Duurzaam

Duurzaam op MamaGroeit.nl

Als je een kindje krijgt of hebt, weet je als geen ander dat daar veel spullen bij komen kijken. Als je kiest voor duurzaam speelgoed of duurzame verzorging, draag je vaak ook een steentje bij aan het verkleinen van de enorme afvalberg. Op MamaGroeit.nl besteden we regelmatig aandacht aan producten die je geld kunnen besparen én betere zijn voor het milieu.

Duurzaam speelgoed

Houten speelgoed is al ontzettend lang erg populair en wordt vaak generaties lang doorgegeven. Dit speelgoed is vaak niet (veel) duurder dan plastic speelgoed, maar gaat wel een stuk langer mee. Op onze website kun je verschillende artikelen lezen over dit soort speelgoed. Ook bioplastic speelgoed is erg geliefd en een stuk beter voor het milieu!

HEMA Houten speelgoed Tips
Lidl Houten Speelgoed Tips
Bioplastic Speelgoed
KAPLA Blokken

Duurzame verzorgingsproducten

Op het gebied van verzorging kunnen we samen zorgen voor veel minder afval. Denk aan het gebruiken van wasbare luiers, wasbare zwemluiers, zoogcompressen en zelfs maandverband! Als je graag helpt de afvalberg te verkleinen én geld wilt besparen, check dan onderstaande artikelen.

Wasbare billendoekjes
Wasbaar Maandverband / Menstruatieondergoed
Wasbare Zwemluiers 
Herbruikbare Zoogcompressen

Duurzaam Menstrueren

Hierboven heb je al een linkje kunnen bekijken naar ons artikel over wasbaar maandverband, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Het gebruiken van een menstruatiecup zorgt ervoor dat je helemaal geen menstruatieafval meer produceert. Het is even wennen, maar kan uiteindelijk ook veel geld besparen. Wij schreven een review over deze vrij nieuwe manier van duurzaam menstrueren!

Menstruatiecup Review – De Groene Cup

Scroll naar boven