typecursus van Ducktypen. De goedkoopste cursus kost €74,96 en de duurste cursus kost €97,46. Wil je een pakket voor twee kinderen? Dan betaal je de speciale prijs van €149,96. (kortingsprijzen)

UPDATE: momenteel is er een leuke actie waarbij je 25% korting krijgt! >> Bekijk de actie hier!

Wat is dan het verschil tussen de goedkopere en duurdere variant?

Bij de basic versie (€74,96) zit geen starterspakket en geen gepersonaliseerde Donald Duck. Ook krijgt jouw kind geen officieel diploma thuisgestuurd. Sommige kinderen hechten geen waarde aan dit diploma, andere kinderen juist weer wel. Bij de premium versie zijn bovengenoemde punten wel inbegrepen.

Het family pakket (€149,96) zijn ook alle bovengenoemde punten inbegrepen. Je moet zelf een afweging maken. Wilt jouw kind een diploma thuisgestuurd krijgen en is die gepersonaliseerde Donald Duck nodig?

Let op! Bij de typecursus van Ducktypen is het vooralsnog niet mogelijk om in termijnen te betalen.

Typecursus Ducktypen inhoud

Je kind is de verslaggever van de Duckstadkrant, hoe gaaf is dat?! Er zijn zes kranten en vijf verschillende artikelen. In deze “computergame” leert jouw kind alle toetsen blind te vinden.

Er volgen ook opdrachten, waarbij stapje voor stapje het toetsenbord gebruikt wordt. Uiteindelijk zal het hele toetsenbord gebruikt worden. In totaal zijn er meer dan 200 oefeningen en spelletjes!

Ducktypen zorgt voor een combinatie oefeningen en uitdagende spelletjes. De cursus is verrassend en het kind blijft gemotiveerd om verder te blijven spelen. Erkende typedocenten hebben meegewerkt aan de cursus.

Kinderen moeten eerst de losse letters en leestekens leren, welke daarna door elkaar worden gehusseld. De plaatsing van de handen is erg belangrijk en daar wordt de nadruk dan ook op gelegd. De typevaardigheden worden getoetst op basis van nauwkeurigheid en snelheid.

Tijdsduur typecursus

Er wordt door DuckTypen aangeraden om een kind vijf keer per week een half uurtje te laten oefenen. Op die manier kan een kind een goede typevaardigheid opbouwen. Alles wat al geleerd is blijft dan ook beter hangen.

Het is mogelijk om de cursus in drie maanden af te ronden. Het is dan wel handig om drie tot vier oefeningen per half uur succesvol af te ronden. De oefeningen kun je nog een jaar lang gebruiken.

Sommige kinderen hebben meer tijd nodig om alle artikelen af te ronden, andere kinderen minder tijd. Heb je het idee dat je kind de oefeningen te moeilijk vindt? Dan kun je via het ouderdashboard het niveau van de cursus aanpassen. Het niveau kan op moeilijker en makkelijker gezet worden. Ook kun je de dyslexieversie aanzetten.

De Ducktypen licentie is een jaar lang geldig.

Begeleiding van meester Warbol

Kinderen krijgen tijdens de typecursus begeleiding van Meester Warbol. Hij zal kinderen motiveren en nuttige tips geven, om zo goed mogelijk te leren typen. In ieder level wordt er uitleg gegeven. Meester Warbol wordt omschreven als een leuke mentor, wanneer je de reviews / recensies leest over Ducktypen.

Duckse Duiten in Ducktypen

Beginnen aan de crusus? Dan stel je samen met je kind een persoonlijke avatar samen. Het is voor kinderen leuk om beloond te worden, wanneer zij hun best hebben gedaan. Kinderen krijgen speciale Duckse Duiten na elke oefening en elk spel.

Wat kun je daarmee? Koop er bijvoorbeeld kleding voor de avatar voor in het warenhuis van Duckstad of accessoires voor het huis. Per leeroefening kun je sterren behalen. Hoe meer sterren een kind haalt, hoe meer Duckse Duiten hij/zij krijgt. Een leuke motivatie om extra goed zijn/haar best te doen!

Ouderdashboard Ducktypen

Wanneer je kind een cursus gaat volgen, willen ouders graag de vorderingen van hun kinderen monitoren. Gelukkig is deze optie ook beschikbaar bij de Ducktypen cursus. Bekijk de voortgang in het ouderdashboard en pas ook het niveau gemakkelijk aan. In het dashboard kun je ook direct zien wanneer de licentie van Ducktypen verloopt.

