De zwangerschapskalender van week tot week

Zwanger zijn is een bijzondere en ingrijpende gebeurtenis in het leven. Wanneer je nog nooit zwanger bent geweest, heb je waarschijnlijk veel behoefte aan meer informatie. In deze zwangerschapskalender-blog kun je héél veel informatie en praktische tips vinden.

Bekijk de zwangerschap per week en ontdek hoeveel je kleintje deze week gegroeid is, hoe het gesteld is met jouw lichaam, welke kwaaltjes je kunt verwachten, welke praktische zaken je moet regelen en wat je bijvoorbeeld maar beter niet kunt eten. De ontwikkeling van je kindje gaat heel snel in 9 maanden tijd.

Eerste 3 weken4 weken zwanger5 weken zwanger
6 weken zwanger7 weken zwanger8 weken zwanger
9 weken zwanger10 weken zwanger11 weken zwanger
12 weken zwanger13 weken zwanger14 weken zwanger
15 weken zwanger16 weken zwanger17 weken zwanger
18 weken zwanger19 weken zwanger20 weken zwanger

Zwangerschapskalender informatie

In de zwangerschapskalender lees je over de algemene ontwikkeling van baby’s en de veranderingen in het lichaam van de zwangere vrouw. Ieder kindje én iedere zwangere vrouw is echter uniek! Het is dus goed mogelijk dat je in een bepaalde week leest over allerlei zwangerschapskwaaltjes, terwijl jij hier helemaal geen last van hebt. Dit verschilt per vrouw. De zwangerschapskalender geeft aan wat je kunt verwachten en wat het meest voor komt.

Trimester zwangerschapskalender

Nog eventjes geduld en dan kun je de zwangerschapskalender per trimester lezen. Een zwangerschap is opgedeeld in drie trimesters, van elk drie maanden. Lees binnenkort alles over de zwangerschapskwaaltjes, de groeiende buik en de ontwikkeling van je kindje en jezelf in elk trimester. Je kunt hieronder alvast beginnen met het eerste trimester. Dit trimester loopt van 0 tot en met 12 weken zwanger. Lees over de bevruchting en ontwikkeling van je kindje in dit eerste trimester.

>> Eerste trimester zwangerschap | van 0 tot en met 12 weken zwanger

Natuurlijk kun je ook heel veel leuke tips verwachten op het gebied van positiekleding, babykleding, babyproducten, gratis babydozen, de babyuitzet en nog veel meer!


Fases van de bevalling

Tijdens de bevalling ga je door een aantal fases. De eerste fase is de latente fase en de laatste is het nageboorte-tijdperk. Wil je goed voorbereid de bevalling ingaan? Lees dan de onderstaande artikelen, zodat je ongeveer weet wat je kunt verwachten.

>> Latente fase van de bevalling
>> Actieve fase van de bevalling


Lees ook: