The Crown | release seizoen vier

The Crown

The Crown. De serie die al 55 prijzen won en voor 125 prijzen genomineerd werd. Nog drie maanden en dan is het eindelijk zover! De release van seizoen 4 is eindelijk aangekondigd!

The Crown Teaser online!

Update: inmiddels is seizoen 4 te bekijken via Netflix en wachten we op seizoen 5!

>> Bekijk The Crown Teaser op YouTube!

Ik ben gek op series als The Crown. Het eerste en tweede seizoen keek ik achter elkaar weg. Ik vond het personage van de Queen fantastisch neergezet. Claire Foy speelde de rol zo goed, dat ik verslaafd raakte aan haar. In seizoen drie verdween zij en dat was toch wel even een flinke teleurstelling.

Nee, het heeft een paar afleveringen geduurd voordat ik aan de “nieuwe Queen” kon wennen. Uiteindelijk is mij dat wel gelukt en heb ik het seizoen helemaal afgekeken. Het was een tegenvaller toen bleek dat het nog wel even ging duren, voordat er een nieuw seizoen online zou komen.

15 november 2020, seizoen 4

En eindelijk is daar dan dé datum. Zodra een serie afgelopen is, heb ik het gevoel dat mijn leven voorbij is (-; Soms zit je er zo lekker in en een nieuwe, goede serie heb je niet snel gevonden. Afgelopen tijd deelde ik een paar lijstjes met films en series. Bekijk de artikelen hier, hier en hier.

Seizoen 4 The Crown kort samengevat

In het vierde seizoen gaan we in ieder geval Olivia Coleman weer zien. Zij zal de rol van de Queen op zich nemen, net als in het derde seizoen. Ook Prins Philip, Prinses Margaret en Prins Charles worden weer vertolkt door dezelfde personen. In het vierde seizoen zullen de jaren zeventig en tachtig aan bod komen.

Waar ik op heb zitten wachten, is de komst van Diana. Deze vrouw vind ik al interessant sinds mijn jongere jaren. Ik ben erg benieuwd naar hoe zij dit gaan vormgeven. De koninklijke familie gaat op zoek naar een geschikte bruid voor Charles, maar uiteindelijk zal dit natuurlijk Diana gaan worden. De bruiloft en royal tour naar Australië gaan we ook zien. In het voorproefje op YouTube zie je Diana in een prachtige trouwjurk.

Ook zal Margaret Tatcher, de eerste vrouwelijke premier een rol spelen. Ik hoop dat dit seizoen weer net zo goed wordt als de eerste twee. De derde was in mijn ogen iets minder, maar ik heb goede hoop op een steengoed vierde seizoen!

Waar te zien?

Alle seizoenen van The Crown kun je bekijken op Netflix.


Lees ook:

Scroll naar boven