Zitverhoger auto kopen? Dit zijn de beste autostoelverhogers!

Zitverhoger auto

Er is niets belangrijker dan de veiligheid van je kind(eren). Een autostoelverhoger zorgt ervoor dat je je kind veilig en volgens de regels van de wet kunt vervoeren. Maar wat is de beste zitverhoger voor in de auto? En waar moet je op letten wanneer je een autostoelverhoger gaat aanschaffen? Bekijk in dit artikel 10x de beste zitverhoger auto en lees meer informatie over de regels omtrent kinderstoeltjes.

Zitverhoger auto: de regels in 2023

In Nederland (en andere landen) gelden strenge regels wanneer het gaat om het (veilig) vervoeren van je kind(eren). Deze regels veranderen regelmatig en het is dan ook verstandig om hier goed op te letten. Veel ouders vragen zich af vanaf welke leeftijd ze hun kind in een zitverhoger mogen vervoeren. De leeftijd is hier niet van belang, maar het gewicht en de lengte van je kind wel.

Vanaf 22 kilo en 1,25 meter mag je je kind in een zitverhoger vervoeren, zowel met- als zonder rugleuning. Een zitverhoger is verplicht totdat je kind minimaal 1,35 meter is en moet voorzien zijn van een ECE keurmerk. Is je kind kleiner dan 1,25 meter? Dan moet hij/zij nog vervoerd worden in een goedgekeurd autostoeltje.

Beste auto zitverhogers van 2023

Ieder jaar veranderen de regels omtrent het veilig vervoeren van kinderen en ook de autostoeltjes worden hier constant op aangepast. In dit handige overzicht kun je de beste auto zitverhogers van 2023 bekijken en direct meer informatie lezen over het betreffende stoeltje. Naast de A-merk kinderstoeltjes van bijvoorbeeld Maxi-Cosi kun je ook populaire, veilige autostoeltjes van B-merken bekijken. Onder de ‘Top 10 zitverhoger auto’ kun je meer informatie lezen over het gebruik van autostoeltjes en zitverhogers.

1. Zitverhoger Isofix van BabyAuto

Ben je klaar voor de volgende stap? Dan wil je natuurlijk de beste zitverhoger voor in de auto aanschaffen. Wil je niet teveel geld betalen en ook tegelijkertijd een systeem aanschaffen dat door middel van Isofix bevestigd kan worden? Dan kies je voor de populaire zitverhoger van BabyAuto. De reviews liegen er niet om: ouders zijn razend enthousiast over deze autostoelverhoger!

Je kunt de Vista Fix Booster veilig gebruiken voor kinderen tussen de 22 en 26 kilo. De boosterseat (zoals de zitverhoger ook genoemd wordt) kan snel geplaatst en vastgemaakt worden door middel van de Isofix en dit is dan ook een groot voordeel van deze verhoger. Geen gedoe, gewoon lekker snel bevestigen door middel van de haken aan de achterkant van het zitje.

Heb je geen Isofix in de auto? Geen probleem! Je kunt de haken onder de zitting wegklappen, zodat je hem ook aan de normale gordel kunt bevestigen. De verhoger heeft armleuningen en de bekleding is heerlijk zacht. Fijn, want je kindje wilt ook comfortabel zitten. Een ander voordeel is dat de bekleding gemakkelijk af kunt nemen en kunt wassen wanneer het vies is geworden (30 graden). Deze zitverhoger is ECE R44/04 goedgekeurd.

2. Titaniumbaby iSafety booster zitverhoger auto

Het merk Titaniumbaby biedt allerlei handige baby- en kinderproducten aan, zoals kindertuigjes, babybadjes, parasolletjes en andere producten voor de veiligheid van je kind(eren). De betaalbare zitverhoger Booster iSafety is erg geliefd onder ouders en is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Het frame van deze verhoger is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een ergonomische vorm.

De Booster is goedgekeurd volgens de Europese R44/04 norm en is geschikt voor het veilig vervoeren van je kind. Is de bekleding vies geworden? Dan kun je deze afnemen en in de wasmachine wassen. Veel ouders vinden dit stoeltje fijn, omdat hij net iets kleiner is dan andere zitverhogers. Hierdoor passen er vaak meer stoeltjes op de achterbank dan normaal.

3. Fillikid zitverhoger voor in de auto

De meeste zitverhogers worden aangeboden in de kleur zwart en dat vindt niet iedereen mooi. Hierboven zie je een zitverhoger welke je ook aan kunt schaffen in zwart met grijs, zodat hij net even anders is dan de andere exemplaren. Overigens kun je dit stoeltje ook gewoon in een effen, zwarte kleur bestellen. Aan dit zitje kun je op een veilige, makkelijke manier een 3-punts veiligheidsgordel vastmaken.

Ook deze autostoelverhoger is geschikt voor kinderen tot en met 36 kg en bevat een Isofix-bevestiging, zodat je de verhoger extra stabiel kunt vastmaken. Vies geworden bekleding gooi je zonder moeite in de wasmachine en de zachte vulling zorgt ervoor dat je kindje comfortabel kan zitten.

4. Bubblebum zitverhoger

De Bubblebum zitverhoger is IDEAAL voor ouders met meerdere kinderen of ouders die graag een autostoeltje mee op vakantie willen nemen! Deze Booster is het eerste exemplaar dat je kunt opblazen en gemakkelijk mee kunt nemen, zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Je kunt deze autostoelverhoger gebruiken voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar, met een gewicht van 18 tot 36 kg. Handig om te weten: ook de Bubblebum Booster is goedgekeurd volgens de ECE R44/04.

Je kunt deze verhoger zeker uniek noemen, want andere opblaasbare varianten zul je niet snel vinden. Ga je op vakantie naar het buitenland met het vliegtuig? Dan zie je het niet zitten om het autostoeltje mee te nemen. Maar wat als je een auto huurt? Dan heb je de Bubblebum! Ook voor ouders met meerdere kids is deze verhoger een uitvinding, want je plaatst er zonder enige moeite drie naast elkaar op de achterbank. Vind je de kleur niks? Dan kun je ook kiezen uit 7 andere designs/kleuren.

5. Maxi Cosi Rodifix Airprotect

De Consumentenbond geeft het advies om een paar tientjes meer uit te geven en te kiezen voor een zitverhoger met rugleuning. De Maxi Cosi Rodifix Airprotect is een extra veilige zitverhoger mét rugleuning, zodat je kindje geniet van optimale bescherming tijdens de autorit. De stoel heeft een gepatenteerde AirProtect technologie, welke extra zijdelingse hoofdsteunbescherming biedt. Dit zorgt voor maximale veiligheid. Hieronder zie je een filmpje waarin je kunt zien hoe je de bekleding kunt verwijderen en wassen. Na de video kun je meer informatie lezen.

Een klein nadeel: de verhoger past alleen op een Isofix-systeem. Veel mensen weten niet dat er een Isofix in hun auto zit, dus kijk dit even goed na. Je kunt het systeem eventueel ook zelf in (laten) bouwen voor weinig geld. Met een Isofix-systeem is het kinderzitje een stuk stabieler! Een groot voordeel van de Rodifix Airprotect is dat het stoeltje te gebruiken is tot de leeftijd van 12 jaar! Ook de hoge veiligheid en het verminderen van het risico op hoofdletsel met 20% is een ontzettend groot voordeel van dit stoeltje! De Maxi Cosi Rodifix is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan zwart de goedkoopste is!

Bekijk hier alle Maxi Cosi Rodifix Airprotect stoeltjes op BOL.com

6. Carpoint auto zitverhoger

De Carkids zitverhoger wordt aangeboden door verschillende aanbieders en is geschikt voor alle achterbanken met Isofix-ankerpunten. Deze verhoger is geschikt voor kids vanaf 1,25 meter en vanaf 22 tot en met 36 kg. De autostoelverhoger krijgt goede reviews en je hebt dan ook jarenlang plezier van je aankoop! Zoals alle stoeltjes in deze lijst is ook dit exemplaar goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnorm.

7. Zitverhoger auto van All-Ride – budget tip!

Veel ouders met meerdere kinderen op de achterbank kennen het probleem: er passen niet drie stoeltjes tegelijk op de achterbank! Met deze zitverhoger voor in de auto ben je van dit probleem verlost! Zelfs tussen twee volwaardige autostoeltjes past deze autostoelverhoger perfect, zodat ook je oudste kindje veilig vervoerd kan worden. Een ander voordeel van deze verhoger is natuurlijk de prijs, welke zeer betaalbaar is!

Ondanks dat het een basic, simpele verhoger is, zitten kinderen wel erg comfortabel op dit exemplaar. De autostoelverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 15 tot en met 30 kilo, wat overeenkomt met een leeftijd tot en met 12 jaar. Uiteraard is ook deze verhoger voorzien van een ECE 44/04 certificering, zodat je zeker weet dat je je kind op een veilige manier vervoerd. De hoes van polyester mag eventueel gewassen worden in de wasmachine en blijft dus heerlijk fris!

8. Bebies First zitverhoger auto

De meeste zitverhogers lijken heel veel op elkaar en het exemplaar van Bebies First is daar geen uitzondering op. Over het algemeen betaal je iets meer wanneer je graag een Isofix-bevestiging wilt en dat is ook voor deze zitverhoger het geval. De haken van de Isofix zorgen ervoor dat de verhoger niet kan loskomen van de achterbank en dat is natuurlijk extra veilig!

Wist je dat een autostoelverhoger er ook voor zorgt dat je kindje uit het raam kan kijken? Dat is leuk, want kinderen ontdekken graag van alles! Het zitje is geschikt voor kinderen vanaf 22 kg tot en met 36 kg, zodat je heel wat jaren plezier hebt van deze aankoop. Een groot voordeel van basic zitverhogers is dat ze licht van gewicht zijn en dus ook gemakkelijk over te zetten in een andere auto.

9. Prénatal zitverhoger auto

Zitverhoger auto

Je kunt uiteraard ook bij Prénatal terecht voor veilige, goedgekeurde autostoelverhogers van het eigen merk. Momenteel biedt de babyspeciaalzaak drie verschillende stoelverhogers aan, van basic tot uitgebreid inclusief Isofix-bevestiging. De prijzen variëren van €19,99 tot €39,99, waarvan de duurste de variant is met het Isofix-systeem. Dit exemplaar is ook meteen de meest populaire en meest verkochte verhoger.

Hierboven zie je de Prénatal Booster met Isofix, welke perfect is voor in de auto. Met dit stoeltje kun je je kindje hoger en veiliger laten zitten zonder gedoe, want je hebt de verhoger binnen no-time bevestigd. Wanneer de bekleding vies geworden is, mag het in de wasmachine gewassen worden op 30 graden. Ook deze verhoger is, zoals alle verhogers in deze lijst, goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnorm.

Bekijk hier alle autostoelverhogers bij Prénatal

10. HEMA zitverhoger

Hema autostoelverhoger

Er zijn maar weinig baby- en kinderproducten die je niet bij HEMA kunt vinden. Ook voor een speciale zitverhoger voor in de auto kun je terecht bij HEMA! Deze basic zitverhoger doet precies wat hij moet doen: je kindje op een veilige manier vervoeren. Het zitje is geschikt voor alle kinderen vanaf 15 tot en met 36 kilo en heeft een losse hoes met een zachte padding, zodat je kindje lekker kan zitten.

De padding en de stof zijn comfortabel en extra dik, zodat je kind de autorit als prettig ervaart. Daarnaast is het zitje niet heel breed, zodat je kind niet constant heen en weer schuift wanneer je door een bocht gaat. Zoals bij de meeste zitjes het geval is kun je de hoes er van dit zitje afhalen om te wassen, maar let op: je mag de hoes alleen met de hand wassen.

Hier kun je de HEMA autostoelverhoger bekijken voor €24,00

Waar moet je op letten bij aanschaf van een autozitverhoger?

Ben je nog steeds op zoek naar een goede zitverhoger? Dan zijn er een aantal puntjes waarop je moet letten wanneer je er eentje gaat aanschaffen. Het meest belangrijke punt is de veiligheid van de zitverhoger! In Nederland (en vele andere landen) is het verplicht dat zitverhogers voldoen aan de veiligheidsnorm van de Europese overheid, genaamd ECE R44/04. Let bij aanschaf van de zitverhoger dus goed op of het artikel goedgekeurd is volgens deze norm.

Een zitverhoger is niet meer dan een verhoging voor in de auto, zonder arm- of rugsteun. De Consumentenbond geeft aan dat een autostoel groep 3 (verhoger met rugsteun) een stuk veiliger is en adviseert ouders om gebruik te maken van dit type stoeltjes. In dit artikel heb je één van de meest populaire stoeltjes kunnen bekijken, de Rodifix AirProtect. Deze stoel is zeer veilig en kost ongeveer €140,00.

Veelgestelde vragen zitverhoger auto

Soms zijn de regels omtrent kinderstoeltjes en autostoelverhogers wat onduidelijk, omdat deze regels regelmatig veranderen. Hieronder kun je veelgestelde vragen lezen omtrent auto zitverhogers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken wanneer je een zitverhoger gaat aanschaffen.

Veel ouders kiezen voor een betaalbare zitverhoger, welke bevestigd kan worden door middel van het Isofix-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat het stoeltje niet los kan komen van de achterbank en biedt meer stabiliteit. 

De beste stoelverhoger is voor ieder gezin anders. Zo kiezen ouders met meerdere kinderen vaak voor compacte verhogers, zodat ook de andere stoeltjes op de achterbank passen. In deze lijst heb je de meest populaire en beste autostoelverhogers kunnen bekijken van dit moment. 

Na jarenlang grote, lompe autostoeltjes in de auto te hebben gehad, kijk je nu uit naar de volgende stap: een autostoelverhoger! Deze zitverhogers zijn gemakkelijk te plaatsen en wegen bijna niets! Toch is een zitverhoger niet leeftijdsgebonden, ondanks dat veel ouders hier wel vanuit gaan. 

Je mag een kind pas in een zitverhoger vervoeren wanneer hij langer is dan 1,25 meter en zwaarder dan 22 kilo. Is je kind kleiner? Dan dien je gebruik te maken van een goedgekeurde, volwaardige autostoel. 

Ja, het is verplicht om kinderen onder de 1,35 meter te vervoeren in een goedgekeurde autostoel of zitverhoger. Is je kind de 1,35 meter gepasseerd? Dan mag hij zonder verhoger in de auto. Kinderen onder de 1,25 meter dienen in een autostoeltje vervoerd te worden.

Een kind moet minimaal 1,35 meter groot zijn om zonder verhoger of autostoel vervoerd te mogen worden. 

Vanaf het moment dat je kindje 1,25 meter lang is mag hij vervoerd worden in een zitverhoger. 

Als ouder weet je dat het opvoeden van een kind hartstikke duur is. Wil je graag de beste aanbiedingen in de gaten houden, zodat je euro’s kunt besparen? Houd dan zeker de leuke kortingsacties bij winkels als Prénatal, Amazon en BOL.com in de gaten! Dit kan al snel enkele euro’s voordeel opleveren. 

Check hier de beste deals bij Amazon.nl
Hier kun je de actuele aanbiedingen bij BOL.com bekijken
Prénatal heeft vaak leuke kortingsacties online!

Scroll naar boven