Zwangerschapskettingen | bekijk de top 7!

zwangerschapskettingen

Heb je weleens gehoord van een zwangerschapsketting? Zo’n speciale ketting draag je tijdens de zwangerschap om de band te versterken met je ongeboren kindje. Is een zwangerschapsketting veilig? En waarom wordt er verteld dat baby’s in een stuitligging kunnen gaan liggen wanneer je zo’n ketting met een belletje draagt? In dit artikel lees je meer informatie over de zwangerschapskettingen en kun je meteen de top 7 van dit moment bekijken!

Onder de top 7 lees je handige informatie over de zwangerschapsketting. Lees bijvoorbeeld over de oorsprong en veiligheid van de zwangerschapsketting, wanneer en waarom je hem draagt en wat zo’n zwangerschapssieraad nu eigenlijk is!

Top 7 Zwangerschapskettingen : bola-kettingen

Tegenwoordig worden er veel zwangerschapskettingen aangeboden. Een zeer bekend en populair merk dat dit zwangerschapssieraad verkoopt is ProudMaMa. Deze komt dan ook een aantal keren voor in de top 7! Bekijk hieronder de meest populaire items!

1. Proud Mama Babybel Ballchain verzilverd met voetjes

Op nummer 1 staat de Babybel van Proud MaMa. Deze babybel draag je laag op je zwangerschapsbuikje, zodat iedereen ziet dat je zwanger bent. Ook leuk: je kindje leert het geluid van de zwangerschapsbola kennen. Wanneer hij/zij geboren is, zal het geluid ook herkend worden.

De ketting is 120 lang en volledig nikkelvrij. Je krijgt het item thuis gestuurd in een luxe cadeauverpakking. Omdat de sieraden van dit merk verzilverd zijn, kunnen ze op den duur verkleuren onder invloed van licht, zuurstof en warmte. Maak hem snel weer als nieuw door een sopje van afwasmiddel en lauw water. Nadat de ketting droog is, kun je hem oppoetsen met een zilverdoekje.

Deze zwangerschapsketting van Proud MaMa wordt het meest verkocht en krijgt goede reviews/recensies. De ervaringen met deze bola-ketting is dus erg goed!

2. Proud MaMa zwangerschapsketting Babybell Heartchain verzilverd

Op nummer 2 in de top 7 van zwangerschapskettingen staat de babybel van Proud MaMa met een hartje. Deze ketting kun je natuurlijk ook als origineel zwangerschapscadeau geven aan je vriendin, zus of andere zwangere vrouw in je omgeving. Ook deze zwangerschapsbola is nikkelvrij en heeft een lengte van 120 centimeter.

3. Basic zwangerschapsketting goudkleurig met voetjes Proud Mama

De nummer 3 op de lijst van leukste zwangerschapskettingen! Dit basic zwangerschapssieraad van Proud MaMa is eigenlijk niet heel basic. De mooie, warme gouden kleur geeft deze ketting een mooie uitstraling. Op het balletje staan twee voetjes, die duidelijk maken dat je een kindje verwacht. Ook het gedrukte “Proud MaMa” geeft duidelijk weer dat je in verwachting bent.

4. La Rosa Princesa Bola-ketting Smaragdgroen Mandala

De zwangerschapskettingen van La Rosa Princesa zijn ook erg populair. Deze zwangerschapsbola’s zijn allen handgemaakt, met liefde! Het sieraad heeft ook een belletje, dat een tinkelend geluid geeft en een rustgevende werking heeft op mama en kind. De mandala die verwerkt is in het balletje is een symbool van volmaaktheid en oneindigheid, een magische cirkel.

De bola is 2cm verzilverd en vrij van nikkel en lood. Natuurlijk wordt het sieraad verpakt in een leuk sieradendoosje. De ketting is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

5. Proud MaMa Bling Bola zwangerschapskettingen

Op nummer 5 staat een iets meer opvallende zwangerschapsketting. Ben je gek op blingbling Dan is dit dé zwangerschapsketting voor jou. Je kunt kiezen uit goudkleur of zilverkleurig. De ingelegde zirkoniasteentjes maken deze ketting hip en stijlvol. Met een koord van 120 centimeter valt het balletje precies onderaan je buik. Het sieraad wordt geleverd in een organza zakje.

6. La Rosa Princesa – Lotus Bola Zwangerschapsketting Verzilverd – Bruin

De Lotus ketting staat op nummer 6. Lotus staat voor zuiverheid en puurheid. Wist je dat de lotus heel lang in bloei staat? Een prachtig symbool voor het leven. Deze zwangerschapsbola is ook 2 cm verzilverd en lood- en nikkelvrij. Deze ketting is een perfect cadeautje voor een zwangere vriendin of zus. Na de bestelling krijg je het sieraad in een leuk sieradendoosje thuisgestuurd.

7. Proud MaMa Babybel Gemstone Maansteen

Nummer 7 is voor de Maansteen zwangerschapsketting van Proud MaMa. Maansteen bevordert intuïtie en vruchtbaarheid, maar heeft ook een kalmerende werking op het gevoelsleven. De connectie met de maan én vrouwelijke energie is zeer sterk. Edelstenen dragen tijdens de zwangerschap heeft een gunstige werking op de baarmoeder en stimuleert de groei. Ook tijdens de borstvoedingsperiode is de edelsteen geschikt.

De ketting is 120 cm, nikkelvrij en wordt geleverd in een luxe cadeauzakje van velours.

Wat is een zwangerschapsketting / babybel / bola-ketting?

Een zwangerschapsketting of zwangerschapsbola is een lange ketting. Aan deze ketting zit een belletje, die geluid geeft wanneer je in beweging bent. Vanaf het moment dat je kindje in de buik iets kan horen, hoort hij het belletje ook. Er wordt gezegd dat dit geluid de band versterkt tussen jou en je kindje. Zo’n speciale zwangerschapsketting is razend populair en wordt ook wel bola-ketting of babybel genoemd. Naast het versterken van jullie band geeft de ketting je ongeboren baby een rustgevoel.

Wanneer en waarom draag je een zwangerschapsketting?

Een ongeboren baby gaat vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap reageren op geluiden van buiten de baarmoeder. De meeste vrouwen kiezen er dan ook voor om rond die tijd te beginnen met het dragen van de speciale bola-ketting. Naast het feit dat je baby’tje dit fijn vindt, kunnen ook de mensen in je omgeving zien dat je zwanger bent. Handig, want dan kunnen deze mensen ook een beetje rekening houden met jou en je groeiende buikje! Een bola-ketting draag je net onder je navel.

Wanneer de zwangerschap verder gevorderd is, kun je door middel van het belletje (en dus geluid) contact maken met je baby. De band zal sterker worden en dit heeft positieve effecten! Voelt je kindje zich na de geboorte onrustig? Veel moeders rinkelen dan met het belletje bij hun kindje. De baby herkent het geluid en kan weer rustig worden. Tip: plaats het belletje boven de wieg of het ledikant!

Naast de kalmerende werking van het balletje is het natuurlijk ook een hip en stijlvol item om te dragen tijdens de zwangerschap!

Oorsprong zwangerschapskettingen

Achter bijzondere producten zit altijd een verhaal. Het verhaal achter de zwangerschapsketting gaat terug naar de tijd van de Maya’s. In Mexico wordt de bola-ketting al eeuwenlang gedragen door vrouwen die in verwachting zijn. De zwangere vrouw en haar ongeboren kindje zouden door het dragen van de ketting beschermd worden tegen kwade geesten.

Naast dat de Maya’s geloofden dat het rinkelende balletje een kalmerende effect had, zou het ook als lokaas voor beschermengelen zijn. Had de moeder een onveilig gevoel? Dan riep het balletje goede geesten naar zich toe. Volgens de Mexicaanse traditie zou de “gongbal” de moeder én haar kindje geluk en gezondheid brengen.

Zijn zwangerschapskettingen veilig?

Deze vraag houdt aanstaande moeders bezig. Je wilt natuurlijk geen gebruik maken van sieraden of andere producten die onveilig of gevaarlijk kunnen zijn voor je ongeboren kindje. Al jaren gaat er een indianenverhaal (bakerpraatje) rond over de relatie tussen stuitliggingen (baby met zijn billen naar beneden i.p.v. het hoofjde) en het dragen van een zwangerschapssieraad/bola-ketting.

De gedachte hierachter is niet heel gek: baby’s hebben de neiging om naar geluid toe te bewegen. Draag je de zwangerschapsketting te hoog? Dan zou je kindje sneller in een stuitligging gaan liggen.

Dit bakerpraatje is niet bewezen en verloskundigen/gynaecologen raden het dragen van een bola-ketting niet af.

Het dragen van een zwangerschapsketting is niet gevaarlijk en er is dus geen enkele reden om er niet één te dragen. Door sommige verloskundigen wordt wel aangeraden om het balletje zelf laag te dragen. De SOV (Samenwerkende Opleiding Verloskunde) geeft bevestigd dat de babybel veilig is voor je ongeboren kindje. Het hart is namelijk het meest intense geluid dat je kindje zal horen.

Dit vind je misschien ook leuk

Nicole
Scroll naar boven