BAARGOUD of een push present : wat is het?

baargoud

Het is niet niks, zo’n zwangerschap en een bevalling. In Engeland en Amerika is het een trend om de kersverse moeder een luxe cadeau te geven na de bevalling: baargoud. Maar wat is baargoud eigenlijk? En wie geeft dat? Wanneer kun je baargoud het beste geven en is het nodig? Je leest het hier allemaal!

Wat is baargoud of een perscadeau?

Baargoud, een nog vrije nieuwe trend in babyland! In landen als Amerika en Engeland is het al langer een traditie om de pasbevallen moeder een luxe cadeau te geven, in de vorm van een sieraad of designer product (schoenen, tassen enzovoort). Baargoud hoeft niet perse van goud te zijn, het is eigenlijk gewoon een cadeau voor de nieuwe moeder.

Baargoud, werpgoud, push present

Misschien heb je nooit eerder gehoord van baargoud, maar wel van (lekker plat) werpgoud of een push present. Hoe je het beestje ook noemt, ze bedoelen er allemaal baargoud mee. Oftewel, een cadeautje voor de moeder die de lange zwangerschap en zware bevalling doorstaan heeft. Tijd om haar in de watten te leggen met een cadeau!

Verdeelde meningen rondom baargoud

Veel nuchtere Nederlanders vinden baargoud dikke onzin en noemen het zelfs een commercieel gedoe. Waarom zou je een naam geven aan een gebaar dat eigenlijk heel normaal hoort te zijn? Toch vinden veel vrouwen het maar wat fijn dat zij nog even extra in de watten worden gelegd door hun partner en familie.

En zeg zelf: de meeste cadeautjes na de geboorte van een kindje zijn toch voor de newborn? Er zijn uitzonderingen, maar over het algemeen zijn de kraamcadeautjes gericht aan de nieuwe baby.

Baargoud “hoort” luxe (en dus duur) te zijn. Een luxe product van een dure designer (zoals hippe, dure tassen of schoenen), wellness afspraken of een duur sieraad van, jawel, goud. Toch zijn de meeste vrouwen al blij met een kleinigheidje na de bevalling.

Wanneer baargoud geven?

Wanneer je deze nieuwe trend wilt volgen en je vrouw/vriendin of familielid wilt verwennen met een cadeau, kan dit op een voor jou geschikt moment. Het is dus niet nodig om hier een bepaalde tijd mee te wachten. Het is natuurlijk wel leuk als je de volle aandacht hebt van je partner (of familielid), dus geef het speciale cadeau niet wanneer de hele woonkamer (of ziekenhuiskamer) vol zit met visite.

Baargoud ideeën

Wil je de “Baargoud-traditie” volgen en een luxe cadeau voor je partner of familielid aanschaffen? Dan zijn er talloze leuke ideeën. Denk aan gepersonaliseerde sieraden (kettingen, ringen of armbanden met de naam van jullie kindje erin gegraveerd), die mooie Nikes die je vriendin of vrouw al zolang wilt hebben of die veel te dure (luier)tas die toch wel erg trendy is.

Geboortesteen

Kies je voor een geboortesteen? Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van een ring, een hanger (ketting) en bijvoorbeeld oorbellen. Iedere maand heeft een eigen steen, wat de betekenis wel iets specialer maakt. Heeft je partner helemaal niets met sieraden, dan is dit natuurlijk een minder geschikt stukje baargoud.

>> Bekijk hier alle geboortestenen bij BOL.com

Gepersonaliseerd sieraad als baargoud

Nee, het sieraad hoeft niet perse van goud te zijn. Je hoeft dus niet (altijd) diep in de buidel te tasten om je vrouw in de watten te leggen en te verrassen. De gedachte achter dit cadeautje vinden (de meeste) vrouwen veel belangrijker dan welk prijskaartje eraan hangt.

Een simpel, maar gepersonaliseerd, kettinkje koop je al vanaf €29,95. Daar hoef je het dus niet voor te laten. Laat er iets moois in graveren en je hebt een gelukkige vrouw! Natuurlijk is iedere vrouw anders en weet je zelf waar zij (wel) tevreden mee is.

Je vrouw verwennen met aandacht –> wellness of kuuroord

Negen maanden zwanger + een bevalling + gebroken nachten met een baby = nog net niet overspannen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de pasbevallen vrouw, want ook de papa kan nogal lijden onder het slaapgebrek. Wat is er dan fijner om een win-win situatie te creëeren? Met een cadeaubon voor een dagje wellness, een spa of een kuuroord heb je die win-win te pakken!

Wanneer er na een paar weken of maanden een oppas geregeld kan worden, kunnen jullie samen genieten van een dagje in de watten gelegd worden. Na zo’n uitgebreide dag verwend worden, komen jullie helemaal als nieuw terug en kunnen jullie er weer tegenaan!

Bekijk via onderstaande banner de beste deals bij VakantieVeilingen voor een dagje wellness

Andere manieren om je partner te verwennen

Dat een zwangerschap en bevalling niet in je koude kleren gaat zitten, snapt iedereen. Zélfs mannen. Sta je helemaal niet achter het concept “baargoud”, maar wil je je partner wel duidelijk maken dat je súpertrots bent op deze grootse prestatie? Zet jezelf dan in! Als partner weet je precies wat ze wel of niet leuk/lekker vindt. Maak een heerlijk, uitgebreid ontbijt, geef een fijne voetenmassage en sta voor haar klaar.

Relevante artikelen

Scroll naar boven