SPEED ZONE OFF ROAD – OPENING IN WALIBI

Speed Zone OFF ROAD

Op 7 april mochten wij de feestelijke opening van Walibi Speed Zone OFF ROAD bijwonen! Dit gloednieuwe gebied in Walibi is speciaal ontworpen voor jongere kinderen, zodat papa en mama even kunnen bijkomen wanneer de kids heerlijk spelen. Wat vinden wij van de Wind Seeker en de gloednieuwe familieachtbaan? Lees snel verder en ontdek meer over de opening en Speed Zone OFF ROAD!

Tip: goedkope kaarten Walibi

Pretparken zijn vaak erg prijzig en zeker met een groot gezelschap kan dit vaak (te) duur zijn. Ben je van plan om met meerdere kinderen naar Walibi Holland te gaan? Houd dan zeker verschillende websites in de gaten. Op de website van Walibi Holland kun je kaarten bestellen vanaf €32,50, maar op andere sites kun je meebieden op 2 kaarten vanaf €1,00. Doorgaans gaan deze kaarten voor zo’n €40-€50 weg, zodat je flink kunt besparen.

Bekijk hier goedkopere tickets voor Walibi

Vroeg uit de veren voor de opening van Speed Zone OFF ROAD

Walibi Holland is voor ons zo’n 2,5 uur rijden, wat betekent dat we al vroeg uit de veren moesten voor de opening. We gaan de feestelijke opening van Speed Zone OFF ROAD met zijn vijven bezoeken en stappen om half 8 al in de auto op deze leuke dag! De dag voor vertrek hebben we nog snel wat poncho’s gehaald, want het belooft een regenachtige dag te worden.

Walibi bord aankomst

Na ruim 3 uur (inclusief pitstop) komen we eindelijk aan in Walibi en helaas ziet het weer er hier ook nogal regenachtig en bewolkt uit. We hopen op het beste, parkeren de auto en lopen richting de VIP-balie voor genodigden. Hier krijgen we allemaal een keycord en een polsbandje, welke ons toegang geeft tot de opening voor genodigden. Hierdoor mogen we een aantal uur eerder naar het nieuwe gebied, om op ons gemak rond te snuffelen.

Park oogt schoon en netjes

Het is goed om te weten dat het voor ons allemaal al jaren geleden is dat we Walibi Holland bezochten en dat de herinneringen ietwat vervaagd zijn. Voor de kinderen is het de eerste keer dat we het park bezoeken en het is dus extra spannend voor hen! Vandaag is de officiële seizoensopening van het hele park en alles ziet er tiptop uit. Echt druk is het ’s ochtends vroeg nog niet, zodat we het park op ons gemak kunnen (her)ontdekken.

Overal loopt personeel rond, zodat het park netjes en schoon blijft. Daarnaast is het handig dat je ten alle tijden een vraag kunt stellen aan het personeel, waarna ze je vrolijk en vriendelijk te woord staan. Qua gastvrijheid scoort het park echt hoog en dat vinden wij altijd erg belangrijk.

Walibi groende auto

Attracties in Walibi Holland

De officiële opening van Speedzone OFF ROAD is pas om 12 uur, dus hebben we nog ruim de tijd om verschillende attracties te bezoeken. De kinderen hebben al een paar leuke attracties gevonden, zoals ‘Los Sombreros’, de botsauto’s en ‘Space Kidz’. Een klein minpunt is dat er op deze dag verschillende attracties met storingen waren. Aan het begin van het park had de attractie Condor vrijwel meteen een storing, zodat we deze moesten overslaan.

Walibi Los Sombreros

Eén persoon van ons gezelschap nam plaats in de ‘Space Shot’, maar moest na 10 minuten wachten weer uitstappen vanwege een storing. De kinderen stonden 45 minuten in de wachtrij bij de attractie ‘Crazy River’, maar verlieten uiteindelijk de wachtrij omdat de attractie ook een storing ondervond. Jammer, want ze hadden veel zin in deze attractie en hebben er lang op gewacht.

Hopelijk hebben de storingen te maken met de opening van het seizoen na maandenlang dicht te zijn geweest. Gelukkig heeft het park ons niet teleurgesteld, want de kinderen hebben nog genoeg kunnen genieten in verschillende andere attracties.

Feestelijke opening Speed Zone OFF ROAD

Tussen het wachten door zijn we een aantal keer het nieuwe gebied Speed Zone OFF ROAD ingelopen, welke op dat moment nog afgeschermd was voor niet-genodigden. Voor de ingang lag een mooie, rode loper voor alle genodigden en iedereen werd ontvangen met een glas champagne. Complimenten aan het team van Walibi, want het zag er feestelijk en gezellig uit! Voor de kleintjes was er natuurlijk limonade!

Opening gebied Speed Zone Off Road

Eenmaal binnen werden we constant verwend door de verklede medewerkers van Walibi. Het park mag blij zijn met zijn medewerkers, want zij hebben voor een heel vrolijke sfeer gezorgd. Er liepen volop medewerkers rond met dienbladen waarop verschillende hapjes lagen. Denk aan broodjes met mini-hamburgers, hotdogs en andere lekkere dingen waarvan ik nog steeds niet precies weet wat het was. Uiteraard werden we ook voorzien van koffie, thee en/of frisdrank bij de gezellige horeca.

Speed zone Walibi champagne

Iets voor 12 uur is het zover: er komt een vrolijke dame op een quad aangereden om het nieuwe gebied officieel te openen. Walibi is iets te laat, maar komt gelukkig net op tijd aan voor de opening van Speed Zone OFF ROAD! Er worden heel veel toeters uitgedeeld aan de kinderen, er wordt afgeteld en dan knallen er lintjes de lucht in en wordt er vuurwerk afgestoken! Het gebied is nu officieel geopend en het is tijd om de attracties te gaan testen!

De attracties van Speed Zone OFF ROAD

In principe zijn er twee nieuwe attracties te vinden op het OFF ROAD terrein: de familieachtbaan Eat My Dust en Wind Seeker. Daarnaast is er een klimrek aanwezig in het nieuwe gebied én de Cool Down, een soort fontein die plotseling aangaat. De Cool Down zal tijdens warme dagen vast een geliefd stukje van Walibi worden, want je kunt binnen een aantal seconden helemaal nat zijn!

Eat My Dust

De meest populaire attractie in dit nieuwe gebied is de gloednieuwe familieachtbaan Eat My Dust. Deze achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 90 centimeter (met begeleiding) en vanaf 105 centimeter zonder begeleiding. Leuk, want veel achtbanen in dit attractiepark zijn geschikt voor grotere kinderen en volwassenen. De kinderen vinden de achtbaan leuk en gaan snel weer in de rij voor nog een rondje. Bij het starten hoor je een ‘startgeluid’, zodat het net lijkt alsof je gaat rijden. Jammer genoeg heeft ook deze achtbaan vrij snel een storing, maar deze is wel snel opgelost. 

Wind Seekers

De Wind Seekers is ook een van de nieuwe attracties in het OFF ROAD gebied. In ieder voertuig passen 2 personen, zodat je ook met je kindje samen in de attractie kunt. Als je ingestapt bent, moet er heel hard getrapt worden, zodat je hoger de lucht in gaat! Dit trappen heeft echter niet écht dit effect, maar het is zeker leuk om in beweging te blijven. De attractie is zeer kindvriendelijk en erg leuk om samen met je kind uit te proberen.

Klimrek en Cool Down

Welk kind is er niet gek op klimmen en klauteren? Walibi heeft hier gelukkig goed over nagedacht en een mooi klimrek in het gebied geplaatst. Terwijl papa en mama op het terras een drankje nuttigen, klauteren de kids er lekker op los. Hebben de kinderen het warm gekregen? Dan rennen ze door naar de Cool Down, waar ze binnen een paar seconden helemaal doorweekt kunnen zijn! Ren je snel genoeg? Dan blijf je misschien droog! Ondanks dat het niet echt mooi weer was, waren er genoeg kinderen die de Cool Down al hebben uitgeprobeerd en hier veel plezier hadden!

Foto’s opening Speed Zone OFF ROAD

‘Kaal’ gebied

Inmiddels schieten de blogs en vlogs over dit nieuwe familiegebied uit de grond en daarin lees je onder andere over de aankleding van het gebied. Ja, het is vrij kaal, maar we mogen niet vergeten dat we net uit de winter komen en dat alles nog moet gaan bloeien. Ik verwacht dat dit gebied er over een jaar mooi groen en aangekleed uitziet!

Wat minder handig is, is het grind dat naast de attractie Wind Seekers ligt. Kinderen rennen overal doorheen en ik verwacht dat het grind niet heel lang op zijn plek zal blijven liggen. Als je richting de Wind Seekers loopt, liggen er geverfde autobanden, welke het pad wijzen naar de ingang. De attractie is afgeschermd met hekken, omdat de familieachtbaan hieromheen gebouwd is.

Toiletten en horeca

Als moeder van 4 kinderen weet ik hoe belangrijk het is om snel toegang te hebben tot een toilet. Als een kleintje nodig moet plassen, wil je niet nog 10 minuten op zoek moeten naar een toilet. In het nieuwe gebied staat een caravan, welke overloopt in een ruimte met toiletten. Je hebt het idee dat je in een caravan staat, maar dat is natuurlijk niet het geval. De toiletten zagen er schoon uit en de wasbakken zijn toegankelijk voor kinderen. De aanwezigheid van een toiletgebouw in dit gebied vind ik een heel goede zet van Walibi, want je kunt als ouder echt even ontspannen in dit deel van het park met alles bij de hand.

Toiletten Speed Zone

Iets verderop, richting de familieachtbaan, vind je de horeca. Hier kun je verschillende drankjes en hapjes halen, tegen vrij betaalbare prijzen. Dit is overigens in het hele park het geval, behalve wanneer je flesjes frisdrank uit automaten gaat halen. Daarnaast vond ik de prijzen voor (bijvoorbeeld) een trui (€49,95) ook erg hoog en dit nodigt zeker niet uit om er eentje aan te schaffen.

Op de openingsdag waren hapjes en drankjes gratis voor genodigden, wat ook oprecht goed geregeld was. Na de opening kon je natuurlijk nog steeds eten en drinken bestellen, wat een stuk ‘goedkoper’ is dan in andere pretparken. Verderop in het park kwamen we nog een horeca-plek tegen waar broodjes kebab en frisdrank werden verkocht voor €8,95. Deze prijzen liggen doorgaans veel hoger en vind ik zeker nog betaalbaar.

Goodie Bag na afloop

Na afloop van de opening kregen alle genodigden een leuke goodie bag mee, waarin verschillende items zaten. Vooral de vlieger vonden de kinderen erg leuk! Zowel volwassenen als kinderen kregen een tasje mee, welke gebruikt kan worden als gym- of zwemtasje.

Conclusie Speed Zone OFF ROAD

Als je denkt aan Walibi, denk je aan achtbanen en niet meteen aan een familiepretpark welke je snel zult bezoeken met jonge kinderen. Speed Zone OFF ROAD is een mooie toevoeging voor ouders met jonge(re) kinderen die niet van snelle/hoge achtbanen houden.

Naast dit gedeelte zijn er ook nog andere delen in het park geschikt voor jonge kinderen, zodat jullie je ongetwijfeld zullen vermaken. Toch is dit stukje een welkome toevoeging voor ouders (terras, toilet, overzicht) en erg leuk voor de kids! De achtbaan, Wind Seeker, klimrek en Cool Down zullen echt een tijd voor speelplezier zorgen, terwijl jullie even lekker in de zon kunnen zitten. 

Goedkope tickets voor Walibi

In het begin van het artikel heb je al kunnen lezen dat je op sommige websites mee kunt bieden op tickets voor Walibi Holland (en België!). De website VakantieVeilingen is erg populair en wordt vaak gebruikt om goedkope tickets voor verschillende pretparken te bestellen. Zeker wanneer je met een groot gezelschap naar een pretpark wilt gaan, kan het verstandig zijn om deze website in de gaten te houden.

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl schrijven we regelmatig over vakantie- en pretparken die we bezoeken. Uiteraard kun je ook voor heel veel koopgidsen bij ons terecht! Hieronder vind je links naar populaire artikelen.

Sunparks Kempense Meren review
Katjeskelder Roompot – review
20x de leukste vriendenboekjes

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven