Navelpiercing zwangerschap : info en tips

navelpiercing zwangerschap

Hoera, zwanger! Maar hoe zit dat dan met je navelpiercing? Is het verstandig om de navelpiercing tijdens de zwangerschap te verwijderen of is dit niet nodig? Kan een navelpiercing bij zwangere vrouwen uitgroeien en hoe kun je dit voorkomen? De zwangere buik ondergaat meerdere groeispurts en daar heeft je navel soms moeite mee. Navelpiercing zwangerschap: lees in dit artikel tips en info!

Navelpiercing zwangerschap : moet hij wel of niet uit?

De meningen over dit onderwerp zijn verdeeld en niet iedere verloskundige en gynaecoloog geeft hetzelfde advies. Wil je bepaalde problemen, zoals ontstekingen, voor zijn? Dan kun je de navelpiercing tijdens de zwangerschap uit voorzorg verwijderen. Is dit echt nodig? Dat verschilt per zwangere vrouw. Heb je het idee dat de piercing veel te strak zit? Merk je dat je huid hier last van heeft? Dan kan het verstandig zijn om de navelpiercing te verwijderen tot na de bevalling.

Een navelpiercing kan tijdens de zwangerschap flink onder druk komen te staan door de groeiende babybuik. Als zwangere vrouw merk je al snel wanneer een piercing te strak zit en wanneer de huid dit niet meer aan kan. Voel je een enorme spanning rondom de piercing? Verwijder de piercing dan of kies voor een zwangerschapspiercing. Over de zwangerschapspiercing leggen we straks meer uit.

Conclusie: houd de navel tijdens de zwangerschap en groeispurts van de buik goed in de gaten. Merk je dat de huid rondom de piercing geïrriteerd / rood is? Dan is het beter om de navelpiercing tijdelijk uit de navel te halen of een piercing aan te schaffen die de groei van je buik aan kan.

Plopnavel en een navelpiercing

Misschien heb je weleens een zogenaamde “plopnavel” bij andere zwangere vrouwen gezien. De navel “plopt” op een gegeven moment naar buiten, waardoor de piercing onder nog meer druk kan komen te staan. Maak je overigens niet al teveel zorgen: na de zwangerschap ploppen de meeste navels weer terug naar de oorspronkelijke staat. Hieronder kun je een voorbeeld bekijken van een zwangere vrouw met een plopnavel.

navelpiercing zwangerschap

Navelpiercing zwangerschap : uitgroeien / uitscheuren, kan dat?

Ja, een navelpiercing kan zeker uitgroeien / uitscheuren. Wanneer de huid zeer geïrriteerd is, kan de piercing gaan ontsteken. Laat je de navelpiercing zitten? Dan kan de huid zelfs donker gaan verkleuren, waarna de piercing uitgroeit. Niet fijn, want een ontsteking tijdens de zwangerschap is niet aan te bevelen. Daarnaast laat een uitgescheurde of uitgegroeide navelpiercing ook een lelijk litteken achter.

Wat is een zwangerschapspiercing?

De naam zegt het al: deze flexibele navelpiercing is geschikt om te dragen tijdens de zwangerschap. Wanneer je in verwachting bent, heb je een aangepaste navelpiercing nodig. Ondanks dat veel zwangere vrouwen niet erg kieskeurig zijn over deze tijdelijke noodpiercing, kun je tegenwoordig kiezen uit moderne navelpiercing.

De meeste zwangerschapspiercings zijn gemaakt van Bio-plast, speciaal gemaakt voor extra draagcomfort. Bio-plast is een flexibel kunststof dat je veilig kunt dragen tijdens de zwangerschap. Een ander bijkomend voordeel is dat je het staafje vaak kunt inkorten, zodat de piercing altijd op de juiste lengte gedragen kan worden. Het staafje van de zwangerschaps-navelpiercing is flexibel, zodat hij meebuigt met je groeiende buik.

Merk je tijdens het dragen van de zwangerschaps-navelpiercing nog steeds ongemak en is de huid rondom de piercing geïrriteerd? Verwijder dan de piercing om verdere problemen te voorkomen.

Is een navelpiercing tijdens de zwangerschap schadelijk?

Nee, een navelpiercing dragen tijdens de zwangerschap is niet schadelijk. Ontstekingen zijn overigens nooit gezond en het is dan ook raadzaam om deze ten alle tijden te voorkomen. Merk je dat je huid de piercing niet prettig vindt? Dan is het belangrijk om over te stappen op een speciale piercing of de piercing geheel te verwijderen.

Flexibel navelpiercing zwangerschap : hier koop je de leukste

Hieronder kun je een aantal leuke voorbeelden bekijken van navelpiercings die geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

1. Zwangerschaps-navelpiercing glitter

Bovenstaande navelpiercings zijn speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen en hebben een flexibel staafje. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, zodat er meestal voor iedereen wat tussen zit. Bedenk vooral dat je maar enige maanden gebruik gaat maken van de navelpiercing en dat je hier niet teveel geld aan uit zou moeten geven.

Er zijn nog meer piercings verkrijgbaar met allerlei leuke hangertjes. Ons advies is om een zo simpel mogelijke piercing uit te kiezen, zodat de huid zo min mogelijk te verduren krijgt. Leuke hangertjes brengen vaak extra onnodig gewicht met zich mee. Wil je toch graag een leukere navelpiercing? Hieronder kun je de pagina met meerdere hangers bekijken en daaronder zie je een voorbeeld.

Navelpiercing na zwangerschap

De grote vraag: kun je de navelpiercing ook na de zwangerschap weer dragen, wanneer je hem hebt verwijderd tijdens de zwangerschap? Dit verschilt per persoon. Is de navelpiercing jaren geleden geplaatst? Dan moet het geen probleem zijn om de piercing na de geboorte van je kindje weer terug te plaatsen. Toch is iedere vrouw anders en zijn er ook verhalen bekend van vrouwen die de navelpiercing opnieuw moesten laten zetten.

Twijfel je? Wanneer je de piercing na de geboorte niet terug kunt plaatsen, kun je het beste naar de piercer gaan. Hij/zij kan een passend advies geven en eventueel een nieuwe piercing plaatsen.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven