Zwanger worden

Zwanger worden

De keus is gemaakt: er komt een kindje bij! Het is allemaal extra spannend wanneer je nog geen kinderen hebt. Wat kun je verwachten wanneer je besluit om de anticonceptie in de prullenbak te gooien en ervoor te gaan? Ben je meteen na de pil weer vruchtbaar? Hoe lang duurt het voordat je regelmatig ongesteld wordt? En misschien ben je juist degene die na een maand al zwanger is.

Voorbereiding zwanger worden

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zwanger worden is hartstikke spannend en lukt vaak ook niet meteen. Probeer ervoor te zorgen dat je lichaam klaar is voor een zwangerschap, want het worden loodzware maanden. Het creëren van een nieuw leven is niet niks en een fit & gezond lichaam zijn een must. Zorg voor voldoende slaap, genoeg voedingsstoffen en een fit lichaam. Op deze pagina vind je verschillende artikelen over zwanger worden en alles dat hierbij komt kijken.

NOD

Niet Ongesteldheids Dag (NOD)

De Niet Ongesteldheids Dag is een belangrijke dag wanneer je zwanger wilt worden. Op deze dag kun je officieel een zwangerschapstest doen en ontdekken of je zwanger bent geworden. Lees in dit artikel alles wat je wilt weten over de NOD.

vroege zwangerschapstest

Beste vroege zwangerschapstest

Tegenwoordig bestaan er verschillende testen waarmee je al enkele dagen vóór de NOD kunt testen. In dit artikel kun je meer informatie lezen over de beste, vroege zwangerschapstesten + budget tips voor vrouwen die vaak testen.

Zwanger worden tips

Zwanger worden tips in 2023

Yes! Jullie hebben besloten dat er een kindje welkom is in jullie gezin! Als de keuze is gemaakt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden! In dit artikel lees je tips over snel zwanger worden!

Ovulatietest

Beste ovulatietest & vruchtbare dagen bepalen

Een ovulatietest is een handig hulpmiddel om de meest vruchtbare dagen van de cyclus te bepalen. In dit artikel lees je meer over ovulatietesten en de werking hiervan!

Albert Heijn zwangerschapstest

Albert Heijn zwangerschapstest

Veel vrouwen met een kinderwens maken gebruik van de Albert Heijn zwangerschapstest. Wat is er zo bijzonder aan deze test? In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de AH zwangerschapstest.

PCOS Natuurlijk behandelen

PCOS natuurlijk behandelen

PCOS is een vervelende, hormonale aandoening die vaker voorkomt dan je denkt. In dit artikel kun je meer informatie lezen over het natuurlijk behandelen van PCOS.

Clearblue

Clearblue testen – overzicht

Clearblue is een bekend merk op het gebied van ovulatie- en zwangerschapstesten. In dit artikel kun je de verschillende Clearblue testen bekijken en meer informatie lezen over deze testen bij een kinderwens.

buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Soms groeit een bevruchte eicel op de verkeerde plek en spreek je van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Lees hier meer informatie over de symptomen en klachten bij zo’n zwangerschap.

Eerste zwangerschapsssymptomen

Als je bezig bent met zwanger worden, lijk je ineens allerlei symptomen en kwaaltjes te hebben. Lees in dit artikel meer over de eerste zwangerschapssymptomen en kom erachter of je misschien zwanger bent!

als zwanger worden niet lukt

Als zwanger worden niet lukt

Helaas heeft niet iedereen het geluk om binnen de gemiddelde tijd zwanger te worden. In dit artikel lees je meer over het niet lukken van zwanger worden.

Feiten & Fabels

Feiten & Fabels over zwanger worden

Helaas heeft niet iedereen het geluk om binnen de gemiddelde tijd zwanger te worden. In dit artikel lees je meer over het niet lukken van zwanger worden.

De ovulatie

Ovulatie, hoe werkt het ook alweer?

De ovulatie, ook wel eisprong genoemd, is erg belangrijk wanneer je zwanger wilt worden. Maar hoe zit het ook alweer met de ovulatie? Je leest er in dit artikel alles over!

Beste zwangerschapstesten

Beste zwangerschapstesten in 2023

Wat zijn de beste zwangerschapstesten in 2023? En welke testen zijn goedkoop, voor het geval dat je vaak test? In dit artikel kun je een overzicht bekijken, met meer informatie.

Zwanger worden

Gezond zwanger met Ovabalance

Ovabalance biedt supplementen aan voor o.a. vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen en mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Je leest in dit artikel meer informatie over hoe Ovabalance een steentje bij kan dragen.

Zwanger worden

Zorgverzekering zwangerschap

Heb je al nagedacht over je zorgverzekering tijdens de zwangerschap? Denk aan kosten voor de kraamzorg, maar ook aan kosten van een zwangerschapscursus. Je leest er alles over in dit uitgebreide artikel.

Wanneer is de beste tijd om zwanger te worden?

Als je besloten hebt dat er een kindje bij mag komen, wil je het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. De beste tijd om zwanger te worden is rondom de ovulatie, wanneer je het meest vruchtbaar ben. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je gezond en fit bent! Stop met roken en alcohol, eet gezond en zorg voor voldoende slaap & lichaamsbeweging.

Wat zijn de eerste tekenen van een zwangerschap?

In ons uitgebreide artikel kun je meer lezen over de eerste tekenen van een zwangerschap. Het meest bekende ‘symptoom’ is het uitblijven van de menstruatie, waaraan vrouwen merken dat zij zwanger (zouden kunnen) zijn. Een zwangerschapstest kan aantonen dat je zwanger bent, maar soms is de test nog negatief en heb je wellicht te vroeg getest. In dit artikel kun je alles lezen over de eerste tekenen van een zwangerschap.

Hoe lang duurt zwanger worden gemiddeld?

Er zijn vrouwen die na het stoppen met anticonceptie binnen een maand zwanger zijn, maar dit zijn uitzonderingen. De meeste vrouwen met een kinderwens doen er een stuk langer over en na je 35e duurt het gemiddeld nog langer voordat je zwanger wordt.

30% van de vrouwen is binnen 3 maanden zwanger en van alle vrouwen met een kinderwens zijn 80% binnen een jaar zwanger. Van al deze vrouwen is 90% binnen 2 jaar zwanger. Ben je na 2 jaar nog niet zwanger? Dan wordt het tijd om naar de huisarts te gaan, welke je door zal verwijzen naar een gynaecoloog. Sommige vrouwen maken echter al eerder de keuze om een gynaecoloog te bezoeken.

Wat kan ik doen om sneller zwanger te worden?

Om sneller zwanger te worden en gezond zwanger te blijven is het belangrijk om te zorgen dat je een gezond lichaam hebt. Zorg dus voor voldoende conditie, slaap, lichaamsbeweging en voedingsstoffen. Daarnaast is het verstandig om te stoppen met roken en alcohol, om je lichaam zo gezond mogelijk te maken. Veel vrouwen kiezen ervoor om gebruik te maken van een ovulatietest, om de meest vruchtbare dagen te bepalen en sneller zwanger te worden. Op deze pagina (BOL.com) kun je ovulatietesten bekijken.

Kan je zwanger worden als je na de seks plast?

Ja, je kunt gewoon zwanger worden als je na de seks hebt geplast. Veel vrouwen denken ten onrechte dat zij, wanneer zij na de seks plassen, niet meer zwanger kunnen worden en gebruiken dit zelfs als anticonceptie. Tijdens het plassen na de seks komen er miljoenen zaadcellen mee, maar er blijven ook miljoenen zaadcellen achter. Vrouwen met een grote kinderwens kiezen ervoor om te blijven liggen na de seks en plassen bewust niet.

Nuttige artikelen over zwanger worden

Bovenstaande artikelen bevatten veel informatie over allerlei onderwerpen omtrent zwanger worden. Zo kun je lezen over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, vruchtbaarheidsbehandelingen, ovulatietesten, uitleg over de eisprong/ovulatie, feiten & fabels over zwanger worden, de zorgverzekering en tips om (sneller) zwanger te worden.

Scroll naar boven