Slaapklets, samen de dag ontspannen afsluiten!

Slaapklets

Niet alle kinderen zijn even spraakzaam. Op de vraag hoe de dag was en hoe het op school is gegaan, krijg je meestal een “goed hoor” antwoord. Het boek Slaapklets helpt op een leuke manier een gesprek te starten en de dag ontspannen af te sluiten. Maak samen het hoofd leeg en slaap lekker! Slaapklets, hét dagboek voor het slapengaan.

Gezinnig en invulboeken

Een paar maanden geleden deelden we een review over één van de invulboeken van Gezinnig, namelijk Scheidingklets. Gezinnig staat bekend om de grote collectie invulboeken die zij aanbieden. De boeken gaan over uiteenlopende onderwerpen en zijn bedacht door Michal Janssen.

Scheidingklets is een échte musthave voor ouders die gescheiden zijn of gaan scheiden. Zelfs jaren na de scheiding merk je dat dit nog een grote impact heeft op kinderen. Met behulp van het boek kun je op een bijzondere manier het gesprek aangaan met je kind(eren). Samen vul je het boek in, ga je vragen beantwoorden en doe je grappige opdrachten.

Investeren in qualitytime met je kinderen levert veel op! Wie wilt dat niet? Soms is het nodig om even op de rem te trappen in onze drukke levens. Pak het boek erbij en klets er samen lekker op los.

Bekijk meer boeken van Gezinnig!

Slaapklets collectie

Dat het boek “Slaapklets” een succes is, kun je wel zien aan de edities die tot nu toe zijn verschenen. Er zijn inmiddels vijf Nederlandstalige edities verschenen en en twee Engelstalige edities.

Slaapklets

Een dagboek met leuke vragen en grappige, speelse opdrachten. Dát is Slaapklets. Je kunt met zijn tweetjes voor het slapengaan een pagina invullen. Het boek stelt de vragen en de kinderen vertellen veel sneller wat zij allemaal hebben meegemaakt die dag. Ook is het makkelijker voor kinderen om hun gevoelens te uiten.

Het gebruiken van dit boek zorgt voor waardevolle momenten tussen moeder/vader en kind.

Wat is het verschil tussen de Slaapklets boeken?

Slaapklets deel 1, Slaapklets deel 2 en Slaapklets deel 3 zijn qua opzet gelijk. Natuurlijk heeft ieder boek wel een nieuwe inhoud. Deze delen zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Je kunt per dag één pagina invullen en op de bovenste helft van de pagina’s staan vragen die steeds weer terugkeren. De onderste helft wordt gebruikt voor opdrachten of spelletjes. Deze zijn iedere dag anders.

Slaapklets voor kleuters is geschikt voor kinderen van vier tot zeven jaar oud. Je merkt verschil in de opmaak en per dag vul je twee pagina’s in. Je vindt op de linkerpagina dezelfde plaatjes, waarmee je de dag kunt doornemen. Op de rechterpagina’s staan spelletjes of opdrachten.

Engelstalige edities. Deze boeken zijn qua inhoud hetzelfde, maar dan geschreven in de Engelse taal. Handig, want er zijn veel ouders en kinderen in Nederland die Engels spreken. Ook dit boek krijgt lovende recensies. Ouders zijn bijvoorbeeld blij dat hun kind(eren) veel meer en veel uitgebreider vertellen over hun dag. Deze edities zijn verkrijgbaar in een 4+ jaar en 6+ jaar editie.

Gezinnig producten

Gezinnig geeft de Kletsboeken uit, maar is daarnaast ook nog uitgever van andere producten. Denk aan praktische familieplanners/gezinsplanners 2024, Kletskaarten, Kletsspellen, Taalkwartet en Traktatieklets.

Relevante artikelen

Scroll naar boven