Hengelhoef Oostappen | slechte review

Hengelhoef Oostappen

Vorig jaar hebben wij via VakantieVeilingen een weekje naar het vakantiepark Hengelhoef van de Oostappen Groep geboekt. We keken er allemaal naar uit. Wat jammer dat het zo tegen viel. Lees hier mijn eerlijke review.

Veiling “gewonnen” VakantieVeilingen

Reviews kunnen niet altijd positief zijn, maar het is ook goed om minder goede ervaringen te delen. Wanneer je een weekendje of (mid)week weg wilt met kinderen, is een vakantiepark meestal het meest geschikt. Er zijn doorgaans genoeg activiteiten voor kinderen en de reis is niet te lang.

Na een beetje rondsturen op VakantieVeilingen kwam ik de aanbieding van het Oostappen park Hengelhoef tegen. Uiteindelijk was ik de hoogste bieder en had ik voor €290,- een verblijf van zeven dagen op dit vakantiepark “gewonnen”. Met de bijkomende extra kosten van het park, toeristenbelasting en de administratiekosten van VakantieVeilingen was ik €350,- kwijt.

Aankomst

De dag van vertrek dient zich aan en we vertrekken richting het Oostappen vakantiepark. De kinderen zijn uitgelaten en hebben er hartstikke veel zin in. Met een kleine baby is het best een dingetje. Eenmaal aangekomen was ze toe aan een schone luier en een voeding. Dit is ook meteen het moment waar de eerste frustraties begonnen. De aankomst.

We slaan de weg naar het park in en voor ons staan heel veel auto’s. Inmiddels (14.30) is er een hele file ontstaan richting de slagbomen, waar we allemaal niet doorheen kunnen. Al deze mensen stonden namelijk te wachten om te gaan inchecken en zonder het inchecken heb je geen kaart om het park op te komen met de auto. Er stond op dat moment niemand om de mensen uit te leggen wat er aan de hand is en om aanwijzingen te geven. Gevolg: mensen raakten geïrriteerd.

Te weinig medewerkers om in te checken

We parkeerden de auto aan de zijkant en besloten naar de receptie te lopen. Deze kleine ruimte was echter helemaal niet geschikt voor de enorme massa mensen die in moesten checken. De hele ruimte was inmiddels volgelopen en er waren maar twee balies. De medewerkers van de receptie zagen er geïrriteerd en oververhit uit, wat niet vreemd is. Met twee man personeel kun je dit onmogelijk in goede banen leiden.

Er ontstaat een derde rij en ik besluit daar aan te sluiten. Na dertig minuten wachten blijkt dat dit een rij is voor een ander doel, namelijk het inleveren van de sleutels. Ik moet weer achteraan aansluiten in de andere rij en heb het helemaal gehad. Ik besluit terug te gaan naar de auto en te wachten tot de rust is wedergekeerd.

Vieze, kleine en oude accommodatie

Na ruim twee uur hebben we dan eindelijk de sleutel van ons huisje te pakken. We moesten extra lang wachten, omdat de schoonmakers ons huisje nog niet onder handen hadden genomen. We vertrekken met de auto richting het huisje, zodat we in ieder geval even naar het toilet kunnen en de spullen uit kunnen laden. Dit is overigens gelijk een pluspunt: de auto kan naast het huisje geparkeerd worden om de spullen uit te laden.

Na het uitladen van de spullen kun je de auto parkeren op de parkeerplaats, vlakbij het huisje.

Hengelhoef Oostappen

Wanneer we aankomen bij de mobile home, zijn we direct niet tevreden. Er is totaal geen privacy, want de caravan van de buurman staat ongeveer drie meter naast die van ons. Je kijkt bij elkaar naar binnen en zij kijken vanuit het raam ook zo bij ons in de “tuin”. Ben je op zoek naar privacy? Dan kan ik dit park sowieso afraden.

Inrichting accommodatie

Let op: de inrichting van het huisje is absoluut niet geschikt voor zes personen. In totaal zijn er drie slaapkamers, waarvan de kleinste slaapkamer ongeveer twee meter breed is. In deze kleine slaapkamer staat een stapelbed met een kast. Het bed kan niet fatsoenlijk opgemaakt worden, omdat daar simpelweg geen ruimte voor is. Daarnaast was het oud, vies en muf.

De andere twee slaapkamers hebben beiden een tweepersoonsbed en een kast. Van tevoren was ons verteld dat hier gemakkelijk een babybedje (campingbedje) in zou passen, maar er past niet eens een simpele reiswieg in. Tenzij je een reiswieg op je bed wilt zetten ’s nachts, kan de baby dus niet op de slaapkamer.

De andere slaapkamer is net iets kleiner dan de grootste slaapkamer. Ook hier kun je een kast vinden, maar er is verder geen ruimte voor een reisbedje of iets dergelijks.

Muf, kapot, vies

We moesten bij aankomst extra lang wachten, zodat de schoonmakers de tijd hadden om ons huisje schoon te maken. Waarschijnlijk hebben de schoonmakers het verkeerde huisje genomen, want wij kwamen terecht in een zeer vies huisje. De keuken was erg vies en er liepen overal mieren. Ook het keukengerei was erg vies (koffiezetapparaat, borden, bestek enzovoort).

Het hele “huisje” rook muf en was sterk verouderd. De stoffen bank is op zich al niet erg hygiënisch, maar ik heb niet eerder zo’n vies meubilair in een mobile home gezien.

De douche is zeer klein en hangt van ellende aan elkaar. Het kleine doucheraampje zorgt ervoor dat je lekker kunt socializen met de buurtjes, mits je daarvan houdt. Zo niet, dan moet je dus goed opletten dat er niemand naar je kijkt. Er hangt geen gordijntje voor het raampje, dus het is kiezen of delen (-;

Televisie uit de jaren nul

De televisie… niet het eerste waaraan je denkt wanneer je op vakantie gaat. Toch kan het best fijn zijn om op een druilerige dag even te relaxen met de televisie aan. En ja, ook die is aanwezig in de mobile home van het Oostappen park Hengelhoef. Op een krakkemikkig kastje, onder een grote laag stof, kun je een televisie uit de jaren nul vinden. De grote laag stof gaf ook direct aan hoe grondig er schoongemaakt wordt in deze vakantiehuisjes.

Het park Hengelhoef Oostappen

Toegegeven: het park zelf is echt heel mooi. Je waant jezelf in een bos, er vliegen zo nu en dan straaljagers voorbij, maar er hangt een rustgevende sfeer. Jammer genoeg verpesten veel vervelende vakantiegangers dit fijne gevoel en ook de viezigheid op het park verpest de omgeving. Wanneer je langs de douchehokjes en toiletten loopt, wordt je aangevallen door een plaslucht. Niet zo fijn.

Vieze douches en toiletten

Er zijn huisjes met douches en toilets voor de mensen die kamperen op het park. Man, wat is dit vies! We zijn hier één keer naar binnengelopen en dat was direct de laatste keer. Overal ligt vies WC-papier op de grond en de toiletten zelf zijn ook echt vies. De douches hebben we niet bekeken, maar we waren al blij dat we daar niet hoefden te douchen. Arme kampeerders.

Hangjongeren en joints

Op dit mooie park zitten veel hangjongeren. Lekker op het terras met de kinderen? Dan moet je wel een paar jongeren met joints in hun bakkes voor lief nemen. Ze maken een kabaal en laten overal rotzooi achter. Jammer genoeg worden deze jongeren (en andere asociale tokkies) niet aangesproken op hun gedrag, waardoor je hier constant last van hebt.

Het geprezen meer

Op de foto’s wordt de focus vooral gelegd op het prachtige meer. En toegegeven: het meer is mooi. Wat er dan niet duidelijk wordt verteld, is dat je niet mag zwemmen in het meer. Ook hangt er een nare lucht en is het vies. Misleidend, want op de foto’s krijg je de indruk dat je lekker kunt zwemmen en dat het mooi schoon is. Ga je dit park bezoeken voor het meer? Niet doen.

Speeltuin Hengelhoef Oostappen

Speeltuinen en springkussen

Wat wel erg leuk was, is dat er een groot springkussen in de grond bevestigd is. De kinderen waren hier gek op en konden zich best vermaken. Ook de speeltuintjes die over het park verspreid zijn, waren leuk.

Snackbar en ijssalon

In het hoofdgebouw kun je dineren, naar de snackbar, ijs halen en er is een speelhal voor kinderen. Mijn tip voor als je besluit alsnog naar dit park te gaan: neem je eigen eten mee.

Ik bestelde bij de snackbar twee frietjes. Na anderhalf uur (!) waren mijn frietjes klaar. Ook betaal je echt veel teveel voor het eten in de snackbar. Op zich kan ik dit door de vingers zien als ik op vakantie ben, maar anderhalf uur wachten op een paar frietjes? Dat is niet van deze tijd. De twee medewerkers in de snackbar waren hartstikke lief, maar konden het werk niet aan. Zij moesten namelijk ook voor het restaurant zorgen. Conclusie: veel te weinig medewerkers op dit park!

Bij de ijssalon ging dit precies hetzelfde. De kinderen wilden graag een ijsje, dus wij sloten aan in de enorme rij. Na een uur waren we aan de beurt. Helaas, bijna alle ijsjes uitverkocht. Hoe dan? Midden op de dag? Slechte inkopers op het park.

Restaurant Hengelhoef Oostappen

Na het hele fiasco bij in het inchecken zijn we later boos naar de receptie gegaan. Daar hebben wij ook onze klacht ingediend over de mobile home. Hierop besloot een van de medewerkers een dinerbon van €50,00 uit te reiken. Deze tip kregen we overigens van een andere dame, wie €1300 (!) had betaald voor een weekje Hengelhoef van Oostappen. Bizar! Op zich best netjes, slechter kon het immers toch niet meer worden. Dachten we.

Na ongeveer een half uur kwam er eindelijk een medewerker onze bestelling opnemen. Het was hartstikke druk in het restaurant en er waren maar drie medewerkers aan het werk. Besef dan ook dat twee daarvan ook nog de snackbar draaiende moeten houden.

Uiteindelijk kregen we na een uur ons eten. Het was ronduit vies en klef. Zelf had ik carpaccio besteld, welke half bevroren aankwam. Het moge duidelijk zijn: geen restaurant meer voor ons.

Kermis

Op sommige dagen staat er een kleine kermis vooraan op het park. De muziek staat heel hard en het is alles behalve ontspannen. Ook waren de prijzen absurd. Niet leuk, want de kinderen wilden natuurlijk van alles proberen! Het is schandalig en uit principe hebben we heel de kermis overgeslagen.

Fietsverhuur Hengelhoef

Onze mobile home stond een heel eind van het hoofdgebouw vandaan. Omdat de kids vaker naar het springkussen wilden en ook een rondje wilden fietsen, besloten we om drie fietsen te huren. Dit gaat via de receptie. Ook dit duurde weer erg lang. Je moet een behoorlijke lange adem hebben als je niet gek wilt worden op dit park.

Voor een fiets betaal je €7 per dag. Je moet dan wel al rond vijf uur de fiets weer terug brengen, anders betaal je een extra dag. Pluspunt: de kinderen hebben lekker kunnen fietsen.

Medewerkers Hengelhoef

Ondanks dat mijn review echt alles behalve positief is, wil ik wel benadrukken dat dit niet aan de medewerkers van het park ligt. Ze doen echt hun best en je ziet dat zij de voeten uit hun lijf lopen. Er is echter teveel werk en er zijn véél te weinig medewerkers. Ik heb meerdere keren medelijden gehad met deze mensen.

Een gevuld restaurant + een snackbar met een lange rij draaiende houden is ronduit belachelijk met drie man personeel. Alle tafels buiten waren vies, omdat er geen tijd was voor enige schoonmaak. Jammer, want op het terras zaten ook constant hangjongeren die er een vieze boel van maakten.

Winkeltje Hengelhoef Oostappen

Zoals op de meeste vakantieparken heeft ook Hengelhoef Oostappen een winkeltje op het park. Mijn advies: sla de winkel over en ga naar een echte winkel. Hiervan zijn er namelijk genoeg in de omgeving. De warme broodjes zijn lekker, maar de andere boodschappen zijn soms wel 4 tot 5 keer zo duur als normaal. Zulke absurd hoge prijzen heb ik nog nooit gezien.

Dag dag Hengelhoef Oostappen, 4,5 dag is genoeg!

Ik heb geen idee hoe we het zolang vol hebben gehouden, maar na 4,5 dag waren we er helemaal klaar mee. Het huisje was echt vreselijk en we waren helemaal op. We kwamen op geen enkele manier tot rust en irriteerden onszelf aan heel veel dingen. We besloten de spullen in te laden en lekker naar huis te gaan.

Hengelhoef Oostappen Go or No Go?

Dit park raad ik ten zeerste af. Wellicht gaat de eigenaar (die toevallig miljonair is en graag op televisie verschijnt) binnenkort wel aandacht besteden aan het park. Het kan echt heel mooi zijn, maar dan moet er nog wel een hoop veranderen.

Nieuwe huisjes + mobil homes, dat zou al een hele verbetering zijn. Ook zal er meer personeel aangenomen moeten worden. Er is geen toezicht op het park en jongeren gaan dan ook hun gang. Met kleine kinderen in een wietlucht zitten is natuurlijk geen succes en dan heb ik het nog niet eens over al het vuilnis dat deze mensen dumpen op het park.

Alternatieven voor Hengelhoef Oostappen

Wij hebben heerlijke tijden gehad in andere vakantieparken. Mocht je een leuk park zoeken en waar willen voor je geld, lees dan even de volgende reviews. Ook kun je VakantieVeilingen in de gaten houden. Zij bieden namelijk heel veel leuke (mid)weekjes en weekendjes weg aan op goede parken.

Overzicht fijne vakanties en weekendjes weg:

Scroll naar boven