Kinderhelm scooter – verplicht & veilig

Kinderhelm scooter

Vanaf 1 januari 2023 bestaat er een helmplicht voor snorfietsers en hun passagiers. Veel ouders maakten al voor de helmplicht gebruik van een kinderhelm op de scooter op snorfiets, maar er zijn nog genoeg ouders die op zoek zijn naar de beste kinderhelm. In dit artikel kun je een overzicht bekijken met geschikte, veilige kinderhelmen in 2023. Kinderhelm scooter: overzicht & budget tips voor ouders.

Kinderhelm scooter & snorfiets verplicht januari 2023

Er geldt al langere tijd een helmplicht voor scooterrijders en hun passagiers, maar ook snorfietsers moeten vanaf 1 januari 2023 een helm dragen. Draag je geen goedgekeurde, geschikte helm op de snorfiets? Dan levert dit een bekeuring op van €100,00, + €9,00 administratiekosten. Een bekeuring krijgen is heel vervelend, maar blijvend hoofdletsel (of erger) oplopen tijdens een val is nog veel erger.

Kies dus niet alleen vanwege de regels voor een geschikte kinderhelm, maar voor de veiligheid van je kind. Wist je dat kinderen jonger dan 8 jaar ook een veilige zitplaats moeten hebben met steun aan de rug, handen en voeten? Een kinderstoeltje op een fiets is hiervan een goed voorbeeld, maar ook voor scooters bestaan er handige zitjes (bol).

Beste kinderhelm scooter & snorfiets van dit moment

Op dit moment is er een aardige run op kinderhelmen en normale helmen, omdat de nieuwe helmplicht nog maar net is ingegaan. Heb je nog geen helm in huis? Dan betaal je op dit moment een stuk meer dan een half jaar geleden en op dit moment zijn veel helmen zelfs uitverkocht.

In dit overzicht laten we de meest populaire, beste kinderhelmen zien, zodat je een goede keus kunt maken. Ook vind je verschillende budget tips en nuttige informatie over kinderhelmen. Lees verderop in het artikel bijvoorbeeld meer over de eisen die gesteld worden aan een kinderhelm.

1. LS2 Funny – kinderhelm scooter

Wanneer je voor de LS2 Funny kinderhelm kiest, haal je een ECE 22.05 goedgekeurde helm in huis, welke geschikt is voor op de openbare weg. De kinderhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat er voor iedereen wel een geschikte helm tussen zit. Deze helmen hebben een lang en helder vizier en zijn voorzien van een HPTT buitenschaal. De binnenvoering is ademend en uitneembaar, zodat je de voering kunt wassen.

Het vizier is krasvrij en de helm weegt slechts +/- 800 gram. Let altijd op het gewicht van een helm, want kinderhelmen moeten niet te zwaar zijn. Je maakt de helm gemakkelijk vast door middel van een kinband snelsluiting, zodat je binnen no-time veilig de weg op kunt samen!

2. BHR 817 kinderhelm scooter & snorfiets

De BHR 816 kinderhelm voor op de scooter, snorfiets en motor is razend populair en ziet er erg hip uit. Er zit wel een nadeel aan deze kinderhelm, want hij is in vergelijking met andere helmen een stuk prijziger. Deze kinderhelm is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en heeft een extern vizier.

De schaal van de kinderhelm is gemaakt van polycarbonaat en uiteraard is de helm ECE gekeurd, zodat je op een veilige manier de weg op kunt. De anti-allergische binnenkant van de helm is uitneembaar en kan zo nu en dan gewassen worden. Met een gewicht van 750 gram is deze kinderhelm net iets lichter dan het exemplaar hierboven, maar het verschilt niet veel van elkaar.

3. VINZ Cabot kinderhelm – budget tip

Ga je voor een superstoere, veilige kinderhelm voor op de snorfiets of scooter? Of ga je voor stoer & schattig in één? De bovenstaande VINZ Cabot kinderhelm is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan de lichtroze gecombineerd met zwart/grijs ook erg gaaf is! Ook deze kinderhelmen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en drie verschillende maten.

VINZ Cabot kinderhelmen hebben een ECE 22.05 keurmerk, zodat je op een veilige manier de weg op kunt met je kind. Deze helm is een stukje zwaarder dan de andere varianten met 1,25 kg, maar nog steeds goed te dragen door kinderen. Een groot voordeel is uiteraard de prijs, want je bent een paar tientjes goedkoper uit dan bij andere helmen.

4. Vito Moda jethelm – kinderhelm scooter

Ook met de kinderhelm/jethelm van Vito Moda kun je veilig de weg op met je kind. Deze helmen zijn onder volwassenen al erg populair en je kunt nu ook de kinderversie ‘Bambino’ aanschaffen, met extra kleine maten voor kinderen.

Deze helmen hebben een zeer goede pasvorm en zien er stijlvol uit. Let op: deze helm is minder geschikt voor hogere snelheden, dus beter geschikt voor op de scooter/snorfiets/brommer. Deze helm is ECE 22.06 goedgekeurd en mag dus op de openbare weg gebruikt worden. De oorpads zijn uitneembaar en mogen gewassen worden.

5. MT Thunder kinderhelm

Deze stoere MT Thunder kinderhelm voor op de scooter of snorfiets is perfect geschikt voor kids die van stoere helmen houden. Met een prijs van nog geen €80,00 kost hij ongeveer even veel als de andere helmen en ook dit exemplaar is voorzien van een ECE 22.05 goedkeuring. Let altijd op deze keuring, want anders is de helm misschien niet veilig genoeg en kun je nog een bekeuring krijgen.

Deze helm is heel licht van gewicht, bevat een antikras vizier en heeft een luxe luchtventilatie systeem. Je kunt de binnenvoering gemakkelijk verwijderen en wassen, zodat de helm lekker schoon blijft. Door middel van de kinband sluiting maak je de helm eenvoudig vast. Deze MT Thunder helmen zijn verkrijgbaar in de kindermaten S, M en L.

Helmplicht snorfiets 1 januari 2023

Sinds 2022 worden Nederlanders al gewezen op de nieuwe helmplicht voor snorfietsers vanaf 1 januari 2023. De helmplicht geldt niet alleen voor degene die de snorfiets bestuurd, maar ook voor de passagier. Er is gekozen voor deze helmplicht om het aantal doden en gewonden in het verkeer drastisch omlaag te brengen. Ondanks dat een snorfiets maar 25 km per uur mag rijden, kun je zwaar letsel oplopen wanneer je een ongeluk krijgt.

 Draag je geen goedgekeurde helm en word je vanaf 1 januari 2023 aangehouden? Dan kun je rekenen op een boete van €100,00, exclusief €9,00 administratiekosten. De helmplicht is inmiddels ingegaan en het is duidelijk dat de politie volop aan het handhaven is. Zorg voor een veilige rit en schaf een veilige helm aan voor jezelf en je kind.

Welke scooterhelm is goedgekeurd?

Veel ouders kiezen er terecht voor om hun kindje een fietshelm te laten dragen op de fiets, maar let op! Een kinderfietshelm is niet geschikt voor de snorfiets! Je kunt een goedgekeurde snorfietshelm herkennen aan een cirkeltje met de hoofdletter E. Achter deze letter staat een cijfer, welke een EU-land vertegenwoordigd. Nederlandse, goedgekeurde helmen bevatten het cijfer 4.

Snorfiets helm kopen

Heb je al een goedgekeurde helm voor je kind aangeschaft vóór de helmplicht? Dan is het goed om te weten dat je er als ouder vanaf 1 januari 2023 ook een moet dragen. Momenteel zijn snorfiets helmen slecht verkrijgbaar, omdat heel veel mensen hebben gewacht met het aanschaffen tot januari. Wil je graag voor jezelf een goedgekeurde, veilige snorfiets helm aanschaffen? Je vindt ze op deze pagina van bol

Hoe zeker is de helmplicht?

In 2022 was lang niet iedereen overtuigd van de helmplicht, maar inmiddels is het definitief: op snorfietsen moet je een goedgekeurde helm dragen. Stel het aanschaffen van een goede, veilige helm niet uit, want deze plicht zal niet meer verdwijnen.

Eisen snorfietshelm

Heb je een mooie snorfietshelm gevonden, maar twijfel je of deze aan de eisen van de Nederlandse overheid voldoen? Dit is gemakkelijk te checken. Een helm moet in Nederland een ECE-05 of ECE-06 keurmerk hebben. Een goedgekeurde speedpelec-helm (NTA-8776) voldoet ook.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven