Beste opvouwbaar babybad of opvouwbaar bad kopen?

opvouwbaar bad

Er zijn genoeg redenen om voor een opvouwbaar babybad (of een normaal opvouwbaar bad) te kiezen tegenwoordig. Heb je te weinig ruimte om allerlei grote babyproducten op te ruimen of wil je zelf eens lekker in bad? Dan kun je allerlei inklapbare baden kopen. Voor jong en oud, groot en klein: voor ieder is er wat wils. Bekijk de beste opvouwbare baden in dit artikel!

Redenen om voor een opvouwbaar babybad te kiezen

Kinderen hebben nogal wat spulletjes nodig en daar heb je genoeg ruimte voor nodig. Wil je de ruimte graag goed benutten? Dan kun je kiezen voor praktische producten. Een opvouwbaar babybad is zo’n praktisch product, dat weinig ruimte inneemt.

Naast dit voordeel is er nog een ander pluspunt: opklapbare babybaden zijn doorgaans een stuk groter wanneer ze uitgeklapt zijn dan een normaal babybadje. Je hebt dus een stuk langer plezier van dit product!

Redenen om voor een opvouwbaar bad te kiezen

Naast opvouwbare babybaden zijn er ook opvouwbare baden voor volwassenen verkrijgbaar. Een van de grootste redenen om hiervoor te kiezen is het ontbreken van een vast bad in de badkamer. Een warm, ontspannen bad is geen overbodige luxe wanneer je een druk leven hebt als ouder.

Heb je meerdere kinderen? Dan is een opvouwbare badkuip ook een goede keuze. Het inklapbare bad is groot genoeg om meerdere kinderen in te stoppen, zodat ze lekker kunnen spetteren! Let op: houd altijd toezicht op de kinderen!

Beste opvouwbare bad

Je wilt graag weten welk opvouwbare bad het allerbeste is en waar je deze kunt kopen. Momenteel zijn er een aantal heel goede opvouwbare babybaden en opklapbare baden voor volwassenen verkrijgbaar. Ieder bad heeft zijn voordelen en er zijn behoorlijke prijsverschillen. Bekijk onze lijst met de beste opvouwbare baden voor baby’s, kinderen en volwassen!

1. BiBaBad XXL als opvouwbaar bad

Het meest bekende en meest populaire opvouwbare bad is het BiBaBad. Het BiBaBad kun je in verschillende afmetingen aanschaffen en wordt vooral gebruikt voor iets oudere kinderen. Op het moment dat je kindje het plastic, traditionele babybadje ontgroeid is, kun je overstappen op het BiBaBad wanneer je thuis geen ligbad hebt.

Het bad is gemakkelijk uit te klappen en dient op het doucheputje geplaatst te worden. Het bad wordt gevuld met water en na het badderen kan de stop eruit getrokken worden. Het BiBaBad is antislip en mag gewassen worden op 60 graden. Fijn, want op die manier kun je het bad goed schoonhouden. Met deze variant kan je kindje heel wat jaren badderen! Het bad is verstelbaar van 80 naar 100 centimeter en ook de pootjes kunnen langer/korter gezet worden.

Wil je liever een andere kleur? Dat is mogelijk. Het bad is in andere maten en kleuren verkrijgbaar.

2. Titaniumbaby opvouwbaar babybad

Het opvouwbare babybad van Titaniumbaby is een badje dat geschikt is voor kinderen tot twee jaar oud of tot het moment dat ze 15 kilo wegen. Dit bad is veilig en comfortabel voor je kindje, maar daarnaast ook nog eens lekker compact. Het lichte, opklapbare babybad kun je overal mee naartoe nemen, want het is lekker licht.

De onderkant van het opvouwbare babybadje heeft twee steunpoten met een anti-sliplaag, zodat het badje niet wegglipt. Verder is het bad gemaakt van veilige materialen (TPE), zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het huidje van je kindje. Is je kindje klaar met badderen? Dan kun je het badje opvouwen tot een dikte van maar 9 centimeter!

3. Baninni opvouwbaar babybad

Het Bagno badje van Baninni is een 3-in-1 opvouwbaar bad dat jarenlang te gebruiken is. Dit badje is in hoogte verstelbaar, zodat je hem tijdens verschillende levensfases kunt gebruiken. De eerste 12 maanden kun je hem als babybadje gebruiken en gebruik maken van het badkussen inclusief bevestigingsriemen.

In de tweede fase kun je het badje als zwembadje gebruiken en tot de leeftijd van 12 jaar kun je hem gebruiken als kinderbadje. Door gebruik te maken van de afvoerslang, kun je het water gemakkelijk laten weglopen zonder het badje op te tillen. Het opklapbare badje is voorzien van een slotsysteem en steunpoten.

4. Puck opklapbaar badje

Lekker badderen in het opvouwbare bad van Puck. Wanneer je een badje zoekt dat je na gebruik gemakkelijk in kunt klappen tot een compact formaat, dan is het Puck opklapbare bad zeker een optie. Het badje is perfect voor thuis, maar door zijn fijne formaat ook erg handig om mee te nemen op vakantie of naar opa/oma.

Je kunt het Puck opklapbare bad in twee standen gebruiken, zodat je er heel lang plezier van hebt. De eerste stand kan gebruikt worden vanaf het moment van de geboorte tot aan de eerste verjaardag. Deze eerste stand is ook de opbergstand! In de tweede stand is het opklapbare bad helemaal uitgeklapt en geschikt voor kids van 1 tot en met 6 jaar.

Bij het opvouwbare bad wordt een badzitje geleverd en het badje is daarnaast ook voorzien van een antislip aan de onderzijde.

5. BabyJem opvouwbaar bad

De meeste opvouwbare babybadjes lijken nogal op elkaar en zijn allen even compact op te vouwen. Ook het BabyJem babybad is heel compact op te vouwen, zodat hij heel weinig ruimte inneemt. Heb je thuis weinig ruimte of heb je een badje nodig om mee te nemen? Dan is het BabyJem bad zeer geschikt.

Dit badje is voorzien van pootjes en kan op een commode of tafel worden geplaatst, zodat hij stabiel staat. Hierdoor heb je geen speciale standaard meer nodig! Let op: het gaat hier om een babybadje!

6. Stokke Flexi Bath XL

Een opvouwbaar bad van Stokke? Ja, die is er! En je kunt hem zelfs in twee verschillende maten aanschaffen. De kleinste variant is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar en de grootste is geschikt voor kinderen tot en met 6 jaar oud. De Stokke Flexi Bath is een opvouwbaar bad dat ruimtebesparend is.

De antislip bodem zorgt ervoor dat je kindje niet wegglijdt en er zit een stop in het badje om het water weg te laten lopen. Wil je het badje uitbreiden voor een pasgeboren kindje? Dan kun je de Newborn Support extra aanschaffen. De badstop in het badje geeft aan wanneer het water in het bad te warm of te koud is!

Extra te koop bij de Stokke Flexi Bath: newborn inzet, standaard voor het badje.

7. HelloBath opvouwbaar zitbad

Hét populaire opvouwbare zitbad van HelloBath is leuk! Deze baden zijn geschikt voor volwassenen, maar je hebt ook een variant speciaal voor kinderen. Veel mensen kiezen echter voor dit opvouwbare bad, omdat het in centimeters niet veel verschilt. Wanneer je voor deze variant kiest, kun je ook zelf genieten van een ontspannen, warm badje.

Heb je momenteel geen bad, maar wil je ook niet gaan verbouwen? Dan is dit een mooie oplossing om toch af en toe een lekker ontspannen moment voor jezelf te creëren. Het extra lange XXL opvouwbare bad is inclusief deksels, afvoerslang, badkussen en opberghoes.

Het zitgedeelte van 120 centimeter biedt ruimte voor bijna alle volwassenen en het bad heeft een schuine hoek van 108 graden. Ben je klaar met badderen? Dan kun je het bad plat opvouwen. Na het opvouwen is het bad slechts 22 cm hoog (!) en kan hij opgeborgen worden in de opberghoes. Het badje kan overigens ook half uitgeklapt worden, zodat het geschikt is voor baby’s.

Voordelen van een opvouwbaar bad

Het grootste voordeel van een opvouwbaar (baby)bad is het besparen van ruimte. Heb je een klein huis en niet veel ruimte over voor allerlei babyproducten? Dan is het fijn om grote producten compact op te kunnen vouwen. Daarnaast zijn opvouwbare kinderbadjes ook gemakkelijk mee te nemen op vakantie of bijvoorbeeld mee naar oma en opa.

Een opvouwbaar bad voor volwassenen is ook een uitkomst wanneer je geen vast zitbad in huis hebt, maar wel graag geniet van een ontspannen uurtje in een warm bad. De meeste opklapbare baden zijn zeer compact op te vouwen en op te bergen, zodat deze zeer weinig ruimte in beslag nemen.

Nadelen opvouwbaar babybad

Er zijn geen grote nadelen, maar de prijs van een opvouwbaar babybadje is er zeker wel één. Voor een simpel, plastic babybadje betaal je zo’n €15,00, terwijl je voor een opvouwbaar exemplaar al snel €40,00 of meer moet betalen. Bedenk eerst hoe lang je het badje wilt gaan gebruiken en of dit het geld waard is.

Je kunt natuurlijk ook voor een iets groter (kinder)bad kiezen, zodat je extra lang plezier hebt van het bad. Sommige babybadjes kun je gebruiken tot de leeftijd van 12 jaar! Op die manier haal je de investering er zeker weer uit.

Relevante onderwerpen

Nicole
Scroll naar boven