Zwanger worden

Zwanger worden is een spannende reis die voor iedereen anders verloopt. Als je jezelf gaat verdiepen in de wereld van zwangerschappen, kom je al snel veel informatie tegen. Wat is de Niet Ongesteldheids Dag (NOD)? Hoe bereken je de meest vruchtbare dagen en welke ovulatietesten zijn het beste als je vaak wilt gaan testen? Alle informatie is welkom en wij helpen je daar graag mee!

Zwanger Worden

Vanaf het moment dat je weet dat er een kindje (bij) mag komen, komen er vast ook veel vragen bij je op. Het is extra spannend wanneer je nog geen kinderen hebt, want dan is alles nog nieuw. Wat kun je eigenlijk verwachten wanneer je besluit om de anticonceptie in de prullenbak te gooien en ervoor te gaan? Ben je meteen na het gebruik van pil vruchtbaar en hoe lang duurt het voordat je weer regelmatig ongesteld wordt? Op deze pagina kun je veel verschillende artikelen vinden omtrent zwanger worden.

Voorbereiding zwanger worden

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt natuurlijk ook voor een zwangerschap. Zwanger worden is erg spannend en in de meeste gevallen ben je ook niet meteen zwanger. Probeer er altijd voor te zorgen dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap, want het worden loodzware maanden. Het creëren van nieuw leven is niet niks en een fit & gezond lichaam is dan een must! Zorg voor voldoende slaap, een fit lichaam en genoeg voedingsstoffen. Onderaan het overzicht met artikelen kun je nog een aantal veelgestelde vragen lezen over zwanger worden.

Ovulatietest

Beste ovulatietest + vruchtbare dagen bepalen

Een ovulatietest is een handig hulpmiddel om de meest vruchtbare dagen van de cyclus te bepalen. Maar hoe werkt een ovulatietest en wat zijn de beste exemplaren? Bekijk het in dit artikel en lees meteen hoe deze testen werken!
>> Naar Beste Ovulatietest

Sneller zwanger worden

10 Beste Manieren om Sneller Zwanger te Worden

Van lichaamsbeweging tot glijmiddel zonder nadelige invloed op de vruchtbaarheid: lees in dit artikel op welke manieren je de vruchtbaarheid van jezelf en je partner kunt verhogen. Sneller zwanger worden doe je zo!
>> Naar 10 Beste Manieren om Sneller Zwanger te Worden

NOD

Niet Ongesteldheids Dag (NOD)

Als je zwanger wilt worden, wil je natuurlijk niet ongesteld worden. Je komt de term NOD al snel tegen als je rondstruint op zwangerschapsfora. In dit artikel kun je alles lezen over de Niet Ongesteldheids Dag!
>> Naar Niet Ongesteldheids Dag

Koopgidsen en praktische informatie

In onze vele artikelen en koopgidsen proberen we om zwangere vrouwen van zoveel mogelijk nuttige informatie te voorzien. Bekijk uitgebreide checklists voor tijdens de zwangerschap, lees over het nut van verschillende zwangerschapsvitamines en neem natuurlijk ook de handige koopgidsen door.

Zwanger gezondheid

Eigen risico zwangerschap 2024

Tijdens de zwangerschap moet je rekening houden met verschillende kosten. Denk aan het eigen risico van sommige handelingen, maar ook de eigen bijdrage voor kraamzorg. In dit artikel ontdek je welke kosten je tijdens de zwangerschap zelf moet betalen (en welke niet!)
>> Naar Eigen risico zwangerschap 2024

onderzoeken zwangerschap

Onderzoeken tijdens de zwangerschap

Van vitaliteitsecho tot vruchtwaterpunctie: er zijn verschillende onderzoeken mogelijk tijdens de zwangerschap. Tijdens de intake van de verloskundige krijg je hier meer informatie over, maar je kunt hier in dit artikel alvast meer over lezen.
>> Naar Onderzoeken Zwangerschap

Checklist zwangerschap

Checklist Zwangerschap

Als je ontdekt dat je zwanger bent, komt er ineens veel op je af. Wat moet je allemaal regelen en wanneer? Hoe zit het met de kraamzorg en de intake bij de gynaecoloog of verloskundige? Wanneer regel je de babyuitzet en welke verzekeringen moet je extra checken? Lees het hier!
>> Naar Checklist Zwangerschap

Zwanger worden

Babyuitzet

Als je een baby verwacht, zul je een hoop spullen moeten aanschaffen. Hiervoor bestaan speciale babyuitzetlijsten, maar de spullen die hierop staan heb je niet altijd nodig. Op MamaGroeit.nl kun je verschillende artikelen lezen over dit onderwerp, zodat je geld kunt besparen.
>> Naar Baby Musthaves
>> Naar babyuitzetlijst

nub-theorie

NUB – Theorie

Veel ouders willen graag weten wat het geslacht van hun ongeboren kindje is. Om dit te ‘voorspellen’ bestaan er verschillende theorieën, zoals de NUB-theorie. Met behulp van een echo kun je het geslacht voorspellen van je kindje! Let op: dit is nooit 100% betrouwbaar.
>> Naar NUB-theorie

Chinese geslachtskalender

Geslacht van je baby voorspellen

Ben je ook zo nieuwsgierig naar het geslacht van je kindje en kun je niet wachten tot de 20-weken echo? Ontdek met verschillende methodes wat het geslacht van je kindje is! Let op: de methodes zijn niet 100% betrouwbaar, maar wel een leuk tijdverdrijf.
>> Ramzi-theorie
>> Chinese geslachtskalender

Zwanger gezondheid

Gezondheid

Tijdens de zwangerschap maakt het vrouwenlichaam grote veranderingen door. Er wordt meer bloed door het lichaam gepompt en er is extra behoefte aan bepaalde vitamines. Foliumzuur is een belangrijk voorbeeld, welke de kans op neurale buisdefecten kan verkleinen. Check hieronder links naar gezondheid-gerelateerde artikelen op onze website.

Bloedonderzoek Zwangerschap en Eigen Risico
Zwangerschapskwaaltjes
Gezond Zwanger met OvaBalance
22-weken prik
Eerste zwangerschapssymptomen
Buitenbaarmoederlijke zwangerschap
Hyperemesis Gravidarum
Zorgverzekering Zwangerschap

Wanneer is de beste tijd om zwanger te worden?

Als je besloten hebt dat er een kindje bij mag komen, wil je het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. De beste tijd om zwanger te worden is rondom de ovulatie, wanneer je het meest vruchtbaar ben. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je gezond en fit bent! Stop met roken en alcohol, eet gezond en zorg voor voldoende slaap & lichaamsbeweging.

Wat zijn de eerste tekenen van een zwangerschap?

In ons uitgebreide artikel kun je meer lezen over de eerste tekenen van een zwangerschap. Het meest bekende ‘symptoom’ is het uitblijven van de menstruatie, waaraan vrouwen merken dat zij zwanger (zouden kunnen) zijn. Een zwangerschapstest kan aantonen dat je zwanger bent, maar soms is de test nog negatief en heb je wellicht te vroeg getest. In dit artikel kun je alles lezen over de eerste tekenen van een zwangerschap.

Hoe lang duurt zwanger worden gemiddeld?

Er zijn vrouwen die na het stoppen met anticonceptie binnen een maand zwanger zijn, maar dit zijn uitzonderingen. De meeste vrouwen met een kinderwens doen er een stuk langer over en na je 35e duurt het gemiddeld nog langer voordat je zwanger wordt.

30% van de vrouwen is binnen 3 maanden zwanger en van alle vrouwen met een kinderwens zijn 80% binnen een jaar zwanger. Van al deze vrouwen is 90% binnen 2 jaar zwanger. Ben je na 2 jaar nog niet zwanger? Dan wordt het tijd om naar de huisarts te gaan, welke je door zal verwijzen naar een gynaecoloog. Sommige vrouwen maken echter al eerder de keuze om een gynaecoloog te bezoeken.

Wat kan ik doen om sneller zwanger te worden?

Om sneller zwanger te worden en gezond zwanger te blijven is het belangrijk om te zorgen dat je een gezond lichaam hebt. Zorg dus voor voldoende conditie, slaap, lichaamsbeweging en voedingsstoffen. Daarnaast is het verstandig om te stoppen met roken en alcohol, om je lichaam zo gezond mogelijk te maken. Veel vrouwen kiezen ervoor om gebruik te maken van een ovulatietest, om de meest vruchtbare dagen te bepalen en sneller zwanger te worden. Op deze pagina van bol kun je ovulatietesten bekijken.

Kan je zwanger worden als je na de seks plast?

Ja, je kunt gewoon zwanger worden als je na de seks hebt geplast. Veel vrouwen denken ten onrechte dat zij, wanneer zij na de seks plassen, niet meer zwanger kunnen worden en gebruiken dit zelfs als anticonceptie. Tijdens het plassen na de seks komen er miljoenen zaadcellen mee, maar er blijven ook miljoenen zaadcellen achter. Vrouwen met een grote kinderwens kiezen ervoor om te blijven liggen na de seks en plassen bewust niet.

Nuttige artikelen over zwanger worden

Bovenstaande artikelen bevatten veel informatie over allerlei onderwerpen omtrent zwanger worden. Zo kun je lezen over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, vruchtbaarheidsbehandelingen, ovulatietesten, uitleg over de eisprong/ovulatie, feiten & fabels over zwanger worden, de zorgverzekering en tips om (sneller) zwanger te worden.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Andere relevante artikelen in de categorie Zwanger

Als je bezig bent met zwanger worden, is het handig om belangrijke informatie te lezen. Op MamaGroeit.nl kun je veel relevante artikelen lezen over zwanger worden en hieronder delen we een aantal links naar populaire artikelen.

Scroll naar boven