Weekoverzicht deel 13 | wat merken wij van corona?

Zo ongeveer elk mens op deze wereld hoort dagelijks het woord “corona” voorbij komen. We zijn het zat en willen terug naar het “normaal”. Jammer genoeg zullen we onszelf nog een tijdje moeten inhouden en onszelf aan de regels moeten houden.

Werkloos

Eind maart 2020 kwam ik thuis te zitten, omdat het werk niet meer op een normale manier uitgevoerd kon worden. Thuiswerken was geen optie, dus werden we naar huis gestuurd. Een dag later werd besloten door de overheid dat de scholen en kinderdagverblijven dicht moesten, dus het kwam ergens wel “goed uit”. 

Gelukkig is er best veel geregeld voor mensen die onverwacht geen baan meer hebben. Zo ook voor mij. Ik kreeg een WW-uitkering toegekend en moest gaan solliciteren. Hoe? Met vier kinderen thuis en gesloten opvang? “Wees maar creatief”, aldus het UWV. Zij wisten zich natuurlijk ook geen raad met deze nieuwe situatie.

De weken vlogen voorbij en het weer werd steeds mooier. Elke dag waren de kinderen al vroeg bezig met het thuisonderwijs, zodat wij daarna van elke dag konden genieten. We hebben kilometers gefietst, ontelbare bezoekjes aan het strand gebracht en vooral genoten van “even niets moeten”. 

Na de zomervakantie

Het was even wennen, iedere dag naar school. Ik zat ondertussen nog steeds thuis en het werd wel erg stil. In oktober kwam daar eindelijk een eind aan. Ik mocht weer komen werken! Jammer genoeg valt dit nogal tegen. Het coronavirus zorgt ervoor dat er minder werk is en we hebben ook nog met een Brexit te maken. Er is dus weinig werk en aangezien ik voor een uitzendbureau werk, moet ik maar afwachten hoeveel uren ik per week “mag” werken. 

Op de werkvloer zijn er natuurlijk ook aanpassingen. Zo is het verplicht om een mondkapje te dragen in het gebouw en buiten in gezelschap van collega’s. Handen wassen was al heel normaal, maar daar wordt nu nog iets meer aandacht aan gegeven. Verder eindigen diensten op andere tijden en zijn pauzes gescheiden in groepen. 

De juf in quarantaine = thuisonderwijs

Afgelopen zondag kregen we een berichtje van de juffrouw van Kayleigh. Ze was bij iemand op visite geweest, bij wie later een positieve coronatest werd vastgesteld. In verplichte quarantaine dus! En jammer genoeg was er ook geen vervanging mogelijk voor deze week. Een dag naar school, vier dagen thuisonderwijs. 

En dat is wennen. Kayleigh gaat het liefst gewoon lekker naar school. Ze heeft de afgelopen week hele dagen aan haar Chromebook gezeten, met veel huiswerk. Aankomende week mag ze eindelijk weer naar school en ze heeft er zin in!

Féline haar eerste voetbaltraining

Féline is afgelopen week gestart met voetbaltraining. Ze wilde al langer beginnen, maar toen vond ze het toch niet zo leuk. Afgelopen week heeft ze het heel erg naar haar zin gehad en ze heeft al twee keer mee mogen doen. 

De coronacrisis gooit ook hier weer roet in het eten. Als ouder mag je niet mee, dus dat vond ik best vervelend. Er zijn alleen trainingen en volwassenen zijn niet toegestaan. Geen leuke kiekjes dus, maar Féline heeft het in ieder geval hartstikke naar haar zin!

Kayleigh start met pianoles

Ze heeft het er al een hele tijd over en gisteren was het eindelijk zover. De eerste pianoles voor Kayleigh. Haar vader heeft dit als verrassing geregeld, dus dat was leuk wakker worden gisterenochtend. De verrassing was groot en ze kwam hartstikke gelukkig thuis.

Vanaf nu gaat zij elke week pianoles volgen. Hopelijk komt er aankomende week geen volledige lockdown, want dan is het helemaal gedaan met de voetbal en pianoles.

Logeerpartijtje

De meiden hebben vrijdag nog een logeerpartijtje gehouden met het buurmeisje. Normaal gesproken doen we dit alleen in de vakanties, maar nu hebben we een uitzondering gemaakt. Omdat de meiden ook de helft van de vakanties bij hun vader verblijven, blijft er niet veel tijd over voor slaapfeestjes.

Ze hebben het leuk gehad! Lees: laat naar bed en héél vroeg eruit. Yeey!

Foto’s maken met de Samsung S20

Wauw! Wat een toptoestel is de Samsung S20. Ik heb de laatste jaren gebruik gemaakt van de Samsung Galaxy S8, waarover ik zeer tevreden was. Het werd toch tijd voor een nieuwer exemplaar. Ik koos voor de S20.

En wat maakt dit telefoontje gave foto’s! Ik heb hem al enige weken in bezit, maar ben mij nu pas aan het verdiepen in alle mogelijkheden. De foto’s zijn echt mooi. Er zijn verschillende standen en na het maken van de foto kun je hem mooi bewerken. Hieronder zie je wat voorbeelden. Binnenkort schrijf ik een review over dit mooie toestel!

Alvast het toestel bekijken? Hier (BOL) kun je meerdere versies bekijken.

Nieuwe blogs afgelopen week

Momenteel ben ik nog een beetje aan het stoeien met mezelf. Ik moet een balans vinden tussen vrije tijd, huishouden, werk, kinderen en mijn blog. Omdat de afgelopen week (weer) hectisch was, ben ik alles behalve productief geweest.

Ik heb meerdere (oude) blogs aangepast, net als wat vaste pagina’s. Hier ging weer een hoop tijd in zitten. Toch heb ik nog een paar blogs af weten te krijgen!

  1. Kraamweek ongemakken | tips en informatie
  2. Prénatal Sweet Petit | najaarscollectie 2020
  3. Foto’s afdrukken | waar kun je dit het beste doen?
  4. Kraamweek na een keizersnede | mijn ervaring

Aankomende week

De aankomende week heb ik weer een aantal blogs in de agenda staan. Houd de website in de gaten! Verder gaan de meiden alle drie weer naar school, dus de regelmaat komt weer terug.

Nog een fijne avond en tot snel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *