Babykamer

Babykamer voor je kindje

Vanaf het moment dat je zwanger bent, komt er een hoop op je af. Je krijgt vaak al snel een babyuitzetlijst voorgeschoteld, waarop veel praktische babyspullen zijn. Veel van deze spullen heb je echter helemaal niet nodig en kun je dus gewoon laten liggen, maar een babykamer is vaak wel erg handig.

Als je kindje een eigen kamer krijgt, kun je kiezen voor het aanschaffen van een complete babykamer. Deze bestaat doorgaans uit een commode, een kledingkast en een ledikantje om in te slapen. Daarnaast kun je kiezen voor andere opties, zoals wandplankjes.

Rooming-in of niet?

Ben je van plan om je kindje meteen op zijn eigen kamertje te laten slapen? Dan volstaat een ledikant. Veel ouders kiezen echter voor rooming-in, oftewel: je kindje bij je op de kamer laten slapen. Hiervoor kun je een speciaal wiegje aanschaffen, maar ook de co-sleeper is erg populair. Op Mamagroeit.nl kun je verschillende koopgidsen vinden, waarvan we hieronder de meest populaire op een rijtje hebben gezet.

Co-sleeper
Mozes mandje
Wiegje
Hangwiegje

Beddengoed voor het babybed

Voor welk bedje je ook gaat kiezen, je hebt altijd passend beddengoed nodig. Beddengoed voor wiegjes is vaak een stuk kleiner dan beddengoed voor ledikantjes, dus kijk altijd goed naar de maten. Op Mamagroeit.nl kun je verschillende artikelen vinden over beddengoed.

Ledikantdekens
Wiegdekens

Verzorging in de babykamer

Je kindje slaapt niet alleen in de babykamer, maar wordt daar ook verschoond en aangekleed. Hiervoor heb je aparte spulletjes nodig, zoals een aankleedkussen en een luieremmer. Hieronder kun je links vinden naar populaire artikelen op het gebied van verzorging in de babykamer.

Luieremmer
Aankleedkussen
Verschoonmand

Scroll naar boven