WOMBOO BUIDELSHIRT – INFO & PRIJSTIPS

Womboo buidelshirt

Welkom in de wereld van buidelshirts voor baby’s, welke comfort en stijl samenbrengen. De praktische draagshirts zijn geliefd onder ouders over de hele wereld en de laatste tijd is de vraag naar deze kledingstukken gestegen. Het Womboo buidelshirt is razend populair en zorgt ervoor dat je je kindje lekker warm bij je kunt dragen, zodat hij zich weer even in de baarmoeder waant. Lees in dit artikel waarom je zou moeten kiezen voor het geweldige Womboo draagshirt!

Wat is een buidelshirt?

Het buidelshirt, ook wel bekend als het draagshirt of kangoeroeshirt, is momenteel een absolute trendsetter. Het biedt ouders de mogelijkheid om hun kindje te dragen zonder gedoe met aparte draagzakken. De buidelzak is strategisch aan de voorkant van het shirt geplaatst, waardoor je je baby moeiteloos kunt positioneren. Deze draagshirts zijn speciaal ontworpen om je baby veilig en comfortabel bij je te houden, zonder al te veel inspanning.

Hoewel draagzakken ongetwijfeld populair zijn, ervaren veel ouders ze als te ingewikkeld in gebruik. Hierdoor laten te veel ouders de waardevolle ervaring van het dragen van hun kindje aan zich voorbijgaan, wat eigenlijk zonde is. Wist je dat het dragen van je baby tal van voordelen met zich meebrengt? Het bevordert de hechting tussen jou en je kindje, stimuleert kostbaar huid-op-huidcontact en stelt jou in staat om je handen vrij te hebben voor huishoudelijke taken.

Womboo buidelshirt vrouw

Als je op zoek gaat naar het beste draagshirt, kom je al snel uit bij het Womboo buidelshirt. Dit praktische draagshirt voor baby’s krijgt veel positieve reviews van klanten en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Hierdoor is de kans groot dat je het perfecte buidelshirt voor jezelf kunt vinden, zodat je snel kunt starten met het buidelen/dragen van je kindje. In het Womboo buidelshirt zit een veilige, ergonomische buikdrager verwerkt, zodat je binnen no-time klaar bent voor het avontuur.

Het buidelshirt van Womboo bootst het gevoel van de baarmoeder na, zodat pasgeboren baby’s zich meteen veilig voelen. Je kindje hoort jouw hartslag, ruikt jouw geur én voelt de warmte van jouw lichaam. Dit zijn allemaal bekende signalen, waardoor hij zich veilig voelt en snel in slaap valt. Nadat je het shirt hebt aangetrokken, kun je je kindje (tot 9 kg) in het shirt plaatsen. Het is goed om te weten dat er geen knopen of kliksystemen aan te pas komen, zodat het echt heel eenvoudig is.

Een groot pluspunt is dat het buidelshirt voor vrouwen van dit merk voorzien is van een ingebouwde voedingstop. Als je borstvoeding geeft aan je kindje, is dit een fijne feature. Je kunt je kindje op een discrete manier borstvoeding geven, zonder jezelf eerst te moeten verkleden.

Womboo buidelshirt man

Wist je dat veel vaders het dragen van hun baby vaak overslaan omdat ze draagzakken onpraktisch of niet bij hun stijl vinden passen? Dat is jammer, want ook voor vaders zijn er tal van voordelen verbonden aan het dragen van hun kindje. Gelukkig biedt Womboo nu een buidelshirt speciaal voor mannen aan, dat perfect is afgestemd op het mannenlichaam. Hoewel het draagshirt voor mannen over het algemeen dezelfde specificaties heeft, is de vorm ervan veel beter geschikt voor mannen.

Het mannenbuidelshirt behoudt de klassieke shirtvorm en vermijdt opvallende details zoals die vaak te vinden zijn op buidelshirts voor vrouwen. Vrouwen kunnen natuurlijk ook het mannenmodel dragen, maar omgekeerd is dat minder gebruikelijk. Het vrouwenbuidelshirt heeft een uitgesproken vrouwelijke vorm en is bovendien geschikt voor het geven van borstvoeding.

Hoe werkt het buidelshirt van Womboo?

Eén van de redenen dat veel ouders momenteel kiezen voor het fijne Womboo buidelshirt is de gebruiksvriendelijkheid van deze drager. Je hebt je kindje binnen een handomdraai in het shirt zitten, zonder gedoe met kliksystemen of knopen. Hieronder bekijk je de stappen voor het gebruik van dit draagshirt.

 • Je tilt de baby, met het gezicht richting je borst, tot op borsthoogte en ondersteunt hem.
 • Met één hand open je de buidel, terwijl je het hoofdje van je kindje ondersteunt.
 • Nu laat je je kindje in de buidel zakken.
 • Als je kindje ergonomisch in de buidel zit (kikkerhouding), trek je het ondersteuningsflapje tot halverwege zijn hoofdje.
 • Meer stevigheid nodig? Trek dan aan het koordje.

Het is van essentieel belang dat je kindje ten alle tijden op een ergonomische manier in de buidel zit, wat betekent dat de knietjes hoger zitten dan de heupen. Dit wordt ook wel de kikkerhouding genoemd en is erg belangrijk voor een gezonde groei. Daarnaast is het erg belangrijk dat je zorgt dat je kindje altijd goed kan ademen en dus voldoende zuurstof heeft. Check de ondersteuning van het nekje van je kindje en controleer regelmatig of je kindje het niet te warm heeft. Dit zijn allemaal punten die je ook bij het gebruik van een draagzak in acht moet nemen.

Hoe valt Womboo?

Bij de keuze van je Womboo buidelshirt is het cruciaal om de juiste maat te selecteren. Idealiter zou je dezelfde maat moeten kiezen als die je droeg vóór je zwangerschap. Als je tijdens de zwangerschap echter meer dan 20 kg bent aangekomen, kan het verstandig zijn om een maatje groter te overwegen. Hiermee garandeer je dat je gedurende de eerste maanden optimaal plezier hebt van het shirt, zonder dat het te strak of te ruim is.

Een te klein shirt kan snel ongemak veroorzaken bij de oksels, terwijl een te ruim shirt kan resulteren in een onjuiste positie voor je kindje in het shirt. Het buidelshirt is doorgaans strak getailleerd, wat betekent dat het rond de borst vaak iets strakker zit dan een normaal shirt. Het is echter raadzaam om niet meteen voor een grotere maat te kiezen, omdat dit strakke pasvorm ontworpen is voor de optimale verdeling van het gewicht van je baby over je rug, zonder drukpunten op schouders en heupen.

Wat betreft mannen kunnen zij doorgaans dezelfde maat kiezen als hun gebruikelijke T-shirts, tenzij er aanzienlijke twijfel is tussen twee maten. In dat geval is het veiliger om voor de grotere maat te gaan. De sleutel is dat het shirt niet mag snijden onder de oksel; dit geeft aan dat het shirt de juiste maat heeft. Onthoud dat het buidelshirt bedoeld is om strak te zitten, en je zult snel aan deze pasvorm wennen.

Womboo buidelshirt ervaringen

We adviseren onze lezers altijd om de ervaringen/reviews van andere ouders door te lezen, zodat je meer te weten komt over een bepaald product. Het Womboo buidelshirt is nog niet heel lang op de markt, maar je kunt al veel positieve ervaringen van ouders vinden op verschillende websites. We raden aan om betrouwbare websites door te nemen, zodat je zeker weet dat de reviews eerlijk en betrouwbaar zijn. Op deze pagina van bol kun je bijvoorbeeld eerlijke reviews lezen over het shirt.

De voordelen van een draagshirt / buidelshirt

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het dragen van je kindje in een buidelshirt. Hieronder lees je de meest belangrijke voordelen!

 1. Handen vrij: het leven als kersverse ouder is druk en je komt meestal handen tekort. Het draagshirt zorgt ervoor dat je je handen weer even vrij hebt.
 2. Borstvoeding: je kunt je kindje op iedere gewenste plek discreet voeden, zonder hem/haar eerst uit het draagshirt te halen.
 3. Huid-op-huidcontact: bevordert de emotionele band tussen ouder en kind, reguleert lichaamstemperatuur van baby’s en stimuleert de hechting tussen ouder en kind.
 4. Troosten: onrustige baby’s worden gekalmeerd door een gevoel van comfort en veiligheid, door de nabijheid van zijn ouder en het horen van de hartslag.
 5. Slaapritme reguleren: baby’s slapen doorgaans goed in een buidelshirt en het kan zeker helpen het slaapritme te reguleren.
 6. Gebruiksgemak: een buidelshirt is gemakkelijk aan te doen en uit te trekken, zodat je niet hoeft te stoeien met een draagzak.

Womboo buidelshirt kortingscode

Het buidelshirt kost momenteel €69,95 en is daarmee niet heel goedkoop, waardoor veel ouders op zoek gaan naar een Womboo buidelshirt kortingscode. Helaas is er op dit moment geen kortingscode beschikbaar, maar het is zeker de moeite waard om deze pagina van BOL.com in de gaten te houden. Daarnaast is het goed om te weten dat je de retourkosten zelf moet betalen als je op de eigen website van Womboo bestelt, terwijl dit niet het geval is als je het buidelshirt op BOL.com aanschaft.

Nicole
Scroll naar boven