Fietskussentje – 8x beste bagagedragerkussen!

Fietskussentje

Is je kind het fietsstoeltje ontgroeid, maar gaat hij geregeld achterop de bagagedrager mee? Dan kun je kiezen voor een fietskussentje, zodat je kind een stuk comfortabeler meerijdt. Deze fietskussens voor achterop de bagagedrager zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en in dit artikel zie je de meest populaire exemplaren + budget tips!

Wat is een fietskussentje?

Een fietskussentje is een handig hulpmiddel om de fietstochtjes een stuk comfortabeler te maken voor de passagier op de bagagedrager. De meeste bagagedragerkussens worden gemaakt van schuimrubber en bevatten een waterafstotende hoes. De meeste fietskussens worden vastgemaakt door middel van tie wraps, maar er bestaan ook varianten die je vastmaakt met gespen.

Waarom kiezen voor een fietskussentje?

Op een gegeven moment is je kind echt te groot geworden voor een fietsstoeltje. Wilt hij toch nog af en toe mee achterop de bagagedrager? Dan is dat een stuk comfortabeler met een fietskussentje. Deze kussentjes voor op de bagagedrager zijn gemakkelijk te bevestigen en zijn daarnaast ook nog eens zeer betaalbaar. Bekijk hieronder de meest populaire en beste fietskussentjes voor een comfortabele fietstocht met je kind!

1. Fietskussen – complete set

Deze set is perfect voor mensen die kinderen op de bagagedrager willen vervoeren, maar toch nog enige ondersteuning erbij willen. Het fietskussentje past op iedere bagagedrager en zorgt ervoor dat je kindje lekker kan zitten. De rugsteun zorgt ervoor dat je kindje steun heeft en niet van de fiets af zal vallen. Het bagagedragerkussen wordt gemaakt van polyester en kan bevestigd worden door middel van tie wraps, welke meegeleverd worden.

2. Bagagedrager fietskussen

Ook met dit fietskussen voor achterop kan je kindje heerlijk zitten, zonder pijn van de bagagedrager te ervaren. Je kunt dit fietskussentje bevestigen door middel van riempjes en hij past op bijna iedere bagagedrager. Let op: sommige elektrische fietsen hebben een kleinere bagagedrager en dan bestaat de kans dat het fietskussentje niet past.

Dit fietskussen is waterafstotend, zoals de meeste fietskussentjes. Een groot voordeel is dat dit kussentje niet te zacht is, zodat je kind ook echt comfortabel kan zitten. Sommige kussentjes zijn zo zacht en dun, dat je de bagagedrager er alsnog heen voelt. Door de elasticiteit van de riempjes is het niet nodig om de riempjes te verstellen.

3. Niet Verkeerd bagagedragerkussen

Een heerlijk zacht kussen voor op de bagagedrager aanschaffen voor je kind, welke ook nog eens veel positieve reviews krijgt? Dan kun je voor het fietskussentje van ‘Niet Verkeerd’ kiezen. Dit fietskussentje is niet alleen heel prettig geprijsd, maar ook nog eenvoudig te bevestigen door middel van tie wraps. Dit fietskussen voor op de bagagedrager is gemaakt van polyester en heeft een afmeting van 32 x 15 x 5 centimes.

4. Urban Proof bagagedrager kussen

Bij het merk Urban Proof kun je terecht voor verschillende fietskussentjes, zodat je niet gebonden bent aan een zwart exemplaar. Dit zachte kussen voor op de bagagedrager is waterproof en zorgt ervoor dat je lekker kunt zitten. Met een lengte van 34 centimeter past hij op bijna iedere bagagedrager. Je bevestigt dit fietskussentje door middel van tie wraps en het kussen is uitneembaar.

5. Niet Verkeerd Bagagedragerkussen Fat

In dit overzicht heb je al een populair exemplaar gezien van het merk Niet Verkeerd, maar ook de ‘Fat’ variant is erg populair. Uiteraard is ook dit fietskussentje waterdicht, zodat je kind geen natte broek heeft na een regenbuitje. Zoals bij de meeste fietskussentjes het geval is, bevestig je dit kussen door middel van tie wraps. Met een afmeting van 28 x 14 centimeter is dit bagagedrager kussen ook geschikt voor de meeste e-bikes.

6. Lynx fietskussentje

Het Lynx fietskussentje is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, en gemaakt van polyester. Een groot verschil is dat je dit fietskussentje bevestigt door middel van gespen, wat veel klanten een groot voordeel vinden. De schuimvulling is zacht, maar voelt toch heel stevig aan en zorgt voor een goede schokabsorptie.

7. Hooodie bagagedrager kussen

De termen ‘comfortabel’ en ‘bagagedrager’ passen niet echt bij elkaar, maar gelukkig brengt een fietskussentje verlichting. Het Hooodie Cushie fietskussen is erg populair en zorgt ervoor dat je een stuk comfortabeler op een bagagedrager kunt zitten. Je maakt dit bagagedrager kussen vast met klittenband, zodat je het kussentje gemakkelijk kunt monteren en kunt verwijderen.

Het Hooodie Cushie bagagedragerkusser is verkrijgbaar in heel veel verschillende designs, zodat de kans groot is dat er een leuk exemplaar voor je tussen zit. Een klein minpunt is dat deze kussentjes iets prijziger zijn dan andere merken, maar hier krijg je wel een fijn kussentje voor terug.

8. Lastpak fietskussentje

Ook de bagagedragerkussens van het merk Lastpak zijn te leuk om niet te noemen in dit artikel. Laat jezelf niet afschrikken door de prijs, want het gaat hier om een duo-pak, zodat je de fietskussentjes kunt afwisselen. Heb je twee kussentjes nog voor achterop de bagagedrager? Dan ben je met deze koop in een keer klaar. Bij de Lastpak fietskussen krijg je tie wraps meegeleverd, zodat je deze eenvoudig kunt bevestigen.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een fietskussentje?

De meeste fietskussentjes lijken heel erg op elkaar. Het zijn langwerpige kussens, met ongeveer dezelfde afmetingen die op de meeste bagagedragers passen. Hieronder lees je waarop je moet letten wanneer je een fietskussen gaat aanschaffen.

Afmetingen van het fietskussen

Let goed op de maat van het fietskussen dat je gaat aanschaffen! Heb je een e-bike? Dan kan het zijn dat de standaard kussentjes niet passen. De meeste standaard kussentjes passen wel op de bagagedragers van normale fietsen.

Hoes waterafstotend of niet?

Ondanks dat de meeste fietskussentjes waterafstotend zijn, is dit niet altijd het geval. Wil je het kussen op je fiets laten zitten? Dan is het handig als het kussentje waterafstotend is, zodat de passagier geen natte billen heeft na een regenbui.

Reviews van andere klanten

Uit de reviews van een product kun je heel veel informatie halen over de kwaliteit van een product. Ga je een product aanschaffen? Lees dan altijd de reviews, zodat je weet wat de ervaringen zijn van mensen die het kussen eerder hebben gekocht. Deze tip geld uiteraard voor ieder product!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven