baby in bad

Verzorgingsproducten baby & kind | mijn favorieten

Er zijn talloze verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen te vinden in de winkels. Als je zwanger bent, ben je al snel geneigd van alles aan te schaffen. Een hele collectie Zwitsal of Natusan is niet ongewoon. Toch zou je hier beter mee kunnen wachten. Niet elke baby reageert goed op alle producten. Bekijk hier mijn favorieten!

Zwitsal

Schuldig! Zodra ik zwanger was, moest en zou ik alle producten van Zwitsal hebben. Ook kwam ik in aanraking met Natusan, de paarse variant. Uiteindelijk is bijna heel de collectie Zwitsal ongebruikt naar een vriendin gegaan, best zonde! Sommige producten gebruik ik al jaren bij al mijn kinderen. Lees hier welke dat zijn!

Natusan Bedtime Bath wasgel

De normale lijn van Natusan vind ik niet bijzonder. Ik ben echter groot fan van de paarse variant, Bedtime Bath of Bedtime Bad. Jammer genoeg is deze variant slecht verkrijgbaar. Heel af en toe verkopen ze Bedtime Bath bij Kruidvat, maar meestal bestellen we hem online. Er zit een heerlijke geur aan! Als ik mijn dochter in bad heb gedaan, blijf ik aan haar ruiken (-: Je kunt hem hier nog vinden!

Dit flesje is te gebruiken om je baby mee te wassen, maar je kunt er ook een scheutje van in het bad doen. Het water ruikt dan echt heerlijk! De Bedtime Bath lijn van Natusan bestaat uit wasgel, badolie, babyolie en shampoo. De producten zijn allemaal slecht verkrijgbaar, dus je bent vaak aangewezen op online bestellen. Heel af en toe verkoopt Big Bazaar de Bedtime Bath wasgel.

Natusan bedtime bath babyverzorging

ZARQA haarlotion anti-berg spray

Dit product had mij veel irritaties kunnen besparen als ik eerder van het bestaan af zou weten. Al mijn kinderen hebben last gehad van berg. Ik heb deze spray in totaal twee keer gebruikt en mijn jongste dochter heeft nooit meer berg gehad! Het verdween als sneeuw voor de zon.

Er zijn veel aanbiedingen, waarbij je hoge korting krijgt als je meerdere flessen koopt. Mijn ervaring is echter dat je nog niet eens één fles nodig hebt, dus meerdere flessen zijn echt niet nodig. Je kunt hem hier kopen.

Zwitsal créme

Ik gebruik de zachte créme na het badje om mijn dochter helemaal in te smeren. Ze vindt dit heerlijk. Niet alle kinderen reageren goed op Zwitsal. Dit is een kwestie van uitproberen. Bij de Kruidvat en Etos koop je de créme voor de laagste prijs. Liever online bestellen? Dat kan hier.

Bepanthen Babyzalf

Je krijgt vaak kleine tubes in babydozen gratis. Heb je al een babydoos besteld? Zo niet, dan kun je dit via mijn andere artikel doen. Het eerste jaar had ik voldoende aan de tubes die ik gratis had gekregen. Inmiddels heb ik een grote tube aangeschaft (100gr), omdat Bepanthen Babyzalf echt fijn in gebruik is.

Ik gebruik de zalf voor schrale of gevoelige billetjes en schrale wangetjes. Momenteel zitten we weer in een “tandenfase”, waardoor de billetjes iets vaker rood zijn. De zalf werkt verkoelend en de huid herstelt zich snel. Je kunt hem hier nu het meest voordelig kopen.

Zwitsal parfum

Kan jouw kindje niet tegen Zwitsal, maar wil je hem of haar daar wel naar laten ruiken? Spray dan wat eau de Zwitsal op de kleertjes. Bij Kruidvat hebben ze vaak leuke aanbiedingen. Toch liever online bestellen? Dat kan hier.

Dermocare kids

De Dermocare shampoo is er in meerdere varianten. De geur is echt lekker! Voor de oudere kinderen heb ik flessen vol shampoo + antiklit gebruikt, maar ook de wasgel. Er zijn vaak leuke aanbiedingen bij de Kruidvat, maar online bestellen kan natuurlijk ook. De flessen hebben allemaal verschillende prints, maar de geur en het product is hetzelfde. Je koopt hem hier.

Safety 1st nagelknipper

Ik heb zo’n twaalf jaar geleden eens een verzorgingsset gekocht van Safety 1st. Hierin zat echt een geweldig nagelknippertje. Ik gebruik hem nog steeds! Online zijn deze nagelknippers niet te vinden, maar wellicht vind je hem in een babyspeciaalzaak.

Wat zijn voor ons miskopen?

Wat voor de een een miskoop is, is voor de ander misschien een aanrader. Mijn kinderen kregen van Zwitsal haarlotion veel last van berg. Erg jammer, want het is echt heerlijk spul!

Ook de snoetenpoetsers (alle merken en varianten) waren hier echt geen succes. Waarschijnlijk zit er een stof in die de huid erg uitdroogt, want mijn kinderen krijgen hier echt een droge, schrale huid van. Het gezicht wassen doen wij dus nooit met deze doekjes.

Zinkzalf is voor sommige mensen een hulpmiddel, bij ons bleef het ongebruikt liggen. Aan de Bepanthen zalf en sudocreme hadden wij meer dan genoeg.

Je kunt ook nadat de baby is geboren verzorgingsproducten shoppen. Mijn advies: eerst een merk uitproberen en bij een goede reactie meer inslaan. Zo voorkom je dat je producten weg moet gooien.

Wil je verder lezen? Bekijk dan mijn musthave voor baby’s artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *