UITDEELZAKJE – 15x de leukste traktatiezakjes!

Uitdeelzakje

Is je kind binnenkort jarig en ben je alweer op zoek naar de leukste traktatiezakjes? Dan heb je vast al gemerkt dat er heel veel mogelijkheden zijn. Als je kind fan van een bepaalde serie of game is, worden de keuzes al iets meer beperkt. In dit overzicht kun je 15x het leukste uitdeelzakje bekijken! Daarnaast geven we prijstips en informatie over waar je nog meer kunt kijken voor gave traktatiezakjes!

Wat is een uitdeelzakje?

Veel ouders kennen het nog van vroeger: uitdeelzakjes die je in de klas kreeg of tijdens een verjaardagsfeestje/kinderfeestje. In deze traktatiezakjes zaten allerlei snoepjes of kleinigheidjes, zoals pennen/stiften/gummen. Ondanks dat ouders tegenwoordig vaker kiezen voor gezonde traktaties, worden uitdeelzakjes nog heel vaak gebruikt! Gelukkig kun je nog heel veel gave zakjes bestellen van verschillende materialen, zoals plastic of papier.

Wat doe je in een uitdeelzakje?

Vroeger werden traktatiezakjes ook wel snoepzakjes genoemd, omdat deze altijd vol met snoepjes werden gestopt. Tegenwoordig wordt er vaker nagedacht over de inhoud van zo’n uitdeelzakje en kiezen veel ouders voor gezonde snoepjes of snacks, zoals fruit. Daarnaast kiezen ook steeds meer ouders voor een combinatie van een gezonde snack en een kleinigheidje, zoals bijvoorbeeld een fidget toy.

1. Monster traktatie zakjes – cellofaan

De monster uitdeelzakjes zijn razend populair en staan niet voor niks op nummer 1. Deze traktatiezakjes zien er niet alleen leuk en grappig uit, maar zijn ook nog eens erg goedkoop. Een traktatie kan al snel veel geld kosten, dus iedere besparing is er eentje. In totaal zitten er maar liefst 50 uitdeelzakjes in dit pakketje, zodat je ook meteen genoeg zakjes over hebt voor het kinderfeestje of verjaardagsfeest!

De transparante monster traktatiezakjes hebben allemaal een afbeelding van een monster en ze zijn 10×13 centimeter groot. Let altijd goed op de afmetingen van de zakjes, want soms zijn zakjes veel te klein om te vullen. Zoek je handige cellofaanzakjes voor de kindertraktatie? Dan is dit een fijne prijstip! Ook op Ali Express zijn gave monsterzakjes verkrijgbaar, maar deze verschillen in formaat. Let dus goed op!

2. Papieren uitdeelzakjes

Papieren uitdeelzakjes zijn tegenwoordig ook erg gewild en dat heeft onder andere te maken met het feit dat deze zakjes iets milieuvriendelijker zijn. Een andere reden om voor papieren traktatiezakjes te kiezen is het formaat, want ze zijn vaak een stuk groter dan standaard zakjes en er past dus meer in.

Als je graag vrolijke, papieren uitdeelzakjes wilt gaan gebruiken voor het kinderfeestje, is dit een leuke tip! Bovenstaande set betreft 24 zakjes met een afmeting van 21×15 centimeter en zijn volledig recyclebaar.

3. Uitdeelzakjes Jungle

Op MamaGroeit.nl kom je vaker jungle-producten tegen, want er zijn ontzettend veel leuke items verkrijgbaar in dit thema. Daarnaast zijn jungle dieren zeer geliefd onder kinderen en natuurlijk kun je ook kiezen voor gave uitdeelzakjes. In de bovenstaande set zitten maar liefst 24 uitdeelzakjes, met 8 verschillende designs van dieren. Is je kind gek op een krokodil, aap en een tijger? Twijfel dan niet langer en kies voor deze papieren zakjes.

Een leuk voordeel is dat er bij deze set ook nog eens 36 stickers worden meegeleverd met dieren erop, van zo’n 4 centimeter. Met deze gave dierenstickers kun je de zakjes sluiten, zodat de inhoud er niet meteen weer uitvalt. De uitdeelzakjes zijn daarnaast recyclebaar en daarmee een stuk milieuvriendelijker dan plastic zakjes.

4. Minecraft uitdeelzakjes / snoepzakjes

Allereerst willen we even duidelijk maken dat je exact dezelfde Minecraft uitdeelzakjes ook op Ali Express kunt bestellen voor een stuk minder geld. Heb je een grote hoeveelheid zakjes nodig? Dan kan het dus raadzaam zijn om een kijkje te nemen op deze pagina van Ali Express. Momenteel betaal je voor 10 uitdeelzakjes ongeveer €2,00, wat dus veel geld kan besparen wanneer je veel zakjes nodig hebt.

In het bovenstaande setje zitten 12 Minecraft traktatiezakjes, welke perfect geschikt zijn voor kinderfeestjes, traktaties op school en de echte verjaardag. Met een afmeting van 17×25 centimeter is een zakje groot genoeg om te vullen met snoepjes of andere kleinigheidjes.

5. HEMA uitdeelzakjes

HEMA uitdeelzakjes

Als je regelmatig bij HEMA shopt, weet je dat zij genoeg versiering hebben voor allerlei verschillende feestjes. Ook voor de momenten waarop je traktatie-materialen nodig hebt, kun je bij HEMA perfect slagen. Hierboven zie je een setje met uitdeelzakjes in confetti-stijl, welke gemaakt zijn van papier. In het setje zitten acht uitdeelzakjes met een vrolijk design, gemaakt van verantwoord papier.

Kies je voor deze zakjes? Dan draag je bij aan het behoud van bossen over de hele wereld. Een andere goede reden om te kiezen voor HEMA uitdeelzakjes is de prijs, want je betaalt momenteel slechts €1,25 voor acht uitdeelzakjes van 25×15 centimeter.

6. Transparante uitdeelzakjes

Transparante uitdeelzakjes zijn niet alleen onder ouders met kinderen populair, maar worden ook door andere mensen gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk aan bakkers die de zakjes gebruiken voor een zakje pralines of vriendinnen die snoepjes in een zakje stoppen voor tijdens de babyshower. Transparante traktatiezakjes kun je zelf opleuken met bijvoorbeeld stickers, maar je kunt er ook voor zorgen dat de inhoud er lekker feestelijk uitziet, zodat het zakje er zelf ook aantrekkelijk uitziet.

Een voordeel van transparante zakjes is dat deze vaak een stuk goedkoper en groter zijn en daarnaast kun je ook kiezen voor grote hoeveelheden. Hierboven zie je bijvoorbeeld een setje met 100 zakjes van 25×15 centimeter, inclusief twistbandjes om de zakjes dicht te kunnen knopen. Als je de zakjes goed sluit, kun je hierin op een veilige manier voedsel bewaren.

7. Pokémon uitdeelzakjes

Hierboven zie je een leuk pakketje met 8 uitdeelzakjes, welke perfect geschikt zijn voor tijdens een kinderfeestje. Heb je een grotere hoeveelheid zakjes nodig voor een traktatie op school of een groter feestje? Dan heb je al snel een paar setjes nodig. Op Amazon.nl kun je de traktatiezakjes goedkoper vinden, maar ook op Ali Express staan verschillende Pokemon uitdeelzakjes voor minder geld.

Bovenstaande setje is ook verkrijgbaar in een grotere hoeveelheid, maar uiteindelijk betaal je dan een stuk meer dan wanneer je voor Amazon of Ali Express kiest. Met een afmeting van 23×16 centimeter zijn deze zakjes uiteraard groot genoeg om vol te stoppen met presentjes, fruit of snoepjes.

8. PAW Patrol uitdeelzakjes

De televisieserie PAW Patrol is tegenwoordig nog steeds op verschillende plekken te zien en veel kinderen zijn gek op deze superhelden-pups! Als je kindje ook een fan is, kun je natuurlijk kiezen voor deze gave PAW Patrol uitdeelzakjes. In het setje hierboven zitten 8 zakjes, wat meestel genoeg is voor een kinderfeestje. Je kunt ook kiezen voor een setje van 32 zakjes, voor een prijs van ongeveer €9,00. Let op: er zijn aanbieders die €20,00 vragen voor 8 zakjes! Dit is een absurd bedrag en je kunt de zakjes veel goedkoper vinden.

Zoals de meeste standaard uitdeelzakjes hebben deze zakjes een afmeting van 23×16 centimeter, wat een goed formaat is voor kinderfeestjes en traktaties op school. Op deze pagina van bol kun je 16x of 32x uitdeelzakjes vinden, voor het geval je een grotere hoeveelheid nodig hebt.

9. Smiley / emoticon traktatiezakjes

Als je op zoek bent naar vrolijke uitdeelzakjes die veel kinderen hartstikke leuk vinden, kies je voor ‘Smiley’ uitdeelzakjes. Tegenwoordig kom je smileys overal tegen: op Social media, telefoons, computers en ga zo maar door. Iedereen kent deze vrolijke emojis en ze zijn gegarandeerd een succes tijdens traktaties! Met een prijs van €15,99 voor 40 zakjes zijn deze exemplaren ook nog eens zeer betaalbaar.

Als je het traktatiezakje hebt gevuld, kun je hem gemakkelijk dichtplakken met de bijbehorende sticker. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt er ook voor dat de inhoud niet uit het zakje zal vallen. Best handig, want met gemiddeld 23 kinderen in een klas wordt dat al snel een rommeltje. De zakjes kunnen rekenen op positieve reviews van veel tevreden klanten!

10. Unicorn uitdeelzakjes

Hierboven zie je een setje met gave eenhoorn-traktatiezakjes, welke graag gebruikt worden door kinderen die van unicorns houden. Is je kind gek op deze magische dieren, maar is het zakje hierboven niet precies wat je zoekt? Dan kun je gelukkig nog vele andere uitdeelzakjes vinden.

In het setje hierboven zitten 30 uitdeelzakjes, maar je kunt ook voor kleinere hoeveelheden kiezen. Voor een setje van 10 zakjes betaal je €6,95 en voor een setje van 20 €9,95. Wil je liever andere unicorn-uitdfeelzakjes bekijken? Check dan zeker een van de volgende links!

11. Harry Potter uitdeelzakjes

Ondanks dat Harry Potter alweer uit de jaren 90 stamt, is de jonge tovenaar nog zeer populair. De laatste jaren verschijnt er veel gaaf speelgoed, maar ook voor Harry Potter traktatie kun je tegenwoordig goed slagen. Je kunt kiezen uit verschillende designs, maar de animaties doen het momenteel erg goed. In het bovenstaande setje kun je 8 uitdeelzakjes vinden met een afmeting van 16×23 centimeter, wat groot genoeg is voor normale traktaties.

Wist je dat je ook voor complete verjaardagsversiering van Harry Potter kunt kiezen? Denk aan gewone ballonnen, folieballonnen, slingers/vlaggenlijnen, taartdecoratie en nog veel meer. Als je nog genoeg tijd hebt totdat het verjaardagsfeestje begint, raden we je zeker aan om een kijkje op Ali Express te nemen. Heb je minder tijd? Dan kun je ook heel goed slagen bij Amazon.nl

12. Sinterklaas uitdeelzakjes

Vaak kun je rondom de feestdagen weer allerlei Sinterklaas-versiering vinden in de winkels, al wordt dit de laatste jaren steeds minder. Uitdeelzakjes zijn leuk tijdens evenementen, maar ook op school worden er nog steeds zakjes met pepernoten gegeven aan de kinderen. Je kunt momenteel ook kiezen voor papieren Sinterklaas uitdeelzakjes, zoals je hierboven kunt zien. Jammer genoeg is het aanbod erg klein en zijn de zakjes vrij prijzig.

Heb je er slechts tien nodig? Dan is het bovenstaande setje natuurlijk erg leuk. Veel scholen zijn echter op zoek naar grote hoeveelheden uitdeelzakjes en dat gaat aardig in de papieren lopen. Tip: transparante uitdeelzakjes met pepernoten en schuimpjes zien er ook leuk uit! Chinese webshops als Ali Express bieden nagenoeg geen Sinterklaas-artikelen aan, omdat zij dit feest niet vieren.

13. Halloween uitdeelzakjes

Net voordat Sinterklaas in ons land arriveert, vieren we in Nederland steeds vaker Halloween. Ga je mee doen aan een looproute tijdens Halloween? Dan is het natuurlijk erg leuk om snoepzakjes in stijl uit te delen!

