Dit zijn de beste reddingsvesten voor je kind ✓

reddingsvesten

Met de zomervakantie voor de deur wordt het tijd om de laatste benodigdheden in huis te halen. Gaan jullie heerlijke tochtjes maken op de boot? Dan is een reddingsvest voor je kind geen slecht idee. In dit artikel lees je meer over het gebruik van reddingsvesten en geven we koopadvies, zodat je het beste vest kunt bestellen voor je kind en voor jezelf!

Beste reddingsvesten voor kinderen van alle leeftijden

Allereerst willen we benadrukken dat je in dit artikel de beste reddingsvesten kunt bekijken, waarmee je je kind op een veilige manier kunt meenemen op de boot. Veel ouders halen een reddingsvest en een zwemvest door elkaar, maar dit zijn twee totaal verschillende producten. Een zwemvest (BOL.com) is geschikt voor kinderen die al (een beetje) kunnen zwemmen. Een reddingsvest zorgt ervoor dat je kind naar zijn rug draait, zodat hij blijft drijven en kan blijven ademen wanneer hij van de boot zou vallen.

1. Besto reddingsvesten – Besto Zwemvest

Veel ouders zijn momenteel op zoek naar het immens populaire “Besto zwemvest“. Dit betreft overigens geen zwemvest, maar een reddingsvest. Dit vest kun je voor je kind gebruiken op een boot en biedt veiligheid. Hierboven zie je een exemplaar dat geschikt is voor kinderen tot en met 30kg en welke ook perfect geschikt is voor peuters.

Voor de stof is gebruik gemaakt van polyester en de reflectoren zorgen ervoor dat je kind goed zichtbaar is. De voorkant van het reddingsvest bestaat uit verschillende delen, wat het draagcomfort vergroot. In de bovenborst vind je zachte vulling en het vest is voorzien van een kruisband zodat hij niet opkruipt. Aan de achterkant van het vest vind je een aanlijnlus. Het vest is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat er voor ieder kind een juist vest is. Ook voor jonge baby’s vanaf 5 kg!

2. Lalizas reddingsvesten kind

De vrolijke reddingsvesten van het merk Lalizas zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waarvan je hierboven een populair voorbeeld kunt zien. Je kunt overigens ook kiezen voor een neutrale, effen kleur zonder poespas. Verklein het risico op verdrinking wanneer je bijvoorbeeld een boottocht gaat maken en laat je kind een zwemvest dragen!

De grote drijfkraag ondersteunt het hoofd van je kind en houdt het hoofd uit het water bij een noodgeval. Deze vesten hebben een kruisriem, zodat het vest op een veilige manier in het water kan blijven. Het kleinste formaat van deze vesten is zelfs geschikt voor kinderen met een luier! Het vest bevat een webbing, plastic rits, reflecterende banden én een fluitje.

Aan het eind van het vest zit een eindlijn, welke met een plastic knoop bevestigd is, zodat hij aan te passen is naar het lichaam. Deze vesten zijn verkrijgbaar in 6 maten, vanaf 3-10kg tot en met 30-40kg. Bij dit merk kun je dus voor kinderen in alle leeftijden een goed reddingsvest bestellen.

3. Talamex reddingsvest

De reddingsvesten van het merk Talamex worden ook vaak verkocht en klanten zijn hierover erg tevreden. De meeste reddingsvesten zien er nagenoeg hetzelfde uit, op wat kleine punten nu. Dit reddingsvest is ook voorzien van reflecterende panelen en geschikt voor kinderen tot en met 40kg. Het merk biedt overigens ook vesten aan voor baby’s vanaf 5 tot en met 15kg, zodat je ook een vest kunt vinden voor je peuter of kleuter.

4. Regatta Allpa reddingsvesten

Het Regatta 100N reddingsvest is verkrijgbaar in 2 maten: voor kids van 5-15kg en voor kinderen van 15-30kg. Uiteraard zijn de Allpa vesten goedgekeurd en veilig! De vesten hebben een handige verdeling in lagen van het vulmateriaal, wat het comfort vergroot. De reflectiestrepen op het reddingsvest zorgen ervoor dat je kind altijd goed zichtbaar is en ook dit vest is voorzien van een signaalfluit.

5. 100N reddingsvest

Dit reddingsvest van EVAL zorgt ervoor dat je kind automatisch op zijn rug draait wanneer hij in het water valt. Zorg er altijd voor dat een reddingsvest een kraag heeft, want deze houdt het hoofd van je kind boven water. Het EVAL 100N reddingsvest bevat een kruisbandje met een kliksluiting en goed zichtbare reflectiestrepen. Daarnaast bevat het vest ook een fluitje, dat handig kan zijn in een noodgeval. Rondom het vest zit een verstelbare band met kliksluiting.

