Zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender.

In onze zwangerschapskalender lees je alle belangrijke informatie over de groei van je kindje en jouw veranderende lichaam per week of trimester. Uiteraard kun je ook praktische informatie en nuttige tips bekijken, zodat je goed voorbereid bent op wat komen gaat.

Zwanger zijn: één van de meest bijzondere en meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van de vrouw. Een veranderend lichaam, een toekomst die er ineens heel anders uitziet en dan ook nog eens zwangerschapshormonen. Wanneer je voor het eerst zwanger bent, heb je veel behoefte aan informatie. Wat kun je verwachten? Welke onderzoeken zijn er allemaal en hoe zit het nu met al die zwangerschapskwaaltjes? In deze zwangerschapskalender-blog kun je héél veel informatie en praktische tips vinden.

Bekijk de zwangerschap per week en ontdek hoeveel je kleintje deze week gegroeid is, hoe het gesteld is met jouw lichaam, welke kwaaltjes je kunt verwachten, welke praktische zaken je moet regelen en wat je bijvoorbeeld maar beter niet kunt eten. In de negen maanden die voor je liggen gaat er veel veranderen. Je ongeboren kindje groeit uit van een klein klompje cellen tot een compleet minimensje en ook jouw lichaam zal een ware groeispurt maken. Lees het per week in de zwangerschapskalender!

Zwangerschapskalender – overzicht per week

Eerste 3 weken4 weken zwanger5 weken zwanger
6 weken zwanger7 weken zwanger8 weken zwanger
9 weken zwanger10 weken zwanger11 weken zwanger
12 weken zwanger13 weken zwanger14 weken zwanger
15 weken zwanger16 weken zwanger17 weken zwanger
18 weken zwanger19 weken zwanger20 weken zwanger
21 weken zwanger22 weken zwanger23 weken zwanger
24 weken zwanger25 weken zwanger26 weken zwanger
27 weken zwanger28 weken zwanger29 weken zwanger
30 weken zwanger

Zwangerschapskalender informatie

In de zwangerschapskalender lees je over de algemene ontwikkeling van baby’s en de veranderingen in het lichaam van de zwangere vrouw. Ieder kindje én iedere zwangere vrouw is echter uniek! Het is dus goed mogelijk dat je in een bepaalde week leest over allerlei zwangerschapskwaaltjes, terwijl jij hier helemaal geen last van hebt. Dit verschilt per vrouw. De zwangerschapskalender geeft aan wat je kunt verwachten en wat het meest voor komt.

Trimester zwangerschapskalender

Nog eventjes geduld en dan kun je de zwangerschapskalender per trimester lezen. Een zwangerschap is opgedeeld in drie trimesters, van elk drie maanden. Lees binnenkort alles over de zwangerschapskwaaltjes, de groeiende buik en de ontwikkeling van je kindje en jezelf in elk trimester. Je kunt hieronder alvast beginnen met het eerste trimester. Dit trimester loopt van 0 tot en met 12 weken zwanger. Lees over de bevruchting en ontwikkeling van je kindje in dit eerste trimester.

eerste trimester zwangerschap

1e trimester zwangerschap

Het 1e trimester loopt van 0 tot en met 12 weken zwangerschap. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over het eerste trimester van de zwangerschap.

>> Naar Eerste Trimester

2e trimester zwangerschap

2e trimester zwangerschap

Het 2e trimester van de zwangerschap loopt van 13 tot en met 26 weken. In dit artikel kun je alles lezen over dit bijzondere trimester van de zwangerschap.

>> Naar Tweede Trimester

3e trimester zwangerschap

2e trimester zwangerschap

Het 3e trimester loopt van 27 tot en met 40 weken zwangerschap. Lees in dit artikel alles wat je wilt weten over het derde trimester van de zwangerschap.

>> Naar Derde Trimester

Tips voor tijdens de zwangerschap

Op Mamagroeit.nl kun je heel veel waardevolle en leuke tips verwachten op het gebied van zwanger zijn. Lees bijvoorbeeld artikelen over positiekleding, handige producten voor de baby, gratis babydozen en de babyuitzet. Daarnaast kun je ook handige artikelen lezen over allerlei onderwerpen omtrent zwangerschap, zoals de zorgverzekering tijdens de zwangerschap, kwaaltjes en bevallingen.

Fases van de bevalling

Tijdens de bevalling ga je door een aantal fases. De eerste fase is de latente fase en de laatste is het nageboorte-tijdperk. Wil je goed voorbereid de bevalling ingaan? Lees dan de onderstaande artikelen, zodat je ongeveer weet wat je kunt verwachten.

Relevante artikelen

Scroll naar boven