AFTELKALENDER ZWANGERSCHAP – 5x de leukste kalenders

Aftelkalender zwangerschap

Yeah! Je bent zwanger! Maar wat duurt het lang… Normaal gesproken vliegt de tijd, maar nu kruipen de weken voorbij. Wat is er leuker dan een aftelkalender met allemaal bijzondere, praktische en leuke weetjes over jouw zwangerschapsduur? Bekijk de leukste tips voor een aftelkalender zwangerschap!

Online app’s met zwangerschapweetjes of een aftelkalender zwangerschap?

Tegenwoordig bestaan er heel veel leuke apps die de zwangerschap precies bijhouden. Zodra je een van deze apps opent, krijg je direct hoe lang je zwanger bent en welke weetjes daarbij horen. Hoe ver is je kindje met zijn ontwikkeling? Hoeveel dagen ben je precies zwanger?

Toch is het leuk om een aftelkalender voor de zwangerschap te hebben. Er zijn veel verschillende “scheurkalenders”, de een nog uitgebreider dan de ander. De meeste kalenders werken per week. Elke week mag je een pagina afscheuren en op iedere pagina staat leuke informatie over de betreffende week van de zwangerschap. Zo wordt het aftellen naar de geboorte wel een stuk leuker!

Informatie voor je partner

Als zwangere vrouw beleef je de zwangerschap heel intens. Dit kan voor je partner heel anders zijn. Zij voelen geen baby’tje in hun buik en zij hebben geen last van zwangerschapskwaaltjes. Jij, als zwangere aanstaande moeder, bent er dus veel meer mee bezig dan je partner.

Wanneer je de scheurkalender / aftelkalender zwangerschap op een centrale plek in huis hangt, krijgt je partner ook wat meer informatie mee. Sommige partners (man of vrouw) hebben hier helemaal niets mee, anderen juist wel! Betrek je partner dus bij de zwangerschap met de kalender.

Aftelkalender zwangerschap als zwangerschapscadeau

Wil je je zwangere vriendin, familielid of kennis graag een kleine attentie geven om te vieren dat zij zwanger is? Weet je niet wat je moet geven? Een aftelkalender is een leuk idee! Zwangere vrouwen krijgen graag zwangerschaps-gerelateerde cadeautjes, dus dit is het perfecte cadeau!

Er zijn veel verschillende aftelkalenders voor de zwangerschap, dus je kunt vast een leuk exemplaar vinden voor je vriendin!

De leukste aftelkalender zwangerschap

De leukste aftelkalender is voor iedereen anders. We hebben allemaal een andere smaak en dat is maar goed ook. Daarom kun je hieronder een lijst vinden met 15x de leukste aftelkalenders voor tijdens de zwangerschap. Ook zie je een voorbeeld van een aftelkalender zwangerschap voor broertjes en/of zusje!

1. Pauline Oud – 9 maanden aftelkalender

Ben je al bekend met Pauline Oud? Zij is de auteur van heel wat leuke boeken voor tijdens de zwangerschap, bevalling, kraamperiode en baby- en kindertijd.

Ze is onder andere bekend van: Het Kraambezoekboek, Baby’s Eerste Jaar, Mijn creche- en oppasboek, Mijn vijfjaren Mama dagboek en heel wat leesboekjes voor kinderen. Bekijk haar boeken hier bij bol!

De 9 maanden aftelkalender bevat pagina’s voor 280 dagen! Iedere dag lees je een weetje of een tip over de zwangerschap. Dit is dus een zeer uitgebreide scheurkalender, welke erg populair is bij aanstaande ouders.

2. Zwanger Scheurkalender – Ouders Van Nu

Ken je Ouders Van Nu al? De meeste zwangere vrouwen komen in aanraking met Ouders Van Nu zodra zij een afspraak hebben gehad bij de verloskundige. Tussen de informatiebladen zit altijd wel een tijdschrift van dit bedrijf. Zij geven ook de gratis Zwangerbox en het Babycadeau uit, welke je op onze andere pagina aan kunt vragen.

Aanvragen: Gratis babydozen en zwangerschapsboxen overzicht

Aftellen tot je een ton weegt! Met deze scheurkalender tel je af naar de bevalling en krijg je dagelijks nieuwe tips. Een erg leuke manier om de zwangerschap van dag tot dag te beleven. De Zwanger Scheurkalender van Ouders Van Nu is ook een perfect zwangerschapscadeautje!

3. Deltas Zwangerschapsscheurkalender

Nog zo’n leuke cadeautip! Of natuurlijk gewoon leuk voor jezelf als zwangere vrouw! Je krijgt iedere dag nuttige informatie, vanaf de eerste dag van de zwangerschap tot aan de dag van de geboorte! Hoe verandert het lichaam? Waar moet je allemaal aan denken? Handig, al die tips! Je kunt de kalender ophangen of de standaard gebruiken, zodat je hem neer kunt zetten. Elke dag mag je een blad afscheuren!

4. Zwangerschapsaftelkalender voor broertjes/zusjes

Heb je al een kindje of misschien zelfs meerdere kinderen? Er is niets spannender dan een broertje of zusje krijgen! Probeer de kinderen bij de zwangerschap te betrekken. Deze zwangerschapskalender is daar perfect geschikt voor.

Iedere week krijgen de kids informatie over de baby in mama’s buik. Er staan leuke opdragen op de kalender, wat het nog leuker maakt! Op die manier worden de broertjes/zusjes er op een leuke manier bij betrokken.

5. Forever Friends 9 maanden scheurkalender

Ook met deze scheurkalender van Forever Friends tel je de dagen af tot aan de bevalling. Scheur er iedere dag een blaadje af en lees alles over de groei van de baby. Ook staan er weetjes in over de veranderingen bij de zwangere vrouw. De kalender bevat 280 pagina’s met tips, feiten en ervaringen.

6. Nijntje 9 maanden aftelkalender

De Nijntje 9 maanden aftelkalender kun je gebruiken tijdens de zwangerschap om af te tellen naar het mooiste moment in je leven: de geboorte van je kindje! In de aftelkalender vind je 280 dagen met weetjes, feiten en tips over zwanger zijn! De aftelkalender van Nijntje is ook een heel leuk cadeautje voor zwangere vrouwen!

7. 9 maanden zwangerschapskalender

Ondanks dat deze 9 maanden zwangerschapskalender niet echt een aftelkalender is, is het wel een ontzettend leuke tip voor alle zwangere vrouwen! Voor iedere zwangerschapsmaand is er een invulpagina en je kunt de kalender op ieder moment in gebruik nemen.

Op iedere maandpagina kun je een foto van je groeiende babybuikje inpakken en natuurlijk kun je ook belangrijke informatie die je niet wilt vergeten kwijt! Aan het eind van de zwangerschap plak je een mooie foto van je kleintje in, zodat je een mooi naslagwerkje hebt gemaakt voor later!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven