Kraamcadeau tweeling : hier kun je mee voor de dag komen!

kraamcadeau tweeling

Hoera, er is een tweeling geboren! Je wilt graag een passend kraamcadeau geven, maar je hebt geen idee van wat je dan eigenlijk moet geven. Waar maak je de ouders van een tweeling echt blij mee en wat kunnen ze nu echt goed gebruiken? Kraamcadeau tweeling tips: wij geven je in dit artikel tips en ideetjes voor een perfect cadeau!

Het leukste kraamcadeau voor een tweeling, wat is dat?

Wanneer er een tweeling geboren wordt, staat de ouders een drukke en dure tijd te wachten. Ga je op kraambezoek en wil je graag een praktisch kraamcadeau geven? Heel goed! Maar wat hebben ouders van tweelingen nu eigenlijk echt nodig? En wat echt niet? Het leukste kraamcadeau voor een tweeling is voor iedereen anders, maar wij proberen je een eindje op weg te helpen met onze tips!

1. Luiers als kraamcadeau tweeling

Luiers zijn voor ouders een grote kostenpost tijdens de eerste levensjaren van kinderen. Met een tweeling gebruik je natuurlijk dubbel zoveel luiers en daar hebben ouders dan ook nooit genoeg van! Ga je graag voor een praktisch kraamcadeau voor de tweeling? Dan raden wij je aan om Pampers in maat 2 te schenken tijdens de kraamvisite.

Het merk Pampers wordt door bijna alle kinderen goed verdragen en zijn vaak in de aanbieding. De bovenstaande aanbieding is bijna het hele jaar door geldig en verkrijgbaar. Kies in ieder geval niet voor de kleinste maatjes, want daar hebben de meeste ouders al genoeg van ingeslagen!

2. Met liefde gemaakte maaltijd(en)

De eerste weken hebben de ouders geen besef van tijd en zijn ze vooral bezig met het verzorgen van hun kersverse baby’s. Met al dat slaaptekort is het belangrijk dat zij wél iets voedzaams binnenkrijgen, zodat ze deze hectische weken/maanden ongeschonden door kunnen komen. Een zelfgemaakte, gezonde maaltijd is een perfecte tip als kraamcadeau voor de nieuwbakken ouders.

Kraamcadeau tweeling

Naast de gezonde maaltijden mag er natuurlijk ook best iets lekkers bij zitten voor de mama en papa. Denk aan iets lekkers te snacken of een fruitmandje. Voor een combinatie van iets lekkers + gezond fruit kun je hieronder op de link klikken! Je komt dan bij de leukste fruit(en snack)mandjes van Greetz terecht!

3. Tweeling romper als kraamcadeau tweeling

Normaal gesproken zijn we niet heel erg fan voor kleertjes als kraamcadeau, omdat de smaak van iedere ouder anders is. Ook krijgen ouders vaak bergen met kleding, waardoor de helft ongebruikt in de kast blijft liggen. Toch maken we voor het kraamcadeau voor een tweeling een uitzondering!

Waarom? De rompertjes zijn té schattig om niet te geven! Hierboven kun je een voorbeeld bekijken van tweeling rompers, maar er zijn nog veel meer rompers met allerhande teksten verkrijgbaar in diverse maten. Tip: koop de rompers niet in de kleinste maat, want daarvan hebben de ouders vaak al genoeg aangeschaft.

4. Pampers billendoekjes voor alle poepluiers x2!

Er gaan honderden luiers doorheen wanneer ouders een tweeling hebben gekregen, maar ook billendoekjes zijn bijna niet aan te slepen de eerste maanden! Bovenstaande aanbieding is een leuke tip om als kraamcadeau te geven aan de ouders van de tweeling! Met dit kraamcadeau kunnen ze wel weer eventjes vooruit!

Veel kraamvisite kiest voor Zwitsal billendoekjes, maar deze raden wij af als kraamcadeau. Niet iedere baby kan tegen de lotiondoekjes van dit merk en het is zonde om de doekjes ongebruikt te laten liggen. Heb je een groter budget of willen jullie een gezamenlijk kraamcadeau geven? Kies dan voor pampers luiers + billendoekjes!

5. Mijlpaalkaarten als kraamcadeau tweeling

Mijlpaalkaarten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en tegenwoordig kun je deze ook aanschaffen voor tweelingen. In deze set vind je ontzettend leuke kaarten met bijzondere mijlpalen, zodat de ouders alle belangrijke momenten op een leuke manier vast kunnen leggen. Na een jaar hebben ze een mooi overzicht gemaakt van de groei en ontwikkeling van hun kindjes. In de set zitten 32 kaarten met verschillende mijlpalen.

6. MAILEG tweeling babymuisjes

MAILEG muisjes zijn al zeer lang een populair kraamcadeau, maar ook op verjaardagen worden deze muisjes vaak cadeau gegeven. Je kunt MAILEG muisjes als eenling kraamcadeau geven, maar zoals je hierboven kunt zien bestaat er ook een setje voor tweelingen (en zelfs drielingen!).

Is er nog een grote broer of zus in het gezin? Dan kun je ervoor kiezen om ook voor hem/haar een passend muisje te bestellen. MAILEG muizen zijn een bewuste en duurzame keus als kraamcadeau. Wil je meer duurzame kraamcadeaus bekijken die niet specifiek voor een tweeling is bedoeld? >> Duurzaam kraamcadeau artikel lezen.

7. Cadeaubonnen als kraamcadeau tweeling zijn ook populair

Soms heb je absoluut geen idee van wat kersverse ouders leuk vinden of wat hun interesses zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het om een collega gaat die net bevallen is of een ver familielid. Wil je wel graag een nuttig kraamcadeau geven? Dan raden wij de VVVCadeaukaart aan. Deze speciale cadeaubon is op vele plekken te besteden, zodat hij altijd uitgegeven wordt aan nuttige producten.

Lees ook: dit zijn de mooiste mijlpaaldekens!

Het is natuurlijk wel leuk om de cadeaukaart in een mooie felicitatiekaart te stoppen. Wil je alles graag online regelen? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen op deze pagina van Greetz, waar ze ook VVV kaarten aanbieden. Op de website kun je vervolgens een mooie geboortekaart uitkiezen, zodat je alles in één keer in huis hebt. Cadeaubonnen zijn vanaf €20,00 verkrijgbaar.

8. Een persoonlijke tegoedbon als kraamcadeau

Na een paar weken zitten de kersverse ouders er misschien een beetje doorheen en daar kom jij om de hoek! Tijdens de kraamvisite heb je namelijk een persoonlijke tegoedbon gegeven, waarop een avondje “oppas-tegoed” staat. Dit gebaar is natuurlijk vooral geschikt voor wanneer je de kersverse ouders goed kent en bereid bent op te passen.

Zo’n persoonlijke tegoedbon hoeft niet perse een avond/middagje oppassen te zijn, maar kan natuurlijk ook een middag samen weg zijn naar een spa of een uitgebreide lunch. Laat je fantasie op de vrije loop en maak een tegoedbon voor je vriendin die wel wat ontspanning kan gebruiken! Voor de partner kan er natuurlijk ook een bon gemaakt worden.

9. Gepersonaliseerd kraamcadeau tweeling bij YourSurprise

kraamcadeau tweeling

Van gepersonaliseerd geboortekussen tot een schattige knuffel: bij YourSurprise kun je heel veel leuke items vinden die je kunt laten personaliseren. Denk aan mijlpaaldekens, bestek, knuffels, speentjes, badjasjes en zelfs Koeka dekentjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of YourSurprise biedt het aan! Voor allerlei gepersonaliseerde items kun je altijd bij deze webwinkel terecht.

Hierboven zie je het geboortekussen, maar dat vindt niet iedereen even handig. Bij een tweeling adviseren we om een praktisch cadeau te geven, zoals bestek, kleding of een leuk en mooi voorleesboek!

Tips voor een origineel kraamcadeau tweeling

Natuurlijk wil je een leuk en origineel kraamcadeau geven wanneer je vriendin, collega of familielid net is bevallen. Veel kersverse ouders worden overladen met kleding, knuffels en andere cadeautjes die zij misschien niet zo heel leuk vinden. Resultaat: de ongebruikte cadeautjes blijven in de kast liggen en belanden later in de vuilnisbak. Zonde!

In deze lijst heb je een aantal leuke kraamcadeautjes kunnen bekijken die gewaardeerd worden door moeders van tweelingen. Vooral de luiers, luierdoekjes en cadeaubonnen komen de eerste weken goed van pas! Ook worden de gepersonaliseerde kraamcadeaus altijd zeer op prijs gesteld! Zo’n cadeau is iets dat ouders lang bewaren.

Pluche knuffels worden vaak niet erg op prijs gesteld, omdat deze veelvuldig worden gegeven. Wil je toch heel graag een knuffel geven? Kies dan voor een combinatie van een knuffel + activiteiten! V-Tech en Fisher Price bieden erg leuke knuffels aan, welke verschillende activiteiten bevatten. Let dan wel op de leeftijd!

Duurzaam kraamcadeau geven?

Veel mensen zijn steeds meer bezig met het milieu en kiezen ook steeds vaker voor duurzame producten. Wil je graag een duurzaam kraamcadeau geven? Dan raden we je aan om ons andere artikel door te nemen. Hierin staan allerlei leuke, duurzame tips voor de leukste kraamcadeaus! Let wel op: dit artikel is geschreven voor cadeaus in het algemeen, niet specifiek voor tweelingen.

Leestips voor de naderende feestdagen

December staat op het punt te beginnen, wat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. Op MamaGroeit besteden wij hier aandacht aan en natuurlijk hebben we een aantal handige artikelen geschreven. Ben je nog volop bezig met het verzamelen van cadeautjes of versiering? Hieronder vind je een aantal leestips!

Sinterklaas

Kerst

Cadeau-artikelen

Nicole
Scroll naar boven