Zwangerschap bekendmaken : de leukste tips!

zwangerschap bekendmaken

De zwangerschap bekendmaken is vaak een spannende gebeurtenis. Wanneer je je ouders, familie, vriendinnen en de rest van de wereld gaat vertellen dat er een nieuw kindje op komst is, wil je dit vast doen in stijl. Sommige aanstaande ouders pakken het groots aan, terwijl andere de zwangerschap liever aankondigen op een persoonlijke, ingetogen manier. Zwangerschap bekendmaken? Bekijk de leukste tips en meest originele zwangerschapsaankondigingen in dit artikel!

Met hoeveel weken vertellen dat je zwanger bent?

De meeste stellen die in verwachting zijn wachten met het bekendmaken van de zwangerschap wanneer zij de kritische twaalf weken hebben bereikt. Soms is de eerste, goede echo ook al een goed moment om een originele zwangerschapsaankondiging voor te bereiden. Daarnaast maakt het natuurlijk ook wel een verschil aan wie je het gaat vertellen: je ouders en vrienden worden op een andere manier geïnformeerd dan minder close vrienden of social media (Instagram, Facebook e.d.).

Conclusie: je voelt zelf wanneer hét moment is aangebroken om je ouders en andere familieleden of vrienden op de hoogte te stellen van de komst van je/jullie kindje. Over het algemeen worden de naaste familie (ouders, broers/zussen) en goede vrienden eerder ingelicht dan de vage kennissen.

Van gepersonaliseerde romper tot houten decoratie tekstbord: in dit artikel kun je heel veel leuke tips en ideeën vinden om je zwangerschap op een leuke, originele manier bekend te maken!

Zwangerschap bekendmaken ouders

Het is even spannend: je zwangerschap bekendmaken aan je ouders! Hoe gaan ze reageren? Wisten ze van de plannen of was de komst van je kindje ook een verrassing voor jou? Hoe dan ook: het grote wonder is onderweg en dat is een bijzonder moment om te delen met je ouders. Hoe kun je op een originele manier vertellen dat je in verwachting bent en dat je ouders opa en oma zullen gaan worden?

1. Zwangerschap bekendmaken met leuke koffiekopjes

Een leuk en origineel idee: de zwangerschap bekendmaken met koffiekopjes / mokken met een leuke tekst. Nodig je ouders uit voor een heerlijke kopje koffie/thee. De tekst opa en oma staat op het kopje, dus het is wel leuk om deze op een leuke manier in te pakken. Dat is gelijk handig bij onderstaande aanbieding, want de giftbox wordt op een leuke manier voor je ingepakt. Je hebt hier dan ook geen omkijken meer naar.

2. Opa & Oma starterspakket koffertje: zwangerschapsaankondiging

Het koffertje met de tekst opa en oma is al lange tijd erg populair. Waarom? Het koffertje kun je na het bekendmaken van de zwangerschap gewoon gebruiken. Gaat je kindje logeren bij opa en oma? Dan heb je alvast een leuk koffertje voor alle nodige spulletjes. Een koffertje is altijd een leuk idee om opa en oma in te lichten over de komst van hun kleinkind.

Pak de koffer op een leuke manier in, zodat jullie bijzondere boodschap echt nog even een verrassing blijft. Deze koffertjes zijn doorgaans met meerdere teksten verkrijgbaar!

3. Zwangerschap aankondigen ouders met kraskaart

Sinds een tijdje zijn de kraskaarten met aankondigingen erg populair. Deze kraskaarten kun je gebruiken om je ouders op een leuke manier te vertellen dat er een kleintje op komst is. Naast deze specifieke kaartjes om de zwangerschap aan te kondigen, bestaan er ook nog kaartjes met andere teksten.

Dit kaartje bevat onder de kraslaag de tekst: “We verwachten een baby”.

4. Rompers & slabbetjes als zwangerschapsaankondiging

Een jarenlange “traditie”: de zwangerschap bekendmaken door middel van kleding met gepersonaliseerde teksten. Sommige rompers & slabbetjes zijn al bedrukt, maar je kunt vaak ook zelf een tekst aanleveren of zelfs afbeeldingen (zoals de eerste echofoto!) laten bedrukken! Op die manier wordt de aankondiging een stuk persoonlijker en is het ook weer een originele manier om de zwangerschap bekend te maken.

Een voorbeeld van een goede webshop is YourSurprise. Deze webshop bedrukt allerlei soorten kleding, dus de keus is groot! Je kunt onder andere dames- en herenkleding laten bedrukken, maar ook rompertjes en mutsjes. Kom maar op met die mooie echofoto van het kleinkind van je ouders!

5. Het Kleine Grootouder Boek

Houden je/jullie ouders van lezen? Dan is het Kleine Grootouder Boek een leuke tip om als cadeau aan je ouders te geven. In dit boek krijgen de opa en oma in spé tips hoe zij een bijdrage kunnen leveren in de ontwikkeling van de kleinkinderen. Pak het boek mooi in en de verrassing zal hoe dan ook groot zijn, want de boodschap zelf is het mooiste nieuws dat ze zullen krijgen!

6. Houten decoratie voor opa & oma

Een houten tekstbord is nog een leuke, originele manier om je zwangerschap bekend te maken bij je ouders of schoonouders. Deze houten plankjes kunnen op een mooi plekje neergezet worden. De houten decoratie is geschilderd en bevat géén stickers. De landelijke uitstraling past in (bijna) ieder huishouden.

Bekendmaking zwangerschap met taart

zwangerschap bekendmaken

Hmm, dat wondertje in je buik moet natuurlijk af en toe eens verwend worden! Dat kun je dan direct combineren met een zwangerschapsaankondiging op een taart! Maak een taart met een foto of leuke tekst en serveer hem aan je gasten. Of dit nu je ouders, vriendinnen/vrienden of collega’s zijn: het is altijd een goed moment voor taart!

Bij Gefelicitaart bestel je de lekkerste taarten en kun je deze ook nog een persoonlijk tintje geven. De prijs valt reuze mee, dus daar hoef je het niet voor te laten. Wil je alle mogelijkheden bekijken om je zwangerschap bekend te maken door middel van een tekst op een taart?

Zwangerschap bekendmaken op verjaardag

Ben je jarig tijdens het eerste trimester van de zwangerschap? Dan kun je er een erg originele verjaardag van maken! Die eerdergenoemde taart wordt zo wel heel handig! Meestal zijn je naasten aanwezig op je verjaardag, zodat je iedereen in één keer op de hoogte kunt stellen van de komst van je/jullie kindje. Wat is er leuker (en lekkerder) dan een lekkere taart met die geweldige boodschap? Succes gegarandeerd!

Zwangerschap tweeling bekendmaken

Niet één, maar twee kindjes op komst! Nadat je zelf bent bekomen van de schrik, wordt het na een paar weken tijd om de mensen om je heen op de hoogte te stellen. Doorgaans is een zwangerschap van twee (of meer) kindjes een stukje zwaarder en zul je al sneller zien dat je in verwachting bent.

Met de onderstaande rompertjes (Geluk zit in twee kleine rompertjes) kun je leuke foto’s maken en op (bijvoorbeeld) social media plaatsen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de rompertjes in te pakken en aan je (schoon)ouders of andere familieleden/vrienden te geven. De boodschap is duidelijk! De rompers zijn verkrijgbaar in wit/roze en wit/zwart.

Zwangerschapsaankondiging letterbord

Een letterbord kom je steeds vaker tegen in winkels en op internet. Het leuke van een letterbord is dat je hem voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Daarnaast is het (vaak) een echte eyecatcher in huis! Voor de zwangerschapsaankondiging kun je ook een letterbord gebruiken.

“Schrijf” de verwachte bevaldatum en een leuke tekst op het bord en maak er een foto van. Daarna kun je deze foto delen op bijv. Whatsapp, Facebook of Social media.

Zwangerschap bekendmaken social media

Tegenwoordig maakt (bijna) iedereen gebruik van social media. Familie en goede vrienden, maar ook die ene vage kennis die je niet vaak ziet of collega’s die je uit fatsoen hebt geaccepteerd op Facebook. Veel stellen lichten eerst hun naasten persoonlijk in, waarna zij een speciale aankondiging op social media plaatsen.

zwangerschap bekendmaken

Leuk, maar hoe doe je dat dan precies? Maak je er een snel bericht van of ga je er moeite voor doen? De foto’s van (eventuele) broertjes of zusjes met een echofoto of andere grappige variant zijn erg populair. Heb je nog geen kinderen? Dan wordt ook de hond of kat/poes weleens ingezet met de tekst: in (maand) komt er een nieuw baasje bij!

Mooie foto’s van jullie als stel met een echofoto of zwangerschapstest zijn natuurlijk ook altijd hip! De mooiste foto’s maak je op een zonnige dag met een mooie achtergrond.

Filmpjes met kraskaarten

Deze zwangerschapsaankondiging zien we ook steeds vaker voorbij komen op Instagram en Facebook. Een video waarop één van de ouders een kraskaart openkrassen met daarop de bekendmaking van de zwangerschap! Deze kraskaarten kun je in veel varianten vinden.

RELEVANTE ARTIKELEN

Scroll naar boven