Weekoverzicht | deel 4

De eerste week school zit erop! We hebben deze week best moeten wennen, maar het was ook weer erg leuk! Wat hebben we allemaal gedaan deze week? Je leest het in weekoverzicht deel 4.

Afgelopen maandag was het dan eindelijk tijd voor de eerste schooldag. Met gezonde spanning gingen de kinderen naar school. In verband met het coronavirus is het allemaal nog steeds niet als vanouds. Zo heeft de school een continurooster ingevoerd, terwijl de kinderen voorheen een uur pauze hadden tussendoor. Zelf vind ik dat continurooster helemaal niet zo erg.

Ook mogen de ouders het schoolplein niet op en de klas niet in. Best vervelend, want je wilt ook wel weten wie jouw kind les gaat geven heel de week. Gelukkig ken ik de meeste meesters en juffen al, maar het lijkt mij best rottig voor mensen bij wie dat niet het geval is.

De kinderen waren minder enthousiast over het huiswerk wat vrij snel meegegeven werd. Dat wordt weer hard werken de komende tijd! Gelukkig staan er ook wat leuke dingen op de planning de komende tijd qua uitjes, zodat zij ook naar leuke dingen kunnen uit kijken. Ze zijn inmiddels alweer helemaal gewend.

Van de week was het van tijd tot tijd gelukkig even droog. Ik kon de kinderen dus even lekker hun energie kwijt laten raken in de speeltuin. Dat was een welkome afleiding na al die uren in de “schoolbanken”. Op dat soort momenten kan ik ook even lekker bijkletsen met een vriendin, wat ook weer zorgt voor ontspanning. Een win-winsituatie voor iedereen.

Zoals jullie misschien hebben gemerkt, heb ik weer genoeg artikels geplaatst afgelopen week. Zo heb ik geschreven over de beste borstkolven in 2020, een review over vakantiepark Erperheide van Center Parcs, de low budget babykamer opties bij IKEA en een low budget garderobe bij Zeeman.

Mijn meest recente post gaat over het nieuwe boek Scheidingklets. Het leek mij erg leuk om dit boek te reviewen, omdat ik zelf ook ervaring heb met een echtscheiding waarbij kinderen betrokken zijn. Ik wilde zien of dit boek ook aansluit bij ouders die al langer gescheiden zijn. Dit boek is een echte aanrader voor alle ouders die uit elkaar gaan en het beste voor hun kind willen. Een scheiding moet natuurlijk nooit onderschat worden. Wil je het artikel lezen? Je vindt hem hier.

Morgen begint er weer een nieuwe week en we gaan er weer tegenaan!

Liefs,
Nicole

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *