Pathé Thuis – een geweldige streamingdienst

Pathe Thuis

Ben je Netflix, Videoland en Amazon Prime helemaal beu? Dan heb je altijd Pathé Thuis nog! Deze geweldige streamingdienst biedt de mooiste films aan voor het hele gezin. Hoe werkt Pathé Thuis en heb je een abonnement nodig? Lees het in dit artikel en ontdek de voordelen van Pathé Thuis!

Mijn ervaring met Pathé Thuis

Zo’n 2,5 jaar geleden huurde ik voor het eerst een film via Pathé Thuis. Het is inmiddels een soort traditie geworden om ieder jaar alle films van Harry Potter te kijken met de kinderen. Donkere dagen, gezellige filmavondjes. Voor een prijs van €2,99 is dit natuurlijk hartstikke leuk! Je hebt dan 48 uur de tijd om de film af te kijken. Wil je de film meerdere keren kijken in die 48 uur? Dat is mogelijk en je hoeft hier niet extra voor te betalen.

Harry Potter films kun je dus huren voor €2,99 (48 uur te bekijken) of kopen voor €10,99. De film kan na aanschaf uiteraard op elk gewenst moment bekeken worden. Ook leuk: op Pathé Thuis zijn de Harry Potter films beschikbaar in Nederlands en Engels. Met kinderen is het fijner om de films in het Nederlands te kijken.

Ook toe aan een Harry Potter avond met of zonder kids? Je kunt ze hier vinden.

Geen abonnement

Netflix, Amazon Prime Video, Videoland: er zijn tegenwoordig genoeg streamingdiensten waar je een abonnement af kunt sluiten. Maar wie wilt tegenwoordig nog lang vastzitten aan een bepaald abonnement? Bij Pathé Thuis is dit helemaal anders geregeld! Je betaalt per film en zit verder nergens aan vast.

Ken je de videotheken nog van vroeger? Pathé Thuis is ongeveer hetzelfde, maar dan digitaal. Je hoeft de deur niet uit voor een leuke film en kunt zelfs ’s nachts nog een filmpje huren. Ideaal, toch?

De streamingdienst is ook erg handig voor wanneer je een specifieke film wilt kijken die niet (meer) op andere streamingdiensten wordt aangeboden. Het is fijn om eenmalig een bedrag te moeten betalen, in plaats van direct een jaarlijks abonnement af te sluiten voor die ene, leuke film.

Inschrijven bij Pathé Thuis? Dat gaat heel makkelijk! >> Bekijk de mogelijkheden!

Pathé Thuis app

Bijna alle bekende streamingdiensten bieden tegenwoordig een app aan, zodat je alle films op elk gewenste locatie kunt bekijken. Vaak kun je films ook vooraf (op WiFi) downloaden en onderweg bekijken. Handig, want zo verbruik je geen data terwijl je de film bekijkt. In de Pathé Thuis app kun je bepaalde instellingen aanpassen, films opzoeken en huren/kopen enzovoort.

Pathé Thuis Opwaarderen

In de app kun je de betalingsinstellingen aanpassen. Wil je graag via iDeal opwaarderen? Dat is mogelijk! Je kunt je account overigens ook aan je bankrekening of PayPal-account kopen. Wees gerust, er worden geen bedragen afgeschreven zonder dat je een film hebt gehuurd of gekocht. Je hoeft dus niet bang te zijn voor addertjes onder het gras.

Nieuwste en beste films op Pathé Thuis

Op Pathé Thuis kun je de nieuwste en beste films vinden, huren of kopen. Er worden wekelijks nieuwe films toegevoegd, zodat het aanbod niet (snel) zal gaan vervelen. Wil je graag oudere films bekijken? Dan is het verstandig om eerst even op Netflix te kijken, mits je een abonnement hebt.

Op welke devices kijken?

Pathé Thuis kun je via de volgende devices gebruiken: laptop, XboxOne, Android TV, Apple TV, tablets, telefoon, Smart TV en PlayStation.

Via een Google Chromecast of Apple Airplay kun je het beeld ook streamen op een televisie. Zelf heb ik ervaring met streamen via een Chromecast en streamen via een app op de Smart TV. Beide ervaringen zijn goed.

Klantenservice Pathé Thuis

Wanneer iets niet helemaal gaat zoals je wilt, kun je contact opnemen met de klantenservice. Je kunt ook eerst even naar de veelgestelde vragen gaan op de website. Wij hebben de klantenservice nog nooit nodig gehad. Heb je toch problemen? Op deze pagina kun je de klantenservice vinden.

Pearl Harbor en Midway op Pathé Thuis

Zo nu en dan voegt Netflix de ultieme klassieker Pearl Harbor toe aan de collectie. Jammer genoeg is de film vaak maar een beperkte tijd beschikbaar. Omdat ik gék ben op deze film, huur ik hem weleens via Pathé Thuis.

De film Midway heb ik voor het eerst gezien in de bioscoop. Omdat Pearl Harbor echt mijn meest favoriete film is, had ik niet gedacht dat deze film bij mij in de smaak zou vallen. Het tegenovergestelde is waar! Midway is echt een hele gave film, die perfect aansluit op Pearl Harbor. Zin in een avondje oorlogsfilms? Bekijk dan eens Pearl Harbor, gevolgd door Midway.

Tip: Midway staat momenteel op Netflix. Heb je een abonnement? Dan kun je hem daar bekijken. Pearl Harbor kun je hier vinden op Pathé Thuis.

Kwaliteit Pathé Thuis

De kwaliteit van de films is goed. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik snel tevreden ben. Ben jij een echte kenner en wil je een haarscherp beeld? Dan kun je voor de HD versie gaan. Per film kun je kiezen voor SD of HD kwaliteit. Soms betaal je iets meer voor de hogere kwaliteit.

Pathé Giftcard en Pathé Thuis Kado

Met een Pathé Giftcard kun je bioscoopkaartjes aanschaffen, maar ook eten en drinken in een Pathé bioscoop. Je kunt de giftcard ook gebruiken voor Pathé Thuis. Van tevoren bepaal je welk bedrag je op de giftcard wilt zetten.

Een Pathé Thuis Kado kun je gebruiken om thuis de nieuwste films te huren. Er is een verschil tussen de digitale kaart en de fysieke kaart. Bij de digitale kaart krijg je credits, in plaats van tegoed. Je kunt er dan bijvoorbeeld één, twee of vier films mee huren. Deze films mogen maximaal €5,99 per film kosten. Op de kaart staat het aantal films en de kwaliteit aangegeven.

De fysieke kaart kun je ook gebruiken voor het huren van films. Met deze kaart kun je één of twee films huren, in SD kwaliteit. De films mogen maximaal €4,99 per film kosten.

Let op: beide kaarten zijn 1 jaar geldig na de datum van uitgifte. Je kunt met beide kaarten geen films kopen.

Pathé bioscopen

Met meer dan 25 bioscopen is Pathé een populaire naam in de wereld van bioscopen. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij niet veel uitmaakt in welke bioscoop ik een nieuwe film kijk. Zolang de kwaliteit goed is, vind ik het allemaal prima. In de grootste steden van het land kun je de bioscopen van Pathé vinden.

Wil je naar een Pathé bioscoop? Dan is het (in verband met het coronavirus) verplicht om online een ticket aan te schaffen. Aan de kassa is het kopen van een ticket niet mogelijk. Er moet uiteraard 1,5 meter afstand worden gehouden van elkaar en een zitplaats moet online worden gekozen. De toiletten zijn wel geopend voor bezoek.

Talloze films op Pathé Thuis

Deze streamingdienst heeft een heel groot aanbod in verschillende genres. Van John Wick (aanrader!) tot Beverly Hills Cop, je vindt het allemaal op Pathé Thuis!Relevante artikelen

Scroll naar boven