12x DE LEUKSTE KERSTPUZZEL + KORTINGEN

Leukste kerstpuzzel

Als de feestdagen voor de deur staan, gaan veel mensen weer op zoek naar de leukste kerstspullen. Ben je gek op puzzelen? Dan is het een hartstikke leuk idee om een speciale kerstpuzzel in huis te halen! Op dit moment is er een vrij ruim aanbod op het gebied van leuke kerstpuzzels, dus hebben wij de leukste 12 exemplaren voor je op een rijtje gezet! Bekijk in dit artikel de meest populaire kerstpuzzels van dit jaar!

Kerstpuzzel voor nog meer gezelligheid in huis

Als je gek bent op puzzelen, is een speciale kerstpuzzels tijdens de feestmaanden natuurlijk een ontzettend leuk idee. Je kunt al jarenlang verschillende kerstpuzzels aanschaffen, waarvan sommige puzzels erg populair zijn. Wist je dat sommige aanbieders, zoals Gibsons, ieder jaar een Limited Edition Kerstpuzzel uitbrengen? De echte fans wachten met smart op de nieuwste edities en ze zijn vaak dan ook snel uitverkocht. Een kerstpuzzel zorgt voor gezelligheid in huis én geeft je een doel tijdens de donkere, koude avonden.

Leukste legpuzzels voor tijdens Kerst

Als je op zoek gaat naar de leukste kerstpuzzel, kom je al snel tientallen exemplaren tegen. Het merk Ravensburger biedt veel verschillende puzzels aan voor Kerst, maar ook het merk Gibsons heeft erg veel mooie exemplaren in het assortiment. In dit artikel laten we je 12x de leukste kerstpuzzels zien, maar geven we ook nog een paar handige tips. Waar kun je bijvoorbeeld goedkope kerstpuzzels aanschaffen en hoe zit het met kerstpuzzel aanbiedingen? Bekijk snel de allerleukste puzzels voor tijdens de feestdagen!

1. Kerstpuzzel Ravensburger

Ravensburger is een bekend merk dat onder andere heel veel mooie puzzels in het assortiment heeft. Op dit moment kun je (alleen al op BOL.com) zo’n 14 verschillende kerstpuzzels vinden van het merk, maar ook op andere websites kun je exemplaren vinden. De puzzels zijn betaalbaar, van goede kwaliteit én erg leuk om te maken. Bovenstaande kerstpuzzel is geschikt voor volwassenen en bevat 1000 stukjes. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om hem samen met de kinderen te maken!

King Kerstpuzzel Santa’s Train

Het merk King is op het gebied van puzzels vaak net iets goedkoper dan bijvoorbeeld Ravensburger, maar de kwaliteit is dan ook iéts minder dan het eerdergenoemde merk. Bovenstaande puzzel van King is perfect geschikt voor alle mensen die graag puzzelen én gek zijn op kerst! De Santa’s Train kerstpuzzel bestaat uit 1000 stukjes en is dus geschikt voor volwassenen. Op de afbeelding is de Santa Express te zien, samen met een gelukkige Kerstman. Naast deze kerstpuzzel biedt het merk King ook nog andere kerstpuzzels aan.

3. Houten kerstpuzzel Kerstman

Houten legpuzzels zijn erg populair, voor zowel kinderen of volwassenen. Deze houten legpuzzel van Vinktoys heeft 308 stukjes en is geschikt voor alle leeftijden. Als je de puzzel helemaal hebt gemaakt, zie je een kerstman met een zak vol cadeautjes. Naast deze puzzel biedt de aanbieder ook nog andere prints aan, zodat er keus genoeg is voor iedereen. De houten puzzels zijn gemaakt van duurzaam materiaal en nauwkeurig uitgesneden, door middel van lasertechniek.

Sommige mensen kiezen ervoor om de puzzel te maken en hierna in te lijsten. Na het maken kun je de puzzel ieder jaar ophangen ter decoratie tijdens de feestdagen! De houten puzzels van Vinktoys worden geleverd in een luxe, houten geschenkdoos. Voor het maken van de puzzel is gebruikgemaakt van multiplex berkenhout.

4. Jan van Haasteren kerstpuzzel

Jan van Haasteren is een zeer bekende naam op het gebied van puzzels en er is geen puzzelfan die hier geen puzzel van heeft. De Jan van Haasteren kerstpuzzels bevatten 1000 stukjes en je kunt kiezen uit verschillende puzzels in het thema Kerst. Op deze puzzel staan onder andere kerstbomen, kerstmannen, cadeautjes, gehaaste mensen en een prachtig sneeuwlandschap. Door de grote hoeveelheid puzzelstukjes zijn deze kerstpuzzels geschikt voor kinderen vanaf minimaal 12 jaar. Op deze pagina van Amazon.nl kun je meerdere kerstpuzzels bekijken.

5. Wasgij Kerstpuzzels

Net als Jan van Haasteren puzzels zijn ook de puzzels van het merk Wasgij erg bekend en populair. Op dit moment zijn er best veel verschillende kerstpuzzels van Wasgij verkrijgbaar, waarvan je er hierboven en hieronder een aantal kunt bewonderen. De puzzels kunnen allemaal rekenen op positieve reviews van klanten en worden dan ook graag gemaakt. Ben je nog op zoek naar het perfecte cadeau voor een puzzelfan? Dan is dit je kans! Op deze pagina van bol kun je alvast andere kerstpuzzels van Wasgij bekijken.

Wasgij puzzels worden gemaakt van karton en zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar, maar worden vaker gemaakt door volwassenen. Kenmerkend aan deze puzzels is dat de puzzel er altijd anders uitziet dan op de doos. Hierdoor wordt het puzzelen echt een uitdaging en dat is weer goed voor de hersenen! In iedere doos zitten twee puzzels en je bent dus wel een tijdje zoet met deze aankoop. Wist je dat dit ook een heel leuke cadeautip is voor tijdens de feestdagen?

6. Anton Pieck kerstpuzzel

Ben je gek op klassieke plaatjes, puzzelen én kerst? Dan is de Anton Pieck kerstpuzzel echt iets voor jou! Het merk Jumbo biedt veel verschillende puzzels aan in verschillende thema’s, zodat de kans maar heel klein is dat je daar niet zult slagen. Alle puzzels zijn van goede kwaliteit en fijn te leggen. De Anton Pieck kerstpuzzel heeft 1000 stukjes en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

7. Gibsons kerstpuzzel 1000 stukjes

Ieder jaar brengt Gibsons een nieuwe Limited Edition kerstpuzzel uit en trouwe fans wachten alweer met smart op de volgende editie! De puzzels zitten in een gouden doos en de tekenaar Tony Ryan heeft dit keer gezorgd voor een geweldige kerstsfeer. Op de puzzel zie je een versierde winkelpromenade, met een speelgoedwinkel zoals vroeger. Alle mensen doen hun kerstinkopen met een grote glimlach en zorgen ervoor dat ook jij blij wordt! De puzzel bevat 1000 stukjes en het gaat hier om de 20e uitgave.

8. Disney kerstpuzzel

Op de eerste plek in dit artikel heb je al een mooie Ravensburger kerstpuzzel kunnen bewonderen, maar ook de Disney varianten zijn erg leuk. Ravensburger heeft heel wat mooie Disney puzzels op de markt gebracht, maar de kerstpuzzels zijn altijd net even iets leuker! Deze Disney puzzel bevat 1000 stukjes en is geschikt voor beginnende- en ervaren puzzelaars. Wist je dat sommige mensen deze puzzels inlijsten en ophangen? De kwaliteit van Ravensburger puzzels is erg goed en de puzzel zal hoe dan ook veel plezier in huis brengen!

9. Rien Poortvliet puzzel – Kerst met de Kabouters

Rien Poortvliet is vooral bekend van ‘Leven en werken van de kabouter’ en al zijn mooie boeken. Jumbo heeft een tijdje geleden een speciale Rien Poortvliet puzzel uitgebracht, waarop je de bekende kabouters kunt bewonderen. Als je gek bent op kabouters, is dit een erg leuke puzzel om te maken tijdens de feestdagen. Op de achtergrond van de puzzel zie je bergen sneeuw liggen, want het is Kerst! Deze puzzel heeft 1000 stukjes en is een leuke uitdaging voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

10. Falcon kerstpuzzel 1000 stukjes

Als je op zoek gaat naar de mooiste kerstpuzzels van Falcon, kom je een aantal mooie exemplaren tegen. Hierboven zie je bijvoorbeeld ‘Christmas in York!’, welke een mooie, witte kerst in York weergeeft. Misschien ben je fan van de Falcon-puzzels of misschien ben je fan van York? Hoe dan ook, deze puzzel is perfect geschikt voor tijdens de feestdagen. In totaal bevat de puzzel 1000 stukjes, zodat je er een tijdje zoet mee bent. Zoals de meeste puzzels is ook deze puzzel gemaakt van karton en van goede kwaliteit. Vind je deze puzzel niks? Bekijk dan zeker de andere puzzels!

11. Ravensburger voor Kerst – Santa’s Workshop

Ondanks dat Ravensburger verschillende gave (kerst)puzzels in het assortiment heeft zitten, is dit alweer het laatste exemplaar van dit merk in het artikel. Santa’s Workshop is bij veel mensen bekend en creëert een beetje een nostalgisch gevoel. De kleuren en de uitstraling van de puzzel kloppen helemaal en de puzzel is dan ook erg gewild en populair. Op de puzzel staan de Kerstman, de Kerstvrouw, elfjes en natuurlijk staat er ook heel veel speelgoed op!

12. Jigsaw kerstpuzzels – Christmas Abbey Road 1000 stukjes

Ondanks dat dit geen standaard kerstpuzzel is, is de puzzel té gaaf om niet te benoemen in het artikel. De puzzel ‘The Beatles Christmas Abbey Road’ is zeer geliefd onder Beatles-fans en het is ook wel een klein beetje een verzamelobject! Op de puzzel zijn The Beatles afgebeeld, met een achtergrond vol sneeuw én allemaal met een kerstmuts op. Dus ja, de puzzel valt zeker onder de noemer kerstpuzzel, maar dan net even anders dan de andere puzzels in dit artikel.

Kerstpuzzel aanbieding

Ben je op zoek naar de beste kerstpuzzel aanbieding van dit moment? Dan moet je zeker een kijkje nemen in de webshop van Amazon.nl. Veel puzzels zijn hier vaak een stuk goedkoper, ook al zijn er op dat moment geen lopende aanbiedingen. Tegen de tijd dat de feestdagen zich aandienen, zie je ook vaak allerlei kortingsacties voorbij komen. Let wel op, want populaire items zijn dan wel vaak uitverkocht en komen vaak pas weer na de feestdagen terug op voorraad.

Relevante artikelen

Scroll naar boven