Zorgverzekering en zwangerschap 2022 : veranderingen

zorgverzekering en zwangerschap

Er wordt steeds meer bekend over de zorgverzekering in 2022. Maar hoe zit het eigenlijk met de zorgverzekering wanneer je zwanger bent? Welke kosten ga je maken en welke kosten komen in aanmerking voor een vergoeding? Wordt anticonceptie na de bevalling ook vergoed en heb je een aanvullende verzekering nodig? Zorgverzekering en zwangerschap 2022: lees meer over de veranderingen van komend jaar.

Zwanger of zwanger worden en je zorgverzekering in 2022

Een zwangerschap, bevalling en kraamperiode brengen veel kosten met zich mee waar niet iedere ouder zich van tevoren van bewust is. Gelukkig kun je jezelf tegen veel van deze kosten verzekeren, door middel van een aanvullende zorgverzekering. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven met alle verwachte kosten tijdens deze intense periode in je leven, zodat je weet wat je te wachten staat.

Ben je nog niet zwanger, maar heb je wel een kinderwens? Bedenk dan dat je misschien zult bevallen in 2022. In veel gevallen is het niet mogelijk om jezelf last minute aanvullend te verzekeren. Het kan verstandig zijn om rekening te houden met een eventuele zwangerschap of de eventuele kosten van vruchtbaarheidsbehandelingen.

>> Lees: Vergoedingen vruchtbaarheidsbehandelingen

Veranderingen zorgverzekering en zwangerschap 2022

Ieder jaar is het weer zover: we kijken uit naar de veranderingen in de zorgverzekering. Welke vergoedingen worden er geschrapt en welke vergoedingen komen erbij? Gaan we meer betalen voor de zorgpremie en gaat het eigen risico stijgen? Ondanks dat nog niet alle veranderingen bekend zijn, kunnen we je wel al op de hoogte stellen van kleine veranderingen.

  1. De combinatietest komt in 2022 helemaal niet meer voor een vergoeding in aanmerking.
  2. NIPT-test uit laten voeren? Deze vergoeding blijft bestaan in de basisverzekering.
  3. We gaan per maand zo’n €3,00 meer betalen voor de basiszorgverzekering.
  4. Je kunt nog gebruik maken van een collectiviteitskorting (maximaal 5%)
  5. Het eigen risico zal €385,00 blijven.
  6. Veranderingen voor aanvullende verzekeringen zullen rond november bekendgemaakt worden.

Premies voor aanvullende verzekeringen vergelijken

Iedere zorgverzekeraar kan aanvullende verzekeringen aanbieden en daarvoor een premie vaststellen. Het kan verstandig zijn om van tevoren te bedenken welke zorg je nodig denkt te hebben en daarop de keuze voor een aanvullende verzekering af te stemmen. Denk bijvoorbeeld aan anticonceptie na de bevalling, de eigen bijdrage voor de kraamzorg (die loopt al snel op!), onderzoeken tijdens de zwangerschap en bijvoorbeeld lactatiekundige hulp na de bevalling.

Beste zorgverzekering en zwangerschap 2022

Let op: de beste zorgverzekering tijdens de zwangerschap bestaat niet. Iedere (zwangere) vrouw heeft een andere zorgbehoefte en een ander zorgpakket nodig. Zo heeft de ene vrouw veel baat bij fysiotherapie, terwijl de andere vrouw daar geen gebruik van zal maken. Iedere zorgverzekering kan volledig aangepast worden naar de zorgbehoefte.

Bedenk van tevoren of je jezelf wilt verzekeren voor tandartskosten, zwangerschapsgerelateerde kosten (kraamzorg, poliklinische bevalling enzovoort), fysiotherapie en andere te verwachten kosten.

Leestip Zorgverzekering en Zwangerschap 2022

Verwachten jullie je eerste kindje? Dan komt er veel op jullie af. In ons andere, uitgebreide artikel hebben we ontzettend veel informatie geplaatst, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Denk aan allerlei prenatale onderzoeken, de lactatiekundige, de verloskundige, huisarts, poliklinische bevalling en eventuele medische hulpmiddelen zoals een kraampakket (BOL.com).

Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden, raden we je aan om dit artikel te lezen. >> Lees het artikel hier!

Beste Zorgverzekering en Zwangerschap Independer 2022

Independer is een grote naam wanneer het gaat om zorgverzekeringen. Ook voor het jaar 2022 kun je weer bij Independer terecht voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Bij Independer kun je verschillende verzekeringen vergelijken, vergoedingen bekijken en ook gelijk een zorgverzekering (inclusief aanvullende verzekeringen) afsluiten wanneer je een geschikte zorgverzekeraar hebt gevonden.

Hieronder kun je een vergelijken vinden, waar je de verschillende (basis)zorgpremies kunt vergelijken. Wanneer je een goede basispremie hebt gevonden, kun je na het doorklikken nog verder kijken naar meer aanvullende verzekeringen.

Relevante artikelen

Scroll naar boven