Amazon Prime kerstfilms in 2024 – actueel overzicht!

Amazon Prime Kerstfilms

Over niet al te lange tijd staan de feestdagen weer voor de deur en dat betekent: Amazon Prime kerstfilms! Vorig jaar kon je als abonnee van Amazon Prime rekenen op mooie en leuke kerstfilms, maar ook in 2024 worden kerstfilm-fans niet teleurgesteld! In dit artikel kun je het actuele kerstfilm-aanbod bekijken, voor zowel kinderen als volwassen! Lees snel verder en ontdek of Amazon Prime Video voor de kerstdagen een aanrader is!

Kerstfilms op Prime Video, is het de moeite waard?

Je hebt tegenwoordig genoeg streamingdiensten waarmee je jezelf uren kunt vermaken. Denk aan het populaire Disney+, waarop je alle klassiekers kunt bekijken! Maar ook Amazon Prime Video mag zeker niet worden overgeslagen met het geweldige aanbod! Kijk je tijdens de koude wintermaanden graag kerstfilms? Dan is Amazon Prime Video een streamingdienst die je eigenlijk niet mag overslaan. Voor slechts €4,99 per maand heb je een abonnement op Prime, wat een stuk goedkoper is dan de andere diensten.

In dit artikel ga je ontdekken of Amazon Prime Video de moeite waard is wanneer je dol bent op kerstfilms. We hebben zowel films voor kinderen als voor volwassenen meegenomen in het overzicht, zodat je een compleet beeld hebt van het aanbod! Let op: in dit overzicht staan alleen de beschikbare Prime-films, waarvoor je niet extra hoeft te betalen. Er staan nog vele andere films op Prime Video, maar deze films kun je huren/kopen.

De leukste kerstfilms op Prime Video voor kinderen

In dit artikel kun je verschillende kerstfilms vinden, voor zowel volwassenen en kinderen. We beginnen dit artikel met de leukste kinderfilms op Prime Video, welke inbegrepen zijn en waarvoor geen extra geld betaald hoeft te worden. Een selectie van films/series op Prime Video kan echter ook gehuurd/gekocht worden, maar deze hebben we niet in het overzicht meegenomen.

1. Shelby gered door kerst

Amazon Prime Kerstfilms - Shelby

We trappen af met deze mooie familiefilm, waarin de hond Shelby op Kerstavond terechtkomt bij de tovenaar Jake en zijn gezin. Het duurt niet lang voordat Jake en Shelby onafscheidelijk zijn en niet veel later is Shelby de magische assistent van Jake. Het gevaar dat andere mensen Shelby vinden is de enige reden die de twee nog uit elkaar zou kunnen drijven en Jake doet dan ook zijn uiterste best om dit te voorkomen door Shelby te verstoppen. Kan Jake haar verborgen houden voor de hondenvanger?

2. De Drie Dogadiers – Prime Video Kerstfilms

De Drie Dogadiers

Ook ‘De Drie Dogadiers’ kun je bekijken wanneer je een Amazon Prime Video abonnement (of gratis proefperiode) hebt afgesloten. Deze film is Nederlands gesproken en daarom perfect geschikt voor kinderen! Leuk feitje: in de film hoor je onder andere de stem van Kim-Lian van der Meij!

De dag voor Kerstmis moet het baasje van Barkos, Wagos en Arfamis ineens op zakenreis! De honden worden alleen achtergelaten, zodat zij de kerstcadeautjes kunnen bewaken. Maar wat een pech! Er wordt ingebroken en alle cadeautjes worden meegenomen door de dieven. En dat is niet het enige, want zelfs de kerstboom wordt gestolen! Hoe gaat dit ooit nog goed kopen?!

3. Bing’s Kerstfeest en andere verhalen

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig kinderen die Bing niet kennen. Samen met dit vrolijke konijn beleeft je kind de meest spannende avonturen! Naast ‘Bing’s Kerstfeest’ kun je ook heel veel andere afleveringen van Bing kijken op Prime Video, dus Prime is sowieso een aanrader voor Bing-fans!

In deze film is het bijna kerst! Gaat het sneeuwen? De film neemt je mee het bos is, samen met Pando, Flop, Sula en Bing! Bing en zijn vriendjes maken samen de mooiste boombladtekeningen. Wie maakt er de mooiste tekening? Daarna zie je ook nog een heel mooie poppenkastvoorstelling van Bing en zijn vriendinnetje Sula.

4. Casper en Emma Vrolijke Kerstfeest

Casper en Emma Vrolijk Kerstfeest

Casper en Emma kon je de afgelopen jaren bekijken op Netflix, maar tegenwoordig ben je aangewezen op Amazon Prime Video. Op dit moment kun je vele afleveringen bekijken, waaronder ‘Casper en Emma Een Vrolijk Kerstfeest‘! In deze aflevering kijken Casper en zijn vriendinnetje Emma uit naar een witte Kerst, maar waar blijft de sneeuw?!

De twee vrienden sturen een brief naar de Kerstman en wachten totdat hij hen komt bezoeken. Tijdens het wachten zingen ze kerstliedjes en maken ze de mooiste kerstversieringen op het kinderdagverblijf! Daarnaast is er nog iets heel spannends aan de hand, want Basa krijgt puppy’s!

5. Als je een muis een koekje geeft

Amazon Prime kerstfilms

In het huis van Muis worden liedjes gezongen en heerlijke kerstkoekjes gebakken, want het is Kerst! Voor de kerstman wordt er een speciaal koekje gemaakt, want dat verdient hij wel! Olivier wilt een voorstelling geven, maar deze dreigt in het water te vallen. Gaat het Muis en zijn vriendjes lukken om deze speciale dag te redden? In dit avontuur ontdek je hoe belangrijk liefde en vriendschap is.

6. Een dag in de sneeuw

Een dag in de sneeuw Prime

In deze aflevering van ongeveer 40 minuten maakt Peter een magische wandeling door de sneeuw. Hij is op weg naar zijn oma’s huis, om het diner voor Kerstavond op te halen! De aflevering stamt uit 2016 en is geschikt voor alle leeftijden.

7. Christmas in car city

Het is Kerst in Car City! In totaal zijn er maar liefst 11 afleveringen waarin je kind wordt meegenomen in de mooiste, meest spannende kerstavonturen! In Car City wonen alle vrachtwagens en auto’s gelukkig samen. Je volgt de avonturen van Mat the Police Car, Franck the Fire Truck, Tom the Tow Truck, Troy de snelste trein, Car Patrol detectives, Carl de Super Truck en natuurlijke alle andere vriendjes!

8. Maryellen 1955

Amazon Prime kerstfilms

Deze film komt uit 2016, maar het verhaalt speelt zich af tijdens Kerstmis 1955 in Daytona Beach, Florida. Maryellen heeft een grote, drukke familie en ze probeert haar eigen plekje te veroveren. Op het moment dat Benji komt logeren, wilt Maryellen iets heel bijzonders maken van de vakantie! Haar plannen voor een heel groot feest pakken niet zo groot uit, maar dan leert ze iets heel bijzonders: de beste cadeautjes zijn vaak kleine gebaren van vriendschap.

Amazon Prime kerstfilms voor volwassenen

Het is algemeen bekend dat kinderen niet de enige zijn die graag naar kerstfilms kijken. Gelukkig biedt Amazon Prime Video ook genoeg leuke kerstfilms aan voor volwassenen! Hieronder kun je de kerstfilms bekijken die je allemaal kunt kijken wanneer je een abonnement hebt op Prime. Er staan nog meer kerst-gerelateerde films op Prime, waarvoor je een ander abonnement nodig hebt of kunt betalen. We verwachten dat het aanbod aan kerstfilms binnenkort groter wordt!

1. A Christmas Star

Volwassen kerstfilm

In deze film volgen we Noelle, wie geboren is onder dramatische omstandigheden onder de kerstster. Zij gelooft dat zij bijzondere wonderen kan verrichten! Maar dan komt McKerrod, een vervelende, achterbakse projectontwikkelaar, die haar vredige leventje wilt bedreigen. Samen met een groep buitenbeentjes werkt ze samen om het dorp te redden van de sloophamer.

2. Office Christmas Party

Amazon Prime kerstfilms

Handig om te weten: je kunt deze film zonder extra kosten bekijken wanneer je een Prime Video-abonnement hebt, maar je kunt hem ook los huren of kopen. In deze film dreigt Clay zijn baan te verliezen dankzij zijn zus Carol (Jennifer Aniston!), die de directeur is van zijn bedrijf. Hij probeert hier natuurlijk een stokje voor te steken en wilt een grote klant binnenhalen met een klein feestje. Het kleine feestje loopt echter uit op een meest doorgedraaid, episch kantoorfeest!

Zijn de Amazon Prime kerstfilms het waard?

Het aanbod aan kerstfilms voor kinderen is op dit moment leuk, maar we verwachten binnen meer kerstfilms op Prime Video. Zoals je hebt kunnen zien is het aanbod voor volwassenen momenteel zeer beperkt wanneer het om kerstfilms gaat. Je kunt momenteel al wel een heleboel kerstfilms op Netflix bekijken, welke we ook zeker aanraden. Een klein nadeel is dat Netflix een stuk duurder is dan Prime! Daarnaast heeft Amazon Prime Video ook een zeer groot aanbod aan andere series en films, zodat wij deze streamingdienst zeker aanraden.

Gratis Amazon Prime proefperiode

Heb je al een aantal abonnementen lopen en wil je graag eerst weten of Amazon Prime Video iets voor jou/jullie is? Dan kun je er altijd voor kiezen om een GRATIS proefperiode te nemen van 30 dagen. Ben je gek op de dienst na deze periode? Dan betaal je €2,99 per maand! Vind je het helemaal niks? Dan zeg je de dienst binnen no-time op.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven