De bevalling deel 7 | een tangverlossing na 56 uur

Bevallingsverhalen

Laatste update 22/08/2023 by Nicole

De geboorte van je kind vergeet je nooit. 21 jaar geleden beviel deze moeder van haar eerste dochter. Na 56 uur hard werken werd zij geboren door middel van een tangverlossing.

Uitgerekend tijdens Kerst

Hoog winter, 21 jaar geleden. Op Eerste Kerstdag ben ik uitgerekend van mijn eerste dochter. Natuurlijk is een Kerstkindje een leuk idee, maar toch vind ik een verjaardag tijdens Kerst niet zo leuk. De Kerstdagen gaan voorbij en we gaan richting oudejaarsavond. Het blijft spannend, maar ook deze dagen gaan voorbij. De baby zat nog lekker warm in mama’s buik.

De weeën beginnen

In de nacht van zes op zeven januari beginnen dan ein-de-lijk de weeën. Ze komen al snel om de vijf minuten. De verloskundige kwam een check doen, maar de ontsluiting wilde maar niet vlotten. “Ga nog maar even proberen te slapen”. Voor de eerste keer moeder worden, weeën hebben en slapen? Dat gaat natuurlijk niet lukken.

Het zwakte weer af en kwam weer op gang. Helaas bleef de ontsluiting hangen op twee a drie centimeter. Zeven januari. Die dag duurde ontzettend lang. De verloskundige is twee keer langsgeweest, omdat de weeën soms om de twee a drie minuten komen. Toch waren ze dan ook weer een aantal uur weg. Ik was vreselijk moe en wilde slapen, maar ook dat lukte niet.

Naar het ziekenhuis

Mijn moeder gaat nog even naar huis om te slapen en ik moet naar het ziekenhuis met mijn (ex)man. De komende uren zou er nog niet veel veranderen en mijn moeder zou gebeld worden zodra het door zou zetten. Ik krijg eerst allemaal onderzoeken. Ook wordt er uitgebreid gekeken naar de conditie van mijn dochter.

Weeënopwekkers

In het begin van de middag wordt er besloten om weeënopwekkers te geven. Deze slaan snel aan, omdat ik al enige tijd met weeën loop die niet door hebben gezet. Ik was ontzettend moe, omdat ik al zolang niet geslapen heb. Ik kan de weeën niet meer opvangen en raak lichtelijk in paniek.

Er wordt gevraagd door de gynaecoloog of ik een ruggenprik wil. Ik hoef hier geen moment over na te denken en zeg volmondig “JA”! En het liefst zo snel mogelijk! Gelukkig kan de ruggenprik snel geplaatst worden. Wat een verademing! Eén deel van de ruggenprik werkt niet, waardoor ik elke wee toch voel aan de linkerkant. Toch was dit heel goed vol te houden.

Volledige ontsluiting en moeder arriveert

Na vijf uur heb ik volledige ontsluiting. Mijn moeder is ondertussen ook gebeld en we kunnen richting de verloskamer. Door de ruggenprik gaat het persen op volle kracht een stuk lastiger.

Na vijftig minuten persen, eindigt de bevalling met een tangverlossing en een flinke knip. Wat is het een heerlijk gevoel om na 56 uur eindelijk je dochter te kunnen bewonderen! Ik ben helemaal in love.

Overnachten in het ziekenhuis

In verband met de ruggenprik blijven we een nachtje in het ziekenhuis. Ik ben nogal wat bloed verloren, waardoor ze mij aan een ijzerinfuus willen leggen. Ik wilde echter zo graag naar huis, dat ik ijzertabletten heb gekregen. Achteraf kan ik dat iedereen afraden. Het duurde erg lang voordat ik er bovenop was.

De knip die ik had gekregen, zorgde voor een totaalruptuur. Door de hechtingen kon ik erg slecht zitten. Ook had ik erg veel problemen met de ontlasting door de ijzertabletten. Uiteindelijk ben ik er helemaal bovenop gekomen, maar weiger nooit een ijzerinfuus!

Wil jij ook je bevallingsverhaal delen? Neem dan even contact op via de contactpagina.

Relevante artikelen

Scroll naar boven