Typecursus niveau aanpassen Ducktypen

Zoals eerder beschreven is het niveau van de cursus aan te passen via het ouderdashboard. Heb je het idee dat je kind de cursus wel héél makkelijk doorloopt? Zet het niveau dan wat hoger. Toch iets te lastig? Dan pas je het niveau in een handomdraai aan naar “makkelijk”.

Heeft je kind dyslexie? Geen zorgen! De dyslexievariant van Ducktypen is gemakkelijk in te stellen via het speciale menu voor ouders. Deze mogelijkheid wordt door veel ouders gewaardeerd en is dan ook een groot pluspunt!

Abonneekorting

Heb je toevallig al een abonnement op het Vrolijkste Weekblad van Nederland? Wanneer je lid bent van de Donald Duck, krijg je namelijk 25% korting. Dat is erg leuk! De korting is uiteraard niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Donald Duck abonnement : tips en informatie

Hoe werkt de abonneekorting?

Als abonnee van het Donald Duck Weekblad krijg je standaard 25% korting op de Ducktypen cursus. Bij de stap “Betaling” kun je aanvinken dat je een abonnee bent en op basis van de adresgegevens wordt de korting verrekend. Je hebt hier dus geen speciale kortingscode voor nodig.

Niet tevreden, geld terug?

Is je kind aan de Ducktypen cursus begonnen en blijkt het toch niet helemaal te zijn wat jullie ervan hadden verwacht? Bekijk dan samen met Ducktypen de opties. Waar loopt het spaak? Is je kind nog helemaal niet begonnen aan de cursus? Dan kun je deze cursus binnen 14 dagen annuleren, zonder bijkomende kosten.

Typecursus benodigdheden Ducktypen

Voor de Ducktypen typecursus heb je een computer nodig met een internetaansluiting. Jammer genoeg werkt de cursus niet op een iPad of andere tablet! Het is belangrijk om de cursus via een computer met een QWERTY toetsenbord te volgen, zodat je kind het best leert typen. Hieronder kun je bekijken welke minimale eisen de typecursus stelt aan een computer.

Besturingssysteem: minimaal Windows 7 of Mac OS 10.9. Geschikte browsers: Chrome versie 50, Firefox versie 50, Opera versie 40, Microsoft Edge 13, Safari 9, Google Chrome.

Vanaf welke leeftijd is de typecursus geschikt?

Bekijk altijd van tevoren voor welke leeftijd een typecursus geschikt is. De Ducktypen typecursus is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar, maar hij kan ook door oudere kinderen (en zelfs volwassenen) gevolgd worden. Begin liever niet op jongere leeftijd aan de cursus, want hij is ingericht voor kinderen vanaf 7 jaar.

Gratis proefles DuckTypen

Een typecursus aanvragen is best even spannend. Is het wel wat voor mijn kind? Is de cursus het geld waard? Bij de meeste typecursussen kun je tegenwoordig een gratis proefles aanvragen, zodat je eerst kunt bekijken of de cursus in de smaak valt. Je hebt niks te verliezen en dus geen reden om geen proefles te volgen. Bekijk samen met je kind of de cursus iets voor hem/haar is.

Typecursus DuckTypen voor scholen

De Ducktypen cursus is natuurlijk ook beschikbaar voor scholen. Is de school geïnteresseerd in deze typecursus? Vraag dan via de onderstaande banner een offerte aan. Na het klikken kom je terecht op de website van Ducktypen en kun je meer informatie lezen over de typecursus.

Kortingscode Ducktypen

Helaas, er zijn geen kortingscodes beschikbaar voor de typecursus Ducktypen. De typecursus is vaak wel met een leuke korting aan te schaffen! Daarnaast krijg je als abonnee van het Donald Duck weekblad altijd een korting van 25%!

Typecursus Donald Duck, is het wat?

In de wereld van de typecursussen online zijn LOI Kidzz en Ducktypen het meest populair, maar er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders op de markt. Momenteel is LOI Kidzz de meest populaire typecursus, met de beste beoordelingen. Veel ouders vinden het in deze dure tijd ook een groot voordeel dat zij gespreid kunnen betalen. Niet iedereen gezin kan in één keer een groot bedrag missen.

Zorg ervoor dat je kind goed voorbereid is op de toekomst en laat hem/haar een leuke, spannende typecursus volgen!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Van typecursus tot oefenmateriaal voor de doorstroomtoets: op MamaGroeit.nl kun je veel handige artikelen lezen om de (school)prestaties van je kind te verbeteren. Ook voor andere onderwerpen zit je hier helemaal goed! Bekijk hieronder enkele populaire artikelen.

Dit zijn de leukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet

Nicole
Scroll naar boven