Feiten & Fabels over zwanger worden 2021

Feiten & Fabels

In de maanden voordat ik zwanger werd, heb ik veel informatie gelezen over alles omtrent zwanger worden, de zwangerschap en natuurlijk de bevalling. Ik deel de Feiten & Fabels over zwanger worden die mij zijn bijgebleven.

Fabels

Meerdere keren per dag seks hebben zorgt snel voor een zwangerschap. Nee, je bent het meest vruchtbaar op bepaalde dagen. Men zegt zelfs dat het beter is seks te hebben om de dag, zodat de kwaliteit van het sperma optimaal blijft.

Niet vruchtbaar zijn tijdens de borstvoedingsperiode. Het is algemeen bekend dat de menstruatie wat langer op zich kan laten wachten, wanneer je jouw kindje borstvoeding geeft. Dit is echter geen zekerheid dat er geen eisprong plaats kan vinden! Je kunt dus gewoon zwanger worden tijdens de borstvoedingsperiode.

Een orgasme hebben om zwanger te raken. Dit is ook een fabel. Tijdens een orgasme kunnen de zaadjes wel sneller naar de eindbestemming worden geleid, maar het is zeker geen vereiste om zwanger te raken. Voor een eventuele bevruchting heeft het ook geen voordelen.

Edelstenen vergroten de kans op een zwangerschap. Als dit jou helpt om positiever naar de situatie te kijken, dan is het prima. Het is echter nooit bewezen dat edelstenen een positieve invloed hebben op het ontstaan van een zwangerschap.

Vroeg in de cyclus gemeenschap hebben voor een jongetje. Er is nooit bewezen dat dit zo is. Jongenszaadjes zwemmen wel sneller, maar ze leven wel korter dan de meisjeszaadjes.

Door het lange gebruik van anticonceptie duurt het langer om zwanger te worden. Ook dit is niet bewezen. Er zijn genoeg verhalen van vrouwen die na de eerste menstruatie na lang pilgebruik direct zwanger waren.

Fietsen is niet goed voor de zaadcellen. In theorie zou de warmte kunnen zorgen voor een mindere kwaliteit zaadcellen, maar dit is alleen wanneer er urenlang wordt gefietst.

Je hebt maar twee vruchtbare dagen per maand. Als je mijn artikel over de ovulatie hebt gelezen, weet je dat er meerdere dagen zijn per cyclus waarop je vruchtbaar bent.

Seks tijdens de menstruatie kan geen zwangerschap veroorzaken. Ook al is het erg onwaarschijnlijk, het is niet onmogelijk. Je kunt namelijk net na de menstruatie een eisprong hebben. Dit kan het geval zijn wanneer je een erg korte cyclus hebt.

Elke vrouw heeft een ovulatie op de veertiende dag. Elke vrouw is anders. Sommige hebben een lange cyclus, sommige een korte. De eisprong is altijd veertien dagen voor de menstruatie. Heb je een lange cyclus van bijvoorbeeld veertig dagen? Dan zou je in theorie jouw eisprong kunnen verwachten op dag 26.

Met de benen in de lucht! De zaadjes van een man hebben maar één doel, een eitje bevruchten. Het kan geen kwaad, maar het is nooit bewezen dat het helpt om je benen in de lucht te houden na de gemeenschap. Het kan natuurlijk ook geen kwaad, wellicht helpt de zwaartekracht (-;

Wachten totdat de lichaamstemperatuur stijgt. De stijging van de temperatuur doet zich voor na de eisprong. Je verkleint je kansen op een zwangerschap als je wacht tot de stijging van de lichaamstemperatuur.

Over- of ondergewicht is geen probleem. Sowieso is het fijn om gezond een zwangerschap in te gaan. Het creëren van een kindje is niet niks. Qua zwanger worden is het beter om een gezond BMI te hebben, zodat de kans op een gezonde zwangerschap vergroot wordt.

Oesters zorgen voor een betere vruchtbaarheid. Het enige wat oesters kunnen doen, is jouw libido verhogen. Ze dragen verder niets bij aan de vruchtbaarheid.

Pillen om de kwaliteit van zaadcellen te verbeteren. Tegenwoordig is bijna overal een pilletje voor, dus ook een pil om het zaad te verbeteren. Toch is dit niet bewezen en kunnen er zelfs schadelijke stoffen in zitten! Een compleet voedingssupplement is een stuk verstandiger.

Er zijn wel websites met supplementen die een goede invloed hebben op de gezondheid en de vruchtbaarheid, voor zowel mannen als vrouwen. Bekijk het onderstaande artikel.

>> Gezond zwanger worden met OvaBalance


Feiten over zwanger worden

Een goede mondhygiëne is belangrijk. Dit is zeker belangrijk. Bij vruchtbaarheidsbehandelingen zag men meer vrouwen met tand- en of tandvleesproblemen en ontstekingen. Ook heb je met een slecht gebit een hogere kans op een vroeggeboorte.

Ongezond eten is niet handig. Om je hele hormoonhuishouding op peil te houden, is het belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Een hoog cholesterolgehalte zorgt bijvoorbeeld ook voor een grotere kans op het uitblijven van een zwangerschap.

Roken kan ervoor zorgen dat een zwangerschap uitblijft. Ongeveer 13% van de vrouwen die minder vruchtbaar zijn roken. Roken tijdens de zwangerschap is sowieso ongezond, dus probeer te stoppen tijdens het zwanger (proberen te) worden.

Glijmiddel en speeksel. Speeksel is zaaddodend. In glijmiddel zitten vaak ook zaaddodende middelen. Wil je toch graag glijmiddel gebruiken? Kijk dan hier voor een glijmiddel dat wel geschikt is voor stellen met een kinderwens.

De leeftijd zorgt voor een mindere vruchtbaarheid. Dit is wetenschappelijk bewezen. Ben je 35+, dan is jouw kans op een zwangerschap nog maar 10% per cyclus. Bij mannen worden de zaadcellen na hun 45e minder gezond. Ook neemt de kans toe op aangeboren afwijkingen en/of een miskraam.

Een onregelmatige cyclus zorgt minder snel voor een zwangerschap. Ook dit is correct. Als je niet weet wanneer je vruchtbaar bent, is de kans op een zwangerschap kleiner. Ook heeft een eicel de tijd nodig om goed te rijpen. Als je een snelle eisprong hebt (na jouw laatste menstruatie), kan het zijn dat de eicel van slechte kwaliteit is.

Lees ook: