Kinderwekker / slaaptrainer kopen? Bekijk de leukste + tips!

kinderwekker

Wil je je kindje leren om net even iets langer in bed te blijven ‘s ochtends? Dan biedt een speciale kinderwekker of zogenaamde slaaptrainer dé oplossing. Je leert je peuter op een speelse manier wanneer het tijd is om op te staan en gunt jezelf net dat uurtje extra rust. Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende kinderwekkers, maar welke is de beste? Je leest het hier!


Kinderwekker of slaaptrainer : werkt het?

Ja, in de meeste gevallen werkt een kinderwekker uitstekend. De speciale slaaptrainers zijn speciaal op peuters / jonge kinderen gericht en leren op een speelse manier wanneer de tijd is aangebroken om uit bed te gaan of papa/mama te roepen. Is jouw kindje iedere dag veel te vroeg wakker, ook op doordeweekse dagen? Leer hem dan met behulp van een slaaptrainer wanneer hij echt uit bed mag en wanneer hij papa of mama mag roepen.

De beste kinderwekker / slaaptrainer

Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende slaaptrainers, zodat er altijd wel eentje tussen zit die je kindje leuk vindt. Sommige kinderwekkers hebben heel veel extra functies, andere slaaptrainers zijn wat minder uitgebreid. Let bij aanschaf van een kinderwekker goed op de mogelijkheden! Hieronder kun je een lijst met de meest populaire slaaptrainer bekijken!


1. Zazu Sam slaaptrainer

De Zazu Sam slaaptrainer is veruit de meest populaire, gewilde kinderwekker van dit moment. Veel kinderen vinden het schattige schaapje erg leuk en slapen een stuk langer na het oefenen met Sam. We willen als ouders allemaal langer doorslapen en niet om 5 of 6 uur ‘s ochtends naast ons bedje staan. Laten we van uitslapen een nieuw ritme maken, kids!

Kinderen (vooral baby’s en peuters) moeten een slaapritme ontwikkelen, wat bij het ene kind sneller gaat dan bij het andere kind. Deze slaaptrainer helpt kinderen wennen aan het tijdsbesef van volwassen mensen. Sam het schaap laat kinderen op de trainer zien wanneer papa en mama ‘s ochtends heel blij zijn om hem te zien en wanneer ze beter nog eventjes kunnen blijven liggen. Dit alles wordt gedaan door middel van verschillende kleuren op het display.

‘s Avonds sluit Sam zijn oogjes en het beeldscherm kleurt donkerblauw. De slaaptrainer laat ‘s ochtends zien hoe lang het duurt voordat Sam wakker gaat worden. Ongeveer een half uurtje voordat het schaapje wakker wordt, kleurt het display groen. Groen geeft dus aan dat het kind nog even moet blijven liggen totdat Sam de slaaptrainer zijn ogen open doet. Er zijn 12 sterretjes te zien, die 1 voor 1 verdwijnen. Op die manier wordt het laatste half uur afgeteld.

Op het moment dat je kind mag opstaan, is het scherm wit gekleurd en verschijnt er een zonnetje. Samen opent zijn ogen en je kind weet direct dat hij zijn bedje uit mag! Geen zorgen: je kunt de tijd helemaal zelf instellen. Is je kind nog niet wakker? Dat is niet erg. Sam de slaaptrainer maakt geen geluid en zal je kind niet wekken.

Andere opties: alarm (of geen alarm), nachtlampje (LCD) inclusief timer, opladen via een USB kabel (of stopcontact met behulp van een stekker).


2. Kidsleep slaaptrainer – kinderwekker

De slaaptrainers / kinderwekkers van Kidsleep zijn ook razend populair. De schattige, ietwat klassieke uitstraling wordt door veel klanten goed ontvangen. Kidsleep biedt meerdere slaaptrainers, welke bijna allemaal goede reviews ontvangen. De Kidsleep Moon is op dit moment de meest gewilde kinderwekker en neemt daarom de tweede plek in op de de lijst met beste kinderwekkers.

De Kidsleep Moon is een nachtlampje en slaaptrainer in 1! Daarnaast heeft hij ook nog de mogelijkheid om een muziekje af te spelen. De Moon is een vernieuwde versie van de bekende Kidsleep Classic slaaptrainer! Deze slaaptrainer geeft door middel van een verlicht plaatje aan of de tijd om op te staan al gekomen is. Er zit op de slaaptrainer een digitale klok, maar de kinderen zien ook een zon en een maan! Op die manier kan je kindje goed zien of het tijd is om op te staan en naar bed te gaan.

Andere mogelijkheden van de Kidsleep Moon: gebruik hem als digitale klok, er zijn twee werktijden, je kunt de trainer gebruiken als nachtlampje (4 lichtstanden), er is een opkomende maan en zon, gebruik hem als wekker, zet de stille stand aan en je kunt gebruik maken van twee liedjes om in slaap te vallen.

De Kidsleep Moon slaaptrainer wordt geleverd inclusief adapter, maar werkt ook op batterijen.

>> Bekijk hier andere slaaptrainers / kinderwekkers van Kidsleep


3. AyeWay kinderwekker : Budgettip!

Een slaaptrainer voor nog geen €25,00? Het is echt mogelijk met de AyeWay kinderwekker! Naast de zeer fijne, betaalbare prijs heeft de AyeWay slaaptrainer nog een aantal andere pluspunten. Het apparaat leert kinderen het besef te krijgen van tijd, door middel van een LED-projector. De wekker is verder voorzien van een digitale klok en kalender!

De AyeWaye zorgt voor een goede nachtrust, door je kind een nieuwe routine aan te leren. De LED-projector laat op een speelse manier figuurtjes op het plafond dansen, waar je kind rustig van wordt. Vind je kindje het spannend in het donker? De speelse vertoningen van allerlei vormen zal deze spanning wegnemen.

Begrijpt je kindje het principe van de tijd? Dan kun je de AyeWaye nog jarenlang als normale wekker gebruiken! De slaaptrainer bevat 11 verschillende muziekjes en is zeer eenvoudig in gebruik! Wanneer je en budgetprooi slaaptrainer in huis wilt halen, kies je voor de AyeWay slaaptrainer!

Handig om te weten: AyeWay biedt een 100% tevredenheidsgarantie van 30 dagen. Ben je binnen 30 dagen nog niet overtuigd van de werking van de kinderwekker? Dan mag je hem kosteloos retourneren.


4. Yobby slaaptrainer – kinderwekker

Dit is de nieuwste versie (2021) van de Yobby slaaptrainer en hij is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren! Wil je ook graag een betere nachtrust en zorgen dat je kindje in het juiste ritme komt? Dan kies je voor een fijne slaaptrainer! De Yobby kinderwekker is lekker hip en modern, maar daarnaast ook nog eens erg praktisch.

Zoals iedere slaaptrainer is ook deze kinderwekker ontworpen om kinderen te helpen met tijdsbesef en het ontwikkelen van een goed slaapritme. Wist je dat 85% van de Nederlandse gezinnen onvoldoende nachtrust heeft? Een goede nachtrust is heel belangrijk om gezond te blijven, dus je kunt wel wat hulp gebruiken!

De Yobby slaaptrainer communiceert met je kind door middel van lichtjes, gezichtsuitdrukkingen, iconen en de helderheid van het scherm. De verschillende kleuren geven aan of je kindje moet gaan slapen, of hij uit bed mag en hoe lang hij nog moet wachten voordat hij zijn bedje uit mag.

Andere functies: 3 slaapgeluiden (regen, jungle en piano), 5 alarmgeluiden, 4 helderheidniveaus, nachtlampjes, 3 volumeniveaus, multi-color lichtring (5 kleuren), geheugenbatterij, werkzaam op netstroom, sluiterfunctie, temperatuur indicator.


5. Alecto slaaptrainer tijger

Het merk Alecto mag niet ontbreken op deze lijst. Alecto biedt onder andere babyfoons aan, maar ook voor een slaaptrainer (of nachtlampwekker zoals zij het noemen) kun je bij hen terecht. De tijger slaaptrainer is erg populair en ziet er dan ook leuk uit. Deze slaaptrainer is een klok, maar ook een wekker en een nachtlampje. De kinderwekker is draadloos en werkt met een oplaadbare batterij.

Een totaaloplossing om kinderen om te leren gaan met de tijd: dat belooft de Alecto slaaptrainer. Hij zal zorgen voor een dagelijkse regelmaat, zodat kinderen goed uit kunnen rusten. Kinderen hebben meer slaap nodig dan volwassen, maar beseffen zich dat niet altijd. Het enige dat je hoeft te doen is de slaap- en werktijd instellen.

Is het tijd om te gaan slapen? Dan wordt het display blauw en doet de tijger zijn oogjes dicht. Is het tijd om wakker te worden? Dan wordt het display oranje en gaan de oogjes weer open. Is je kindje te vroeg wakker geworden? Dan weet hij dat hij nog even moet wachten totdat hij zijn bed uit mag.

>> Bekijk hier andere kleuren van de Alecto BC-100 slaaptrainer (uil, aap, konijn)


6. Bumba slaaptrainer (Zazu) kinderwekker

Bumba is een bekend karakter in Kinderland. Wanneer je op zoek bent naar een slaaptrainer en nachtlampje, is de Bumba kinderwekker de goede keus. Dit lampje kan heel de nacht branden, maar je kunt hem ook anders instellen. Wil je dat het lampje automatisch uitgaat na een uur? Dan is dat in te stellen.

Aan de kleur van het licht kan je kindje zien wanneer hij op mag staan. Rood betekent dat hij moet gaan slapen, geel betekent dat hij voorlopig nog even moet blijven liggen en bij groen mag hij opstaan! De Bumba kinderwekker heeft een LED lampje, dus kan veilig mee in bed! Het lampje wordt niet warm en je kindje kan zich hier niet aan branden.

Je kunt deze slaaptrainer opladen door middel van een USB kabeltje (meegeleverd) en je krijgt 1 jaar fabrieksgarantie.


7. Zazu Pam slaaptrainer

Zazu Pam is, net als zijn broertje Zazu Sam, erg geliefd onder ouders en hun kroost. Deze schattige, roze pinguïn helpt je kindje(s) bij het verbeteren van hun slaapritme. De kinderwekker heeft in totaal 3 functies en is een musthave voor de kinderkamer. Gebruik de pinguïn bijvoorbeeld als nachtlampje, voor het geval je kindje niet graag gaat slapen in het donker. PAM kan zachtjes oplichten heel de nacht, maar je kunt ook een timmerfunctie instellen. Na een half uurtje gaat PAM uit.

Welke kleur is het mooiste? Je kindje kan de kleur zelf kiezen: blauw, roze, wit of rood. Je kindje weet door middel van de slaaptrainer functie wanneer hij uit bed mag komen. Bij een oranje kleur is het nog te vroeg, maar wanneer de pinguïn groen wordt, is het eindelijk tijd om op te staan!

De derde functie is misschien wel het leukste: de bluetooth speaker! Pam de Pinguin kan gekoppeld worden aan een telefoon of tablet, zodat je muziek of vertelverhalen op kunt zetten. Is de kinderwekker bijna leeg? Dan kun je gemakkelijk opladen met de USB kabel. Het lampje wordt niet warm, omdat het een LED lampje is en kan dus lekker mee in bed!


8. Blooming Boabab slaaptrainer – kinderwekker

Deze schattige kinderwekker is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft meerdere, praktische functies. De slaaptrainerfunctie is voor veel ouders de meest belangrijke functie en daar beginnen we dan ook mee. Het meest belangrijk is het aanleren van een goed slaap- en waakritme. Je kindje weet door middel van feller wordend licht dat het tijd is om uit bed te komen.

Deze slaaptrainer / kinderwekker heeft 2 verschillende alarmgroepen: eentje voor doordeweeks en eentje voor het weekend. Je hoeft dus niet constant de wekker opnieuw in te stellen en je zult hem ook niet meer per ongeluk vergeten. Daarnaast bevat de kinderwekker 6 verschillende geluiden, zodat er altijd eentje bij jouw kindje past.

Leren klokkijken met de Blooming Boabab slaaptrainer

Klokkijken is nog niet weggelegd voor jonge kinderen, dus de wekker heeft een slimme stem. Drukt je kindje op de klok? Dan vertelt de stem hoe laat het is. Dit is een dubbel leuke functie, want je kindje leert hierdoor de tijd te kennen! De slaaptrainer heeft ook nog een ingebouwde timer van 60 minuten.

Ben je bang dat de batterij snel leeg gaat? Niet doen! Op de kinderwekker zit een energiebesparende modus, waardoor het scherm uitgaat en minder batterij verbruikt. De slaaptrainer gaat hierdoor een lange tijd mee! Is hij uiteindelijk leeg? Dan kun je hem opladen door middel van een USB kabel en daarna weer draadloos gebruiken.


Lees ook: