Koopgidsen + informatie voor en door ouders

Zwanger worden

Zwanger worden is een spannende reis en deze verloopt voor iedereen anders. Wat is de NOD? En hoe zit het ook alweer met het berekenen van de meest vruchtbare dagen? Op deze pagina kun je informatie artikelen vinden over zwanger worden en alles dat daarbij hoort. 

Zwanger worden is een wonder

Vanaf het moment dat je weet dat er een kindje (bij) mag komen, komen er vast ook veel vragen bij je op. Het is extra spannend wanneer je nog geen kinderen hebt, want dan is alles nog nieuw. Wat kun je eigenlijk verwachten wanneer je besluit om de anticonceptie in de prullenbak te gooien en ervoor te gaan? Ben je meteen na het gebruik van pil vruchtbaar en hoe lang duurt het voordat je weer regelmatig ongesteld wordt? Op deze pagina kun je veel verschillende artikelen vinden omtrent zwanger worden.

Voorbereiding zwanger worden

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt natuurlijk ook voor een zwangerschap. Zwanger worden is erg spannend en in de meeste gevallen ben je ook niet meteen zwanger. Probeer er altijd voor te zorgen dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap, want het worden loodzware maanden. Het creëren van nieuw leven is niet niks en een fit & gezond lichaam is dan een must! Zorg voor voldoende slaap, een fit lichaam en genoeg voedingsstoffen. Onderaan het overzicht met artikelen kun je nog een aantal veelgestelde vragen lezen over zwanger worden.

NOD

Niet Ongesteldheids Dag (NOD)

Als je actief bezig bent met zwanger worden, wil je natuurlijk niet ongesteld worden. Als je graag rondstruint op zwangerschapsfora, kom je de term ‘NOD‘ al snel tegen. De Niet Ongesteldheids Dag is een belangrijke dag in de menstruatiecyclus, omdat dit dé dag is dat je eigenlijk ongesteld zou moeten worden.

Natuurlijk wil je dit absoluut niet wanneer je zwanger probeert te worden, maar het is óók de dag waarop je officieel een zwangerschapstest kunt doen. Tegenwoordig kan dit al veel eerder, maar veel vrouwen houden toch nog de Niet Ongesteldheids Dag aan. Lees in ons artikel alle informatie die je nodig hebt!

Zwanger worden tips

Zwanger worden tips

Vanaf het moment dat jullie hebben besloten dat er een kindje welkom is, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. Kun je wel wat handige tips gebruiken? Lees dan zeker dit artikel in, waarin je nuttige tips kunt vinden om het proces een handje te helpen.

Hoe zit het met vitamines op het moment dat je zwanger wilt worden? En hoeveel lichaamsbeweging is goed voor je? Wat zijn de meest vruchtbare dagen tijdens de menstruatiecyclus en waarom is het gebruik van glijmiddel juist niet goed wanneer je een kinderwens hebt? Lees het allemaal in ons artikel!

sneller zwanger worden

10 Beste Manieren om Sneller Zwanger te Worden

Ben je al een tijdje aan het proberen zwanger te worden en is het nog niet gelukt? Of wil je jezelf graag meteen goed voorbereiden en al vanaf dag één alles eruit halen wat erin zit? Lees dan hier snel meer over de 10 beste manieren om sneller zwanger te worden!

Van lichaamsbeweging tot glijmiddel zonder nadelige invloeden: er zijn verschillende manieren die bijdragen aan een hogere vruchtbaarheid en een snellere zwangerschap.

vroege zwangerschapstest

Beste vroege zwangerschapstest

Tegenwoordig bestaan er verschillende testen waarmee je al enkele dagen vóór de NOD kunt testen. In dit artikel kun je meer informatie lezen over de beste, vroege zwangerschapstesten + budget tips voor vrouwen die vaak testen.

Ovulatietest

Beste ovulatietest & vruchtbare dagen bepalen

Een ovulatietest is een handig hulpmiddel om de meest vruchtbare dagen van de cyclus te bepalen. In dit artikel lees je meer over ovulatietesten en de werking hiervan!

Albert Heijn zwangerschapstest

Albert Heijn zwangerschapstest

Veel vrouwen met een kinderwens maken gebruik van de Albert Heijn zwangerschapstest. Wat is er zo bijzonder aan deze test? In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de AH zwangerschapstest.

PCOS Natuurlijk behandelen

PCOS natuurlijk behandelen

PCOS is een vervelende, hormonale aandoening die vaker voorkomt dan je denkt. In dit artikel kun je meer informatie lezen over het natuurlijk behandelen van PCOS.

Clearblue

Clearblue testen – overzicht

Clearblue is een bekend merk op het gebied van ovulatie- en zwangerschapstesten. In dit artikel kun je de verschillende Clearblue testen bekijken en meer informatie lezen over deze testen bij een kinderwens.

buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Soms groeit een bevruchte eicel op de verkeerde plek en spreek je van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Lees hier meer informatie over de symptomen en klachten bij zo’n zwangerschap.

Eerste zwangerschapsssymptomen

Als je bezig bent met zwanger worden, lijk je ineens allerlei symptomen en kwaaltjes te hebben. Lees in dit artikel meer over de eerste zwangerschapssymptomen en kom erachter of je misschien zwanger bent!

als zwanger worden niet lukt

Als zwanger worden niet lukt

Helaas heeft niet iedereen het geluk om binnen de gemiddelde tijd zwanger te worden. In dit artikel lees je meer over het niet lukken van zwanger worden.

Feiten & Fabels

Feiten & Fabels over zwanger worden

Helaas heeft niet iedereen het geluk om binnen de gemiddelde tijd zwanger te worden. In dit artikel lees je meer over het niet lukken van zwanger worden.

De ovulatie

Ovulatie, hoe werkt het ook alweer?

De ovulatie, ook wel eisprong genoemd, is erg belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Maar hoe zit het ook alweer met de ovulatie? Je leest er in dit artikel alles over!

Beste zwangerschapstesten

Beste zwangerschapstesten in 2023

Wat zijn de beste zwangerschapstesten in 2023? En welke testen zijn goedkoop, voor het geval dat je vaak test? In dit artikel kun je een overzicht bekijken, met meer informatie.

Zwanger worden

Gezond zwanger met Ovabalance

Ovabalance biedt supplementen aan voor o.a. vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen en mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Je leest in dit artikel meer informatie over hoe Ovabalance een steentje bij kan dragen.

Zwanger worden

Zorgverzekering zwangerschap

Heb je al nagedacht over je zorgverzekering tijdens de zwangerschap? Denk aan kosten voor de kraamzorg, maar ook aan kosten van een zwangerschapscursus. Je leest er alles over in dit uitgebreide artikel.

Wanneer is de beste tijd om zwanger te worden?

Als je besloten hebt dat er een kindje bij mag komen, wil je het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. De beste tijd om zwanger te worden is rondom de ovulatie, wanneer je het meest vruchtbaar ben. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je gezond en fit bent! Stop met roken en alcohol, eet gezond en zorg voor voldoende slaap & lichaamsbeweging.

Wat zijn de eerste tekenen van een zwangerschap?

In ons uitgebreide artikel kun je meer lezen over de eerste tekenen van een zwangerschap. Het meest bekende ‘symptoom’ is het uitblijven van de menstruatie, waaraan vrouwen merken dat zij zwanger (zouden kunnen) zijn. Een zwangerschapstest kan aantonen dat je zwanger bent, maar soms is de test nog negatief en heb je wellicht te vroeg getest. In dit artikel kun je alles lezen over de eerste tekenen van een zwangerschap.

Hoe lang duurt zwanger worden gemiddeld?

Er zijn vrouwen die na het stoppen met anticonceptie binnen een maand zwanger zijn, maar dit zijn uitzonderingen. De meeste vrouwen met een kinderwens doen er een stuk langer over en na je 35e duurt het gemiddeld nog langer voordat je zwanger wordt.

30% van de vrouwen is binnen 3 maanden zwanger en van alle vrouwen met een kinderwens zijn 80% binnen een jaar zwanger. Van al deze vrouwen is 90% binnen 2 jaar zwanger. Ben je na 2 jaar nog niet zwanger? Dan wordt het tijd om naar de huisarts te gaan, welke je door zal verwijzen naar een gynaecoloog. Sommige vrouwen maken echter al eerder de keuze om een gynaecoloog te bezoeken.

Wat kan ik doen om sneller zwanger te worden?

Om sneller zwanger te worden en gezond zwanger te blijven is het belangrijk om te zorgen dat je een gezond lichaam hebt. Zorg dus voor voldoende conditie, slaap, lichaamsbeweging en voedingsstoffen. Daarnaast is het verstandig om te stoppen met roken en alcohol, om je lichaam zo gezond mogelijk te maken. Veel vrouwen kiezen ervoor om gebruik te maken van een ovulatietest, om de meest vruchtbare dagen te bepalen en sneller zwanger te worden. Op deze pagina (BOL.com) kun je ovulatietesten bekijken.

Kan je zwanger worden als je na de seks plast?

Ja, je kunt gewoon zwanger worden als je na de seks hebt geplast. Veel vrouwen denken ten onrechte dat zij, wanneer zij na de seks plassen, niet meer zwanger kunnen worden en gebruiken dit zelfs als anticonceptie. Tijdens het plassen na de seks komen er miljoenen zaadcellen mee, maar er blijven ook miljoenen zaadcellen achter. Vrouwen met een grote kinderwens kiezen ervoor om te blijven liggen na de seks en plassen bewust niet.

Nuttige artikelen over zwanger worden

Bovenstaande artikelen bevatten veel informatie over allerlei onderwerpen omtrent zwanger worden. Zo kun je lezen over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, vruchtbaarheidsbehandelingen, ovulatietesten, uitleg over de eisprong/ovulatie, feiten & fabels over zwanger worden, de zorgverzekering en tips om (sneller) zwanger te worden.

Scroll naar boven