Dit reddingsvest is geschikt voor kinderen/personen tussen de 30-40kg en 100N ISP 12402-4 gekeurd. Wanneer je voor dit vest kiest, kun je op een verantwoorde manier een boottocht gaan maken! Het vest is verkrijgbaar in veel verschillende maten en zelfs in een variant voor honden!

Is een reddingsvest verplicht?

Nee, in Nederland is een reddingsvest niet verplicht voor opvarenden. Vaart de motorboot meer dan 20km/uur? Dan moet de stuurman verplicht een reddingsvest dragen wanneer hij de boot staand bestuurd. Het is wel verplicht om voor iedere opvarende een reddingsvest op de boot te hebben, in het geval van nood. Ondanks dat een reddingsvest niet verplicht is, raden wij aan om kinderen áltijd een vest aan te trekken. Better safe than sorry!

Hoeveel Newton moet een reddingsvest hebben?

Ga je op binnenlandse wateren varen en zijn de weersomstandigheden normaal? Dan is een reddingsvest van 100N voldoende. Let op: dit geldt alleen wanneer je lichte kleding aan hebt. Draag je bijvoorbeeld winterse kleding (broek, trui, winterjas)? Dan is 100N niet voldoende. De meeste reddingsvesten zijn al verkrijgbaar vanaf 5kg, zodat je ook voor baby’s en peuters een geschikt vest kunt bestellen. 100N reddingsvesten worden het meest gebruikt.

Ga je op pad met de boot tijdens slecht weer en draag je regenkleding? Dan heb je al snel een reddingsvest van 150N nodig. Deze vesten zijn verkrijgbaar voor zowel kinderen als volwassenen.

Het reddingsvest van 275N wordt vooral gebruikt bij professionele beroepsvaart en kan onder alle omstandigheden gedragen worden. Let op: deze vesten zijn alleen geschikt voor volwassen personen. Het gaat hier vaak om automatische reddingsvesten (BOL.com).

Welk reddingsvest heb ik nodig?

Ondanks dat er geen verplichting in Nederland geldt voor het dragen van een reddingsvest, is het wel erg verstandig om dit te doen. Ga je met het hele gezin een boottocht maken op rustig water met mooi weer? Dan kun je kiezen voor een 100N reddingsvest voor volwassenen. Deze vesten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat er voor een ieder een geschikt exemplaar verkrijgbaar is.

Welk reddingsvest kind?

Ben je op zoek naar het beste reddingsvest voor je kind? Dan heb je tegenwoordig de keus uit verschillende exemplaren. In dit artikel heb je een aantal goede reddingvesten kunnen bekijken, met allen positieve reviews. Let wel op: er zijn verschillende maten verkrijgbaar voor kinderen en het is erg belangrijk om de juiste maat aan te schaffen! De meeste merken bieden een handige maattabel aan of geven het gewicht in kilo’s aan. Kies altijd de juiste maat, zodat je op een veilige manier kunt genieten van de boottocht!

Wat is een automatisch reddingsvest?

Een automatisch reddingsvest is (onopgeblazen) lekker licht en dun, zodat je hier geen last van hebt tijdens het varen. Kom je onverhoopt in het water terecht? Dan blaast het reddingsvest zichzelf op. Vaak gebeurt dit door middel van een gaspatroon dat zich in het vest bevindt. Daarnaast zit er vaak ook een koordje aan zo’n automatisch vest, waaraan je kunt trekken zodat het zich opblaast. Een groot voordeel is dus dat het vest niet in de weg zit, maar wel zijn werk doet in het geval van nood.

Wat is het verschil tussen een reddingsvest en een zwemvest?

Het is erg belangrijk om het verschil te weten tussen een reddingsvest en een zwemvest. Kan je kind al (een beetje) zwemmen en ga je naar het strand of het zwembad? Dan biedt een zwemvest de uitkomst! Vaak is een zwemvest 50N en niet geschikt voor op een boot. Een reddingsvest is een speciaal vest dat gemaakt is om een persoon te redden in geval van nood. Een zwemvest draait een persoon niet automatisch om, terwijl een reddingsvest dit wel doet.

Hoeveel reddingsvesten aan boord?

Er geldt geen verplichting voor het dragen van een reddingsvest aan boord van een boot, maar je dient wel genoeg vesten aan boord te hebben. Op dit moment dien je voor iedere opvarende een reddingsvest bij je te hebben.

Bronnen: Wikipedia, Consumentenbond

Relevante onderwerpen

Scroll naar boven