TANDENDOOSJE – TOP 10 – KOOPGIDS

Tandendoosje

Is de tandenfee langs geweest? Dan wordt het tijd voor een tandendoosje! Zo’n bewaardoosje voor melktanden is speciaal gemaakt voor dit doel en zorgt ervoor dat je het kindergebitje van je kind jarenlang kunt bewaren. Dit is in vele culturen een traditie, maar vooral een leuke herinnering voor later. Tegenwoordig zijn er veel verschillende doosjes verkrijgbaar en in deze koopgids kun je 10x de leukste tandendoosjes bekijken voor het bewaren van tanden!

Wat is een tandendoosje?

Een tandendoosje is een doosje dat gebruikt wordt om de melktandjes van kinderen in te bewaren. Tijdens de kindertijd vallen de melktandjes eruit en veel ouders kiezen ervoor om deze tandjes te bewaren. Deze tandjes zijn erg klein en gemakkelijk kwijt te raken, mits je deze op een veilig plekje bewaard. De meeste bewaardoosjes voor melktanden zijn gemaakt van hout, maar je kunt ook plastic- en metalen varianten vinden. De zilveren tandendoosjes blijven razend populair en worden dan ook vaak verkocht.

Tegenwoordig zijn veel bewaardoosjes voor melktanden te personaliseren. Je kunt kiezen voor een exemplaar dat je kunt laten graveren, maar er zijn ook bewaardoosjes verkrijgbaar waar je in kunt schrijven. Daarnaast kun je kiezen uit een normaal doosje of een doosje met een specifieke plek voor iedere melktand. Het bewaren van tanden wordt vaak gedaan ter herinnering aan de kindertijd, maar er zijn ook culturen die denken dat het bewaren van tanden geluk brengt.

Waar kan je een tandendoosje kopen?

Als je op zoek gaat naar het leukste tandendoosje voor de melktanden van je kind(eren), kun je online heel veel exemplaren vinden. In winkels als Prénatal kun je deze bewaardoosjes vaak ook vinden, maar dit kan verschillen per filiaal. In dit overzicht kun je veel bewaardoosjes vinden van BOL.com, maar ook op websites als Amazon.nl staan erg leuke exemplaren. Bekijk hieronder eerst de top 10 tandendoosjes van dit moment!

1. Wiebeltandje bewaardoos melktandjes

De aanbieder ‘Wiebeltand’ biedt momenteel maar liefst 16 verschillende bewaardoosjes voor melktanden aan in verschillende stijlen. Sommige exemplaren zijn te personaliseren, door bijvoorbeeld de naam van je kindje in het doosje te laten graveren. Nadat je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je een e-mail van Wiebeltandje. Je kunt dan de gewenste naam doorgeven, waarna deze aan de binnen- óf buitenkant wordt gegraveerd. Tip: je kunt ook andere teksten laten graveren!

Bovenstaand tandendoosje is gemaakt van dennenhout en aan de buitenkant zie je de natuurlijk gebruinde opdruk van een jongetje of een meisje. Aan de binnenkant is een speciale plek voor iedere tand, zodat je aan het eind van de rit het hele gebitje in het doosje hebt. Ieder tandje moet in het juiste vak gestopt worden, zodat je precies weet welke tand het was. De doosjes van het merk Wiebeltandje zijn erg geliefd en kunnen inmiddels rekenen op meer dan 100 positieve reviews!

2. Houten tandendoosje met naam

Gepersonaliseerde babyproducten zijn erg in trek en de laatste tijd kun je dan ook veel van deze items vinden online. Denk aan een gepersonaliseerde babykerstbal en raamstickers voor na de geboorte. Ook gepersonaliseerde tandendoosjes zijn geliefd en gelukkig kun je daar momenteel genoeg exemplaren van vinden. Hierboven zie je een houten bewaardoosje, welke voorzien is van de naam en geboortedatum van je kindje.

Bovenstaand bewaardoosje is extra populair, omdat deze ook ruimte heeft voor een babyfoto van je kindje. Dit doosje komt ook van de aanbieder ‘Wiebeltandje’ en is gemaakt van hoogwaardig hardhout. Na de bestelling geef je de persoonlijke gegevens door, waarna het doosje binnen 3 dagen klaar is. Aan de binnenkant van het doosje kun je ieder tandje op de juiste plek bewaren, zodat je later precies weet welk tandje op welke plek hoorde.

3. Bambam tandendoosje

Het merk Bambam staat al jarenlang bekend om zijn schattige babyproducten, zoals rammelaars, sets voor voet- en handafdrukjes, badeendjes en ander (houten) speelgoed. Het bovenstaande bewaardoosje voor melktandjes ziet er erg schattig uit en is vaak ook terug te vinden in babyspeciaalzaken. Het doosje is gemaakt van polystone en biedt ruimte voor alle melktandjes van je kindje. Met een afmeting van 10 centimeter is dit doosje niet te groot en gemakkelijk te bewaren op een veilig plekje.

Naast het schattige Bambam tandendoosje kun je ook nog kiezen voor een bijpassend doosje voor de haarlokjes van je kind. Veel merken bieden een 2-in-1 optie aan, maar er is ook veel vraag naar verschillende doosjes in dezelfde stijl. Ook dit haarlokdoosje is gemaakt van polystone en past perfect naast het bewaardoosje voor melktandjes! Tip: Bambam biedt ook nog andere bewaardoosjes aan voor tandjes!

4. Zilveren tandendoosje Lucardi

Zilveren Lucardi bewaardoosjes voor melktandjes zijn erg gewild en momenteel kun je kiezen uit drie verschillende exemplaren. Het bovenstaande bewaardoosje is voorzien van een beertje en te personaliseren met een eigen tekst. Wil je dit niet online regelen? Dan kun je het tandendoosje bestellen en hiermee naar een fysieke Lucardi-winkel gaan om dit te laten doen. De tekst op het doosje is een voorbeeld, want normaal gesproken staat hier (nog) geen tekst op.

Naast dit bewaardoosje met een beertje kun je ook kiezen uit een zilveren tandendoosje in de vorm van een rondje en voor een setje van 2 schildpadjes. In de zilveren schildpadjes kunnen zowel haren- als tanden worden bewaard! Zoek je een haarlokdoosje én een bewaardoosje voor tandjes? Dan is dat een leuke tip! Op deze pagina van bol kun je de doosjes bekijken.

5. Zilveren tandendoosje Nijntje

Nijntje babyspulletjes kun je nog steeds overal vinden en ze worden dagelijks nog erg vaak verkocht. Je kunt momenteel kiezen uit verschillende Nijntje tandendoosjes, zoals het bovenstaande exemplaar. Dit doosje is verkrijgbaar in verschillende kleuren: roze, blauw en zilver. Kies je voor een andere kleur? Dan heeft Nijntje een pakje aan met die kleur, maar verder is het doosje zilver.

De doosjes zijn gemaakt van hout met een kunststof Nijntje figuur en zijn 8 x 4,5 centimeter groot. Tip: op dit moment kun je een special edition tandendoosje aanschaffen van Nijntje! Dit doosje is verzilverd en gelakt, zodat je het niet meer heeft te poetsen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de rand of de onderzijde te laten graveren. Op deze pagina van bol kun je de special edition bekijken.

6. Konges Slöjd tandendoosje

Als je graag kiest voor stijlvolle producten en kleurtjes, heb je vast al vaker gekeken bij het merk Konges Slöjd. Dit merk heeft een breed assortiment aan spulletjes voor kinderen, zoals speelgoed, poppenwagens, zwemvestjes en nog veel meer. Dit schattige tandendoosje is verkrijgbaar in bovenstaande kleur, off-white en blush (zachtroze). Producten van dit merk zijn vaak iets duurder, maar daar mag je dan ook een hoge kwaliteit van verwachten.

Als de tandenfee bij je kindje is langs geweest, is het tijd om de tandjes op een veilig plekje te bewaren. Het Konges Slöjd bewaardoosje is gemaakt in de vorm van een tand en heeft een vrolijk, lachend gezicht. De roze wangetjes en het feesthoedje maken de bandenbox helemaal af! Tip: als je nog op zoek bent naar een geweldig kraamcadeau, is dit een erg leuke tip! De doosjes zijn gemaakt van steen en bestaan uit twee delen.

7. Tanden- en haarlok bewaardoosje SUS Design

Van kraambezoekboek tot oppasboek: het merk SUS Design kom je veel vaker tegen in onze top 10 artikelen. Het merk biedt veel gave producten aan om de herinneringen aan de kindertijd op een leuke manier vast te leggen. Een houten bewaardoosje voor melktanden behoort uiteraard ook tot de enorme collectie! Hierboven zie je een setje van twee bijpassende, houten doosjes, welke gebruikt kunnen worden voor melktandjes en haarlokjes.

Bovenstaande doosjes zijn slechts één voorbeeld, want je kunt kiezen uit veel verschillende doosjes. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale hout-look of kies voor een zacht, stijlvol kleurtje. Uiteraard kun je ook gewoon kiezen voor een tandendoosje of een los haarlokdoosje, maar een setje is wel een stuk voordeliger.

Bekijk bij bol meer beschikbare bewaardoosjes voor tanden en haarlokjes

8. Maileg tandendoosje

Maileg ken je misschien al van de schattige muisjes, maar ze bieden ook een stijlvol bewaardoosje voor melktandjes aan. Het doosje komt in de vorm van een hartje en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: roze/goud, blauw/goud, goud en blauw. De prijzen schommelen tussen de €11,00 en €13,00, wat dus zeker zeer betaalbaar is. Deze bewaardoosjes worden gemaakt van metaal en zorgen ervoor dat je de tanden van je kindje altijd op één plek hebt.

9. Firstly tandendoosje

De bewaardoosjes van het merk Firstly zijn verkrijgbaar in roze en blauw, maar je kunt ook voor een voordeeltje kiezen. Dit is handig voor wanneer je een tweeling hebt, maar ook voor wanneer je meerdere doosjes zoekt voor andere kinderen. Alle uitgevallen melktandjes hebben een eigen plekje in deze bewaardoosjes, zodat je aan het eind van de rit het hele kindergebit kunt bewonderen. In het doosje zit schuim, zodat de tandjes allemaal op hun plekje blijven.

Het kunststof doosje heeft een transparante deksel, is valbestendig en heel licht. Veel ouders vinden het leuk dat er in het midden van dit doosje ruimte is voor een pasfoto van het kind. Je kunt meteen zien van wie het doosje is en dit is meteen een leuke herinnering voor later. Bij het doosje krijg je ook nog een logboekje met de Melktandenkaart en een voorsleesverhaaltje met de tandenfee.

10. Prénatal tandendoosje – prijstip

Prénatal bewaardoos melktanden

Het tandendoosje van Prénatal staat natuurlijk ook in deze koopgids, want met een prijs van €3,99 is dit een razend populair bewaardoosje! Naast bovenstaand doosje kun je ook nog uit andere exemplaren kiezen én je kunt bij Prénatal ook terecht voor de Nijntje bewaardoosjes voor melktanden. Deze melktanden bewaardoos is lekker basic en doet precies wat je wilt: het bewaren van de melktandjes van je kind(eren). Op het deksel staat de tekst ‘eerste tandje’, zodat het meteen duidelijk is waar het doosje voor is.

Tandendoosjes op Amazon.nl kopen

In dit overzicht heb je de meest populaire bewaardoosjes voor melktanden kunnen bekijken, maar het aanbod is natuurlijk nog veel groter. Als je een kijkje neemt op deze pagina van Amazon.nl, zul je tientallen verschillende bewaarboxen voor melktanden vinden. Houten bewaardoosjes zijn erg populair, maar je kunt hier ook terecht voor doosjes van kunststof en zilver. Een groot voordeel van deze website is dat de prijs vaak een stuk lager ligt dan in andere webshops. Daarnaast zijn de stijlen ook heel anders, zodat je ook voor een uniek doosje kunt slagen.

Hoe kun je tanden het beste bewaren?

Als je melktanden wilt bewaren, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen. Hierdoor voorkom je dat de tanden vergaan en dat ze enigszins mooi blijven. Als de tand is uitgevallen, spoel je hem af met water om speeksel te verwijderen. Gebruik geen zeep, want dit kan tot beschadigingen leiden. Hierna dep je de tand droog met een tissue of zachte doek, waarna je hem aan de lucht laat drogen. Als je dit hebt gedaan, stop je de melktand in een luchtdichte tandendoos of in een zakje.

Het is belangrijk dat de bewaardoos goed droog én schoon is, voordat je de tand erin plaatst. Het is verder belangrijk om vocht en zonlicht te vermijden, dus zet de bewaardoos op een droge, koele plek uit de zon. Als laatste zorg je ervoor dat je weet van wie de tandjes zijn, dus schrijf de naam er zeker op. Sommige bewaardoosjes kunnen gepersonaliseerd worden, zodat dit meteen geregeld is.

Moet ik de tanden schoonmaken voor het bewaren?

Als de melktand van je kind eruit is gevallen, blijven er misschien wat speeksel en etensresten op de tand zitten. Om ervoor te zorgen dat de tand netjes blijft, maak je de tand schoon voordat je hem in een tandjesdoos gaat bewaren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het voldoende om de tand goed af te spoelen met water en aan de lucht te laten drogen. Als je dit hebt gedaan, bewaar je de melktand op een droge, luchtdichte plek.

Hier let je op bij aanschaf van een tandendoosje

Het aanbod op het gebied van bewaardoosjes van melktanden is momenteel erg groot, dus is het soms lastig om te kiezen welk doosje het beste is voor jullie. Hieronder kun je een paar aandachtspunten bekijken voor het geval je kiest voor een tandendoosje.

  • Materiaal: de meeste doosjes zijn gemaakt van hout, maar een zilveren doosje is ook erg mooi. Zorg ervoor dat het doosje luchtdicht is.
  • Inhoud: sommige doosjes zijn voorzien van een soort mal, waarin je de tandjes kunt stoppen. Andere doosjes zijn basic en hierin bewaar je de tandjes bij elkaar.
  • Reviews: wat vinden andere ouders van het doosje? Lees over de voor- en nadelen in reviews van andere klanten.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Scroll naar boven