Hangwieg kopen? 5x de mooiste hangwiegen + tips!

hangwieg

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende babybedjes te koop: van wieg tot co-sleeper en van ledikant tot hangwieg! Verwacht je een kindje en wil je graag gebruik gaan maken van een hangwieg? Dan wil je natuurlijk weten wat de beste en mooiste hangwieg is! Wij hebben de mooiste hangwiegjes op een rijtje gezet, zodat de keus een stuk makkelijker wordt! Bekijk ze snel en lees meer info!

Waarom kiezen voor een hangwieg?

Misschien vraag je jezelf af waarom veel ouders kiezen voor een hangwieg. De redenen om deze keuze te maken is voor iedereen anders. Zo kiest de ene ouder voor een hangwieg omdat er sprake is van ruimtetekort, terwijl de ander expres voor deze wieg kiest om de ontwikkeling van zijn of haar kindje te stimuleren. Een kindje ervaart hetzelfde gevoel als in de baarmoeder: wiegen en zweven.

Daarnaast is het algemeen bekend dat het wiegen van een baby troost biedt. Geef de wieg een klein zetje en je kindje valt binnen no-time in slaap. Een klein nadeel: hangwiegjes zijn vaak een stuk prijziger dan normale wiegjes. Ook vinden niet alle ouders het een prettig idee om een wiegje aan het plafond te hangen. Let op: je kunt ook gebruikmaken van een driepoot, waarover later meer.

Bekijk hieronder de beste en mooiste hangwiegjes van dit moment en lees daaronder meer informatie!

1. Leander hangwieg als meest populaire hangwieg

Wanneer je écht graag een hangwiegje wilt aanschaffen voor je baby, ben je vast al op zoek gegaan naar de beste hangwiegjes die er op dit moment verkrijgbaar zijn. De kans is dan ook heel groot dat je de Leander hangwieg al meerdere keren bent tegengekomen en dat heeft ook een reden. Deze hangwieg is ontzettend geliefd onder ouders en wordt dan ook met veel plezier en liefde gebruikt.

Heb je maar weinig ruimte in huis of wil je een hippe babykamer maken? Dan past deze Leander hangwieg perfect bij jullie! Het veilige en beschermde gevoel van een wiegje biedt je kindje een fijn gevoel en de schommelbeweging is zeer rustgevend. Deze wieg kun je ophangen aan een draagbalk (plafond), maar je kunt hem ook bevestigen aan de speciale Leander wiegstandaard (los verkrijgbaar). Let goed op bij aanschaf van een wiegje of er een matrasje meegeleverd wordt.

Uiteraard is deze Leander hangwieg gemaakt van zeer stevig materiaal, zodat je kindje hier veilig in kan slapen. Daarnaast kun je hem ook nog verstellen in hoogte, zodat je zelf kunt bepalen waar en hoe hoog het wiegje gaat hangen. Een ander groot voordeel is dat de wieg gewassen kan worden! Handig, want baby’s hebben nogal eens een ongelukje. Deze wieg is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Ervaringen Leander hangwieg / reviews

Wanneer je gaat Googlen, kom je heel veel positieve reviews tegen van ouders die met veel plezier gebruikmaken van deze gave, hippe wieg. Het wiegje is gemakkelijk te installeren, waarna je hier maanden plezier van hebt. Doorgaans gebruik je een wiegje zo’n 3 tot 6 maanden, maar er zijn zelfs ouders die hem langer hebben gebruikt. Kan je kindje zichzelf optrekken? Dan is het tijd om over te stappen op een ledikant.

2. Hussh hangwieg – Kindekeklein hangwiegje

De Kindekeklein hangwieg is een populaire wieg waar dagelijks nog vaak naar gezocht wordt. Sinds een tijdje is dit de Hussh hangwieg geworden, welke je hierboven kunt bewonderen. Aan de foto kun je het meteen zien: deze wieg is hartstikke stijlvol en biedt een knus en fijn plekje voor je kindje om te slapen. Deze wieg is ook verkrijgbaar in een tweeling-variant, welke je ook in dit artikel terug zult vinden.

Voor deze prijs krijg je een RVS veer, heerlijk wiegje,, inclusief matras dat gemaakt is van kokos met gerecyclede wol en een zachte afritsbare tijk van biologisch katoen. Dit wiegje veert en schommelt, zodat deze hangwieg heel wat ontspanning biedt. Het is ook handig dat je de wieg zo los kunt klikken uit de touwen, zodat je het bedje mee kunt nemen naar de woonkamer of tuin. Op die manier is je kindje altijd bij je, in zijn eigen vertrouwde bedje.

Wist je dat veel mensen dit wiegje ook als reiswiegje gebruiken? Deze hangwieg is namelijk niet zwaar en gemakkelijk te demonteren. Wanneer je hiervoor kiest, kun je veel langer gebruikmaken van dit fijne wiegje. Een klein nadeel is natuurlijk de prijs: je bent al snel tegen de €250,00 kwijt!

Ervaringen Hussh Hangwieg – Kindekeklein hangwieg – reviews

Er zijn veel positieve ervaringen te vinden op het internet wanneer het gaat om de Hussh hangwieg. Ouders geven bijvoorbeeld aan dat hun kindje zichzelf weer in slaapt wiegt, omdat de wieg meebeweegt met de bewegingen van je kindje. Dit is natuurlijk erg fijn, zeker wanneer je baby een lichte slaper is. Ook geven ouders aan dat ze het bedje bij mooi weer lekker in de tuin hangen (uit de zon), om zo heerlijk te genieten van een mooie middag.

3. Lavandoux hangwieg – Macramé hangwieg

Macramé is helemaal in en dat zie je ook terug in veel babymeubelen. Hierboven zie je de zeer geliefde Lavandoux hangwieg in macramé stijl, gemaakt van 100% katoen. De bohemien stijl wordt in Nederland en België zeer goed ontvangen en veel babykamers worden op dit moment ingericht in deze stijl. Niet gek, want hoe gaaf ziet dit eruit?

De zijkanten van deze hangwieg hebben een open geknoopt patroon, zodat er een goede luchtstroom is. Het is altijd belangrijk dat er genoeg lucht bij je kindje kan komen en dat de zijkanten open zijn. Ook is het fijn dat je goed zicht hebt op je kindje. Deze hangwieg heeft verder een fijne schommelbeweging, zodat je kindje snel in slaap valt en ontspant.

Net als de meeste hangwiegjes is dit exemplaar van Lavandoux lekker licht en gemakkelijk mee te nemen van de ene plek naar de andere. Je krijgt bij deze wieg een kussen (75x45cm), maar geen matras. Wil je nog een ander matras aanschaffen? Dan moet je goed naar de afmetingen kijken. In de kussens zit polyester vulling en de sloop kan niet verwijderd worden.

Ervaringen Lavandoux hangwieg

Ouders zijn zeer enthousiast over deze betaalbare hangwieg, ondanks dat er geen matrasje wordt meegeleverd. Daarnaast vinden ouders dit hangwiegje een ware eyecatcher, wat zeker ook niet geheel onbelangrijk is.

4. Hangwieg tweeling Hussh – Kindekeklein hangwieg tweeling

Je hebt de hangwieg van Hussh (dit was Kindekeklein) al kunnen bewonderen in dit artikel, maar je kunt ook een exemplaar aanschaffen dat afgestemd is op een tweeling. Verwacht je twee kindjes en wil je graag wat ruimte besparen? Dan is dit je kans! Let wel op: ouders geven aan dat ze het gebruik van een driepoot (standaard) niet erg handig vinden met deze tweeling-variant.

Wist je dat tweelingen extra gevoelig zijn voor de schommelbewegingen van een wieg? De eerste maanden kunnen je kindjes lekker met elkaar slapen en lummelen, heerlijk! Uiteraard heeft de wieg een tussenwandje van gaas met biokatoen, zodat ze beiden veilig op een eigen matrasje liggen. Ze kunnen elkaar ruiken en zien, maar hebben toch hun eigen veilige ruimte. Dit wandje kun je overigens makkelijk weghalen, zodat ze elkaar kunnen aanraken.

Wil je langer plezier hebben van de hangwieg? Gebruik hem dan een langere tijd als box overdag! Bij de hangwieg van Hussh krijg je een veer en twee fijne matrasjes van kokos. Het matrasje wordt versterkt doordat er een geperforeerde bodemplaat aanwezig is.

Ervaringen hangwieg Hussh – Kindekeklein

De prijs van deze wieg is natuurlijk een stuk hoger dan de gemiddelde hangwieg, waardoor veel ouders op zoek zijn naar positieve ervaringen van andere ouders. Deze reviews zijn bijna allemaal lovend, maar je kunt op internet (BOL.com) ook lezen dat een moeder de wieg onhandig in gebruik vond. Ze gebruikte de wieg op een driepoot standaard en vindt de ruimte om je kindjes in de wieg te leggen dan te beperkt.

5. Roba wiegje – hangbedje

Je kunt het Roba hangbedje gebruiken vanaf het moment dat je kindje geboren wordt! Deze hangwieg kan aan het plafond bevestigd worden, zodat je een fijn slaapplekje kunt maken voor je nieuwe kindje. Baby’s vallen snel in een fijne slaap door het zachtjes heen en weer wiegen van dit fijne bedje.

De zijkanten van dit babybedje zijn bewerkt met mesh stof, zodat je kindje goed kan ademen tijdens het slapen. Dit is ook fijn tijdens de warme zomermaanden, waarin kindjes het al snel te warm hebben. Het bedje heeft daarnaast elementen van hout, wat goed in bijna ieder interieur past! Natuurlijk krijg je bij het bedje ook een passend matras en een overtrek.

Wat is de beste hangwieg?

Voordat een product op de Nederlandse markt gebracht mag worden, wordt het onderworpen aan een aantal strenge eisen. Het ligt vooral aan de smaak van de ouders welke hangwieg de beste is, omdat dit een kwestie van smaak is. Hierboven heb je heel dure hangwiegjes kunnen bekijken, maar er zijn ook genoeg betaalbare (goedkopere en merkloze) wiegjes verkrijgbaar. Kortom: je maakt het zo gek als je zelf wilt!

Hangwieg aanbiedingen

Het is geen slecht idee om heel goed de aanbiedingen in de gaten te houden, omdat je dan vaak veel geld kunt besparen. Op onder andere BOL.com en Amazon.nl kun je vaak heel leuke deals scoren en ben je vaak tientjes minder kwijt! Let wel goed op wat je krijgt voor het geld dat je moet betalen!

Waarop letten bij aanschaffen van een hangwieg?

Ga je een nieuwe hangwieg aanschaffen? Dan is het vooral verstandig om te kijken of de zijkanten niet volledig gesloten zijn. Je kindje moet tijdens zijn slaapjes goed kunnen blijven ademen en genoeg frisse lucht bij zich kunnen krijgen. Ook is het belangrijk om te bekijken wat je precies krijgt voor het bedrag dat je gaat betalen. Is dit inclusief bevestigingsmateriaal? En zit er een matrasje bij?

Daarnaast adviseren wij altijd om de reviews van andere klanten door te nemen. Ontevreden klanten laten vaak maar wat graag een slechte review achter en daar kun jij als nieuwe klant weer van leren! Natuurlijk is de ene klant iets veeleisender dan de ander, maar het is goed om jezelf in te lezen en eventuele nadelen te kunnen overwegen.

Wieg aan plafond

Misschien vind je het nog een eng idee: een wieg aan het plafond. Je bent niet de enige! Een pasgeboren baby is nog ontzettend kwetsbaar en je wilt een veilige slaapplek voor hem creëren. Zorg ervoor dat een wiegje altijd op de juiste manier wordt bevestigd, zodat hij niet van het plafond los kan komen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een speciale standaard! Het wiegje kan dan nog schommelen, maar je hoeft de wieg dan niet aan het plafond te bevestigen.

Relevante onderwerpen

Nicole
Scroll naar boven