SINTERKLAAS RAAMSTICKERS – TOP 10 IN 2023

Ben je ook al op zoek naar de leukste Sinterklaas raamstickers? In november komt de Sint weer aan in Nederland en veel mensen vinden het leuk om de Sint welkom te heten! Kies je dit jaar voor een gekleurde raamsticker of toch voor de zwarte grachtenpandjes? Ook de HEMA raamstickers zijn weer vernieuwd en zeker de moeite waard om te bekijken! Bekijk in dit artikel 10x de leukste raamstickers en plak een mooie boodschap voor Sinterklaas op het raam!

Leukste raamsticker voor Sinterklaas

Als je nog geen mooie Sinterklaas raamdecoratie in huis hebt gehaald, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn ontzettend veel leuke exemplaren verkrijgbaar, van bijvoorbeeld HEMA Sinterklaas raamstickers tot Inepien stickers. In dit overzicht laten we de tien populairste setjes raamstickers zien, waarvan sommige setjes ook direct geschikt zijn voor Kerst! Na de top 10 kun je meer informatie lezen.

1. Raamstickers Sinterklaas HEMA

Onlangs schreven we al een uitgebreid artikel over de HEMA Kerst campagne, waarin je de allerleukste kerstartikelen van HEMA kunt bekijken. Ook voor verschillende artikelen op het gebied van Sinterklaas kun je natuurlijk bij dit warenhuis terecht. Denk aan inpakmaterialen, HEMA schoencadeautjes, verkleedkleding en Sinterklaasversiering. Hierboven zie je de Sinterklaas raamstickers die op dit moment zijn toegevoegd aan de webshop.

Let wel op, want we weten niet of de stickers in ieder filiaal verkrijgbaar zijn. De prijzen van deze setjes raamstickers liggen tussen de €3,00-€3,50, wat dus zeker zeer betaalbaar is. Takkie & Fiepie zijn erg populair, maar ook de normale HEMA Sinterklaas raamstickers zijn erg vrolijk. In beide setjes zitten drie stickervellen, met daarop verschillende afbeeldingen. Denk aan een wortel, de stoomboot van de Sint, schoentjes, de schimmel van Sint, snoepjes en natuurlijk roetveegpietjes.

2. Herbruikbare raamstickers sint en kerst

Herbruikbare raamstickers voor de feestdagen zijn immens populair. Maak je geen zorgen over het schoonmaken van het raam na de feestdagen, want statische raamstickers hebben geen lijm nodig. Na de feestdagen verwijder je de stickers en berg je deze netjes (schoon en stofvrij) op, zodat je deze het volgende jaar weer kunt gebruiken. In totaal zitten er in deze set 78 stickers van onder andere: de Sint, kerstman met rendieren, sterren, pietjes, maan, huisjes, bomen, tekst met welkom, tekst met sint & piet en meer.

Hierboven zie je de populaire, zwarte raamstickers voor zowel Sinterklaas als Kerstmis. Als je graag passende stickers voor de feestdagen wilt én niet teveel wilt betalen, is dit de beste keus. Voor kleinere ramen kun je voor dit setje kiezen, met een afmeting van 80×38 centimeter. Wil je graag een groter raam decoreren? Dan kun je beter voor de XL variant kiezen, welke je op deze pagina van bol kunt vinden.

3. Raamsticker Welkom Sinterklaas

Dit setje met Sinterklaas raamstickers lijkt veel op het andere exemplaar, maar is qua stijl toch net even anders. Ook dit setje is voorzien van stickers met de teksten ‘Welkom Sint & Piet’, waar veel mensen naar op zoek zijn. Wil je Sinterklaas graag welkom heten? Dan is dit een leuke optie! Deze raamstickers zijn gemaakt van vinyl en zijn geschikt voor Sinterklaas én Kerstmis, zodat je in één koop klaar bent voor de feestdagen.

Op de twee vellen kun je verschillende afbeeldingen vinden, waaronder huisjes, sterren, een maan, rendieren en pietjes. Zorg ervoor dat het raam goed schoon is, zodat de statische stickers goed blijven plakken. Na de feestdagen kun je stickers gemakkelijk verwijderen en netjes opbergen. Voor het gebruik van deze stickers is geen lijm nodig en je kunt de stickers jarenlang gebruiken! Alle stickers zitten los op het vel, zodat je zelf kunt bepalen hoe je het raam decoreert.

4. Sinterklaas raamsticker met naam

Wat is er leuker dan de Sint en zijn Pieten welkom heten én gelijk laten weten wie er eigenlijk in dit huis wonen? Gepersonaliseerde raamstickers voor Sinterklaas zijn erg leuk en blijven jaar na jaar populair. Deze raamstickers hebben een afmeting van 47×48 centimeter en kunnen worden hergebruikt. Als je een bestelling hebt geplaatst, kun je doorgeven welke namen er op de sticker mogen. Ook wanneer je maar één kindje hebt, kun je voor deze sticker kiezen. Heb je nog andere wensen? Dan kun je dit gewoon doorgeven! Let wel op, want je kunt de stickers niet retour sturen, omdat het om een gepersonaliseerd product gaat.

5. Raamstickers Sinterklaas kleur

Als je op zoek gaat naar leukste Sinterklaas raamstickers, zul je al snel merken dat de meeste stickers zwart zijn. Je kunt in sommige gevallen kiezen voor witte stickers, maar wat is er leuker dan vrolijk gekleurde Sinterklaasstickers op het raam? Deze moderne raamstickers hebben een afmeting van 100×50 centimeter en zijn ieder jaar weer te gebruiken. Let op: het is belangrijk dat je het vel niet weggooit, zodat je de stickers terug kunt plaatsen na de feestdagen.

In de set raamstickers van de aanbieder Foto Koch zitten verschillende figuren, zoals roetveegpietjes, Sinterklaas en letterstickers met de tekst Sint en Piet. Het is altijd erg belangrijk om te zorgen dat het raam schoon en vetvrij is, zodat de stickers goed blijven plakken. Naast de bovenstaande set biedt deze aanbieder nog twee andere Sinterklaas setjes aan én ook voor Kerst kun je goed slagen bij dit merk.

6. Pietenhuis raamsticker

Veel mensen zijn op zoek naar de Pietenhuis raamsticker en wij hebben hem voor je gevonden! Jammer genoeg is het aanbod vrij klein en kun je vooral veel huisjes met Sint en pietjes vinden. Als je het echte Pietenhuis op het raam wilt plakken, is dit je kans. De raamsticker heeft een afmeting van 50×75 centimeter en een zwarte, glanzende kleur. De statische raamfolie is ieder jaar weer herbruikbaar, zodat je jarenlang plezier hebt van het product. Tip: de sticker is ook in de kleur wit én andere afmetingen verkrijgbaar.

7. Gluurpietjes raamsticker

Als het bijna Sinterklaas is en je door de straten loopt, zul je best wat gluurpietjes en gluursinten voorbij zien komen. Deze raamstickers zijn de laatste jaren erg gewild en ook dit jaar kun je deze weer vinden. Hierboven zie je een betaalbaar setje met Sinterklaas raamstickers, bestaande uit de Sint en twee Pietjes. De herbruikbare raamstickers zien er schattig uit en zijn allemaal op een eigen plekje te plakken. Je kunt dit jaar ook kiezen voor andere gluurpieten/sinten, in bijvoorbeeld kleur.

8. Grote raamstickers Sinterklaas

Als je graag meerdere ramen wilt versieren of een heel groot raam hebt, zijn grote Sinterklaas raamstickers een uitkomst. Let altijd goed op de afmeting, zodat je zeker weet dat de stickers passen op het raam. Het setje herbruikbare raamstickers dat je hierboven ziet kost iets meer, maar daar krijg je dan ook veel voor terug. In totaal zitten er 145 stickers in deze set, zodat je binnen een handomdraai een mooie sinterklaas-versiering in huis haalt.

Tip: deze set is ook geschikt voor Kerst! Als je voor dit pakket kiest, haal je dus meteen stickers in huis voor de kerstdagen. Als je alle stickers op de manier van het voorbeeld opplakt, kom je aan een afmeting van maar liefst 200×70 centimeter. Dit is bijvoorbeeld ook leuk voor op scholen of het kinderdagverblijf! Uiteraard kun je zelf kiezen hoe je de stickers opplakt, zodat je er een eigen draai aan kunt geven. Na de feestdagen kun je de stickers eenvoudig verwijderen en terug op het vel plakken.

9. Welkom Sint en Piet sticker

Deze ‘Welkom Sint & Piet’-sticker voor de Sinterklaasdagen is lekker vrolijk en net even anders dan anders. De huisjes hebben, anders dan standaard huisjes, leuke vormpjes en mooie kleurtjes. De tekst is wel zwart, maar de mooie sterretjes zijn weer vrolijk geel. Met en prijs van nog geen €5,00 is dit setje erg leuk voor veel gezinnen en op scholen. Let wel op, want het gaat om een sticker met een formaat van 23,5×18 centimeter. Na de feestdagen verwijder je de stickers en kun je deze volgend jaar hergebruiken.

10. Inepien Sinterklaas stickers

Als je op zoek gaat naar de leukste Sinterklaas raamstickers, is de kans groot dat je de stickers van Inepien tegenkomt. Dit merk biedt verschillende setjes stickers aan voor op het raam, voor onder andere Sinterklaas én Kerst. Hierboven zie je een van de meest populaire setjes, de grachtenpandjes en de Sint-mijter. Onder de mijter staat de tekst: Welkom Sint en Piet. Uiteraard zitten er ook pietjes bij, sterretjes, een man en een paardje met de Sint.

Op dit moment kun je allerlei leuke setjes raamstickers aanschaffen van dit merk. Denk aan setjes met kerstbomen, sneeuwvlokken, grachtenpandjes, kersthangers, een kerststal, de stoomboot van Sinterklaas en nog vele andere leuke stickers.

Goedkope raamstickers Amazon – PRIJSTIP

Amazon raamstickers voor Sinterklaas

In dit overzicht heb je 10x de leukste Sinterklaas raamstickers kunnen bekijken, maar er zijn natuurlijk nog tientallen andere setjes verkrijgbaar. Onder andere in de webshop van Amazon.nl kun je veel gave, betaalbare stickers voor op het raam vinden. Bovenstaande sticker heb je al eerder kunnen bewonderen in dit overzicht, maar hij is ook verkrijgbaar bij Amazon.nl. Het is goed om te weten dat er meer Kerst raamstickers verkrijgbaar zijn, dan stickers voor Sinterklaas.

Hoe breng je een raamsticker aan?

Statische raamstickers zijn gemakkelijk aan te brengen, al vereist dit soms wat geduld. De meeste Sinterklaas raamstickers bestaan uit losse onderdelen, welke je vaak zonder luchtbellen op het raam krijgt. Het is heel belangrijk dat het raam schoon- en vetvrij is, zodat de sticker ook goed blijft plakken. Voor het gladstrijken van de raamsticker kun je bijvoorbeeld een liniaal of een bankpasje gebruiken. Zitten er nog luchtbellen onder de sticker? Dan kun je deze gladstrijken. Lukt het niet? Dan kun je de sticker opnieuw opplakken.

Als je, om welke reden dan ook, een raamsticker uit één geheel aanschaft, vergt het iets meer zorgvuldigheid om de sticker netjes op het raam te krijgen. Wanneer je raamstickers gaat bestellen, zit er meestal een uitgebreide handleiding bij. Soms is het handig om het raam vooraf nat te maken, terwijl andere stickers juist beter plakken op een droog oppervlak. Lees dus altijd goed de specifieke handleiding van het product door.

Waar kun je Sinterklaas raamstickers kopen?

Zit jouw favoriete raamsticker voor Sinterklaas er niet bij in dit overzicht? Geen zorgen! Je kunt tegenwoordig op vele plekken verschillende stickers vinden, zodat er altijd wel een exemplaar tussen zit dat je leuk vindt. In de webshop van BOL.com kun je mooie exemplaren vinden, maar ook bij Amazon.nl kun je goed slagen. HEMA raamstickers zijn daarnaast ieder jaar weer populair, of je nu kiest voor Sinterklaas-, Kerst- of Pasen-raamstickers!

Hier let je op bij aanschaf van Sinterklaas raamstickers

Als je een miskoop wilt voorkomen, zijn er een aantal aandachtspunten waarop je zou kunnen letten bij aanschaf van raamstickers. Hieronder hebben we deze punten op een rijtje gezet.

Formaat van de stickers

Raamstickers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, zodat er voor ieder raam een passende sticker verkrijgbaar is. Het is heel belangrijk dat je goed naar het formaat van de sticker kijkt, zodat de sticker niet te groot of te klein is. Een XL raamsticker is bijvoorbeeld erg leuk voor op scholen en in winkels, maar al snel te groot voor een keukenraam thuis. Daarnaast is een veel te kleine sticker natuurlijk niet leuk wanneer je een groot raam hebt. Let dus extra goed op het formaat van de raamstickers.

Kerst- én Sinterklaas raamstickers

In november komt Sinterklaas aan in Nederland en vanaf dat moment zie je op vele ramen leuke stickers verschijnen. Een maand later is het alweer tijd voor Kerst, waar veel mensen ook graag speciale stickers voor aanschaffen. Tegenwoordig zijn er veel setjes stickers verkrijgbaar die je voor zowel Kerst als voor Sinterklaas kunt gebruiken! Je bespaart hierdoor niet alleen geld, maar je hoeft daarnaast ook niet twee setjes raamstickers op te bergen.

Kleur van de raamstickers

Veel raamstickers voor Sinterklaas zijn zwart en dat vindt niet iedereen even leuk. Tegenwoordig kun je ook leuke, gekleurde raamstickers aanschaffen of kiezen voor witte stickers. Een voordeel van een andere kleur stickers is dat je deze ’s avonds ook goed kunt zien, in tegenstelling tot donkere raamstickers.

Statische raamstickers of niet?

De meeste raamstickers zijn statisch, wat betekent dat je geen lijmresten hoeft te verwijderen als de feestdagen voorbij zijn. Toch zijn er nog genoeg raamstickers verkrijgbaar welke plakken op basis van lijm. Let dus goed op dat je kiest voor statische raamfolie, zodat je geen lijmresten van het raam hoeft te poetsen.

Reviews van andere klanten

Wat vinden andere klanten van de raamstickers? Blijven ze goed plakken en zijn ze niet te groot/klein? In de reviews van andere klanten staat vaak waardevolle informatie, zodat je een miskoop kunt voorkomen. We raden altijd aan om de reviews van andere klanten goed door te lezen.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven