Rietjesbeker: 10x de beste bekers met rietje voor je baby!

Beste rietjesbeker

Is je kindje toe aan de volgende stap en vraag je je af welke beker de beste is voor je baby of peuter? In dit artikel kun je 10x de beste rietjesbeker bekijken en meer informatie lezen over dit type beker. Is een rietjesbeker of een tuitbeker beter voor je kind? En welke rietjesbeker lekt niet? Kortom: je vindt alle informatie die je nodig hebt om de beste drinkbeker met rietje voor je kindje aan te schaffen + budget tips!

Wat is een rietjesbeker?

Een rietjesbeker is niet meer dan een oefenbeker/drinkbeker voor je kindje met een rietje. Dit rietje zit vast aan de fles, zodat je hem niet steeds kwijt bent en dat is een fijn voordeel. De meeste rietjesbekers zijn antilekbekers, wat ook gelijk één van de redenen is dat ouders voor zo’n oefenbeker kiezen. Daarnaast helpt een rietjesbeker ook om de motoriek van de mond verder te ontwikkelen en de zuigreflex (fles) af te leren.

Vanaf welke leeftijd een rietjesbeker?

De meeste merken adviseren om te beginnen met een rietjesbeker vanaf de leeftijd van zo’n twaalf maanden. Let wel op, want dit zijn altijd indicaties. Het ene kind is al veel sneller toe aan de volgende stap dan de ander en het is dus niet vreemd als jouw kindje een stuk later (of vroeger) is. De meeste ouders beginnen rond de leeftijd van 12 maanden met een rietjesbeker of tuitbeker.

Waarom een rietjesbeker aanschaffen?

Om het melkgebit van je kindje te beschermen raden verschillende instanties aan om rond de leeftijd van 1 jaar te stoppen met de fles, wat ook de leeftijd is dat de meeste ouders overstappen van de melkfles naar normaal drinken. Na de normale fles kun je kiezen voor verschillende oefenbekers, zoals rietjes- of tuitbekers. Veel ouders kiezen voor een tuitbeker, maar de rietjesbeker is ook heel populair. Je kindje moet druk zetten om het drinken eruit te krijgen, zodat hij niet constant lekt.

Wat is de beste rietjesbeker?

Er zijn veel verschillende rietjesbekers te vinden en misschien heb je geen idee van welke oefenbeker nu eigenlijk de beste is. Hieronder kun je 10x de meest populaire en beste rietjesbekers bekijken, zodat de keus een stuk makkelijker wordt. Na deze lijst kun je nog meer informatie lezen over deze oefenbekers!

Philips Avent rietjesbeker

1. Philips Avent rietjesbeker – verschillende kleuren

De rietjesbekers van het merk Philips Avent zijn momenteel het meest populair. Dit merk biedt verschillende flessen aan voor pasgeboren baby’s tot aan flessen voor peuters. Hierboven zie je de meest populaire rietjesbeker met handvatten (200ml), maar je kunt deze oefenbekers ook aanschaffen zonder handvatten en met een inhoud van 300ml. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleurtjes, zoals roze en paars.

Deze SCF796 drinkbeker heeft een buigbaar rietjes dat voorgevormd is, wat ideaal is voor peuters vanaf 9 maanden oud. Daarnaast bevat de fles ook een handig afsluitventiel, dat knoeien voorkomt. Deze oefenbekers mogen in de magnetron, maar het deksel is hiervoor niet geschikt! Let hier dus goed op wanneer je wat melk voor je kindje gaat opwarmen. Ook is het handig om even te roeren na het opwarmen, om hete plekken te voorkomen.

Door het drinken uit deze oefenbeker worden de mondspieren van je kindje getraind en draag je tegelijkertijd bij aan een goede ontwikkeling van de mond. Zoals je mag verwachten zijn de drinkbekers van Avent vrij van schadelijke stoffen, zodat je je kindje op een veilige manier kunt laten drinken.

Hier kun je alle oefenbekers met rietje van Philips Avent bekijken bij bol

Avent rietjesbeker vervangset
Voor deze oefenbekers zijn speciale vervangsetjes verkrijgbaar, zodat je niet steeds een nieuwe beker hoeft aan te schaffen. Op dit moment is de online verkrijgbaarheid karig, maar in de meeste drogisterijen kun je hiervoor terecht. Je kunt ook altijd de actuele voorraad op BOL.com bekijken.

Bekijk hier de actuele voorraad voor de rietjesbeker vervangset bij bol

Oefenbeker van Skip Hop Zoo

2. Skip Hop rietjesbeker

De Skip Hop Zoo rietjesbeker is ook erg geliefd onder ouders en de uitstraling van deze bekers is natuurlijk ook erg leuk! Hierboven zie je een voorbeeld van een van de flesjes, maar er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Denk aan oefenbekers met lama’s, aapjes, koeien, eenhoorns enzovoort. Het merk biedt daarnaast ook een RVS drinkbeker met rietje aan, maar deze kun je verderop in het artikel bekijken.

De drinkfles van Skip Hop is van hard kunststof gemaakt en vrij van giftige stoffen als BPA, PVC en ftalaten. In Nederland mogen er geen producten verkocht worden met deze stoffen, maar het blijft belangrijk om hierop te letten. Een voordeel van deze beker is dat je hem in de wasmachine mag reinigen, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Ook de inhoud van de fles (350ml) is een groot voordeel, want je hebt dus lang plezier van je aankoop!

Het rietje van de beker is flexibel en je krijgt bij deze beker ook een reserve rietje! Veel ouders geven aan dat dit één van de weinige drinkbekers is die écht niet lekt en dat is natuurlijk precies wat je zoekt!

Bekijk hier alle Skip Hop Zoo drinkbekers met rietje bij bol

Nuby Flip It oefenbeker met rietje

3. Nuby Flip It rietje

Ook de Nuby Flip It drinkbeker met rietje kom je vaak tegen wanneer je op zoek gaat naar de beste rietjesbeker. Ouders zijn gék op deze oefenbeker en hij is dan ook erg fijn. Een fijn voordeel van deze oefenbeker is dat hij verkrijgbaar is in verschillende modellen, kleuren en designs. Ook kun je kiezen uit Flip It bekers met of zonder handvatten en er zijn bekers met verschillende inhoud verkrijgbaar.

Valt de beker om? Geen zorgen, want hij lekt niet. In het rietje zit een ingebouwd ventiel dat alleen drinken doorlaat wanneer je kindje eraan zuigt. Ook bevat de dop een kliksysteem, zodat je zeker weet dat de drinkbeker goed dicht zit. Je kunt de dop over het rietje heen doen, zodat hij schoon blijft wanneer je kindje niet drinkt. Dit is overigens bij de meeste rietjesbekers het geval en dat is een groot pluspunt. Je kunt de Flip It gebruiken vanaf ongeveer 6 maanden.

Bekijk hier alle Nuby Flip It bekers bij bol

Nuby vervangrietjes
Veel merken adviseren om bekers (of flessenspenen e.d.) na een aantal maanden te vervangen. Vind je het ook zo zonde om een goede beker weg te gooien, omdat het rietje aan vervanging toe is? Nuby biedt vervangrietjes aan, zodat dit probleem tot het verleden behoort. Dit setje beat een reinigingsborstel, een siliconen rietjes, een lang stro en een extender.

Bekijk de Nuby vervangrietjes hier bij bol

Munchkin drinkbeker met rietje

4. Munchkin rietjesbeker

De meeste oefenbekers met rietje voor peuters hebben allerlei opdrukken en tierelantijntjes, maar niet iedereen is daar gek op. De Munchkin rietjesbeker is een basic beker die precies doet wat hij moet doen en eenvoudig te reinigen is. Je kunt het rietje openvouwen en reinigen! Daarnaast is de kunststof beker vrij van BPA, zodat je kleintje op een veilige manier kan drinken. Met een inhoud van 296ml kun je genoeg drinken meenemen op pad.

Heb je het klepje van de beker gesloten? Dan zal de fles niet lekken. Het merk adviseert om deze oefenbeker te gebruiken vanaf het moment dat je kindje zo’n 12 maanden is. Een fijn voordeel van deze beker is dat hij in het bovenste rek van de vaatwasser mag. Hieronder kun je een video bekijken van hoe je de beker het beste schoon kunt maken. Deze beker is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bekijk hier alle Munchkin drinkbekers met rietje bij bol

Munchkin rietjesbeker schoonmaken

Het merk Munchkin heeft een handig filmpje gemaakt over hoe je de drinkbeker met rietje het beste schoon kunt maken. Bekijk de video op deze pagina van Youtube!

Nijntje rietjesbeker

5. Nijntje rietjesbeker

Nijntje is niet weg te denken wanneer het gaat om baby- en kinderproducten. Wij gingen op zoek naar de leukste Nijntje rietjesbeker en hebben hem voor je gevonden! Met deze oefenbeker leer je je kindje nieuwe zuig- en slikbewegingen aan, zodat hij binnen no-time uit een drinkbeker met rietje kan drinken.

Het rietje van deze Nijntje beker is flexibel en zacht, zodat kinderen deze aangenaam vinden. Houd je kind de beker helemaal ondersteboven? Ook dan kan de beker nog helemaal leeggedronken worden. In totaal kan er 360ml in de fles en na gebruik mag je hem reinigen in de vaatwasser. Uiteraard is ook de Nijntjes rietjesbeker vrij van BPA en andere schadelijke stoffen.

Hier kun je de Nijntje rietjesbeker bekijken bij bol
Bekijk hier heel veel andere Nijntje drinkbekers met rietjes bij bol

RVS rietjesbeker PURA

6. Pura rietjesfles RVS

Wil je graag een 100% plastic-vrije rietjesfles voor je baby aanschaffen? Met de RVS Pura rietjesfles maak je een mileuvriendelijke keus. Wist je dat je de top van de fles kunt verwisselen? Op die manier kun je hem eerst als babydrinkfles gebruiken, daarna als tuitbeker en daarna als rietjesbeker of zelfs sportfles. De accessoires van deze fles zijn van 100% siliconen, zonder plastic, BPA of latex. Je hebt de keus uit verschillende kleuren!

Wanneer je voor deze RVS drinkbeker met rietje kiest, krijg je er een reisdop, sleeve en drinkrietje bij, gemaakt van siliconen. Is je kindje groter geworden? Dan kun je de fles gewoon zonder rietje gebruiken, zodat jullie er nog langer plezier van hebben. Je kunt de fles ook vullen met water en in de vriezer leggen, zodat je daarna een koele waterfles mee kunt nemen tijdens een tropische dag! Ouders die graag een multifunctionele beker aan willen schaffen zouden deze Pura bekers zeker moeten overwegen!

Bekijk de RVS drinkbeker met rietje van Pura hier bij bol

RVS drinkbeker

7. RVS rietjesbeker van Skip Hop

De RVS drinkbekers met rietje van het merk Skip Hop Zoo zijn momenteel verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en kosten €44,00. Qua design zijn deze flessen iets vrolijker, maar wij vinden de prijs iets minder. Voor hetzelfde geld kun je namelijk twee Pura RVS drinkbekers kopen. De Skip Hop bekers hebben een anti-slip laag die ervoor zorgen dat je kindje geen koude handen krijgt.

Ook de handige lus is een pluspunt, want hiermee kun je de beker bijvoorbeeld aan een fles bevestigen. De pop-up deksel duwt het rietje naar beneden wanneer de fles niet gebruikt wordt en zorgt ervoor dat het rietje schoon blijft. Ook deze fles mag gewoon in de vaatwasser, zodat hij eenvoudig te reinigen is. Daarnaast is de fles vrij van PVC, BPA en ftalaten.

Bekijk hier Skip Hop RVS rietjesbekers bij bol

Beaba rietjesbeker

8. Beaba Inox drinkbeker met rietje

Het merk Beaba biedt allerlei stijlvolle babyproducten aan, zoals een babycook, kinderstoeltjes, maar ook allerlei producten die je nodig hebt tijdens het eten en drinken. De rietjesbeker is een van de populaire producten van het merk en ook dit item ziet er zeer stijlvol uit. Deze oefenbeker is gemaakt van roestvrij staal en kan dus wel tegen een stootje. Daarnaast zorgen de afneembare handgrepen ervoor dat je kindje het bekertje goed vast kan houden.

Een groot voordeel van deze fles is de dubbele wand, die ervoor zorgt dat drankjes langer koud of warm blijft. Ook de lekvrije sluiting is erg handig, want geen enkele ouder is gek op een lekkende drinkbeker! De Beaba drinkbeker kan gebruikt worden door kinderen vanaf ongeveer 8 maanden.

Bekijk hier de Beaba drinkbeker met rietje bij bol

Drinkbeker met rietje van Dr Browns

9. Dr Brown’s eerste rietjesbeker

Het merk Dr. Brown’s biedt een aantal drinkbekers met rietjes aan, in verschillende formaten. In de ene beker kun je 270ml kwijt, in de grootste beker kun je 300ml kwijt. De beker hierboven bevat handgrepen en is de kleinste variant. Het rietje van de oefenbeker is lekker zacht en flexibel, zodat kinderen geen moeite hebben met het drinken.

Je kunt de drinkbekers van Dr. Brown’s aanschaffen in verschillende kleuren, zodat er voor ieder kindje een geschikte oefenbeker verkrijgbaar is. Een voordeel van deze bekers is dat deze ook zeer betaalbaar zijn met een prijs vanaf €11,89!

Bekijk hier de rietjesbekers van Dr Brown’s bij bol

Drinkbeker met rietje Liewood

10. Liewood drinkbeker met rietje – RVS

De Liewood RVS drinkbeker is de laatste in de top 10 van beste rietjesbekers, maar zeker niet de minst leuke! Liewood staat bekend om zijn stijlvolle producten van hoge kwaliteit en ze zijn daarnaast ook nog betaalbaar. Zo betaal je voor deze duurzame, multifunctionele drinkfles €27,00. Deze roestvrijstalen thermosfles is minimalistisch, maar toch ontzettend hip! Daarnaast is hij voorzien van 2 sluitdoppen: 1 voor kleine kids en 1 voor grotere kids of volwassenen.

Bij deze fles krijg je een speciaal schoonmaak veertje, zodat je hem goed en eenvoudig schoon kunt maken. Hierboven zie je een populaire kleur, maar er zijn ook nog andere kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kun je ook voor een grotere fles kiezen van 500 ml, in plaats van de 350ml fles van hierboven. Deze flessen houden drinken tot 24u koud en tot 12u warm!

Bekijk hier alle Liewood drinkbekers bij bol

Wat is beter: een rietjesbeker of een tuitbeker?

Oefenbekers, zoals tuit- en rietjesbekers, zijn gemaakt om de overstap van de melkfles naar een normale, open beker kleiner te maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je kindje jarenlang een rietjes- of tuitbeker geeft. Toch is een rietjesbeker beter, omdat deze de mondspieren beter laten ontwikkelen. Ook belast je kindje zijn nek minder, omdat hij horizontaal uit de rietjesbeker kan drinken.

Een ander groot voordeel is dat de meeste rietjesbeker multifunctioneel zijn en dus ook kunnen functioneren als normale drinkbeker. Gaat je kindje naar school? Dan kan deze beker gemakkelijk meegenomen worden. Kies je voor een degelijke, stevige beker? Dan heb je wel jarenlang plezier van de beker!

Rietjesbeker aanbiedingen

Ondanks dat een rietjesbeker geen ontzettend grote uitgave is, wil je natuurlijk geen euro teveel uitgeven. Een kindje opvoeden is al duur genoeg en besparen is altijd leuk! Online winkels als BOL.com hebben vaak leuke aanbiedingen, zodat je de beste deals kunt scoren. Ook de Nederlandse Amazon.nl webshop biedt vaak erg leuke producten aan voor veel minder geld dan andere webshops. Houd dus zeker de aanbiedingen in de gaten!

Rietjesbeker met naam van Mepal

Gepersonaliseerde kinderproducten zijn immens populair en er zijn veel plekken waar je hiervoor terecht kunt. Op het gebied van rietjesbekers met naam is het echter wat karig, maar we hebben wel een optie gevonden. In de webshop van bol kun je momenteel terecht voor een stijlvolle rietjesbeker met naam voor een zeer betaalbare prijs! Wanneer je het product gaat bekijken, kun je voorbeelden zien van de gepersonaliseerde bekers!

Bekijk alle Mepal Mio rietjesbekers hier bij bol

Welke rietjesbeker lekt niet?

Op bijna iedere drinkbeker staat de claim dat een beker niet lekt, maar helaas weten de meeste ouders wel beter! Wij raden altijd aan om de ervaringen / reviews van andere klanten door te nemen, zodat je weet of een beker echt niet lekt! Hierboven heb je een aantal voorbeelden kunnen bekijken van bekers die erg goede reviews krijgen en niet lekker.

Waarop moet je letten bij aanschaf van een rietjesbeker?

Zoals bij elk product zijn er een aantal punten waarop je moet letten wanneer je een drinkbeker met rietje gaat aanschaffen. Hieronder kun je meer lezen over deze aandachtspunten.

Materiaal van de oefenbeker met rietje

Er zijn verschillende bekers met rietjes verkrijgbaar, gemaakt van allerlei verschillende materialen. De RVS drinkbeker is erg gewild, omdat deze een stuk duurzamer is dan plastic/kunststof bekers. Ook dienen sommige drinkbekers als thermosfles, zodat de fles multifunctioneel is.

Zijn de handgrepen afneembaar?

Sommige oefenbekers met rietjes bevatten handgrepen voor de kleinere kinderen. Dit is natuurlijk hartstikke handig, maar op een gegeven moment heeft je kindje deze niet meer nodig. Kies voor een drinkbeker met afneembare handgrepen, zodat je kindje langer plezier heeft van zijn beker.

Reviews van andere ouders

De ervaringen van andere ouders zijn goud waard! In de reviews kun je al snel lezen of een oefenbeker lekt of niet, of hij zijn geld waard is en wat de voor- en nadelen zijn. Wij raden altijd aan om de reviews goed door te nemen, zodat je geen miskoop doet. Let wel op: niet iedereen heeft dezelfde eisen, dus ga niet altijd op de hoeveelheid sterren af. Wat voor de 1 een minpunt is, kan voor de ander een pluspunt zijn.

Is de rietjesbeker makkelijk schoon te maken?

Je kunt je voorstellen dat het een hele constructie is: een rietje dat vastzit in een fles, welke gesloten wordt door een dop. Sommige, goedkopere drinkbekers zijn slecht schoon te maken en gaan al snel schimmelen. Dit is natuurlijk hartstikke zonde, want de beker kun je daarna gewoon weggooien. Let dus goed op of de beker in de vaatwasser mag en hoe je hem anders het beste schoon kunt maken.

Rietjesbeker HEMA – budget tip!

Een fles met een rietje voor €3,50? Het is mogelijk! Bij HEMA kun je terecht voor waterflessen met een rietje voor een klein bedrag. Op de flessen staan leuke prints, waarmee je kind zeker voor de dag kan komen. Deze flessen hebben een inhoud van 300ml en zijn perfect geschikt voor kinderen. Wil je graag een budgetvriendelijke rietjesbeker? Check dan snel de voorraad bij HEMA!

Hier kun je alle HEMA drinkbekers bekijken

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige artikelen over babyspullen vinden, maar ook koopgidsen zijn erg handig tijdens het verzamelen van de babyuitzet. Hieronder kun je relevante links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Dit zijn de beste meerijdplankjes!
Beste GPS horloge kind: dit zijn ze!
Beste meegroeibedjes voor je kind

Nicole
Scroll naar boven