Hierboven zie je een setje van 20 cellofaanzakjes met pompoentjes, maar je kunt ook kiezen uit tal van andere uitdeelzakjes. Op deze pagina van Amazon kun je momenteel weer leuke zakjes aanschaffen, zodat je in stijl kunt uitdelen tijdens Halloween! Uiteraard kun je ook op Ali Express terecht voor gave Halloween-versiering en traktatiezakjes, maar let wel goed op de levertijd.

14. Frozen traktatiezakjes – uitdeelzakje

Als je in de gemiddelde kleuterklas kijkt, zul je al snel een Frozen t-shirt of trui spotten, want Anna en Elsa zijn nog lang niet vergeten! Veel kinderfeestjes worden gevierd in het Drozen-thema en daar horen natuurlijk de leukste feestzakjes bij. In het setje hierboven zitten 24 uitdeelzakjes, wat doorgaans genoeg is voor een hele klas. Tip: ook oudere kinderen zijn nog steeds weg van de film Frozen en zijn vaak ook erg blij met dit thema als feestje!

Als je weet dat je kind gek is op Frozen, maar de bovenstaande zakjes niet leuk vindt, kun je ook nog op deze pagina van Amazon kijken. Hier kun je niet alleen traktatiezakjes vinden, maar ook cadeautasjes en andere leuke items.

15. Zeemeermin uitdeelzakje

Als je een echt zeemeerminnen-feest gaat geven, is het hartstikke leuk om bijpassende uitdeelzakjes uit te kiezen. Hierboven zie je een gave set met maar liefst 50 uitdeelzakjes, zodat je in één keer klaar bent voor het kinderfeestje én de traktatie op school. Deze zakjes hebben een afmeting van 27×12 centimeter, wat groot genoeg is voor een traktatie.

Wil je voor het kinderfeestje graag een ander uitdeelzakje of zelfs een cadeautasje? Dan kun je op deze pagina van Amazon kijken. Op deze pagina kun je ontzettend veel gave traktatie-materialen vinden, zoals uitdeelzakjes, cadeautasjes, cadeauboxen, doosjes met staarten en nog veel meer!

Waar koop je uitdeelzakjes?

Als je graag naar fysieke winkels gaat, is het raadzaam om winkels als Action, Kruidvat, Wibra en HEMA te bezoeken, omdat daar soms leuke uitdeelzakjes verkrijgbaar zijn. Bij Action zijn deze bijna altijd voorradig, maar bij de andere winkels verschilt dit per maand én per filiaal. Wil je liever vanuit je luie stoel de traktatie voorbereiden? Dan kun je natuurlijk voor verschillende webshops kiezen. Je bent het minste geld kwijt als je de zakjes aanschaft bij Amazon en Ali Express, maar bij Ali zijn de levertijden vaak een stuk langer.

Waarom kiezen voor een uitdeelzakje?

Op scholen wordt er vaak voor een uitdeelzakje gekozen, omdat je deze van tevoren al kunt voorbereiden. Als je bijvoorbeeld kiest voor het bakken van cakes, zijn deze ’s ochtends vaak al plakkerig als ze de dag ervoor bereid zijn. Voor het gemak kun je dus kiezen voor een uitdeelzakje, maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon erg leuke creaties van maken.

Tijdens kinderfeestjes zie je vaak dat kinderen aan het einde van een feestje een zakje meekrijgen, met bijvoorbeeld een souvenir van het kinderfeestje en een lekkernij. Dit is natuurlijk helemaal niet verplicht, maar zorgt er wel voor dat je het kinderfeestje extra leuk afsluit!

Uitdeelzakje – tips

Wat is er leuker voor kinderen dan een geweldig gevuld uitdeelzakje krijgen na een kinderfeestje? Of een uitdeelzakje krijgen in de klas? Kortom: ook vandaag de dag worden deze zakjes nog zeer gewaardeerd en het is zeker de moeite waard om leuke zakjes aan te schaffen. Het is belangrijk om altijd goed op het formaat van de traktatiezakjes te letten, omdat sommige zakjes niet geschikt zijn voor grotere traktaties. Daarnaast is het ook verstandig om de prijzen goed te checken, want op sommige websites ben je vaak een stuk goedkoper uit.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven